09-11-2014

Gewandeld in Henrik-Ido-Ambacht. Gefietst in Zwijndrecht en omgeving. Kortom, een prima zondagsbesteding met leuke caches.

 

traditional20038. Wakende vogel by leonardo1990
20038smileyMaar goed dat hier een wakende vogel op de uitkijk stond. Andere vogels van diverse pluimage banjerden er namelijk ongedisciplineerd door de bush met mij voorop. Bij wijze van spreken dan, want nadat mijn eerste onderzoekje op niets uitliep, stapte ik het bosje uit voor nadere oriëntatie en werd daar onmiddellijk herkend en aangesproken door het vierpersoonsteam Spekkie&Sproet uit Dordrecht. Dankbaar voor hun hulp een tweede poging en voor ik het wist werd de cache al aangewezen door één van de jongere leden van het team. Kijk, daar heb je wat aan.
Het openen van het fraaie bouwsel leverde weliswaar kwade blikken op van de uitkijker, maar een klein hoeraatje van ons. Er kon gelogd worden en dat werd volop gedaan. Voorzichtig daarna het huisje weer gesloten op de voorgeschreven wijze en massaal het bosje uit, wat toch wel vreemde blikken opwierp bij onschuldige voorbijgangers.
Vervolgens even gezellig nagebabbeld en besloten nog één cache te doen vanwege de naar de horizon neigende zon en dan terug te keren naar Delft. Die cache was helaas geript, maar Delft lag er nog.
Dank voor deze mooie cache.

traditional20037. Dammetje by Donsky02
smileyNiet zo moeilijk. Zet twee schijven op elkaar en je hebt een dammetje. Wel eerst netjes de achterlijn halen natuurlijk. Zo denkend arriveerde ik bij het paadje dat naar dit dammetje hier bij Heerjansdam liep. In een geparkeerde auto zaten twee lieden naar mij te gnuiven. Volgens mij team ADHDDelluft. Ik heb maar even teruggegnoven. Die teamnaam zag ik namelijk op de logrol staan toen ik de cache had gegraaid na een kort ritje over het modderpaadje. Daarmee had ik alle dammetjes hier geslecht en fietste op mijn vouwfietsje terug naar Zwijndrecht waar ik mijn bolide had geparkeerd. Dank voor deze leuke cache.

20036traditional20036. Dammetje 2 by Donsky02
smileyGelukkig stond hier weegbree langs de weg. Nog liever had ik hondsdraf gehad, maar je kunt niet alles hebben. Flink wrijven met gekneusde weegbreeblaadjes helpt ook tegen brandneteljeuk. Die jeuk liep ik op bij mijn heldhaftige pogingen om de cache te graaien die ik duidelijk zag liggen. De verraderlijke kleine brandneteltjes zag ik daarbij over het hoofd. Maar de cache was in the pocket en daar ging het om. Dank daarvoor.

traditional20035. Dammetje 3 by Donsky02
smileyEen prikkelende cache als je snapt wat ik bedoel. Alleen degenen die de cache ook hebben gevonden zullen dit kunnen beamen. Op een mooi rustig plekje met zicht over de Devel op de HSL moest ik geen angst hebben voor prikkels en zo graaide ik onvervaard deze leuke cache. Dank daarvoor.

traditional20034. Dammetje 4 by Donsky02
20033smileyIk neem aan dat dammetje duidt op Heerjansdam. Bezigt de lokale bevolking deze term? Of had Ambachtsheer Jan van Rosendaele dat zelf ook al bedacht in 1368? Onbeantwoorde vragen toen ik mijn worteltekening plaatste tijdens een mooi-weer-fietstochtje in en rond Zwijndrecht. Dank voor deze leuke cache.

traditional20033. Waterweg by Donsky02
smileyHet water was hier nog lang niet weg zo te zien. Het stroomde gezellig tussen de Devel en de Oude Maas via dit waterbouwkundige geval hier op de Lindtsedijk nabij Kleine Lindt. Allemaal mooi natuurlijk, maar waar verborg zich de cache? Daarvoor moest ik nog even flink rekken en strekken, maar ik redde het net met mijn 1,76. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

traditional20032. Waterkant by Donsky02
smileyLijkt mij lastig om met een scooter vissen te vangen, maar dat terzijde. Bovendien had ik mijn hengel niet mee, zodat de vissen in de Oude Maas gerust konden zijn. Gelukkig lag de cache zelf niet aan de waterkant, zodat ik probleemloos met droge voeten mijn worteltekening kon plaatsen. Dank daarvoor.

20031multi20031. De piratenschat van zwijndrecht by leonardo1990
smileyNatuurlijk is dit een hele mooie cache. Echt nog het originele piratenidee. Maar wat is de reden om je daarbij niet aan de regels van Groundspeak te houden? Bij een traditional ligt de cache op de locatie van de coördinaten en dat is hier niet het geval. Het is daarom gewoon een multicache. Ik verzoek de CO dit dus te laten aanpassen door de reviewer en zal daartoe ook een NM plaatsen.
Voor mij begon het hier in Zwijndrecht nogal raadselachtig. Mijn eerste idee was, dat de cache geript was. Ik vond namelijk wel iets, maar geen logboek. Pas toen ik het na een poos vergeefs zoeken had opgegeven, kwam de aap uit de mouw. In dit geval een groot gezelschap geocachers die terugkeerden van de schatlocatie en nog even het beginpunt gingen herstellen. Aha, nu begreep ik het.
Zo kon ik ook een greep doen naar de schat en er mijn worteltekening plaatsen. Na afloop de cache wel wat beter verstopt dan het gezelschap voor mij had gedaan, namelijk achter de boom in plaats van ervoor. Nu is ie vanaf de weg niet meer te zien.
Dank voor deze mooie cache.

