16-11-2014

Geplande fietstocht bij Roosendaal viel in het water. Toen daar maar wat gewandeld met paraplu op en met de bolide wat caches bezocht.

 

traditional20065. Dissimulatie of Simulatie: #2 by Cache & co
20065smileyEen in het water gevallen cache-dag kunnen afsluiten met dit prachtige creatieve staaltje vernuft. Het gekke was, dat ik bij mijn planning van een fietsrondje in en rond Roosendaal deze cache had geschrapt vanwege de enorme omweg om hem te kunnen bereiken. Genoemde planning al heel snel overboord gegooid vanwege de niet voorspelde regen en geen meter gefietst vandaag. Wel soms gewandeld met paraplu en meestal caches uitgezocht waarheen de bolide mij kon brengen.
Zo kwam ik toch nog vlakbij bij deze cache terecht op mijn route huiswaarts en via een heel klein omweggetje mocht ik er mijn worteltekening plaatsen met een uiterst tevreden gevoel. Dank daarvoor.

traditional20064. #25 Krachtspoortje: Hou De Spanning Erin II by Romaevbada
smileyMijn geocaching app die ik sporadisch gebruik, meldde mij deze verse cache die gisteren pas was geplaatst samen met nog een heel stel. Met nog kort te gaan vanwege invallende duisternis erheen gereden en gezien dat ik hier al eerder stond te graaien. Toch was het in de herhaling ook leuk. Dank daarvoor.

traditional20063. #26 Krachtspoortje: Fietsspoortje by Romaevbada
smileyMijn geocaching app die ik sporadisch gebruik, meldde mij deze verse cache die gisteren pas was geplaatst samen met nog een heel stel. Met nog kort te gaan vanwege invallende duisternis erheen gereden, omdat ik er vlakbij was met het vinden van een andere cache. Dank voor deze leuke cache.

traditional20062. #10 Geocacheknooppunten Rondje Rondom Roosendaal by Tamamaartje
smileyVolgens mij is er iets niet helemaal goed meer met deze cache. Hij stond tamelijk openlijk op me te wachten. Dat was gemakkelijk graaien, maar volgens mij niet de bedoeling van de CO. Misschien even een onderhoudsbezoekje waard. Ik heb hem na het loggen maar weer net zo teruggeplaatst, omdat er geen andere mogelijkheid leek te zijn. Dank voor deze cache.

20060traditional20061. #11 Geocacheknooppunten Rondje Rondom Roosendaal by Tamamaartje
smileyIk werd heel vriendelijk lachend toegeknikt door de jongedame die net met de auto het huis bij de cache verliet. Kijk, zo wordt het vinden van een cache extra leuk, zeker als die mooi verstopt is. En dat was hier zeker het geval. Dank daarvoor.

traditional20060. Kinderboeken 'Winnie the Pooh' by Team West Brabant Zommetjes
smileyHier werd maar weer eens duidelijk hoe gek beren op honing zijn. Ikzelf gebruik het zoete spul sporadisch, zoals bij voorbeeld als extraatje op een volkoren boterham met pindakaas. Op aanraden van de CO even het honingfilmpje van Winnie the Pooh bekeken en wat bleek? Winnie heeft dezelfde vreemde afwijking als Tom Poes. Als ze gaan zwemmen trekken ze een zwembroek aan, hahaha.
Dank voor deze leuke cache.

traditional20059. #12 Geocacheknooppunten Rondje Rondom Roosendaal by Tamamaartje
smileyMet geocaching kom je nog eens ergens. Bovendien regelmatig op exact dezelfde locatie. Caches komen, caches gaan, maar de locaties blijven immer bestaan. Ook deze hier. Dank daarvoor.

traditional20058. Kingdom Cache #14 van Happy 2014 by Astronoah
smileyDeze cache is bedacht en gelegd door een 10-jarig kind. Verdere informatie ontbreekt behalve een plaatje van Kingdom Rush. Even gegoogeld. Kommer-en-kwel-spel met veel oorlog en zo. Dan maar beter geocachen. Met wat springen en klauteren wist ik het doosje te bemachtigen. Dank voor deze leuke cache.

traditional20057. #1 Geocacheknooppunten Rondje Rondom Roosendaal by Tamamaartje
20056smileyGelukkig had ik hier geen verkeerde bestemming. Ik graaide precies op de juiste plek. Dank daarvoor.

traditional20056. Waterweg by jhgm80
smileyEen stuw ergens achter huizen in Roosendaal waar ik vandaag over een doornat graspad naar toe mocht wandelen om er een nano te verschalken. Gewapend met paraplu en met intussen natte voeten ondanks mijn hydrofobe sportschoenen, struinde ik over de stuw om het plekje van die nano te ontdekken. Dat duurde veel langer dan ik dacht vanwege de weinige mogelijkheden. Maar nadat ik er naar schatting ongeveer 12x overheen had gekeken, was het eindelijk raak en mocht ik over hetzelfde doornatte graspad weer terug naar mijn warme droge geparkeerde bolide. Dank daarvoor.

traditional20055. Vredeskapel by DiverMax69
smileyHet duurde wel even voor mij voordat hier in Nispen de vrede was uitgebroken. De vorige keer in juni me vergeefs bijna een breuk gezocht en ook nu in de herhaling lukte het in eerste instantie niet. Toen ik eindelijk raak graaide, keerde de vrede in mijn hoofd terug. Mijn perceptie van de in de hint genoemde hoogtemaat verschilt trouwens wel met die van de CO. Ik kwam op hooguit de helft uit. Maar de cache was eindelijk in the pocket en daar ging het om. Dank daarvoor.

traditional20054. De schat van Nispen by Erik13579
smileyDe schat van Nispen bestond uit een dun plastic bakje met daarin een vochtig papiertje. Dat kan beter. Ik adviseer de zogenaamde Carrotte-pot. Hier de productiemethode: http://www.geokletsing.nl/Geo-klets/carrotte-pot.html.
Toch dank voor de cache natuurlijk. De buurvrouw kwam nog even kijken wat ik uitspookte na het loggen. Ik zocht de volgende cache op mijn TomTom. Toen ze dat zag, was ze tevreden.

