16-10-2014

Wandelen om de plaats Austerlitz. Fietstocht in en om de plaats Leusden. Heen- en terugreis in de file.

 

traditional19857. Tabaksteeg by rikki_nl
19857smileyLaatste wijk in de plaats Leusden en mijn laatste cache voor vandaag. De wijk Tabaksteeg heeft zijn naam te danken aan de florerende tabaksindustrie in de 17e en 18e eeuw. Het is duidelijk dat deze tak van sport een zware pijp heeft moeten roken, want er is hier niets meer van over tegenwoordig. Zo kon ik rookvrij naar de cache fietsen die op een leuk plekje vlakbij het water was verstopt. Dank daarvoor.

traditional19856. Frankenland4 by Frankenland4
smileyEindelijk. Als je net als ik grote moeite hebt deze cache in Leusden te vinden, ga dan zo rond etenstijd ernaar zoeken. Dan komt de CO thuis en geeft je de verlossende tip. Mij in ieder geval wel en daar was ik blij mee, nadat ik zeker 10 keer de hele heg van links naar rechts en vice versa, maar niet goed genoeg, had onderzocht. Dank daarvoor.

traditional19855. DUIVENTIL by start34
smileyUit duivenuitwerpselen bereidde men vroeger ideale meststof voor de tabaksindustrie. Kun je nagaan, wat voor wereld dat was. Je mocht dan ook niet zomaar een duiventil houden. Je snapt wel, alleen de upper ten mocht het en verdiende daar lekker aan. Bovendien stond er dan op feestdagen lekkere duivenbout op het menu. Nog één til resteert in Leusden. Ter meerdere eer en glorie daarvan was hier een prachtige cache verstopt die ik met veel plezier heb gelogd. Dank daarvoor.

19853traditional19854. Tjongejonge by Noeki
smileySteeds bij voortuincaches speur ik naar een gc-sticker, zodat ik weet welke tuin mijn doel is. Dat is gebruikelijk in geocache-land. Maar niet hier in Leusden, zodat ik een poos hulpeloos om mij heen stond te kijken. Ik ben niet iemand die rucksichtslos vreemde tuinen binnenstapt. Net toen ik dan maar onverrichterzake verder wilde fietsen, viel mijn oog op iets wat met de hint van doen zou kunnen hebben. Het bleek nog goed ook. Leuk gedaan. Dank daarvoor.
PS gezien de uitdagende tekst in de beschrijving is een gc-sticker of duidelijke hint welk huisnummer noodzakelijk. Dan kunnen mensen sneller op het doel afgaan en is de kans groter dat ze ongezien loggen, wat de CO graag wil.

traditional19853. Rondom Amersfoort #30 by Team Fozzy
smileyDe hint bracht mij hier behoorlijk van de wijs. Ik zocht daardoor op andere plekken dan waar ik moest zoeken. En dus vond ik niets. Het Valleikanaal hier bij Leusden mag dan nog zo mooi zijn, zonder cache kan het mij niet bekoren. Toen ik enigszins bij zinnen kwam, spotte ik per ongeluk de fraai verborgen cache. Zo'n mooi stukje handwerk zie je niet veel. Dank daarvoor.

traditional19852. Plaat(s)je - Het Valleikanaal by karin_88
19852smileyErgernis troef hier. Zoeken op de verkeerde plek. Bovendien blijkbaar in Leusden een favoriete hondenuitlaatplek met alle gevolgen van dien. Nadat mijn beide schoenen weer enigszins toonbaar en reukloos aandeden na grondige reiniging, zocht ik het een stukje verderop. Dat had ik beter meteen kunnen doen. Leermomentje dus. Toch dank voor de cache natuurlijk. Die zat best leuk verborgen.

traditional19851. Rondom Amersfoort #31 by Team Fozzy
smileyNaast deze stuw Asschat in het Valleikanaal bij Leusden is in 2002 een vistrap gebouwd. Lekker belangrijk. Het ging mij natuurlijk om de cache. Dankzij de hint hoefde ik niet lang te zoeken. Dank daarvoor.

traditional19850. Rondom Amersfoort #32 by Team Fozzy
smileyHier sloeg bijna het noodlot toe. Regendruppels daalden neer. En daar houd ik niet van. Gelukkig zette het niet door en kon ik hier aan het Valleikanaal bij Leusden verder gaan met de cache zoeken, waar ik al een tijdje mee bezig was. De hint hielp uiteindelijk. Deze verstopwijze blijkt in de praktijk vaak moeilijk voor mij. Maar succes bleef uiteindelijk niet uit. Dank daarvoor.

