19-11-2014

Voor het eerst op de nieuwe stadsfiets geocachen. Dat geschiedde in Ypenburg, het vroegere vliegveld, maar nu vooral woonwijk.

 

Nieuwe stadfiets + toolbox 

20075SDe vooruitgang slaat soms toe, ook in het leven van een Carrotte. Geconfronteerd zijnde met steeds meer caches die toolvragend zijn vanwege ellendige verstoptechnieken door sadistische cache-eigenaren, was het ondoenlijk om op normale wijze voldoende gereedschappen mee te sjouwen op mijn cache-tochten. Daartoe had ik enkele weken geleden al een handige toolbox aangeschaft die afneembaar op de bagagedrager van een fiets kan worden geplaatst. Op mijn vouwfietsje heb ik er al een ritje mee ondernomen.

Mijn stadsfiets beviel me niet meer, vooral vanwege zijn enorme gewicht. Geen doen om die thuis steeds de trap op en af te sjouwen richting mijn multi-functionele hobbykamer annex werkplaats annex infrarood-sauna-room annex zonnestudio (gewoon raam open). Enkele dagen geleden samen met Bionda naar de fietsenwinkel gestapt en het loodzware exemplaar ingeruild voor een lichtere stadsfiets die bovendien is voorzien van antilekbanden, een must tegenwoordig.

Hierbij een foto van de stadsfiets-toolbox-combinatie.
Is het geen plaatje?

multi20075. Vogelkluisje / Safe house by Team Francey
20075smileyYpenburg was vroeger een vliegveld. Nu is de voormalige landingsbaan door een kunstenares voorzien van 32 woorden die groot zijn 'geschreven' op muurtjes. Ik mocht daar geotechnisch gezien al eerder mee kennis maken. Vandaag was het einde van de landingsbaan het doel van mijn bezoek, omdat de 6 woorden aldaar mij indirect naar een vogelhuisje zouden leiden.
Eigenwijs als ik ben heb ik de omgekeerde weg bewandeld op mijn mooie nieuwe stadsfiets. Dus eerst de cache, daarna de woorden. Weer eens wat anders. Terwijl ik de woorden fotografeerde, deelde een wandelaar mee, dat er nog veel meer woorden te vinden waren. Ja duh, zag ik er zo buitenaards uit? Dat weet toch iedereen?
Het was voor vandaag een mooie afsluiting van een korte cache-dag op mijn genoemde nieuwe stadsfiets. Dank daarvoor.

traditional20074. Rondje Ypenburg #2 by Birdie68
smileyPuur geotechnisch gezien leek mijn aanvliegroute naar deze cache nergens naar. Na een klim van de derde categorie stond ik bovenop het talud van de snelweg en had geen idee hoe bij de cache te komen. Nog even aan een hondenuitlater gevraagd, maar die wist het ook niet. Toen maar weer afgedaald en ergens tussen de huizen op een groot gesloten hek van TNO gestuit. Hier hield de wereld letterlijk op.
De bewoonster van het hoekpand zag mijn deplorabele situatie en wist me uit te leggen, dat ik weer het talud opmoest en dan aan de andere kant afdalen en vervolgens achter het hek langs. Ja duh, zag ik er zo buitenaards uit? Echt niet weer die hoge berg op.
20074Dus besloten helemaal om te fietsen en te beginnen met #6 van de serie. Dat ging goed tot aan #4. Daarna volgde het smurriepad achter het hek, dat ik maar te voet heb gedaan. Na #3 bereikte ik deze #2. Terwijl het verkeer over de A4 daverde plaatste ik voor de laatste keer in deze serie mijn worteltekening. Dank daarvoor.

traditional20073. Rondje Ypenburg #3 by Birdie68
smileyTot mijn verrassing werd ik hier goed in de gaten gehouden door een camera op het TNO-terrein. En ik gedroeg mij link. Onlangs heb ik namelijk een prachtige Carrotte-toolbox aangeschaft die door mijn technische dochter afneembaar op de bagagedrager van mijn fiets is gemonteerd. Fietsen was geen doen op dit smurriepad. Dus fiets tegen het hek op slot, toolbox eraf en wandelen naar de caches #3 en #2.
Wat doet een wandelaar met een toolbox in de hand bij het hek van TNO? Je weet wel, dat instituut waar allerlei geheime onderzoeken plaatsvinden. Ik verwachtte ieder moment de bewaking in mijn nek. Als door een wonder werd ik gelukkig gespaard en kon zodoende ongestoord de cache graaien. Dank daarvoor.

