19-10-2014

Een heerlijke zondagmiddagbesteding, wandelen in de natuur tussen Alphen en Chaam. En nog leuke caches vinden ook.

 

traditional19898. Aan de wandel #14 by GeoMies -NL-
19898smileyAlphen-Chaam heeft het. Vooral tussen die plaatsen in. Daar herbergen de Chaamse bossen liefst 14 mysterieuze objecten die er van nature niet thuishoren. Via een wandeling van dik 12 kilometer heb ik ze allemaal weten te vinden. Zoals deze #14 die listig was weggewerkt, maar niet aan mijn spiedende blik ontkwam. Zo kwam voor mij een einde aan een heerlijke middag waarop ik 4 uren lang door de boswachterij over een keurig uitgekiende route werd geleid door de CO om alle 14 caches te vinden. Ook het warme weer voor de tijd van het jaar hielp mee aan deze heerlijke tijdbesteding. Dank voor de wandelronde en alle caches.
Grappig was mijn ontmoeting terug op de parkeerplaats met een beginnend plaatselijk team dat hun eerste cache wilde vinden, maar het parkeer-waypoint verkeerd interpreteerde. Vijf personen sterk zochten ze een cache bij het infobord. Gelukkig kon ik ze duidelijk maken, dat daar niets viel te vinden, waarna ik hen het bos in heb gestuurd...

traditional19897. Aan de wandel #13 by GeoMies -NL-
smileyLang hoefde ik hier niet te zoeken, maar ik vond het wel een wat vreemde locatie voor een cache. Juist dat maakte deze ronde vanmiddag zo verrassend. Nooit wetend wat je kon verwachten. Zo voorzichtig mogelijk de het doosje teruggeplaatst. Dank voor deze leuke cache.

19896traditional19896. Aan de wandel #12 by GeoMies -NL-
smileyPoppel is de enige plaats in België met meer inwoners van Nederlandse afkomst dan Belgische, maar dat terzijde. Het Belgische team dewilders is afkomstig uit deze plaats en wandelde precies op het juiste moment naar #12 van de serie alwaar ik tamelijk hulpeloos naar boven stond te staren. Met acht personen sterk bestaande uit twee stoere meiden, twee stoere vrouwen, twee stoere mannen en twee stoere klimspecialisten was de klus in eendrachtige samenwerking snel geklaard. Ik hoefde alleen maar even mijn worteltekening te plaatsen. Dank daarvoor.

traditional19895. Aan de wandel #11 by GeoMies -NL-
smileyHoe moest ik hier te werk gaan met al nattigheid? Mijn probleem werd nog verergerd door een aanstormende hond van behoorlijk grote afmetingen die meende dat ik het wel leuk zou vinden als hij met zijn natte modderige poten even flink tegen mij aan zou springen. Dat was niet het geval, ondanks mijn vriendelijke uiterlijk. Na te zijn bekomen van deze heftige ontmoeting mocht ik wat klauteren en klimmen, gelukkig wel in horizontale richting. Het lukte. Dank daarvoor.

traditional19894. Aan de wandel #10 by GeoMies -NL-
19893smileyEen probleempje doemde op nadat ik deze vrij gemakkelijk te vinden cache voorzien had van mijn worteltekening. Het betrof een keuzeprobleem. Welke kant om naar #11? Mijn aarzelende houding werd opgemerkt door twee wandelaars waarvan eentje met Nordic-wandelstokken. Een tijdje gezellig met deze mensen staan praten over GPS-apparaten en wandelstokken en zo, waarna ik de verkeerde aanvliegroute koos. Ach, zulke dingen gebeuren. Dank voor deze cache.