19849traditional19849. Modderbeek by 007lee
Niet echt jofel om een beek zo te noemen, maar men zal er wel reden voor hebben gehad. De Modderbeek vindt hier in het Valleikanaal bij Leusden zijn droevig einde. Ik maakte me er niet druk om en graaide de cache die ik op uitdrukkelijk verzoek van de CO weer op de daarvoor bedoelde wijze terug heb geplaatst. Dank voor deze leuke cache.

traditional19848. L-Valleikanaal by Team WM
Het Valleikanaal bij Leusden, wie kent het niet. Ik wel in ieder geval en vooral door het geocachen. Al 10 jaar geleden vond ik hier caches als ik mij goed herinner. Vandaag fietste ik weer eens door en langs Leusden, waarbij deze cache ook in het vizier kwam. Niet lastig te vinden. Dank daarvoor.

traditional19847. Rondom Amersfoort #33 by Team Fozzy
Ai, dat zag er niet best uit. Diep en met gaten en zo. Welk hulpmiddel was hier nodig? Het meest logische had ik niet bij me. Dan maar een ander geprobeerd. Lukte niet. Tenslotte het juiste hulpmiddel ingezet, al geloofde ik zelf niet dat het zou gaan werken. Toch! Hebbes! Dank daarvoor.

traditional19846. Rondom Amersfoort #01 by JeKa67
19845Mooi gebiedje hier vlakbij Leusden. Dat verdient natuurlijk een cache. De CO vond dat hier hun serie van het rondje om Amersfoort moest beginnen. Daar kan ik inkomen. Dank daarvoor.

traditional19845. De Schammer 5: Grus grus (updated 17-03-13) by EGG! i.s.m. Het Utrechts Landschap
Dreigende luchten boven Amersfoort. Maar hier was het droog en scheen soms zelfs het zonnetje. Dat was in overdrachtelijke zin ook bij mij het geval toen ik het doosje hier tussen de stekels wist te graaien. Dank daarvoor.

traditional19844. De Schammer 4: Boeren Hokkie by EGG! i.s.m. Het Utrechts Landschap
Misschien heeft onder mijn flatje in Delft ook wel ooit een boerderij gestaan, maar ik denk het niet. Hier bij Leusden onder het hockeyveld dus wel, ongeveer 3000 jaar geleden. Die boeren hadden het waarschijnlijk te druk voor hobby's. Ik niet en ik graaide blij van zin een cache. Dank daarvoor.

traditional19843. De Schammer 3: Tropische Verrassing by EGG!
Helaas geen tropische verrassing voor mij hier nabij Leusden. Wel een cache die ik na een vrij domme lange maar wel mooie omweg wist te vinden. Het nieuwe gebied hier staat nog niet op mijn GPS-kaart namelijk. Zoals gezegd, geen flamingo's, ibissen, gieren, of wat ook. Wel vechtende kraaien en dat is ook leuk. Met de cache was ik trouwens dik tevreden. Dank daarvoor.

19842traditional19842. De Schammer 1: Wij Schammer (updated 28-01-12) by EGG! i.s.m. Het Utrechts Landschap
Als het op rijmen en dichten aankomt, durf ik de confrontatie met Arjen van der Linden, stadsdichter in Amersfoort, wel aan. Maar mijn goede vriend Biertje denkt daar anders over en hij leest al mijn logs. Toch hier een poging:
Ooit gerespecteerd als getalenteerd dammer,
Fietste ik vandaag door natuurgebied Schammer,
Als een jonge vent
Gaf ik de volle 100%.
Helaas word ik met de dag toch wat strammer.
TFTC

traditional19841. De bunker by Skidroopy
In de Grebbelinie keek men niet op een bunkertje meer of minder. Hier bij Leusden ook weer eentje. Even het toegangspaadje gezocht en daarna meedogenloos toegeslagen om in stijl te blijven. Ook de cache was in stijl. Dank daarvoor.

traditional19840. Klein Heiligenberg by Cachary
Hoewel offline toch een poging gewaagd, omdat ik er toch op mijn fietsje langskwam. En hij was er. Wel kletsnat overigens. Is de CO ingedut? Weinig actie zo te zien op allerlei noodkreten. Hallo, wakker worden! Anders gaat je cache het archief in volgens de reviewer.

