12-10-2014

Samen met een ander team een afgelegen stukje Biesbosch bedwongen. Het was er trouwens behoorlijk druk vandaag met geocachers. En nog mooi weer ook.

 

mystery19821. Biesbosch #B by altenaa1 en drop-it
19821smileyWat een mooie wandeling door een afgelegen stukje Biesbosch hadden we gemaakt. En wat hadden team ghaan en ik eendrachtig samenwerkend alle caches van deze serie goed kunnen vinden. Het sluitstuk was de bonuscache #B die wij met de auto hebben benaderd. Maar daarmee waren we er nog niet. Er moest eerst een hoogst gevaarlijk object worden genomen om de stash area te bereiken. Gevaarlijke gapende diepten moesten worden overwonnen en dat werd met verve gedaan. Zelfs de hoogst vermoeide Thala die in eerste instantie in de auto achterbleef, deed mee.
Zo vonden we deze kist en hadden problemen deze te openen. Dat is al uitvoerig in andere logs beschreven. Het succes van deze mooie serie heeft een keerzijde en die heet onderhoud. Ik heb alle vertrouwen dat de cache-leggers hun populaire serie in de lucht willen houden en dus zo nu en dan reparatiewerkzaamheden uitvoeren.
Dank voor de serie en alle bijbehorende caches. Dank aan team ghaan voor een uiterst gezellige middag.

traditional19820. Biesbosch #14 by Drop-it en Altenaa1
smileyHet kon niet uitblijven natuurlijk. Ook voor de oudste dochter van het team ghaan met de fraaie naam Bliss kwam het glorieuze moment van de dag. Dat mocht ook wel, want even hiervoor had ze zich bezeerd bij een poging takhangen. Dat weerhield haar niet om met een 19820soepele voetbeweging #14 en de laatste van de serie tevoorschijn te toveren. Iedereen blij, want het leek hier zoeken naar een speld in de hooiberg. Terecht ook hier een trotse en blije pose. Dank voor deze lastige cache.

traditional19819. Biesbosch #13 by Drop-it en Altenaa1
smileyDuidelijker object dan hier kun je niet hebben. Maar ja, waar zat de cache? Dat uitzoeken duurde niet lang en gezamenlijk werd het doosje bevrijd door de jeugdige leden van team ghaan. Ik hoop niet al te veel te verraden, maar daarna hebben we even over een bekende muziekgroep lopen babbelen. Dank voor deze leuke cache.

traditional19818. Biesbosch #12 by Drop-it en Altenaa1
smileyL'Histoire se répète, ofwel de geschiedenis herhaalde zich. Net als bij #10 stond hier een team waarvan ik helaas de naam niet meer weet, vergeefs te zoeken en naar zij verklaarden, hadden ze alle plekjes onderzocht. Maar niet goed genoeg. Ook hier stond ik na ampele seconden met het doosje in handen en weer kreeg ik dat gelukzalige gevoel, dat alleen geocachers bij zo'n vindmoment kunnen ervaren. En daarna trok de combi-karavaan ghaan-Carrotte weer voort. Dank daarvoor.

traditional19817. Biesbosch #11 by Drop-it en Altenaa1
19817smileyConsternatie bij #11. De cache werd gevonden, maar was praktisch niet uit zijn holletje te peuteren. Hier moest een strenge handselectie plaatsvinden. Maar niet alleen dat, ook een flink stuk technische vaardigheid was vereist. Na alle handen te hebben bestudeerd viel de keuze op Thala van het team ghaan mede vanwege haar uitzonderlijke klimvaardigheid. Met uiterste wilskracht en geduld wist zij met haar smalle handje het doosje glorieus te bevrijden. Een trotse pose was hier op zijn plaats. Om volgende cachers te behoeden voor dezelfde problemen en om de boom te sparen, hebben we het doosje er vlakbij op een gemakkelijker plekje teruggeplaatst. Dank voor deze lastige cache.

traditional19816. Biesbosch #10 by Drop-it en Altenaa1
smileyProblemen bij #10. Vooral voor het team Ad&Els dat hier al een poosje de cache probeerde te vinden. Ze waren overigens niet de enige die hier moeite hadden gezien de vele not founds logs en dus blij met de hulp van liefst 6 paar ogen, handen en voeten van team ghaan en mij. Met grote trots kan ik vermelden dat ik na ampele seconden met het doosje in handen stond. Nadat ik even intens voor mijzelf had genoten van dit moment van vreugde, kon iedereen de logs plaatsen. De 4-jarige Zinzi mocht hier poseren met het mooie groene doosje. Dank voor deze lastige cache.

