26-10-2014

Veel fobieën in Drunen tijdens een event. Verder actief in Vlijmen en Nieuwkuijk tijdens een rondje op de vouwfiets.

 

traditional19965. 80 van de Langstraat post 5 by teamkelvin & CyberTazz
19965smileySuccesvolle aanpak bij een frustie! Precies een jaar geleden had ik me hier in Nieuwkuijk vergeefs suf gezocht naar de cache. Om eerlijk te zijn was ik dat alweer vergeten toen ik vandaag opnieuw deze cache op mijn lijstje had staan. Dat betekende dat ik geheel zonder vooroordeel de stash area betrad alwaar ik een vrolijk vierpersoons gezelschap met de fraaie naam Bazinga.nl aantrof, dat verrassenderwijs voor mij al met de cache in handen stond. Ik hoefde dus alleen maar even mijn worteltekening te plaatsen en te vragen waar het doosje was gevonden. Aha daar dus. Duidelijk dat ik daar vorige keer niet had gekeken. Team Bazinga.nl verklaarde overigens ook flink lang te hebben gezocht voordat het raak was. Dank voor deze cache en team Bazinga.nl voor de hulp.

traditional19964. KNOTSHUIS by Jeroen Luijten
smileyJammer dat het geen carnaval was bij mijn bezoekje aan dit thuishonk van de carnavalsvereniging Knotwilgendam in Nieuwkuijk. Niet dat ik in boerenkiel was, maar toch. Geen lekkere grote pinten bier voor mij, maar wel een klein doosje, dat ik dankzij de spoilerfoto wist te vinden. Ook mooi. Dank daarvoor.

19963traditional19963. Laat je uitdagen! by GianMaas
smileyAls een aap beklom ik hier op het scoutingterrein te Nieuwkuijk de cache-boom. Maar wel als een heel oude stramme aap. Bovendien keek ik eerst vrij lang de kat uit de boom. Uiteindelijk mijn strategisch opgesteld vouwfietsje als trappetje benut om op de eerste tak te geraken. Toen dat was gelukt, lag de weg open naar de cache. Na het loggen besloot ik met een sierlijke afsprong mijn exercitie. Helaas kreeg ik daarvoor geen hoge punten. Niet omdat de dubbel gehoekte salto met schroef ontbrak, maar omdat ik te ver door de knieën veerde bij de landing en aldus vrij plat op mijn achterste terechtkwam. Tsja, die dingen gebeuren bij geocaching. Dank voor deze uitdagende cache.

traditional19962. MF-02 by Team-MF
smileyIk heb het even nagemeten met mijn rolmaat en de hint klopte behoorlijk. Ik kwam naar schatting ongeveer 10 centimeter hoger uit. Overigens een rustige plek hier achter het geluidsscherm van de A59 bij Nieuwkuijk. Mij verbaasd over de wilskracht van de natuur om hier de boel over te nemen en dan van de klimop in het bijzonder. Dank voor deze leuke cache.

traditional19961. COIN HOTEL VLIJMEN by Jeroen Luijten
smileyHet paadje hier in Vlijmen gevolgd en zo het "hotel" bereikt. Dat was een beetje kapot en lag op een te makkelijk vindbaar plekje en daarom volgens mij niet erg veilig voor coins vanwege eventueel rippen. Toch dank voor de cache natuurlijk.

traditional19960. Brandgang by Jeroen Luijten
19959smileyMaar even gevraagd aan de mevrouw die net de deur achter haar dichttrok om te vertrekken of de cache in haar tuin lag. Ja dus. Kwam goed uit, want de beschrijving van de cache en foto van de hint kloppen niet. Even aanpassen, zou ik zeggen. Dank voor deze cache.

traditional19959. 80 van de langstraat post 6 by CyberTazz & Team kelvin
smileyGeen idee waarom ik een jaar geleden deze cache niet vond. Ik liep er nu zo tegenaan. Bij wijze van spreken dan. Opmerkelijk hier was het gedrag van een hond die als een gek in het vijvertje rondzwom op jacht naar de eenden. Die lieten zich uiteraard niet vangen, maar de paniek was groot. Het baasje kon roepen wat ze wilde, de hond ging door. Ik heb het einde van dit drama niet afgewacht. Mijn eigen kleine drama van een jaar geleden was rechtgezet. Dank daarvoor.

traditional19958. SPEELTUIN by rick-beertje
smileyIk zag geen speeltuin op deze locatie in Vlijmen, maar wel een enorme kas. Ik dacht dat ze die alleen bij ons in het Westland hadden. Na mij genoeg daaraan vergaapt te hebben, graaide ik het doosje verstopt op een listig plekje. Dank daarvoor.