20052traditional20053. De Sleutel by SWIPEE
smileyDe sleutel tot succes is vaak geluk. Dat overkwam mij vandaag hier. Nee, niet met het weer. Het regende voortdurend en het grenspad tussen Nederland en Belgiƫ lag er behoorlijk modderig bij met veel plassen. Vandaar dat ik wandelde in plaats van mijn bolide eraan te wagen. Overigens duurde het wel even voordat ik de cache ontdekte. Maar toen kwam het al genoemde geluk. Ik geef verder geen details, want spoileren is niet mijn ding. Alleen dit: heel leuk gedaan. Dank daarvoor.

traditional20052. RV 1.18 : Essen by paske
smileyHet dam/schaakbord hier op de grens tussen Nederland en Belgiƫ was ook een grensgeval. Ongeveer 10 bij 10 hele en halve tegels. Benieuwd wat voor spelletje daarop gespeeld kan worden. Het was nu spaarzaam bedekt met bladeren. Nadat ik mij er genoeg over had verwonderd werd het tijd de fraaie en voor geocachers onmiddellijk herkenbare cache te graaien. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

traditional20051. #1 - The Path of Juli by Mariva8_adopted by cache & co
smileyGelukkig was het pad ook in november nog beschikbaar. Aan de andere kant was de cache ook vanaf de weg bereikbaar. En daar reed ik net langs op mijn alternatieve route door het Brabantse land vanwege de regen. Ik spotte onmiddellijk de juiste plek en dat mocht ook wel eens na al mijn strubbelingen en not founds bij de caches hiervoor. Dank daarvoor.

traditional20050. #6 - The Path of Juli by Mariva8_adopted by cache & co
20050smileyNet als bij #4 was ook deze cache muurvast dichtgedraaid. Hoe ik ook probeerde, geen succes. Dus nogmaals hierheen gewandeld met de waterpomptang die ik ook bij #4 tot mijn voldoening had ingezet. Zo kon ook deze cache van mijn worteltekening worden voorzien. Dank voor deze mooie cache.

traditional20049. #4 - The Path of Juli by Mariva8_adopted by cache & co
smileyMet dank aan de vorige bezoeker van deze cache, zag ik mij gedwongen nogmaals deze cache te bezoeken, maar nu met een waterpomptang in de aanslag. Gelukkig had ik wat gereedschap in de bolide liggen voor deze eventualiteit. Na het plaatsen van mijn worteltekening heb ik de cache op normale wijze dichtgedraaid, zodat de volgende bezoeker niet hoeft staan mopperen zoals ik in eerste instantie. Dank voor deze leuke cache.

traditional20048. #5 - The Path of Juli by Mariva8_adopted by cache & co
smileyDe Brabantse humor droop er hier van af. Bovendien geholpen door de gestage regen. Inderdaad was de cache duidelijk te zien, maar wel aan de overkant van een kolkende rivier. In eerste instantie liet ik deze beker dus aan mij voorbijgaan. Totdat ik een eindje verderop een bruggetje passeerde. Aha. Via de rand van het doornatte boerenland wist ik zo toch de cache te bereiken en mijn worteltekening te plaatsen. Dank daarvoor.

20047traditional20047. Lonely Bird by joreman1
smileyVoor eenzame vogels moet je eigenlijk bij mijn lieve dochter zijn. Die heeft er in de loop der jaren een onmetelijk aantal verzorgd. Van kauw tot kraai, van duif tot reiger, van vlaamse gaai tot roek, van mus tot zilvermeeuw, van ekster tot pluiskip, noem het maar op. Ze heeft nu een sabbatical op dat gebied.
Het moge duidelijk zijn, dat ik wel het een en ander heb opgestoken over vogels op deze wijze. Dus toog ik naar het Brabantse land om deze eenzame vogel te spotten. En eenzaam was ie. En nat. Met veel moeite naar mij toe gehaald. De regen werkte namelijk niet echt mee qua verbindingsgladheid, maar het lukte. Het terugplaatsen ging nog lastiger, maar met de Carrotte-slingermethode kwam het toch voor elkaar.
Dank voor deze leuke cache.

traditional20046. Onder de grond by Team West Brabant
smileyHier moest ik even onder de Brabantse grond duiken voor een cache. Dat deed ik graag. Eigenlijk wilde ik dat vol vuur doen, maar dat zou catastrofaal zijn afgelopen. Dus maar een simpel snoekduikje en hebbes. Dank daarvoor.

traditional20045. Zicht op Heerle by Purk87
smileyHeerle was ver weg. Te ver. De gestage regen had het waarschijnlijk ontegenzeggelijk prachtige pittoreske en rustieke dorp in een sluier van mist gehuld. Ik had zelfs geen idee in welke richting ik het moest zoeken. De cache is een ander verhaal. Die spotte ik onmiddellijk. Leuk gedaan. Dank daarvoor.