traditional19893. Aan de wandel #9 by GeoMies -NL-
smileyNooit zo'n dooie boel gezien als hier. Maar volgens het info-bord was dat de bedoeling. Die dekselse dennen dienen dood. De wijze waarop ligt voor hand. Als man weet je dat een den al bijna omvalt als je er tegenaan plast, omdat die bomen niet van nattigheid houden. Wat doen ze dus hier? Het hele dennengebied onder water zetten met als resultaat het versterven daarvan. Maar men belooft dat er iets beters en mooiers voor terug zal komen.
Gelukkig was de cache nog springlevend, bij wijze van spreken dan. Dank daarvoor.

traditional19892. Aan de wandel #8 by GeoMies -NL-
smiley - In dubio Het team Corsa69 koos om eerst #8 te doen en dan #7. Ik koos de door de CO bedoelde volgorde en had daar geen spijt van. De route van #8 naar #9 was op deze manier zeer de moeite waard. Het gebied is hier afgegraven voor de voormalige steenfabriek, las ik in de beschrijving en is nu een leemput. Voor de cache hoefde niet gegraven te worden. Dank daarvoor.

19890traditional19891. Aan de wandel #7 by GeoMies -NL-
smileyCorsa69 heet het team dat net de stash area verliet. Ze informeerden even of ik lenig was. Ik was zelf ook benieuwd en warempel, mijn fysieke conditie was voldoende om deze vrucht te plukken. Dank daarvoor.

traditional19890. Aan de wandel #6 by GeoMies -NL-
smileyHier aan het zwanenmeer zonder zwanen, zelfs zonder enige watervogel, wat is er aan de hand in dit stukje Brabantse land waarvan wordt gezegd dat het leven er goed is, lag in ieder geval een doosje tamelijk open en bloot op mij te wachten. Zoeken was dus niet nodig. Omdat waarschijnlijk alleen geocachers dit ongeveer 60 meter lange zijsprongetje nemen, leek het me geen probleem om het doosje op dezelfde manier achter te laten. Ondanks het ontbreken van gevogelte, toch een mooie locatie. Dank daarvoor.

traditional19889. Aan de wandel #5 by GeoMies -NL-
smileyAls je net als ik niet alles weet over het uiterlijk van allerlei naaldbomen, kan deze cache best een zware opgave zijn. Gelukkig had de CO het hier niet al te moeilijk gemaakt en via het principe van herhaling mijn kennis op floragebied weer doen stijgen. Dank daarvoor.

traditional19888. Aan de wandel #4 by GeoMies -NL-
19888smileyAan alles komt een eind. Ook aan het leven van wilde zwijnen. Dieren overigens die in de Nederlandse habitat niet thuishoren, maar door onverantwoordelijke machtige lieden ooit voor hun plezier zijn geïntroduceerd om er jaarlijks flink wat af te schieten. Toch was het wel even schrikken om geconfronteerd te worden met het eindigheid van het bestaan. Gelukkig mocht ik daarna nog even verder wandelen. Dank voor deze leuke cache.

traditional19887. Aan de wandel #3 by GeoMies -NL-
smileyMet de hint in het achterhoofd keek ik zo lang vergeefs opwaarts dat mijn nek begon te protesteren. Waar hing die dekselse cache uit? Zoals wel vaker had ik hier last van tunnelvisie. Twee passanten vroegen mij of ik aan het geocachen was. Ja dus. Hoewel ze zelf niet de hobby beoefenden, hadden ze kennelijk weet van en op mijn verzoek gingen ze meezoeken. Dat hielp in die zin, dat ik mijn blik eindelijk verplaatste en op een heel andere plek dan gedacht de cache spotte. De mevrouw passant dacht dat het een zaklantaarn was, maar ik heb haar het principe van de petling uitgelegd. Dank voor deze leuke cache.

traditional19886. Aan de wandel #2 by GeoMies -NL-
smileyEen prachtige plek met bankje, maar te vroeg om nu al te rusten. Wel er even gebruik van gemaakt om kalm zittend mijn worteltekening te plaatsen. Dank daarvoor.

