23-10-2014

Nieuw-Vennep is niet meer wat het was. In 50 jaar is de bevolking vertienvoudigd. Dat riep om een bezoekje. En om het vinden van caches.

 

traditional19921. SS Sunny Sunday #1e / De Velden by de-trompetter
smileyDe titel van deze cache is mij een raadsel, ondanks de uitleg in de beschrijving. Er voer hier in ieder geval geen stoomschip met de naam Sunny Sunday. De locatie van het doosje was grappig genoeg een schrille tegenstelling tot de titel. Zo graaide ik vandaag mijn laatste cache in Nieuw-Vennep en fietste terug naar mijn geparkeerde bolide een kilometertje verderop, al waarna ik tevreden terugreed naar Delft. Dank voor deze leuke cache.

traditional19920. Mario the plumber by de-trompetter
19920smileyMario bleek zelf thuis te zijn. Zijn echtgenote vertrok net op de brommer, waarschijnlijk om even verlost te zijn van zijn enthousiaste trompetspelen. Toch legde hij zijn trompet neer om een praatje te maken toen hij me bij de voordeur meende te zien prutsen met een van zijn vele constructies die ik deze dag mocht aanschouwen.
Gelukkig stond ik al met de cache in handen en kon uitleggen hoe handig ik die had weten te verschalken. Als technisch expert leerde hij me daarna nog enkele andere slimme methodes om hetzelfde doel te bereiken.
Overigens dacht ik een fanatiek geocacher te zijn, maar deze man overtrof mij aan alle kanten. Om te beginnen een enorme gc-tattoo op de arm. Verder is klimmen zijn lust en leven. In Nieuw-Vennep vind je daarom diverse door hem geplaatste caches met hoge terreinmoeilijkheid. Ook schuwt hij de FTF-jacht niet en kon trots melden al diverse keren net de Nederlandse FTF-kampioen Brouwertjes te zijn voorgeweest.
Tot slot toonde hij de CCC-app waarmee je hulp kunt krijgen bij het eventueel niet-vinden van een cache. Ik bezin mij nog op het gebruik ervan gezien mijn goede ervaringen met mijn privé-helpdesk Biertje.
Kortom, een hele tijd gezellig staan geokletsen. Dank voor deze mooie cache.

 

19919traditional19919. De herfstpark cache by jely1
smileyWat een mooi groot en rustig plein in Nieuw-Vennep. Veel bomen die nu nog klein zijn. Hier en daar een sculptuur. Geen autoverkeer. Toch geen mens te zien. Daarom richtte ik mij op één van de beelden. Geen idee wat het voorstelt, maar dat was ook ondergeschikt aan de vraag of je er een cache in/op/naast/onder/tussen zou kunnen verstoppen. Het is de CO gelukt. En ik vond hem. Dank daarvoor.

traditional19918. ZONDAG by de-trompetter
smileyEven verderop op het fietspad lagen twee jongedames. En het was niet eens zondag. Maar wel Nieuw-Vennep. Net voordat ik assistentie wilde verlenen – mond-op-mondbeademing leek me geen slecht idee – krabbelden ze overeind alsof er niets aan de hand was, nam de ene met skateboard in de hand plaats voorop het stuur van de fiets van de andere, zwabberden ze bijna vallend op gang en reden giebelend richting het drukke verkeer op de rotonde.
Omdat er technisch gezien inderdaad niets aan de hand was, richtte ik mij op deze zondagscache. Die stond open, hetgeen mij even liet schrikken vanwege een eventuele rip. Ook hier niets aan de hand. Mijn worteltekening geplaatst en het kastje netjes gesloten. Dank voor deze mooie cache.

