25-10-2014

Mooi weer, dus er moest gecachet worden. De keuze viel op Dordrecht, waar ik al een hele tijd niet meer was geweest.

 

traditional19940. H.D.M #2 by Suus&Jeff
19939smileyDaar stond ik dan bij de laatste cache voor mij in Dordrecht vandaag. Als ze allemaal zo makkelijk te vinden waren geweest als deze, had ik mijn fietsrondje van 21 kilometer door deze stad heel wat vlugger afgewerkt dan de bijna 5 uren die ik nu heb gespendeerd aan het vinden van 19 caches en het niet vinden van 3 caches. Maar ja, dat is geocaching, steeds weer een verrassing. Dank voor deze leuke cache.

traditional19939. Voordeur Kees by 't Hopbelletje
smileyO, o, wat was ik hier sullig bezig. Gelukkig heb ik een goede smoes. Het gekke was trouwens dat ik de cache onmiddellijk spotte zonder dat te weten. Het heeft te maken met het formaat van de cache. Ik zocht naar regular, terwijl het nano is. De CO wil het wel aanpassen, maar krijgt dan weer moppers van gridwerkers, vertelde ze. Terwijl wolken van genot het winkeltje via de open voordeur verlieten, vond ik pas na de reddende aanwijzing van de op de tablet spelletjes spelende CO, de cache. Terwijl zij verder ging met de app Landjepik, plaatste ik mijn worteltekening. Enigszins verlicht de stash area verlaten. Dank daarvoor.

19938traditional19938. Twiet-twiet... je ziet me niet by dewittevanleeuwen
smileyRegel 1 van het Reglement Geocaching: Gij zult niet mopperen. Dat doe ik dus ook niet en ik heb daar ook totaal geen reden voor. De CO is er zeer creatief in geslaagd een keurige oplossing te vinden voor gerezen problemen ivm afstand tot andere caches of wp's. Mijn complimenten daarvoor. Om mijzelf en ook de CO niet teleur te stellen heb ik daarom beide caches van mijn worteltekening voorzien en daarmee een lekkere vette punt gescoord, vind ik zelf. Dank voor deze leuke caches.

traditional19937. Wildlife van Dordrecht? by dewittevanleeuwen
smileyDaar stond ik aardig voor aap. En dat is in principe een wild dier. De titel klopte dus. Maar ik vond geen cache. En de hint deed mij alleen glazig staan kijken. Totdat ik ontdekte aan de overkant te moeten zijn waar de hint beter op zijn plaats was. Zo ontdekte ik nog meer wild gedierte, zij het niet in de beste omstandigheden. Maar ja, de echte natuur is wreed. Ook hier in Dordrecht. Ik heb de vriendelijke verzoeken van de CO zo goed mogelijk ingewilligd en hoop dat het wildlife nog lang in Dordt mag blijven. Dank voor deze leuke cache.

traditional19936. De zak van Sinterklaas by team White Lions
19936smileyRaad eens wat hier aan de overkant zag. Zag ik dat goed? Daar lag volgens mij de stoomboot, DE STOOMBOOT. Die gaat dus binnenkort op weg naar Spanje om Sinterklaas en zijn volkomen gelijkwaardige partners naar Nederland te transporteren. Dat wordt dus op het dek op en neer springen voor die volkomen gelijkwaardige partners, terwijl de wimpels heen en weer waaien. Benieuwd of ze ook gaan staan lachen en nog benieuwder welke dingen ze ons gaan toeroepen. Ik heb er nu al zin in.
Als opwarmertje had de goede Sint alvast een replica van zijn zak verstopt om ons alvast in de goede stemming te brengen. Het zaakje was wel wat nat, maar een kniesoor die daar op let. Dank voor deze leuke cache.

traditional19935. Theodoricus Quartus 2 by Team Westerlaken
smileyEerst moest er iemand vermoord worden, voordat deze cache werd geplaatst. Het vermoorden ging in stijl, zo heb ik begrepen, dus niet afknallen vanaf een brullende motofiets, want zo deden ze dat niet in 1049. Een boogschutter deed toen het vuile werk. Met dank aan de moordenaar heb ik hier op de plaats delict in Dordrecht mijn worteltekening geplaatst. Ook dank aan de CO voor de cache.


