27-11-2014

Kunst in Capelle aan den IJssel. Je verwacht het niet, maar toch. Lekker gewandeld door bos en dorp.

 

multi20115. Fontein der Jeugd by Thobias010
20115smileyCurieus interessant om te proberen het systeem te verslaan. In dit geval de cache vinden zonder alle wp's te bezoeken. Sterker nog: na 1 wp-bezoek wist ik al waar de cache lag. Haha, daar had ik de CO mooi te pakken. Hup, naar de stash area waar alles klopte. Op één ding na. Ik vond er geen cache.
Wel drommels, wat was hier mis? Dus na enige aarzeling toch maar het rondje om de vijver gewandeld – zo ver was dat ook weer niet – en na controle van de verkregen extra info, kwam ik weer precies op hetzelfde punt uit waar ik al vergeefs had lopen zoeken.
Nu ik 100% zeker was van mijn zaak, ging ik voor 200% los op de stash area en beloofde mezelf er niet te vertrekken zonder gevonden cache. Desnoods zou ik mij moeten laven aan de mythische Fontein der Jeugd, maar de cache moest boven water, hoe dan ook.
Mijn inspanningen hadden uiteindelijk succes. De cache bleek heel listig gecamoufleerd te zijn verstopt, maar ontglipte toch niet aan mijn adelaarsogen + brilletje. Mijn dag was goed. Ik kon tevreden huiswaarts keren.
Precies op het moment, dat ik in mijn bolide stapte om naar Delft te rijden, begon het te regenen. Over timing gesproken. Bovendien leverde het een mooie schone voorruit op.
Dank voor deze jeugdige cache.

20114traditional20114. Capelle Schollevaar Street Art #4 by AryXVW
smileyAlzo toog ik voort door de wijk Schollevaar alwaar ook elektriciteitshuisje #4 zich snel liet vinden. Dat was niet lastig want de kunst lachte mij al van verre tegemoet. Met uitzicht op een prachtig blauwe zee tussen twee Griekse/Egyptische pilaren door en twee bloempotten op de vensterbank, plaatste ik mijn worteltekening. Dank daarvoor.

traditional20113. Capelle Schollevaar Street Art #2 by AryXVW
smileyPittoresk was het uitzicht op in zee groeiende bomen vanuit een zwevend raamkozijn zeker. Dat zie je niet vaak. Maar hier in Capelle is blijkbaar alles mogelijk met al die elektriciteitshuisjes. Zelfs dat ik bij de eerste graai de nano in handen had. En dat deed me goed. Dank daarvoor.

traditional20112. Capelle Schollevaar Street Art #1 by AryXVW
smileyEen vuurtoren, duinen en onhoorbaar krijsende meeuwen. Dat betekende dat ik naar een kunstig elektriciteitshuisje #2 stond te kijken met een nano in de hand. Die had ik namelijk achteloos ergens kunnen plukken. Dank daarvoor.

traditional20111. Zomaar ergens in Schollevaar #2 by AryXVW
20111smileyLag de cache zomaar ergens? Echt niet. Het was op een T-splitsing aan het eind van het Konijnenpad. En komend vanaf dat pad hoefde ik niet links en niet rechts. Noem dat maar zomaar ergens. Precies op deze locatie vond ik de cache. Het was wel een vrij merkwaardige knutsel, maar je kunt er je naam op kwijt en ik mijn worteltekening. Dank daarvoor.

traditional20110. schollebos #2 by Thobias010
smileyLarge volgens de CO. De cache was best aardig groot, maar niet van het type Large. Daarvoor zou de inhoud minstens 20 liter moeten zijn en dat is echt niet zo. Dus de grootte is regular en op zich is dat al groot genoeg. Even een duik het bos in en daar was de knaap. Na het plaatsen van mijn worteltekening verliet ik het Schollebos voor nog wat avonturen in het dorp zelf. Dank voor deze leuke cache.

traditional20109. Bij de Spartanen by ganzerix
smileyEven een paar duizend jaar terug in de tijd. Sober en hard was de opvoeding in het oude Sparta. Het was absoluut verboden om te lummelen of schijnbaar doelloos rond te stappen. Deze omschrijving van mijn bezigheid alhier zou in het oude Sparta behoorlijk negatieve consequenties hebben gehad. Maar waarschijnlijk was het zover niet eens gekomen. Een Spartaanse opvoeding is niet voor mijn tere ziel weggelegd. Gelukkig leef ik hier en nu en zo kon ik via een duik een bosje in weer eens mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

20108traditional20108. Rick de Kikker by ganzerix
smileyKikkers zijn nuttige dieren. Alleen zouden ze soms wat minder luid mogen kwaken. Op die herrie zit niemand te wachten. Mijn lieve dochter kwam vroeger eens thuis met een emmer vol kikkers die vervolgens goed door haar werden verzorgd en op tijd hun natje en droogje kregen. Op één kikkertje na. Die was plots weg. Een maand later vond ik hem ergens in een verborgen hoekje, compleet uitgedroogd en licht gelijk een pingpongballetje. Ik heb het resterende kikkeromhulsel netjes op haar bureau gezet met een 'leuk' briefje erbij. Lachen.
Ook hier in het Schollebos kon ik lachen, want ik vond er een leuke toepasselijke cache. Dank daarvoor.

traditional20107. De Dressuurruiter by ganzerix
smileyLees ik daar in de beschrijving iets over een nieuwe Anky van Grunsven in de dop? Jammer dat ze alleen op maandag hier voorbij galoppeert en dus niet vandaag, donderdag. Zo kon ik haar helaas geen goede adviezen geven, want ook ik heb eens op een paard gezeten. Naar schatting 5,2 seconden en dat is niet niks.
Aan geocaching heb ik echter nog meer tijd besteed en dat kwam goed uit hier. Op routine vond ik de mooie toepasselijke cache. Dank daarvoor.

traditional20106. Capelle Schollevaar Street Art #3 by AryXVW
smileyGelukkig hoefde ik hier niet de onderwereld in, want de cache lag net buiten het straatje genaamd Orfeo. Veel straatjes hier zijn genoemd naar oude opera's. Ik zag ook Nabucco, Rigoletto en Othello voorbijkomen. Het ene drama nog erger dan het andere. Maar geen van die is zo indringend als Orfeo. Je weet wel. Zijn geliefde Euridice is gestorven. De diep bedroefde Orfeo krijgt een unieke kans en mag haar gaan halen uit de onderwereld, mits hij haar niet aankijkt. Dat doet de #Zukkel echter toch en ten tweede male sterft Euridice. Maar de goden hebben meelij, omdat Orfeo zo mooi kan zingen. Zo loopt alles toch goed af.
Dat kon ik ook zeggen van mijn zoekactie hier. Dank daarvoor.