traditional20072. Rondje Ypenburg #4 by Birdie68
20071smileyGoed dat ik hier de hint even bekeek. Ik wilde net mijn PR betonbuisklimmen verbeteren. Dat staat op ongeveer 2 meter. Deze leek mij hoger. Voordat ik mijn mooie nieuwe stadsfiets als trapje wilde gebruiken, leerde de hint mij dat zulks niet nodig was. Met een zucht van verlichting graaide ik toen de cache. Dank daarvoor, ook namens de fiets.

traditional20071. Rondje Ypenburg #5 by Birdie68
smileyWat een verhaal van die strijd om Ypenburg in mei 1940. De Duitse luchtlanding van elitetroepen mislukte uiteindelijk faliekant, hetgeen Hitler zo kwaad maakte, dat hij verbood te spreken of te schrijven over deze smadelijke nederlaag.
Toch is het vliegveld intussen verloren gegaan. Er staan nu voornamelijk woningen, maar ook TNO is er gevestigd. Met uitzicht op een gebouw met brede pijp waaruit een viesgele lucht opsteeg, kon ik deze cache graaien. Dank daarvoor.

traditional20070. Rondje Ypenburg #6 by Birdie68
smileyIk heb wel zo'n donkerbruin vermoeden wie hier de CO behulpzaam is geweest. De hoogte van de cache was een aanwijzing. Onlangs bij een event in Delft heb ik kennis gemaakt met deze bescheiden doch slimme jongedame toen ze de code van het slotje van mijn cache kraakte. Ik weet natuurlijk niet zeker of mijn veronderstelling klopt, maar desalniettemin dank.

20069traditional20069. Sam op Pad 8: Langs het water by GSStry2find
smileyHet water van Plas Boswijk in Ypenburg was koud en nat. Tenminste dat veronderstel ik. Ik had geen behoefte aan een ferme duik of zo, hetgeen ik Sam wel zie doen. Alleen bij warm weer, heb ik begrepen uit de beschrijving. Bij 10 graden Celcius zoals vandaag dus niet. Ik beperkte mij tot het graaien van de cache en dat was niet lastig. Dank daarvoor.

mystery20068. Sam op Pad 9: Waar is Mijn Kluif by GSStry2find
smileyDat was inderdaad een hele kluif. De cache bedoel ik. Die heb ik met een waterpomptang moeten openen. Om een of andere mij onduidelijke reden zat ie muurvast dichtgedraaid scheef op de schroefdraad met nog een stukje logrolpapier ertussen ook nog. Waarschijnlijk vreselijke haast gehad om naar de volgende cache te snellen?
Gelukkig pronkte vandaag op mijn nieuwe stadsfiets een echte Carrotte-toolbox die door mijn technische dochter op de bagagedrager is gemonteerd. Met daarin allerlei martelwerktuigen, waarvan in dit geval de keuze op de waterpomptang viel.
Na het loggen de cache op normale wijze gesloten, zodat de volgende cacher blij verrast een nette cache uit de vette kluif kan plukken. Dank voor deze mooie cache.

20067traditional20067. Sam Op Pad 11 FF Vogelen by GSStry2find
smileyHier hoefde nauwelijks uitgevogeld te worden, waar de cache zich verborg. Een makkelijke en snelle graai deze keer. Mag ook wel eens. Dank daarvoor.

mystery20066. Sam Op Pad 12 De Bras by GSStry2find
smileyDe tuinierende man en vrouw aan de overkant dachten dat ze werden genoteerd. Zo leek het inderdaad toen ik het logrolletje voorzag met mijn worteltekening en daarbij min of meer hun kant op keek. Ik heb ze maar even wat gc-voorlichting gegeven. Kan geen kwaad, dunkt me, want er zullen wel vaker mensen aan deze boom schudden om er een petling uit te krijgen.
Ze waarschuwden wel dat de boom binnenkort flink gesnoeid gaat worden. Dus, Sam plus CO, even opletten. Zou zonde zijn als deze grappig verstopte cache verdwijnt. Dank voor deze mooie cache.