19933traditional
19934. H.D.M #5 by Suus&Jeff

smileyCaches brengen je op de vreemdste plekken. Zoals hier in Dordrecht bij voorbeeld, waar iemand blijkbaar 50 jaar was geworden en dat wilde weten via een feestje. Ik zag ballonnen en ik zag enkele mensen buiten staan, maar binnen was alleen iemand achter de tap. Dat kwam goed uit, want hij overhandigde mij spontaan de geodoos toen ik daarom vroeg. Cafés zijn niet echt plekken waar ik mij op mijn gemak voel, dus na het plaatsen van mijn worteltekening maar weer snel verder gefietst naar het centrum van Dordrecht voor ander jolijt. Dank voor deze leuke cache.

traditional19933. H.D.M #4 by Suus&Jeff
smileyHoe moest ik in geosnaam deze cache graaien met mijn 176 centimeter? Omdat dit niet lukte, heb ik een lang persoon die even verderop bezig was met een fotoshoot te hulp geroepen. Hij wist van het spelletje en graaide op mijn aanwijzing probleemloos het doosje. Na het loggen heb ik opspringend en met een welgemikte worpje de oorspronkelijke toestand weer hersteld. Dank voor deze leuke cache.

traditional19932. Spirituele werelden by pieternelleke
19932smileyToen ik in de Boeroestraat te Dordrecht de Hof van Eden was gepasseerd, arriveerde ik in de spirituele wereld. Om te acclimatiseren nam ik een stevige slok rum, vanwege het hoge spiritualistische gehalte van deze drank. Dat opende de weg naar een in de voortuin gezeten kleine opdonder die mij in eerste instantie flink te pakken had. Dat liet ik natuurlijk niet op mij zitten en ik daagde hem uit voor een potje worstelen. Met frisse tegenzin ging hij akkoord niet wetende hoe bedreven ik ben in deze tak van sport. Zo ontfutselde ik hem in no time de cache en was trots op mezelf. Na het plaatsen van mijn worteltekening kon ik met volkomen innerlijke rust op weg naar de volgende cache. Dank voor deze.

traditional19931. (uitzicht op) Kasteel Dordwijk by team jne
smileyEven mijn best gedaan om vanaf de cache de kasteelboerderij te ontwaren en het lukte. Nog gemakkelijker was het graaien van de cache. Dank daarvoor.

traditional19930. Rondom de Essenhof 2 by ROELOFYVON
smileyEen keertje links kijken, een keertje rechts kijken. En toen wist ik het. Het boek van de begraafplaats Essenhof in Dordrecht kon dicht. Alle 4 caches gevonden. Dank voor deze.

19928traditional19929. Rondom de Essenhof 3 by ROELOFYVON
smileyKijk, met zo'n duidelijke hint kon het niet meer missen. Prachtig hek trouwens. Mooie cache ook. Dank daarvoor.

traditional19928. Rode Brievenbus by JopTop & Koekah
smileyEen brievenbus hoort rood. Evenals een brandweerauto. En stoplichten. En de tabberd. En bloed. En rode wijn. Meer kan ik op dit moment even niet bedenken. Volgens mij mocht het brievenbusgedeelte wel weer eens geleegd worden. Dank voor deze mooie cache.
Uit: TB

traditional19927. Rondom de Essenhof 4 by ROELOFYVON
smileyToch wel een paar rondjes om de mooie dikke boom gedraaid alvorens de hint te raadplegen. Ja, toen was het niet lastig meer. Dank daarvoor.

traditional19926. Rondom de Essenhof 1 by ROELOFYVON
smileyBlijkbaar geen begrafenis tijdens mijn bezoekje. De parkeerplaats was leeg. Voor mij maakte het niet uit, want ik was op mijn vouwfietsje. En ik graaide in één keer de kleine cache. Dank daarvoor.

traditional19925. Kasteel Crabbehof by KaleBats
19924smileyPrachtig verhaal van die Franse veteranen die kwamen meehelpen met het blussen van het brandende kasteel in 1808. Voor dat doel hadden ze zout meegenomen, hahaha. En zo deden ze zich tegoed aan het vlees van het verbrande vee, dat vanwege de hitte door en door gaar was geworden. Het had maar een haartje gescheeld of het opnieuw gebouwde kasteel was nu niet meer. Gelukkig kon ik met eigen ogen constateren, natuurlijk pas na het vinden van de cache, dat het er nog stond. Dank voor deze leuke cache.

traditional19924. Vlinders op de Thorbeckeweg by peter_voyager
smileyMet een afwijking van 12 meter na vrij lang heen en weer langs de heg struinen vond ik uiteindelijk het doosje. Mooie vlinders trouwens. Dank voor deze cache.

traditional19923. Bruggetje bij de Zuidendijk by peter_voyager
smileyLeuk bruggetje hier in Dordrecht. Minder leuk was dat het ging regenen. Al mijn weer-apps beweerden dat het droog was. Kun je dan niets meer vertrouwen? Jawel. Er was hier een cache geplaatst en ondanks de vervelende natte omstandigheden, wist ik die na een poosje zoekwerk te graaien. Dank daarvoor.

traditional19922. Jeffrey & Susanne's voortuincache zonder voortuin by Suus&Jeff
smileyInderdaad ontbrak hier aan de Jacob Marislaan in Dordrecht de voortuin. Ook ontbrak een degelijk omhulsel om het logboek droog te houden en dat is jammer. Toch mijn worteltekening kunnen plaatsen. Dank daarvoor.