traditional19839. De Hertekop by rikki_nl
19839De boom leek inderdaad wel wat op een hertenkop, maar uit de beschrijving begreep ik, dat hier ooit een café stond met de naam Hertekop vanwege een groot opgehangen gewei. Al die romantiek van vroeger is vergane glorie, want aan alle kanten suist het verkeer hier op deze plek aan de rand van Amersfoort voorbij. Geen café meer te zien.
Wel zag ik een fraaie cache. Minder mooi was het dat op het nogal kleine logrolletje een sticker was geplakt door een of andere eikel. Het zou verboden moeten worden.
Dank voor deze mooie cache.

traditional19838. Rondom Amersfoort #25 by LotsO
Even een bergje van de derde categorie genomen, zijnde het fietsviaduct over de A28 bij Leusden en dan met een rot vaart richting cache. Dat bleek een schoon geconstrueerd exemplaar. Dat zien we graag. Dank daarvoor.

traditional19837. Manitoba by rikki_nl
Op grond van de hint zocht ik hier eerst naar het verkeerde object en kon me niet voorstellen dat er een cache in/op/naast zou kunnen worden verstopt. Dat was dan ook niet het geval. De CO bleek niet de juiste benaming te hebben gebruikt voor zijn prachtige creatie. Het zij de CO vergeven, want meer mensen kennen het verschil niet. Dank voor deze mooie cache.

19834traditional19836. Rondom Amersfoort #26 by Team Fozzy
Ik kon me niet voorstellen dat de hint klopte. Hij klopte dan ook niet. Tenminste... als je op de verkeerde plaats zoekt, zoals ik in eerste instantie. Als je op de juiste plek je geluk beproeft, klopt de hint wel degelijk. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

traditional19835. Rondom Amersfoort #27 by Team Fozzy
Mooie plek om te lunchen en dat deed ik dan ook. Na vier volkoren boterhammen en een luxe milkshake was de zoekdrift weer tot grote hoogte gestegen en zo mocht ik hier een fraai verborgen cache vinden. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

traditional19834. Rondom Amersfoort #28 by Team Fozzy
Ooievaarshorsterweg. Zo'n mooie naam voor een straat kan natuurlijk niet cache-loos blijven. De petling was niet lastig te vinden. Dank daarvoor.

traditional19833. met STIP op de kaart ... Leusden by Team Fozzy
Wat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
Ook de cache op deze STIP in Leusden,
Waarbij ik in mijn eentje rondneusde.

mystery19832. Rondje Austerlitz BONUS by Frankenland4 & Hairbo
19832De viskar ging wat mij betreft met de eer strijken. Hij hield een wedstrijdje met de kaaskraam wie de meest penetrante geur verspreidde. En dat allemaal in het centrum van Austerlitz, een plaats waar ik net volledig omheen was gewandeld en en passant 10 caches plus deze bonus had geplukt.
De dag begon niet best. Een half uur vertraging door files en een start in de regen. Dus de luxe plu opgezet en wandelen maar. Al snel knapte het weer op en kon ik genieten van een wandeling met de klok mee om het hele dorp. Slechts weinig mensen ook op stap, dus meestal alleen in de natuur.
Het vinden van de caches was vrijwel steeds een eitje en dat vond ik wel prettig. Ook het berekenen van de bonuscoördinaten leverde geen problemen op. Grappig vond ik precies bij de bonuscache een ontmoeting te hebben met een man die een metaaldetector droeg. Niet om de cache te vinden, maar muntjes uit de Franse tijd. Ieder zijn hobby. Ik vond er een fraai verborgen cache.
Toen terug naar mijn geparkeerde bolide in het centrum van Austerlitz. Ik hoefde slechts op de visgeur af te gaan om die terug te vinden.
Dank voor de serie, het mooie rondje en deze bonuscache.

traditional19831. Rondje Austerlitz 10 by Frankenland4 & Hairbo
Aan het eind van de regenboog ligt een pot goud, tenminste als je dat gelooft en dat geeft een opwindend gevoel. Met hetzelfde gevoel verliet ik na het vinden van #10 de stash area om er vlakbij de bonuscache achter te komen, dat ik in mijn jeugdig enthousiasme mijn paraplu had laten staan. Dus fluks weer terug en gelukkig stond mijn luxe Senz nog keurig naast de cache. Uit dit al kun je de conclusie trekken dat het intussen droog was. Dank voor deze leuke cache.