19885traditional19885. Aan de wandel #1 by GeoMies -NL-
smileyNet aan het zoeken stopte er zowaar een auto. Tsja, deze cache kun je ook per auto benaderen. Het bleken geocachers die wat schuchter vroegen of ik de cache al had gevonden. Dat was het geval, maar ze hadden mijn vinden en loggen ervan niet opgemerkt. Zo mochten ze dus heerlijk verder zoeken terwijl ik me naar de volgende cache begaf. Honderd meter verder keek ik achterom en zag ze nog steeds zoeken. Geen idee of ze succes hebben gehad. Ik lees geen log in die richting. Dank voor deze leuke cache.

traditional19884. Het Kajottersgrotje by canoy
smileyHopen en bidden dat je zoon behouden terugkeert uit oorlogshandelingen. Hier bij Alphen zetten ze ook Maria in via dit kapelletje. Ik lees nergens dat het ook heeft geholpen en dat vind ik jammer. De cache bleek op de meest logische plek te zitten, maar ik had wel flink wat afwijking (ik bedoel natuurlijk via mijn GPS-apparaat). Dank voor deze leuke cache.

traditional19883. Willibrorduskapel by canoy
19882smileyWillebrordus zal zich wel niet bewust zijn van wat er zich allemaal achter zijn rug afspeelt. Misschien maar beter zo. Dank voor deze leuke cache.

traditional19882. Parochiebegraafplaats Alphen by canoy
smileyEven een blik door het fraaie toegangshek geworpen en de witte kruisen op de graven van de omgekomen Poolse militairen gezien. Overigens geen slecht idee van pastoor Binck om alle overleden parochianen op dezelfde wijze te begraven, omdat hij vond dat alle mensen gelijkwaardig waren. Dankzij de hint de nano snel gevonden. Dank daarvoor.

traditional19881. Oudheidkundig Streekmuseum by canoy
smileyGelukkig leverde het museum hier in Alphen mij geen streken en kon ik de cache moeiteloos ergens bij de ingang van het witte gebouw in het centrum van de plaats plukken. Dank daarvoor.

 

19881traditional19880. Kapel van Boshoven by canoy
smileySint Christoffel keek vanuit de verte toe hoe ik mijn bolide parkeerde, goed uitkijkend de N260 overstak, naar de stash area liep, het verkeerde object bekeek, het goede object bekeek, de cache graaide en van mijn worteltekening voorzag, weer netjes bij de bushalte goed uitkijkend de N260 overstak, tevreden in mijn bolide stapte en wegreed. Dank daarvoor.

traditional19879. 't Bels lijntje by canoy
smileySlim als ik ben had ik mij uitstekend voorbereid op deze cache door thuis al een parkeerplekje uit te zoeken via streetview. Zo kon ik gerust even een stukje traject van het oude Belse lijntje wandelen en er een cache vinden. Dank daarvoor.

traditional19878. St. Jankapel by canoy
smileyHa, alweer een kapelletje. De verstopmethode was intussen bekend. Dus graaien maar. Dank daarvoor.

traditional19877. Pestkerkhof by canoy
19875smileyDe pest was hier goed te geraken. Om een of andere reden was men hier behoorlijk met wegonderhoud bezig. Tenminste doordeweeks, neem ik aan. Nu lag de boel er stil en onpasseerbaar bij. Dus een klein wandelingetje en toch de cache kunnen vinden op het in 1934 ontdekte pestkerkhof. Dank daarvoor.

traditional19876. Maria in Zon Kapel by canoy
smileyMaria in Zon deed hier haar naam eer aan, want in een prettig ochtendzonnetje kon ik mijn worteltekening plaatsen in de keurig verborgen cache. Dank daarvoor.

traditional19875. St. Martinus kapel by canoy
smileyDe zondag goed begonnen met een bezoekje aan deze kapel nabij Alphen. Terwijl de hele omgeving nog in ruste was, plaatste ik mijn worteltekening op deze mooie zonnige zondagchtend. Dank daarvoor.