28-10-2014

Mooi weer met zon voorspeld. In Hoofddorp viel dat tegen. Koud en geen zon. Gelukkig wel aardig wat caches.

 

traditional19986. Paaltje 6.0 by opa48
19986smileyHet ene paaltje is het andere niet. Dat bleek hier maar weer. Zowel qua uiterlijk als qua uitvoering. Verrassend was het doosje. De oorspronkelijke inhoud ervan schijnt goed te werken tegen epilepsie, manische perioden bij bipolaire stoornis, vermijding van agressieve impulsen, migraine en clusterhoofdpijn, maar helaas niet tegen geocache-verslaving. Dat laatste zal wel de reden zijn geweest om het doosje op te offeren als cache.
Mooi paaltje trouwens. Dank daarvoor.

traditional19985. Boek je plekje by jdbol
smileyOok hier in Hoofddorp staat zo'n leuke doe-het-zelf-bieb. Behoorlijk goed gevuld, kon ik constateren. En in goede staat. Voorzichtig heb ik de bieb doorgespit om het logboek te vinden. Toen dat was gelukt, heb ik zwierig mijn worteltekening kunnen plaatsen. Dank daarvoor.

traditional19984. Bij het IJveld by opa48
smileyOm nu te zeggen, dat deze cache lastig was, nee. Die was snel voor de bakker. Om nu te zeggen, dat de titel klopt, nee. Tenminste als ik google op IJveld Hoofddorp, krijg ik geen hits. Alleen het meervoud ervan, zoals Sportcomplex De IJvelden en Stichting De IJvelden. Maar ja, ik ben geen Hoofddorper en misschien spreekt de volksmond over IJveld. In ieder geval dank voor deze leuke cache.

19982traditional19983. Hoog en Droog by opa48
smileyFietsje aan de kant en graaien maar in de bush. Gezien de titel vond ik de hoogte wel meevallen. Droog was ie zeker. In de cachebeschrijving staat: licht aan het voetpad. Ik heb echter geen licht gezien bij de cache. Gelukkig was er nog daglicht genoeg om de fraai vervaardigde cache te kunnen spotten. Dank daarvoor.

traditional19982. paaltje nabij IJweg by opa48
smileyDe CO was onlangs langs geweest om de boel hier in orde te maken en daar was ik blij mee. Zo kon ik op eenvoudige wijze het doosje plukken en mijn worteltekening plaatsen. Het paaltje is inderdaad niet te missen en het kleurrijkste die ik tot dusver heb mogen bezoeken. Dank daarvoor.

traditional19981. TB Hotel "Onder Amsterdam" by blackscouts
smileyDoor Oefening Sterk. Zo heet een vereniging waarvan ik ooit lid was. Het was weliswaar een damclub, maar de naam bevat een universele waarheid. Dus al mijn geoefende krachten hier ingezet om een zware Amsterdammer in de voortuin ervan te overtuigen een stapje opzij te doen. Dat gebeurde en zo kon ik mooi mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.

traditional19980. Mini bos by Valfreya
19979smileyO, o, o, hier moest ik voorzichtig zijn. Het zat de CO blijkbaar tot hier – ik wijs nu op mijn keel – en de dreigende taal in de beschrijving was niet van de lucht. Met trillende vingers probeerde ik het slotje via de gegeven code te openen. Helaas geen succes. Maar er arriveerde lieftallige hulp vanuit de voordeur. Kwam het door de mooi roodgelakte nagels? Kwam het door de speciale vrouwelijke touch? Ik heb geen idee. Maar de dochter des huizes – naar ik aanneem – kreeg het slot wel open en zo kon ik haar danken en toch de fraaie cache bewonderen en alsnog mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

traditional19979. lekker ontspannen in de speeltuin by binotino
smileyRatten? Dat gelukkig net niet. Tsja, het verbaasde me niet dat de logrol nat was. Mijn aan duidelijkheid niets overlatende initialen WC geplaatst en de cache terug op zijn bizarre plekje geplopt.

traditional19978. Paaltje 4.0 by opa48
smileyPoging twee was raak. Soms moet je wat geluk hebben. Nogal wat mogelijkheden hier bij het overmatig van leuningen voorziene bruggetje in Hoofddorp. Deze cache-vorm zie ik de laatste tijd trouwens steeds meer. Nieuwe trend? Dank voor deze leuke cache.

traditional19977. paaltje 5.0 by opa48
smileyPaaltjescontroleur. Tenminste zo trachtte ik eruit te zien bij het lichten van deze cache. Volgens mij goed gelukt, want ik kon ongestoord mijn gang gaan en deze listig aangebrachte cache van mijn worteltekening voorzien. Dank daarvoor.