mystery19917. Kampvuur herinneringen by Van_Slag http://coord.info/GC4EXMM
19917smileyRefrein:
In die grote stad Nieuw-Vennep, Vennep
Heerste grote cellulosenood.
Daarom kochten ze hennep, hennep
Met een grote baggerboot.
Etc.
TFTC

traditional19916. ZATERDAG by de-trompetter
smileyHet is duidelijk dat de CO het op zaterdag druk heeft met andere dingen dan geocaching, zoals boodschappen doen voor het weekend, de trompet reinigen en oppoetsen, grote witte hond in bad, enz. enz. Zodoende weinig tijd voor het vervaardigen van een cache-constructie en dus de cache snel in een hoekje weggemoffeld. Juist daardoor was ie nogal lastig te vinden, maar na wat rondstruinen op de stash area en zo nu en dan het hoofd stoten aan wat takken van een lastig opgestelde boom, zag ik de stiekemerd. Dank daarvoor.

traditional19915. VRIJDAG by de-trompetter
smileyAchterafplekjes, ze bestaan nog. Ook hier in Nieuw-Vennep. Typisch een plekje waar het goed toeven zou zijn geweest met de Germaanse godin Freya van de wellust waarnaar de vrijdag is genoemd. Helaas stond ik hier in mijn eentje, maar het vinden van de cache maakte veel goed. Dank daarvoor.

 

19914traditional19914. WOENSDAG by de-trompetter
smileyTerwijl aan de overkant van het water hard werd gewerkt aan het steeds grootser en mooier maken van de plaats Nieuw-Vennep, fietste ik op mijn vouwfietsje door de modder naar de cache-locatie en vond alweer zo'n mooie constructie. De oppergod Wodan waar deze cache naar is genoemd, moet wel trots zijn op de CO, denk ik. Dank daarvoor.

traditional19913. parking wandelroute 3 by de-trompetter
smileyEven een déjà-vu gevoel. Onlangs in Zoetermeer een cache op net zo'n locatie met een afscheiding door liggende bomen. Lang daar gezocht en niets gevonden. Al weet ik intussen van Loze Jorry waar de cache ligt. Hier in Nieuw-Vennep was het gelukkig een stuk gemakkelijker om toe te slaan. Dank daarvoor.


traditional19912. DINSDAG by de-trompetter
19911smileyWel een linke plek in de wijk Linquenda te Nieuw-Vennep en het verwondert me dat de cache nog aanwezig was. Hier passeren namelijk veel kinderen op weg naar school zoals ik mocht constateren op dit uur, om 12.51 om precies te zijn. Ik moest al mijn acteurstalenten aanspreken om te verhullen waar ik werkelijk mee bezig was. Ik werd bekeken en begluurd, maar waarschijnlijk zagen ze in mij een expert die intensief de bomen controleerde op iepziekte, galmijten, houtrotschimmel, spinselmot en dergelijke. Op het juiste moment sloeg ik toe. Dank voor deze mooie cache.

traditional19911. Linquenda 2 by TeamM&E
smileyAls ik het goed begrijp heeft de cache hier in de wijk Linquenda te Nieuw-Vennep een degradatie ondergaan en is verworden tot een plastic zakje met logrolletje. Geen afspiegeling meer van de mooie wijk dus. Na even zoeken gevonden. Dank daarvoor.

traditional19910. MAANDAG by de-trompetter
smileyMijn eerste weekdagcache hier in Nieuw-Vennep en die viel niet tegen. Vlakbij een gemaal even een bosje in en er natuurlijk voorbijgelopen, omdat ik nog niet wist wat ik kon verwachten. Op de terugweg klonk mijn AHA. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

19909mystery19909. Waar Raven Ruiters zullen zijn - Raveleijn by Smurf&Co  http://coord.info/GC55W6T
smileyAls er gevochten moet worden, ben ik je man. Met mijn scala aan gevechtstechnieken van extreem dodelijke jiujitsu tot aan langzaam platkletsen, leek mij Graaf Olaf Grafhart niet bepaald een waardige tegenstander, ondanks dat hij zich had versterkt met een meerkoppige vuurspuwende draak. De werkelijkheid gaf mij gelijk. De bange snoodaard was in geen velden of wegen te bekennen toen ik zijn meest geheime domein betrad. Ik heb daarom alleen maar mijn worteltekening hoeven plaatsen om hem voor altijd duidelijk te maken, dat zijn gruwelijke tijden voorbij zijn. Ook zijn vrouw Halina kan de boom in. Er staan er hier genoeg in dit grappige bosje. Dank voor deze leuke serie plus bonuscache.

