02-11-2014

De 20.000 is een feit. Op de Bussumse heide samen met Nynke, Menno en Sieb heerlijk 3,5 uren in feeststemming gewandeld.

 

multi20000. Het gebed zonder end by Explorist_4
smiley20.000
20000Een toepasselijke titel voor een millepaal, de 20e deze keer. Het moest gebeuren op de hei bij Bussum waar ik al menig cache mocht vinden, meestal samen met mijn alhier woonachtige zus Nynke. Zij was ook nu natuurlijk van de partij. Speciaal voor deze gelegenheid extra versterking meegebracht in de personen Sieb en Achtbaangek en niet voor niets. Menig lastig te vinden aanwijzing op de waypoints wisten zij op onnavolgbare wijze te ontdekken.
Om 13.30 vertrokken wij met vrijwel strak blauwe lucht vanaf huize Nynke en wandelden de dik 1 kilometer naar het startpunt waar we meteen al flink aan de bak moesten voor de eerste aanwijzing. Na de vondst daarvan gingen we echt los.
Het in de volksmond genoemde Gebed zonder eind is eigenlijk de Nieuwe Crailoseweg, een kaarsrechte onverharde weg plus fietspad van 4 kilometer lang tussen Bussum en Hilversum. Ooit bedachten bestuurlijke idioten om hiervan een autoweg van te maken, maar gelukkig zijn die plannen verijdeld.
De door ons gewandelde multicache volgde gelukkig niet die hele lange mooie, maar toch wel saaie weg. Slechts een klein stukje erlangs en later nog eens gekruist, wat een rondje opleverde van in principe 4 kilometer, maar door ons ruim werd uitgebreid, o.a. door een bezoekje aan een gigagrote mierenhoop, die door Achtbaangek laatstelijk was ontdekt tijdens zijn hobby van het inventariseren van mierenhopen in Nederland.

20000siebHalverwege de tocht troffen we een jonge mevrouw plus hondje en zij was erg nieuwsgierig waar wij mee bezig waren. Tijdens de uitleg werd haar belangstelling steeds groter en zij zag een nieuwe hobby opdoemen voor echtgenoot en zoon. Vaak temper ik zulk enthousiasme met het aandragen van allerlei "ellende" die je tijdens geocaching kan overkomen, maar nu niet vanwege mijn feeststemming.
Tegen het eind van de tocht ontwaarden wij plots andere geocachers die ijverig liepen te zoeken. Het bleken oude bekenden, het Utrechtse team Dutch Safari dat al vanaf 2002 aan geocaching doet. Zij waren bijna aan het eind van de Zwerfkei-cache. Even later sloten ze zich bij ons aan omdat ze getuige wilden zijn van mijn 20.000e found bij de cache die zij zelf al lang geleden hadden gevonden.
Het grote moment was daar. Op de stash area mocht ik de cache zelf vinden. De anderen zochten wel mee, maar zouden niets laten merken bij een eventuele vondst. Dutch Safari voerde de druk op mij behoorlijk op door via opmerkingen betreffende routine en zo. Ik verzaakte niet en mocht de fraai verborgen cache van zijn plekje halen.
Natuurlijk felicitaties, fotomomenten met de kist hooggeheven, vreugde, waarna ik de cache weer keurig verstopte. Tot grote hilariteit besefte ik bij het weggaan plots het logboek nog niet te hebben getekend. Wat feestvreugde al niet met je doet. Mijn hele routine in de war. Dus nogmaals de cache opgediept en nu alle loghandelingen zeer bewust en vreugdevol uitgevoerd.
Intussen begon de zon al aardig te zakken en na een ontspannen terugwandeling naar huis arriveerden wij daar om 5 uur. Totaal 3,5 uur cacheplezier gehad. Dank daarvoor.

Het lastige van een gebed zonder einde is, dat je moet wachten tot Sint-Juttemis voordat je gebed wordt verhoord.

20000a20000b


20000c20000d


20000e20000f


20000g20000h


20000i20000j


20000k20000l


20000m20000n


traditional19999. GAD - Gas er op! by Satellietje
smileyIk had er zin in. Nog één cache vinden en ik mocht voor mijn 20.000e found gaan ergens op de hei te Bussum. Als flinke opwarmer voor deze heuglijke gebeurtenis mocht ik hier in het Rembrandtkwartier een fraaie creatie van meester-knutselaar Satellietje bewonderen en proberen de cache te vinden. Dat bleek via een andere methode te moeten gaan dan bij de voorganger met dezelfde naam uit het jaar 2004 die ergens onder een grote brug aan het Amsterdam-Rijnkanaal was geplaatst. Nieuwer en nog creatiever zo bleek. Met veel genoegen mijn 19999e worteltekening geplaatst. Dank daarvoor.

traditional19998. J.R. Thorbecke by Hameeteman
smileyEn wie stond daar in hoogsteigen persoon met een geheven vingertje? Ik kon het bijna niet geloven, maar het was Johan Rudolf Thorbecke zelf, de grootse staatsman. Die wijzende vinger had een tweeledig doel. Hij wees naar de cache, maar nog belangrijker, hij wees op het feit dat Carrotte nog één cache moest vinden alvorens te gaan beginnen aan zijn 20.000e cache. Behoorlijk onder de indruk van deze gebeurtenis plaatste ik mijn worteltekening en verborg de cache weer. Toen ik me omdraaide om Thorbecke te bedanken voor zijn attente bezoek, was hij plotseling verdwenen. Gek, een langswandelende mevrouw maakte niet de indruk getuige te zijn geweest van iets bijzonders. In verwarring stapte ik in mijn tango-red Wortelkar op weg naar meer. Dank voor deze leuke cache.

traditional19997. De Batterijen aan de Karnemelksloot by ASS3755
smileyPrachtig! Precies op het moment dat ik de grote kist tevoorschijn haalde van zijn plekje naast het Hamerfort te Naarden, knalden vanaf daar twee daverende kanonschoten over de nabij gelegen meren. Prachtig! De symbolische betekenis ervan was duidelijk: nog 2 caches vinden en Carrotte zou gaan beginnen aan zijn 20.000e cache. Met tuitende oren en betraande ogen plaatste ik mijn worteltekening, verborg de kist weer en wandelde terug naar mijn geparkeerde bolide. Onderweg passeerde ik bij het bankje een jonge vader met twee kinderen en maakte even een praatje. Gek, zij hadden de knallen helemaal niet gehoord. In verwarring stapte ik in mijn tango-red Wortelkar op weg naar meer. Dank voor deze mooie cache.