19957multi19957. "APPELTJE-EITJE" by Red chili
smileyGeen appeltje gezien, maar met het eitje was ik ook heel tevreden. Over mijn route vanaf wp1 naar de cache zal ik het maar niet meer hebben. Oorzaak tunnelvisie. Nou ja, tunnel, eerder een hoge metalen mast die mij volkomen onterecht lonkte. Dank voor deze leuke cache.

traditional19956. GOAL!! by NielsDeMan
smileyAltijd lastig, voetballende jochies vlakbij. Aan de andere kant waren ze wel goed geconcentreerd met het spelletje bezig, waarbij ik ze overigens niet heb zien scoren. Ik deed dat wel, hahaha. Mooi verstopt. Dank daarvoor.

traditional19955. Venkantbrug by Spoekie
smileyIn mijn intussen 11-jarige carrière als geocacher heb ik aardig wat keertjes een bezoek gebracht aan het Brabantse Halve Zolen Lijntje. Nu dus weer en wel ergens bij Vlijmen-Nieuwkuijk, alwaar men de oorspronkelijke treinbrug onlangs heeft gerestaureerd. Met uitzicht daarop mocht ik deze cache vinden. Dank daarvoor.

traditional19954. MF-04 by Team-MF
19954smileyAltijd verrassend, geocaching. Over de geoogste akker naar de cache. Volgens mij wel een probleem als het graan hoog staat. Op de stash area zelf vond ik in eerste instantie iets wat op een landbouwgereedschap leek. Na zorgvuldige bestudering bevatte het geen cache. Dan maar eens verder gekeken en de hint geraadpleegd. Alweer verrassend. Raak. Dank daarvoor.

traditional19953. Knotwilg nr. 2 by Teermajo Nakira
smileyHet aantal knotwilgen waarmee ik ondertussen als geocacher ongewenste intimiteiten heb mogen onderhouden, is allang niet meer te tellen. Deze was dus zeker niet nummer 2, zoals de titel suggereert. Maar wel de klos. Dank daarvoor.

traditional19952. Heidijk by Jeroen Luijten
smileyTypisch zo'n cache die je lekker even meepikt op een fietstochtje. Goed voor het moreel. Weidse omgeving met vergezichten. Dank daarvoor.

19951traditional19951. Vlijmens Ven by bageremke
smileyHoe ik ook keek, geen ven. Trouwens ook geen cache. Ik stond bij de verkeerde boom, namelijk die aan de weg, omdat mijn pijltje mij in eerste instantie daarheen had geleid. Van de hint begreep ik dan ook niets. Dan maar eens verder gekeken en gezien wat de bedoeling was. Zo kon de cache worden gestreken. Dank daarvoor.

traditional19950. Kuijks bosje 2 by gennipjes
smileyHet voormalige hakhoutbosje deed hier zijn naam eer aan. Hoewel men van dik hout planken zaagt, was dat hier duidelijk niet gebeurd. Waarschijnlijk niet dik genoeg. Allemaal wartaal mijnerzijds? Nee hoor. Ga zelf maar kijken. Dank voor deze mooie cache.

traditional19949. Kuijks bosje 1 by gennipjes
smileyAltijd leuk, twee stoeiende honden. Die hadden de tijd van hun leven hier op het kleine grasveldje in het bos. Wisten ook bijna niet van ophouden. Uiteindelijk namen de baasjes hun vriendjes mee en kon ik rustig de cache gaan zoeken. Die bleek op uiterst professionele wijze te zijn verborgen. Dank daarvoor.