traditional20030. Zwijntje by Donsky02
20030smileyIk zal maar niet zeggen hoe lang ik hier heb lopen zoeken en al bijna aan opgeven dacht. En hoe moeilijk kon het zijn? Nauwelijks verstopplekken. De logs lezende ging ik er vanuit dat de cache toch aanwezig was. Maar waar? Wijs geworden door mijn intussen opgedane routine, uiteindelijk de kom-terug-truc ingezet.
Het blijkt namelijk, dat als je een tweede keer gaat zoeken op dezelfde locatie, je tot je verwondering de cache vaak meteen vind. Dus ging ik zogenaamd weg en kwam terug om met nieuwe energie en verse ogen opnieuw een poging te wagen. En warempel, dat zat ie. Slimme strategie, nietwaar? Of had ik gezwijnd? Wie zal het zeggen. De cache was gevonden en daar ging het om. Dank daarvoor.

traditional20029. Zwijntje 1,25 by Donsky02
smileyIk had al twee keer gezwijnd en één keer niet, maar hier aan het fietspad naast de Lindtsedijk was het gelukkig weer raak. Als een geroutineerd goochelaar toverde ik de cache uit zijn locatie tevoorschijn. Geen toeschouwers en geen applaus, maar dat was misschien maar beter ook. Dank daarvoor.

20027traditional20028. Zwijntje 2,5 by Donsky02
smileyAltijd leuk om op je vouwfietsje over de Lindtsebenedendijk in Zwijndrecht te fietsen. Tenminste als de zon schijnt en je het windje in de rug hebt. En met wat geluk nog kunt zwijnen ook. Zoals ik hier. Alweer een cache. Dank daarvoor.

traditional20027. Zwijntje 3 by Donsky02
smileyHier kon ik de Drechttunnel onder de Oude Maas waar ik al zo vaak in en uit reed (de tunnel dus) eens van een andere kant bekijken. Bovendien van een zonnige kant. Nog leuker werd het toen ik de cache vond. Ik had het idee echt gezwijnd te hebben. Dank daarvoor.

traditional20026. Paaltje nummer 3 by Kleinespringrat
smileyHet duurde wel even voordat de titel echt tot mij doordrong. Dat was pas nadat ik allerlei mogelijke verstopplekken had kunnen afstrepen als negatief. Het werd pas positief toen ik diep ademhaalde en even mijn hoofd leegmaakte. Aha, ja natuurlijk. Dank voor deze cache.

traditional20025. De Puntige Pauwenstaart by vt1100c
20025smileyDe pauw lachte mij al van verre toe, maar gaf geen kik. Was ook niet nodig, want mijn arendsogen plus brilletje hadden al gespot waar gegraaid moest worden. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

traditional20024. De Dwarse Dam by vt1100c
smileyMisschien heb ik het mis, maar een dam staat toch altijd dwars op het water? Deze hier in het park Sandelingen-Ambacht in ieder geval wel. Na een fraaie wandeling door de velden en via allerlei hekken arriveerde ik bij de derde cache op mijn rondwandeling en bedacht bij het aanlopen waar ik de cache zou verstoppen. De CO had mijn gedachten geraden – of waarschijnlijk andersom – en dus in één keer raak. Dank daarvoor.

traditional20023. Huisje, ......., beestje by kjeans
smileyZeg maar gerust boom. En nog een mooie ook hier aan het water in het park Sandelingen-Ambacht waar ik een rondwandeling maakte en probeerde zo 4 caches te vinden. Deze was de tweede op mijn route en zeer fraai gelegen. Mijn voorganger had de cache ietwat slordig bedekt, zodat ik hem meteen zag zitten. Na het loggen en terugplaatsen zag je er niets meer van. Des te 'leuker' voor de volgende. Dank voor deze leuke cache.

20022traditional20022. De Flitsende Flipper by vt1100c
smileyPas het derde schot was raak. Ik heb eerder zo'n soort constructie meegemaakt waarbij de cache ongeveer op de maan belandde. Voorzichtigheid troef nu. Zo startte ik mijn wandeling door het park Sandelingen-Ambacht met deze prachtige cache. Dank daarvoor.

traditional20021. De Langzame Lift by VT1100c
smileyHet is natuurlijk niet eerlijk als één batterij alle aandacht krijgt. Daarom heb ik beide batterijen uit mijn GPS-apparaat ingezet bij deze prachtige constructie. Eentje voor het openen en eentje voor het sluiten. Zo waren ze beide tevreden en kropen terug op het plekje waar ze horen. Het meest tevreden was ikzelf natuurlijk. Weer een bijzondere cache op mijn lijstje. Dank daarvoor.

mystery20020. Park Langesteijn by kjeans
smileyDit soort puzzels kan ik nog net aan. Bovendien vind ik cijfertjes leuk. Nadat mijn oplossing was goedgekeurd door de checker kon niets mij weerhouden om hier praktisch op de grens met Zwijndrecht in Hendrik-Ido-Ambacht mijn geluk te beproeven. Het park was totaal verlaten op deze zondag, zodat ik probleemloos de cache kon vinden. Dank daarvoor.

traditional20019. Met STIP op de kaart ... Hendrik-Ido-Ambacht. by wvdrivi
20019smileyWat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
Ook de cache op deze STIP in Hendrik-Ido-Ambacht,
Heeft mij volop vreugde gebracht.

letterbox20018. Brievenbus Welkom in H.I.Ambacht (TB hotel) by verbeekjes
smileyWel een heel aparte manier van welkom heten hier in Hendrik-Ido-Ambacht! Ook de code van het slotje was heel toepasselijk bedacht. Fijn begin van een cache-dag. Dank daarvoor.