18-10-2014

Ook in Zoetermeer kun je fietsen. En caches vinden. En caches niet vinden. En andere geocachers tegenkomen.

 

19874traditional19874. RandstadRail Willem Dreeslaan by LuckieStar
smileyZonder Randstadrail zou Zoetermeer heel wat lastiger bereikbaar zijn vermoedelijk. Zelf ga ik hoogst zelden met het openbaar vervoer in tegenstelling tot mijn goede vriend Biertje, die hier overigens onlangs ook op de fiets verscheen en in één graai de nano greep. Met trots kan ik melden dat ik hem heb kunnen na-apen. Dank daarvoor.

traditional19873. Huisje, boompje, beestje by Femmie86
smileyOm de uitdrukking in de titel heb ik eens een stel Belgen heel verdwaasd zien kijken. In een gemêleerd gezelschap van Nederlanders en Vlamingen ergens op een vakantieoord in Zuid-Frankrijk, bezigde een Nederlander het "Huisje, boompje, beestje" waarop de Belgen geen flauw idee hadden wat er bedoeld werd. Probeer het maar eens uit als je met een Vlaming in contact bent. Lachen.
Dank voor deze leuke Zoetermeerse voortuincache.

19872traditional19872. IKJOUJIJMIJ by Stuijfzand1953
smileyEn wie kwam ik hier na lange tijd weer eens tegen? Loze Jorry en Madame Duijv. Ze waren in bijzonder goede conditie en fietsten net als ik op deze warme zaterdagmiddag door Zoetermeer. We troffen elkaar nabij dit bijzondere kunstwerk en ze stonden met de nano in handen waarvan Loze Jorry bezig was het papiertje op te rollen na het loggen. Het kon meteen weer worden uitgerold voor mijn worteltekening. Nog even gezellig staan babbelen waarbij mij en passant de locaties van vanmiddag door mij niet gevonden caches werden opgediend (die ik nog wel eens ga bezoeken vermoedelijk, maar nu geen tijd meer) en toen weer verder. Dank voor deze leuke cache.

traditional19871. Tussen "de gele stippen" by LuckieStar
smileyTot mijn verbijstering had ik na een kwartier loeren nog steeds geen gele stip gezien, laat staan twee. Elke keer als ik wilde stoppen met zoeken op/onder/naast/in/tussen deze brug te Zoetermeer, hoorde ik als het ware de stem van mijn goede vriend Biertje die mij opriep vol te houden. En ja hoor, eindelijk zag ik ze. En niet op de plek die ik verwachtte. Met mijn handige door mijn lieve dochter vervaardigd tooltje was het toen niet lastig meer. Dank voor deze leuke cache.

traditional19870. Familie Muis by Hedwig&Peter
smileyErgens op deze druk bevolkte kinderboerderij in Zoetermeer wilde ik dus een cache proberen te vinden. Ik wrong mij door de talloze bezoekers en volgde een paar gc-stickers die mij vrolijk toelachten vanaf twee glazen deuren. Maar dan? Ik piepte even een zaal binnen 19869waar men zo te zien zat te confereren of zo, het was er muisstil. Snel weg daar. Gelukkig viel mijn oog toen per ongeluk op de cache, wat mij een heel blij gevoel gaf. Ik had namelijk ook een beetje haast, omdat ik mijn zilvermetallic kettingloze vouwfietsje buiten had moeten achterlaten en deze niet over een slot beschikt. Hij stond er nog. Zucht. Dank voor deze leuke cache.

traditional19869. Knutselaar by skelterboy en katrien duck
smileyRecht boven mij stonden heel wat knutselaars toen ik arriveerde bij een viaduct over de HSL en de N209. Het bleken vele teams te zijn: Boeldie plus zijn secondante die ik even hiervoor ook al ontmoette, the_mountains en de bergzusjes. Waarbij ik vermoed dat de laatstgenoemde twee teams niet geheel toevallig zo heten. Ze zullen elkaar wel ergens in de bergen hebben ontmoet. De cache hadden ze nog niet gevonden.
Om even te demonstreren hoe een doorgewinterde geocacher zoiets aanpakt, greep ik het eerste het beste object waar mijn oog op viel. Raak! Stilte en verbazing alom. Daarna de emotie, dat de bergzusjes dit object ook al hadden onderzocht, maar blijkbaar niet goed genoeg. Triomfantelijk mocht ik natuurlijk als eerste loggen.
Ik heb ze maar niet verteld, dat doorgewinterde geocachers vooral veel not founds op hun conto hebben. Vanmiddag 3 stuks voor mij onvindbaar. Het zouden er zelfs 4 zijn geweest zonder mijn vertrouwde helpdesk. Dank voor deze leuke cache.