19816traditional19815. Biesbosch #9 by Drop-it en Altenaa1
smileyProbleemloos werd #9 gevonden terwijl een herfstzonnetje zijn best deed om het zo aangenaam mogelijk te maken voor ons in lange smalle stukje verwilderd Biesbosch. Thala van team ghaan nam hier de honneurs waar betreffende het terug verstoppen van het doosje en ik zag dat het goed was. Dank daarvoor.

traditional19814. Biesbosch #8 by Drop-it en Altenaa1
smileyVanwege een tragische en vergeefse doch heldhaftige poging mijnerzijds een frustiecache in de buurt te vinden, waarmee ik nogal wat tijd verloor, kwam ik bij het vervolg van de Biesbosch-serie precies vlak na team ghaan bij #8 aan. Zij hadden intussen de high tea met koekjes, druiven, bananen en weet ik wat al niet achter de knopen en waren vol energie weer op pad gegaan. Ik mocht de door hen alweer verstopte cache vinden en dat lukte met wat subtiele hints prima. Dank daarvoor.

traditional19813. Biesbosch #7 by altenaa1 en drop-it
19813smileyBij de griendhut had ik de familie ghaan achter mij gelaten tijdens hun high tea en nu moest ik helemaal alleen zelf aan de slag. Grappig genoeg stond hier en ander team genaamd thewayofnature, maar die hadden de cache net teruggeplaatst. Gelukkig lukte het mij op eigen kracht dit doosje te vinden.

traditional19812. Biesbosch #6 by altenaa1 en drop-it
smileyHier klom de één na jongste van het team ghaan met de fraaie naam Thala en roze hoedjesdraagster tot grote hoogte. Zelfs zodanig hoog, dat het eng werd en door pa ghaan voor de zekerheid uit de boom werd geplukt. Het klimmen was trouwens alleen maar voor de fun, want voor de cache was het allemaal niet nodig. Die hadden de anderen allang gevonden. Dank daarvoor.

mystery19811. Biesbosch #A by Drop-it en Altenaa1
smileyEen beetje oplettendheid en logica bracht team ghaan en mij bij deze #A, zijnde de eerste bonuscache van de serie. Dat was volgens mij niet helemaal de bedoeling van de CO, maar het kon geen kwaad. Wel moesten wij ons eerst aan een typisch staaltje Brabantse humor ontworstelen, maar toen hadden we ook wat. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

19810traditional19810. Biesbosch #5 by altenaa1 en drop-it
smileyEen wilg en dan weet je het wel. De klimfanaten kwamen voor ik met mijn ogen knipperde alweer met de cache aangelopen. Hier aandacht voor moeder ghaan die op kunstzinnige wijze de cache weer terugplaatste door de cache aan het oog van eventuele dreuzels te onttrekken via het bedekken met twee prachtig groene weegbreeblaadjes. Dank daarvoor.

 

traditional19809. Biesbosch #4 by altenaa1 en drop-it
smileyVlak voor een horde zondagmotorrijders langskwam, mocht de jongste van het team ghaan met de fraaie naam Zinzi hier de cache graaien. Weliswaar met heffende hulp vanwege de hoogte, maar toch. Het tevreden gezichtje sprak boekdelen. En voort trok de karavaan. Dank voor deze leuke cache.

traditional19808. Biesbosch #3 by altenaa1 en drop-it
19808smileyBij #3 arriveerden team ghaan en ik ongeveer tegelijkertijd. De cache hoefde ik niet te pakken, want die werd door jonge klimenthousiasten vrolijk aan mij overhandigd. Kijk, zo is geocaching een heerlijke hobby. Dit scenario zou zich deze dag nog meermalen herhalen. Dank daarvoor.

traditional19807. Biesbosch #2 by altenaa1 en drop-it
smileyIn de verte struinde en huppelde team ghaan over het graspad langs bos links en bouwgrond rechts, toen ik voor #2 uit de serie ging. Deze #2 hadden ze zo te zien snel gevonden en dat moest mij dus ook lukken. Niets daarvan. Op allerlei logische plekken geen resultaat. Toen me even kwaad gemaakt. Dat zou ik vaker moeten doen. #2 ook in the pocket. Dank daarvoor.

traditional19806. Biesbosch #1 by altenaa1 en drop-it
smileyHet begon allemaal zo rustig. Als derde auto bij de start geparkeerd, alwaar ik besloot eerst wat energie te laden via een lunch van vier volkoren boterhammen. Al tijdens dit eetfestijn arriveerde het volgende uit liefst 5 personen bestaande team genaamd ghaan. Die gingen alvast op stap. Ik at af en met een stevige milkshake tot slot moest het ook voor mij lukken. #1 had ik overigens al meteen bij aankomst gegraaid. Daarvoor ben je geocacher. Dank voor deze leuke cache.