19975traditional19976. paaltje 3.0 by opa48
smileyMet dank aan de vorige bezoeker de cache vrij gemakkelijk kunnen graaien via mijn grijpgrage en vingervlugge handen. Die waren dus mijn gereedschap hier op dit mooie visplekje in Hoofddorp. Dank voor deze leuke cache.

traditional19975. op de uitkijk by opa48
smileyWat lag daar op de grond? Juist. De cache. Niet de bedoeling natuurlijk en na het loggen heb hem zo goed mogelijk teruggehangen op de vermoedelijke verstopplek. Vanwege de nog steeds aanwezige mist en kou niet erg lang uitgekeken over het Haarlemmermeerse Bos, de velden en Hoofddorp zelf. Dank voor deze cache.

traditional19974. Onder een steen by Ruppert27
smileyDe titel klopte perfect. Dank daarvoor.

traditional19973. TB Hotel??? No, bug hotel! by Yoquini
19973smileyPepermunt met kaneelsmaak. Ik moet er niet aan denken. Gelukkig was de inhoud van het doosje wat ik ervan verwachtte en zo hoort het ook. Weinig actieve insecten trouwens in dit fraaie voor insecten bedoelde bouwwerk hier in Hoofddorp. De enige actieveling was ikzelf. En nog met succes ook. Dank daarvoor.

traditional19972. Donald en Katrien Duck by Boeijkes
smileyDe oudste telg van team Boeijkes is dol op Donald Duck, lees ik in de beschrijving. Volgens mij heb ik 3 jaar geleden al eens een vrolijke ontmoeting met haar en haar vriendinnen gehad hier in Hoofddorp. Bij de cache Vlieland. Ik kan haar fascinatie voor Donald Duck begrijpen. Ik was vroeger ook zo eentje. De Donald Duck zat toen in een zogenaamde leesportefeuille, een verzameling tijdschriften, die je voor een koopje ver na de verschijningsdatum een week lang kon lezen. Ik las dan elke dag de Donald Duck opnieuw van voor tot achter, tot aan de volgende week, waarna de leesportefeuille werd omgeruild voor de volgende.
Een leuk fietstochtje bracht mij bij deze mooie cache. Dank daarvoor.

traditional19971. In a tree by The Four Trees
smileyEen boom in Hoofddorp. Er stonden er hier wel vier. Best leuk om daar bij voorbeeld je teamnaam naar te noemen, lijkt me. Maar dat terzijde. Er moest hier een cache gevonden worden en dat was niet echt moeilijk, hahaha. Dank daarvoor.

19970traditional19970. Piratenschat by Delta77
smileyIn mijn genealogie komen een paar schippers voor, maar dat waren brave borsten, dus geen piraten. Ook ik ben de braafheid zelve en heb dus weinig affiniteit met stoere zeebonken die proberen andere stoere zeebonken van hun schip af te helpen en hun schatten in te pikken. Toch wilde ik wel eens een piratenschat met eigen ogen zien en toog daarom naar Hoofddorp waar zulks mogelijk zou zijn. En inderdaad, ergens bij een brug was het raak. Erg mooi. De inhoud heb ik ongemoeid gelaten uit angst voor wraak. Wel heb ik mijn worteltekening geplaatst. Moet kunnen. Dank voor deze mooie cache.

traditional19969. RIJKELIJK GROEN by de-trompetter
smileyDe groenheidsfactor was hier inderdaad rijkelijk hoog. De cache ook, maar dat was ik al gewend van deze sympathieke CO uit Nieuw-Vennep die ik onlangs heb ontmoet. Dank voor deze mooie cache. Ben je nu door de voorraad heen? smiley

traditional19968. Geocache Junkie (DO NOT FIND THIS CACHE) by Het stalen ros
smileyIk ben echt niet geobsedeerd door geocaching. Vraag maar aan mijn familie. Of nee, doe maar niet. En ik kan best een cache voorbijfietsen zonder die te loggen. Toevallig heb ik dat hier niet gedaan. Maar het zou best gekund hebben. Maar ja, ik was er nu toch. 19968Dus even geklommen en gelogd. Mooi plekje trouwens. Hier in de buurt kunnen best meer caches verstopt worden, dunkt me. Dank voor deze.

mystery19967. Plurilingüe by reasonable
smileyMeertaligheid schijnt goed te zijn voor je hersenontwikkeling. Zelf vind ik mij een redelijk meertalig iemand, met Nederlands, Fries, Stadfries, Engels, Frans, Duits in mijn rugzak. Ze gaan niet allemaal even vloeiend, maar ik kan me er goed mee verstaanbaar maken. Bij het zien van deze cachebeschrijving dus onmiddellijk aan het werk getogen en zowaar een goede oplossing gevonden.
Al mijn meertaligheid hielp mij trouwens geen biet op de stash area. Tig keer rond en alles, nou ja bijna alles, tig keer vergeefs bekeken. Er was mij daarbij wel een vreemd detail opgevallen, maar ik zag daar geen cache in. Dat klopte ook wel, maar het zat er niet voor niets. Dat bleek toen ik na lange tijd eindelijk de verstopmethode doorgrondde en tevreden en voldaan mijn worteltekening kon plaatsen. Dank daarvoor. Tige tank. Harstikke bedankt juh. Thanks. Merci. Schönen Dank.

traditional19966. 1. Divers Cache by EpicScubaDivers
smileyGelukkig bestaan er dames die een hondje uitlaten. En meer dan dat. Die weten waar een cache verstopt zit. En bovendien aanwijzen waar. En als je het dan nog niet ziet, hem even voor je tevoorschijn halen. En dat allemaal in Hoofddorp. Kijk, daar heb je wat aan. Dank daarvoor.