19868traditional19868. Kruising HSL - N209 by LuckieStar
smileyMet ontzettend gruwelijk resonerend lawaai van voorbijrijdend verkeer, vooral van motoren, probeerde ik ergens op/naast/onder/tussen/in beton van het HSL-viaduct een cache te vinden. Toen dat niet lukte, greep ik naar wat logs en gelukkig stond daar ergens een verlossend tipje. Snel loggen en wegwezen hier. Dank voor deze cache.

traditional19867. Verbreepark by LuckieStar
smileyErgens tussen de struiken door zag ik Boeldie plus secondante scharrelen. Ze hadden de cache net gevonden en vroegen of ik een tip wilde. Even rondkijkend bleek het niet nodig. De fraaie verstopwijze viel me onmiddellijk op. Dank daarvoor.

traditional19866. Als de Brandweer by LuckieStar
smileyEerst zag ik er geen gat in, vooral vanwege het feit dat mijn GPS-apparaat mij ergens wilde laten zoeken waar zeker geen cache was te vinden. Dan maar eens op een logisch plekje gekeken. Raak. Dank daarvoor.

traditional19865. Zou zomaar kunnen! by LuckieStar
19865smileyRaad eens wie hierin no time de cache graaide? Boeldie en zijn secondante keken verdwaasd toe. Zij waren al een tijdje vergeefs aan het zoeken. Nonchalant was ik te werk gegaan en nog succesvol ook. Maar ja, het zou zomaar kunnen, dat ik bij de volgende cache weer eens vreselijk mistast. Dat is geocaching. Dank voor deze leuke cache.

traditional19864. Bij de "Wittebrug" by LuckieStar
smileyNet voordat mijn goede vriend Biertje ergens in den lande een lezing ging bijwonen over het onderwerp "Het Nut Van Voorbereiding" kreeg ik hem nog aan de hulplijn om mij de verlossende tip te bezorgen over deze lastig te vinden cache. Hij memoreerde al vaker in dezen te zijn ingeschakeld. En met zijn altijd vriendelijke doch kordate aanwijzingen kon ook deze cache op het lijstje "gevonden dankzij Biertje". De teller bij deze lijst staat intussen op 55, een getal om van te duizelen.
Later op de dag zat ik met nog meer niet-vinden-problemen, maar de goede man had intussen zijn telefoon uitgezet om de lezing niet te verstoren. Helaas pindakaas dus.
Dank voor deze lastige cache.

 

19862traditional19863. Road to the Mill by rolokawasaki
smileyHet karakteristieke van een molen vind ik naast de bovenbonkelaar toch wel de wieken. Die ontbraken hier bij deze voormalige molen. Het is nu een grappig uitziende woning. Leuk voor de bewoner, maar een ware molenliefhebber zoals ik krijgt er tranen van in de ogen. Dat zal ook de reden zijn geweest dat ik hier vrij lang heb lopen zoeken naar de cache. Uiteindelijk kon ik de nano toch tevoorschijn peuteren. Zucht. Dank daarvoor.

traditional19862. Boerderij 't Geertje by Dolle-Joeri
smileyNaast horden mensen blaatten ook horden geiten mij toe, vooral toen ik hun habitat betrad. Nog niet de hint bekeken, dus gewoon achter mijn pijltje aan. De tientallen witte dieren met allemaal precies hetzelfde uiterlijk hadden weinig zin mij de cache te wijzen en waren vooral geïnteresseerd in voedsel. Een stukje verderop op de kinderboerderij waar het ook berendruk was kon ik grappig genoeg mijn slag slaan zonder opgemerkt worden door het talrijke publiek. Dat had het vooral druk met op hun kindertjes te letten en zo. Dank voor deze leuke cache.

traditional19861. Jolly duck (B-24H) by Dolle-Joeri
19861smileyUitgebreid het verhaal gelezen van de bommenwerper die hier een noodlanding maakte, waarna de 9 bemanningsleden probeerden in groepjes te ontkomen aan de snel toegeschoten Duitse bezetter. Sommigen is het gelukt uit hun handen te blijven met medewerking van Nederlandse gezinnen.
Triest is vooral wat er daarna met het vliegtuig gebeurde. De Engelsen dachten dat het nog intact was en hebben het vervolgens met twee Spitfires vernield, waarbij burgerslachtoffers vielen die zich stonden te vergapen aan het vliegtuig. De waanzin van oorlog. Goed dat deze cache daaraan herinnert. Dank daarvoor.

traditional19860. Watervogel by vogeltjes
smileyMijn favoriete watervogel is de meerkoet. Deze zwarte kanjers met hun witte snavel en bles hebben altijd al mijn aandacht getrokken. Helaas hier niet gespot. Wel een cache. Ook mooi. Dank daarvoor.

traditional19859. Nestvogel by vogeltjes
smileyAls je net als ik googelt op de term nestvogel, krijg je voornamelijk mensen met die achternaam opgediend. Vooral Astrid Nestvogel is populair, maar ook Wolfgang en Florian worden genoemd. Genoeg daarover.
Bouwen niet alle vogels behoudens de koekoek nesten? Een wat vreemde term dus. Het maakte mij trouwens allemaal niet uit als ik maar een cache vond. En dat geschiedde. Dank daarvoor.

traditional19858. Broedvogel by vogeltjes
smileyWist je dat de koekoek tot de broedvogels wordt gerekend? Haha, die biologen toch. Ze willen daarmee aangeven, dat het geen gastvogels zijn. Hun jongen worden namelijk elders uitgebroed. Gelukkig op de cacheplek geen addergebroed, maar een keurig gecamoufleerde cache. Dank daarvoor.