traditional19908. Waar Raven Ruiters zullen zijn - Vuur by Smurf&Co
smileyHet door de Raven aangeboden vuur was intussen gedoofd, maar dat mocht de pret niet drukken, omdat hiermee de vijfde en laatste element-cache voor de bakker was. Ik dus. Dank daarvoor.

traditional19907. Waar Raven Ruiters zullen zijn - Water by Smurf&Co
19907smileyDe Raven hadden niet alleen gezorgd voor water maar ook voor een brug. De combinatie van beide was uitermate geschikt voor het verbergen van de vierde element-cache die daarmee ook voor de bakker was. Ik dus. Dank daarvoor.

traditional19906. Waar Raven Ruiters zullen zijn - Hout by Smurf&Co
smileyEen stevig stukje hout om op te bijten, met dank aan de Raven. Als fietsruiter maakte ik hier een kleine omtrekkende beweging en daarmee was de derde element-cache voor de bakker. Ik dus. Dank daarvoor.

traditional19905. Waar Raven Ruiters zullen zijn - Aarde by Smurf&Co
smileyDe Raven hadden gezorgd voor een flinke kluit aarde, waar ik als fietsruiter natuurlijk meteen bovenop dook. En niet tevergeefs. De tweede element-cache was voor de bakker. Ik dus. Dank daarvoor.

traditional19904. Waar Raven Ruiters zullen zijn - Metaal by Smurf&Co
smileyHet door de Raven beschikbaar gestelde metaal bleek behoorlijk roestig. Maar dat had deze fietsruiter wel verwacht. Mijn eerste element-cache was snel voor de bakker. Ik dus. Dank daarvoor.

19903traditional19903. Turfspoor by de-trompetter
smileyVoor mij de laatste van de drie caches aan deze oude weg en de lastigste. Aan alle kanten gevoeld en gekeken, maar geen cache. Ik kon bijna niet geloven enig plekje te hebben overgeslagen bij mijn zoektocht in/aan/onder/op/tussen een vierkantje vangrails. Toch was het zo, toen ik eindelijk de cache ontdekte.
Ertussen groeien lekkere bosaardbeien volgens Team Hebbes. Ik kan je meedelen: die dingen smaken naar niks. Dank voor deze leuke cache.

traditional19902. Turfspoor 3 ... the final by de-trompetter
smileyEen man met een oranje hesje was wandelend bezig met een meetwiel om de juiste plek te vinden. Grote oranje pompoenen lagen te liggen op het veld. Een wals stond klaar om zijn werk te doen. Ik graaide een listig verborgen cache. Wat een activiteiten hier in Lisserbroek. Dank daarvoor.

traditional19901. Turfspoor 2 by de-trompetter
19901smileyHet eerste wat mij opviel aan deze oude weg te Lisserbroek, waren veel verse boomstronken. Blijkbaar alle bomen gekapt. Tsja, herinrichting. Het stond al aangekondigd aan het begin van de weg. Het zal wel heel mooi worden. Met een klein zijsprongetje bemachtigde ik deze voor mij eerste van drie caches aan deze weg. Dank daarvoor.

traditional19900. Waaaaah brrrrrrr ? by de-trompetter
smileyVolgens de aankondiging op het hek hier op de grens van Nieuw-Vennep en Lisserbroek mocht je zelf plukken van 6 september t/m 26 oktober 2014 en dat heb ik gedaan. Het leverde een mooie geweckte cache met griezelige bewaker op. Dank daarvoor.

traditional19899. parking wandelroute by de-trompetter
smileyPrima plek om mijn bolide te parkeren voor een fietstocht door Nieuw-Vennep en omgeving. Maar eerst even deze cache graaien. Die bleek op zeer listige wijze te zijn verborgen. Een voorproefje van wat ik kon verwachten vandaag. Dank daarvoor.