12-11-2014

Fietstochtje om de Bergse Plas in Rotterdam. Daarna een bezoekje aan het plaatselijke kerkhof voor een rondje om de kerk.

 

multi20044. Rotterdam Toen - Huis ten Berghe by Rotterdam Toen
20044smileyEen rondje om een kerk met kerkhof met louter liggende grafstenen. Dat had ik nog niet eerder gezien voor zover ik weet. De berg waarop de kerk zich bevindt lag er vol mee. Ook om de ernaast gelegen ruïne van het kasteel hetzelfde beeld. Als bewoner van de Jacoba van Beierenlaan in Delft kan ik met ongepaste trots meedelen, dat het haar troepen waren die in 1426 het kasteel verbrand en vernietigd hebben en zo deze prachtige ruïne hebben gecreëerd.
Maar ik was hier natuurlijk niet alleen om al dat schoons te bewonderen. Er moest een cache gevonden worden en daartoe een aantal vragen beantwoord. De lastigste was die betreffende grafsteen #26. Allereerst het vinden van de steen en daarna het lezen ervan. Dat laatste ging niet. De bomen hier hadden besloten gezien het jaargetijde om al hun bladeren precies op deze grafsteen te dumpen. Uiterst omzichtig zonder op de grote liggende grafsteen te gaan staan heb ik als volleerd groenwerker de tekst tevoorschijn kunnen krijgen.
Na wat elementair rekenwerk mocht ik naar de cache-locatie, alwaar ik zeker 5 minuten rondom mij zeer schaapachtig allerlei grafstenen bekeek met daarop veelsoortige bouwseltjes en dergelijke. Was één daarvan de cache? Ik kon het niet geloven en durfde ze niet te onderzoeken.
Toen maar eens wat logischer gaan nadenken, een wat ruimere blik geworpen en vervolgens een aardige mogelijkheid ontdekt. En warempel daar was de cache. Op een nette plek en ook netjes geconstrueerd. Dank daarvoor.

20043traditional20043. prinsenmolen by @yorko@
smileyLees ik daar dat de Prinsenmolen vroeger regelmatig tekort schoot in zijn taak om de voetjes van de mensen droog te houden? Het gemor van het volk in Hillegersberg moet te horen zijn geweest tot in Delft, waar men nog nooit van natte voeten had gehoord. Hieruit zou je de voorzichtige conclusie kunnen trekken, dat men in Hillegersberg schonere voeten had dan in Delft.
Zelf fietste ik vandaag met droge maar wel schone voeten over het tussen allerlei wateren gelegen leuke fietspad naar de molen en er zelfs voorbij om een cache te vinden. Een munitiekist nog wel. Die zie je niet veel meer tegenwoordig en zeker niet in stadgebieden. Pluim dus voor de CO en bovendien mijn dank.

traditional20042. boterdorpse verlaat by @yorko@
smileyZo, Boterdorp kan trots zijn op zijn sluis. Die ligt er weer bij als vanouds. Vorig jaar is ie in al zijn oude glorie hersteld. Vooral de jukken zijn een lust voor het oog. Maar ook de puntdeuren met schuiven en de slakkenlier genoten mijn waardering. Prachtig natuurlijk, maar ik kwam voor de cache. Die was keurig verstopt. Dank daarvoor.

mystery20041. Molen "De Vier Winden" by Krimpenees
20041smileyGeen idee uit welke hoek de wind blies toen ik hier in Rotterdam op mijn vouwfietsje bij de molen arriveerde. Voor de molen maakt dat niet uit, want die waait met alle vier winden mee. Overigens had ik thuis behoorlijk lang werk gehad om de checker op groen te krijgen. Mijn minderwaardigheidscomplex aangaande puzzels bereikte daardoor met deze 1,1 cache een nieuw dieptepunt.
Als smoes kan ik aanvoeren, dat de websites over molens het niet echt met elkaar eens zijn. Gelukkig staat bij een molen altijd één ding recht overeind en dat is de bovenbonkelaar. Met die prachtige constructie in mijn achterhoofd en met de nodige volharding wist ik uiteindelijk de puzzel te kraken.
Wat er ook gekraakt moest worden, was het slotje op de ton. Dat is al door mijn voorgangers gememoreerd, maar de CO is daarvoor nog niet uit zijn Krimpenees verblijf naar Rotterdam getogen. Maar we blijven hopen. Dank voor deze leuke cache.

traditional20040. Prinses Irenebrug by @yorko@
smileyOp verzoek van de CO had ik mij totaal onzichtbaar gemaakt toen ik de verrassend grote cache van zijn plekje graaide. Met ruim zicht op de bijna tien jaar oude Rotterdamse Prinses Irenebrug plaatste ik mijn worteltekening. Daarna durfde ik mij weer onbezorgd aan de mensheid te vertonen. Dank voor deze leuke cache.

traditional20039. Woonzorgcentrum Laurens Liduina by WeLST
smileyHet woonzorgcentrum hier in Rotterdam met zo'n mooie naam die doet denken aan de heilige Lidwina van Schiedam, verdient wel een cache. En die ligt er. Om hem te vinden fietste ik vrolijk over de steenbrug en parkeerde mijn fiets strategisch op de daarvoor bestemde plek. Vanaf daar was het kwestie van even goed kijken en daarna een snelle maar zeer doelgerichte graai. Dank voor deze leuke cache.
Uit: TB