19805traditional19805. Hankse molen by DeBijltjes
smileyDe achtkante grondzeiler stond er prachtig bij in het middagzonnetje en ik koos het verkeerde paadje erheen. Tsja, waarom makkelijk als het ook moeilijk kan. Terug naar de auto de juiste en eenvoudige route genomen. En voordat ik op pad ging had ik nog wel zo goed alle onderdelen van de molen op het infobord bestudeerd. Van de kap tot de voet en alles ertussen, waarbij mij opviel, dat de molen beschikt over een bovenschijfloop en dus geen bovenbonkelaar. Maar dat terzijde, evenals de cache. Dank daarvoor.

traditional19804. weg van de N322 by Drop-it
smileyIn eerste instantie koos ik de verkeerde weg weg van de N322. Na een koerscorrectie koos ik de goede weg weg van de N322. Hoewel ik niets tegen de N322 heb, integendeel, daarzonder zou het immers onmogelijk zijn om de keuze te maken voor de weg weg van de N322, was het een verademing even op dit rustige weggetje te rijden en aan het eind een doosje te vinden. Dank daarvoor.

traditional19803. Buitenkade #3 by T(e)AM TAM
19803smileyDeze derde cache op de kade langs de Alm bij Almkerk leverde weinig problemen op wat betreft het vinden. Het loggen was een ander verhaal. Met moeite mijn initialen WC op het vochtige papier kunnen krabbelen. Onderhoud gewenst. Toch dank voor de cache natuurlijk.

traditional19802. Buitenkade #2 by T(e)AM TAM
smileyAi, hier moest mijn oude stramme lijf behoorlijk in actie om een log te kunnen plaatsen. Maar het lukte en ik kon trots zijn op mezelf. Dank daarvoor.

traditional19801. Buitenkade #1 by T(e)AM TAM
smileyHet bruggetje hier over de Alm bij Almkerk gaf zijn geheim snel prijs. Ik had hier trouwens wel een wat groter formaat cache verwacht, maar misschien kon bruin dat niet trekken. Toch dank natuurlijk.

traditional19800. Uppel - Oude Doorn by chrimi65
smileyAi, tricky deze. Met uitzicht op een prachtige molen mocht ik bij een zogenaamd Bosman-molentje mijn geluk beproeven. Ik kwam er niet met schone handen vanaf. Verder liep het gesmeerd. Dank daarvoor.

traditional19799. blokstraat001 by rubin versigny
smileyTsja, zo kun je een cache verbergen. Maar kies dan wel een goed waterdicht doosje. Deze is dat niet. Met moeite mijn initialen WC genoteerd in de verwachting dat de CO snel iets doet aan dit hopeloze natte geval. Toch dank voor de cache.

19797traditional19798. Uppel - Uppelse Hoek by chrimi65
smileyOp de T-splitsing wel even lopen zoeken, voordat ik de cache in de smiezen kreeg. Bijzonder geval, vond ik. Dank daarvoor.

 

traditional19797. Uppel - De Put by chrimi65
smileyDe "put" ofwel de eigenlijke naam "De Omloop" lag er keurig bij in het zondagochtendzonnetje. Een plekje waar Uppel trots op kan zijn. Je kunt er een mooi rondje van ongeveer 1 kilometer lang om het meertje wandelen. Dat heb ik niet gedaan, omdat ik met mijn zwakke voetjes nog een lange wandeling had gepland vandaag. Dus alleen maar heen en weer naar de cache. Die was overigens niet zo gemakkelijk te vinden. Vooral omdat ik eerst zonder behoorlijk op mijn GPS te kijken de verkeerde maar wel logische locatie koos. Gelukkig kwam het allemaal goed. Dank daarvoor.

traditional19796. Nieuwe Hollandse Waterlinie Fort Altena by teamkelvin
smileyAi, jammer, 20 minuten te vroeg. Maar hoera, een mevrouw met twee uitgelaten honden opende het hek en ik mocht naar binnen om bij het fort in de buurt van Sleeuwijk een doosje te vinden. Wel wat door het nog natte gras gestruind, maar dat waren mijn hydrofobe sportschoenen wel gewend. Op een mooi uitzichtplekje de cache gevonden. Dank daarvoor.