26-11-2014

Wandelen nabij de Euromast in Rotterdam. Langs de Nieuwe Maas en Musea. Tenslotte een bezoekje aan een verborgen paradijsje.

 

multi20105. Schoonoord by bunnyspotter
20105smileyDit paradijsje vlakbij de Euromast in Rotterdam had ik 11 jaar geleden al eens geocachend ontdekt. Toen eindigde de multi "Manhattan aan de Maas" na een forse rondwandeling in de buurt hier in dit parkje. Vandaag kon ik het kalmer aan doen en mij beperken tot een rondje in het sprookjesbosje zelf. Trouwens wel een verschil of je hier in juli of eind november bent. Toch blijft het hier mooi.
De 6 te bezoeken waypoints lagen allemaal op kruipafstand van elkaar waardoor ik een paar dooreen husselde en daardoor bijna de grande finale miste. Gelukkig ontdekte ik net op tijd mijn dwaling en kon zodoende voor de tweede maal mijn worteltekening plaatsen in deze niet te versmaden historische tuin. Dank daarvoor.
In: 2xTB

traditional20104. #13 VEERHAVEN Rotterdam-Architectuur by GIO53
smileyVorige keer hier moest ik teleurgesteld afhaken, omdat hekken mij de doorgang verhinderden. Vandaag kon ik ongehinderd rechtstreeks de Nieuwe Maas inlopen. Dat heb ik niet gedaan, maar het scheelde niet veel. Wat ik wel deed? Een soort apenstreek. Met goed gevolg. Dank daarvoor.

20102traditional20103. Musea Rotterdam: Belasting & Douane Museum by Buitenlucht
smileyMijn vader beweerde regelmatig aan wie het maar horen wilde, dat hij iemand kende die miljonair was geworden door heel veel belasting te betalen. De bedoeling was dan, dat men antwoordde dat zoiets onmogelijk was. Maar dan kwam grijnzend zijn clou: die miljonair was daarvoor multimiljonair, hahaha.
Bij de belasting houden ze echter niet van grappen en daarom ben ik maar niet naar binnen gegaan om mijn vaders mop ten gehore te brengen. In plaats daarvan heb ik een cache gegraaid. Ook leuk. Dank daarvoor.

traditional20102. Musea Rotterdam: Het Nieuwe Instituut by The Puffin (adopted by Buitenlucht)
smileyVolgens een merkwaardig opschrift in lichtletters op het gebouw was het hier 'NIEUW'. Hoe langer deze tekst blijft staan, hoe minder dat ie klopt. Deze doordenker verwacht je natuurlijk niet van een eenvoudige geocacher, maar vandaag had ik echt mijn dag.
Het museum bewaakt volgens de beschrijving onze vaderlandse architectuurcollectie. Kortom, niet interessant voor mij als cultuurbarbaar. Daarom heb ik maar gauw de cache gegraaid. Dank daarvoor.

multi20101. Musea Rotterdam: Natuurhistorisch Museum by The Puffin ( adopted by Buitenlucht)
20100smileyNadat ik het bankje aan de Westersingel aan alle kanten vergeefs had onderzocht, werd het tijd om de beschrijving nog eens goed te lezen en dan speciaal de formule voor de cache. Dat werd een echte belevenis. Zelfs een Aha-Erlebnis zoals de Duitsers zeggen. De drukke Westersingel kon ik daarna verwisselen voor een rustige museumtuin. Ik zat maar 200 meter mis, maar moest wel een eind omlopen. Dat was geen probleem en zo kon ik toch ook hier mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.

traditional20100. #10 NOORSE ZEEMANSKERK Rotterdam-Architectuur by GIO53
smileyNoorse zeelieden staan bekend om hun onverschrokken drankinname en daarbij behorende wangedrag. Om te trachten hen een beetje op het rechte pad te houden bouwde men in Rotterdam een kerk voor deze zeebonken in de hoop op minder overlast. Geen idee of het echt heeft geholpen. Maakte mij trouwens ook niet uit, want ik wilde er een petling vinden en dat is gelukt. Dank daarvoor.

20099traditional20099. #09 EUROMAST Rotterdam-Architectuur by GIO53
smileyOnlangs zag ik een filmpje op internet waarin Martin van Waardenberg werd geïnterviewd door Rutger Castricum van Pownews. Zijn duiding van de Euromast lijkt mij onovertroffen. De mast is vooral erg hoog, heel hoog. Vandaag hier kon ik dat helemaal beamen. De Euromast is inderdaad best wel hoog.
Om geen last van een stijve nek te krijgen heb ik maar kort omhoog staan turen en vervolgens de cache gegraaid. Dank daarvoor.

traditional20098. Hole in one by Koene Speurders
smileyHelaas was de midgetgolfbaan gesloten, zodat mij de kans werd ontnomen om een echte hole in one te produceren. Toen heb ik mij maar geconcentreerd op het geocache-spelletje en getracht in één graai de cache te pakken. Ik heb geen idee hoeveel par deze cache is, maar uiteindelijk was er geen benaming voor het aantal miskleunen voordat ik raak graaide. Toch was ik blij. Dank daarvoor.
In: TB

traditional20097. #34 MAASTUNNEL Rotterdam-Architectuur by GIO53
smileyBijna 60 jaar geleden scheurde ik al op mijn fiets door de Maastunnel. Aan de buitenkant te zien, is er niet veel veranderd voor fietsers sinds die tijd. Ik ben daarom niet naar binnen gegaan en heb onder het nuttigen van mijn lunch, kijkend over de Nieuwe Maas, achteloos de cache gegraaid. Dank daarvoor.