19830traditional19830. Rondje Austerlitz 9 by Frankenland4 & Hairbo
Uit betrouwbare bron weet ik dat een goede voorbereiding het halve werk is. Dat moet Napoleon ook hebben gedacht toen hij hier bij Austerlitz een piramide liet bouwen. Zijn voorbereiding bestond uit het lenen van een Tsjechische plaatsnaam voor dit karwei. Mijn voorbereiding was het aantrekken van degelijke waterdichte sportschoenen. Dank voor deze leuke cache.

traditional19829. Rondje Austerlitz 8 by Frankenland4 & Hairbo
Stel je voor dat ik hier samen met Napoleon een rondje om Austerlitz liep. Ik zou hem in mijn beste Frans uitleggen, dat het dorp sinds 1805 in zijn glorieuze tijd bestaat. De handelaren bij het Franse legerkamp destijds zijn toen blijven hangen, waarna het dorp langzaam ontstond. En dat volgens Wikipedia er nu een heuse voetbalclub bestaat, geheten SV Austerlitz. Dank voor deze leuke cache.

traditional19828. Rondje Austerlitz 7 by Frankenland4 & Hairbo
Ten westen van Austerlitz heb ik op dit plekje het langst naar de cache gezocht, omdat ik dacht dat de cache niet zat op de plek waar je die kon verwachten. Pas toen ik de hint erbij pakte, bleek dat de cache er toch zat. Ik zat er niet, want de boel was nog steeds kletsnat. Toch even pauze genomen voor een hapje en een drankje om daarna de rest van het rondje te volbrengen. Dank voor deze leuke cache.

traditional19827. Rondje Austerlitz 6 by Frankenland4 & Hairbo
19827Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is, zegt het spreekwoord. Dat was hier goed te horen aan de zuidkant van Austerlitz. Ik had alleen geen idee welke vogels het betrof. Mijn specialiteit gezien mijn afkomst zijn weidevogels en dan speciaal de kievit, wiens eieren ik vroeger al probeerde te vinden (maar niet raapte). Het zoeken naar iets zat er dus al vroeg in bij mij. Hier kwam dat goed van pas. Dank daarvoor.

traditional19826. Rondje Austerlitz 5 by Hairbo & Frankenland4
Rechtsom of linksom was steeds de vraag op T-splitsingen in het bos. Ik gokte maar een beetje, want de kaart op mijn GPS was niet altijd in overeenstemming met de werkelijkheid. Of ik kan niet kaartlezen, dat laat ik in het midden. Toch bereikte ik veilig en zonder al te veel omwegen #5 van de serie en kon die probleemloos vinden. Dank daarvoor.

traditional19825. Rondje Austerlitz 4 by Hairbo & Frankenland4
Los van het feit, dat het intussen droog was, hadden de bomen nog wel wat na te druppelen. Elk windvlaagje in het bos zorgde voor een behoorlijke portie neerslag. Maar het deerde mij niet meer, want de zon brak door. Ik kreeg het zelfs warm. Gelukkig mijn favoriete staat van welzijn. Zo vond ik #4 van het rondje. Dank daarvoor.

19824traditional19824. Rondje Austerlitz 3 by Hairbo & Frankenland4
Inderdaad gebeurde wat ik hoopte. Het werd droog en de plu kon worden opgevouwen. Overigens pas nadat ik door een hondenuitlater daarop werd gewezen. Hij sprak: "Het is droog hoor." Nee, ze draaien er niet omheen hier in Austerlitz en zeggen waar het op staat. Ik draaide nauwelijks om de cache heen en plaatste voor de derde keer deze ochtend mijn worteltekening. Dank daarvoor.

traditional19823. Rondje Austerlitz 2 by Hairbo & Frankenland4
Tweede cache op mijn rondje en nog steeds was het niet droog. De plu was dus ook handig om het logrolletje droog te houden tijdens het loggen. Maar er gloorde licht aan de horizon. Dank voor deze leuke cache.

traditional19822. Rondje Austerlitz 1 by Hairbo & Frankenland4
Zonder paraplu ging het niet. Terwijl de regen gestaag nederdaalde op mijn luxe Senz, graaide ik de cache. Wel een beetje stiekem hetgeen een hondenuitlatende dame niet echt apprecieerde, geloof ik. Maar ja, dat zijn de regels en dat is het spel. Dank daarvoor.