traditional19948. SCE2014 - Electrofobie by Dutch Diggers
19948smileyWas ik me daar onverwacht midden in een event terechtgekomen! Gewoon gisteren een cache-gebied geprikt en vandaag daar wat rondfietsen. Stond ik ineens op een eventterrein, waar de laatste resten van iets werden opgestookt. Lekker warm vuurtje. Even wat gebabbeld met deze en gene die zich afvroegen waarom ik foto's maakte.
Bij het verder fietsen een plotse ontmoeting met Bitte-ein-Bit uit Oosterhout en Yvonne van BenYvonne. Die wezen me op een nieuw-geplaatste cache even verderop, waarbij een accu nodig was. Dat maakte me wel nieuwsgierig en ik erheen. Intussen had zich ook een event-gezelschap van ongeveer 10 personen erbij gevoegd.
De cache bleek een waar juweel, mede ook door de kosten die ervoor zijn gemaakt. Voor buitenstaanders is het een gewoon elektriciteitskastje zoals je zoveel langs de weg ziet staan. Voor geocachers is het wat anders, wat je met veel beleid moet aanpakken. Codes ontcijferen, 12 volt bij-de-hand hebben, voorzichtig te werk gaan en je verbazen over het technisch vernuft van de makers.
Dat deden we en ik liftte mee op het succes door mijn worteltekening te plaatsen. Had ik dan alleen maar met de handen in de zakken staan toekijken? Nee, bepaald niet. Samen met Bitte-ein-Bit de toegangscode gekraakt. Dus toch iets.
Dank voor deze geweldige cache.

19947traditional19947. SCE2013 - Cathisofobie by Team Kelvin
smileyDe angst om te gaan zitten. Niet dat ik hier bang was, maar ik ben toch niet gaan zitten. Hoefde ook niet, want voorbijfietsende eventgangers wezen mij de plek van de cache. Prachtig, maar daar was niets te vinden. Geript dus, dacht ik en administreerde een not found.
Later deze dag op het event-terrein een praatje met de CO die vertelde dat de cache was verplaatst. Aha. Dus toen ik op mijn fietsrondje weer langskwam was het raak. Dank daarvoor.

traditional19946. SCE2013 - Bufonofobie by Team 85
smileyAngst voor padden en kikkers. Kan ik me wel iets bij voorstellen. Die glibberige schepseltjes nodigen niet echt uit om vast te pakken. Toch moest het hier om de cache te kunnen loggen. Ik deed het probleemloos. Dank daarvoor.

traditional19945. SCE2013 - Meteorofobie by /DMSL
smileyAngst voor meteorieten. Alleszins redelijk. Die dingen vallen al miljoenen jaren met grote regelmaat op de aarde neer. De angst is dus zo'n ding op je kop te krijgen, maar niet om een gevallen exemplaar op te pakken en te bestuderen. Dat laatste deed ik hier hoewel ik twijfel aan de echtheid van deze meteoriet. Toch dank.

traditional19944. SCE2013 - Claustrofobie by CyberTazz
19944smileyAngst voor kleine ruimtes zoals bij voorbeeld tunnels. In dit geval kwam daar ook nog automysofobie en smetvrees bij, namelijk de angst om vies te zijn of te worden. Ik zette al deze fobieën van me af en ging ervoor. Natuurlijk had die "ellendige" CO nog wat extra ongemak toegevoegd om het spannender te maken. Desondanks liep alles goed af. Dank daarvoor.

traditional19943. SCE2013 - Metallofobie by Team kelvin
smileyAngst voor metaal. Niet gek, want sommige metalen zijn flink giftig, denk aan lood, kwik, cadmium, barium en thallium. Je moet dat spul vooral niet eten. Dat hoefde hier ook niet aan het Afwateringskanaal 's- Hertogenbosch-Drongelen. Ik hoefde slechts het juiste metaal te vinden. Dat lukte na een lange zoektocht. Dank daarvoor.

traditional19942. SCE2013 - Mycofobie by Team 85
smileyAngst voor paddenstoelen. Niet gek, want deze vruchtlichamen van zwammen en schimmels kunnen behoorlijk giftig zijn, omdat ze de meest gore stofjes bevatten. Voorzichtigheid troef dus hier in dit stukje wildernis. Was niet echt nodig. Zelden zo'n grote paddenstoel gezien. Heel mooi. Dank daarvoor.

traditional19941. Zweedse cache by Mondolique
smileyOm de dag goed te beginnen hier in het Brabantse opende ik het boek met deze cache in Drunen. Het was mij onduidelijk wat Zweden ermee te doen had, ook niet na nu bij het loggen nog eens de kaart te bestuderen. Ik zie naar allerlei landen en rivieren vernoemde straatnamen, maar Zweden is er niet bij. Desondanks de fraaie cache gevonden. Dank daarvoor.
In: TB