09-10-2014

Een behoorlijk positief resultaat geboekt in Schiedam: 15 caches wel gevonden, 9 caches niet gevonden. Het was nog mooi weer ook.

 

traditional19795. Spaland by troefboer
19795smileySpaland is een vrij nieuwe wijk in Schiedam die hier en daar is opgeleukt met kunst. Nou dan weet je het wel. Geocachers zijn er gek op. Ik had iets met een magneetje verwacht, maar dat kon bruin niet trekken waarschijnlijk. Zo kan het ook. Dank daarvoor.

traditional19794. I need water by hoekraam
smileyCaches die water nodig hebben. Je ziet ze steeds vaker opduiken. Gelukkig moest ik net wat water kwijt. Dus dat kwam mooi uit. Een klein plasje bleek al genoeg om zicht te krijgen op drie cijfers waarvan er eentje vrij onduidelijk bleek. Toch was het voldoende om het slot te openen. Overigens had ik zeer tegen mijn gewoonte in een beetje haast, want het bord bij de ingang van de heemtuin waarschuwde mij, dat om 4 uur het hek werd gesloten. En ik vond de schoonheid van deze tuin nu ook weer niet van dien aard, dat ik hier een hele nacht wilde vertoeven tot het hek de volgende ochtend werd geopend. Gelukkig piepte ik net op tijd naar buiten. Dank voor deze mooie cache.

traditional19793. Nel by pennywise1977
smileyHier was sprake van enige stress. Niet bij mij, maar bij Nel. Er gebeurden twee dingen tegelijk bij de voordeur. Ik zocht er een cache en de pakketbezorger stond er met een pakje voor Nel. Beide gebeurtenissen hadden een positief einde. Ik vond de cache en Nel ontving haar pakje. En zo hoort het ook. Dank daarvoor.

19791traditional19792. L-Vijver by pennywise1977
smileyIk had geen flauw idee waar de titel van deze cache op sloeg. Nu thuis kijk ik op de kaart van Schiedam en zie aan de overkant van de straat inderdaad een L-vijvertje. Door het talud van de weg was het ter plekke aan mijn oog onttrokken. Maar goed, als geocacher ging het mij in eerste instantie om de cache en die had ik snel kunnen plukken. Dank daarvoor.

traditional19791. Paddenpoel by bunnyspotter
smileyErgens in Schiedam naast en onder de metrolijn is het eldorado voor padden. Ik heb deze schepselen met rust gelaten en mij geconcentreerd op het zoeken naar een doosje. Dat was niet echt moeilijk te vinden. Dank daarvoor.

traditional19790. #07 KEET VAN OUD Rotterdam-Architectuur by GIO53
19790smileyDe kleurenpracht van deze directiekeet stond in schrille tegenstelling tot de cache. Die was kleurloos en de logrol kletsnat. Mijn advies is om een waterdicht doosje te plaatsen. Kom op, CO, dat kan beter! Het gekleurde blokkendoosje overigens met veel plezier aanschouwd en natuurlijk toch dank voor de cache.

traditional19789. Het Hek by mp3crew
smileyAan dit doelloze hek vlakbij de Merwehaven in Rotterdam kon ik natuurlijk niet voorbijgaan zonder even een doosje te graaien. Opluchting na 3 voorgaande not founds. Dank daarvoor.

traditional19788. Door Schiedam ~ Buitensluis en Koninginnebrug by hoekraam
smileyMet de hint kon ik werkelijk niets. Ik dacht dat het over aardappelen ging. Gelukkig was er een spoilerfoto, weliswaar met een ander soort doosje, maar toch. Ook geen idee wat deze metalen roestende toestand moest voorstellen. Overblijfsel van een hijskraan of zo? Ik heb er mijn lunch verorberd zittend op een bint, naar ik aanneem. Dank voor deze leuke cache.

19786traditional19787. Nieuwe Maas by Brokling
smileyVerboden toegang? Even schrok ik van het grote hek op 100 meter van de cache, dat onherroepelijk kan worden gesloten. En dan? Mijn vastberadenheid won het van de angst opgesloten te worden en moedig passeerde ik het hek om ergens op dit privéterrein een doosje te vinden. Aan de rand van de Maas bij een picknicktafel en met uitzicht op Pernis sloeg ik mijn slag. Daarna gauw terug naar de bewoonde wereld. Dank voor deze leuke cache.

traditional19786. Door Schiedam ~ De Walvisch by hoekraam
smileyOok De Walvisch mocht niet ontbreken vandaag. Je weet wel, die ronde stenen stellingmolen aan de Westvest, die in 1996 volledig uitbrandde, maar helemaal werd opgeknapt door vaardige lieden, zodat zijn Oud-Hollands opgehekte roeden weer wellustig draaien met een vlucht van bijna 27 meter, met zijn Vlaamse blokvang om hem stil te zetten, met een bovenschijfloop voorzien van 45 staven voor de broodnodige krachtenoverbrenging.
Ondanks het feit dat de hint glashelder was, liep ik nog aardig lang te zoeken. Schuldig hieraan was de automobilist die zijn vehikel precies voor de cache had geparkeerd. En dat terwijl ik het al zo moeilijk had vandaag met liefst 9 not founds. Maar goed, deze werd uiteindelijk toch gevonden. Dank daarvoor.

traditional19785. Door Schiedam ~ De kameel by hoekraam
19784smileyOp zoek naar caches in Schiedam zag ik in de verte De Kameel. Je weet wel, die gele ronde stenen stellingmolen aan het Doelenplein, gebouwd in 2010 en die een replica is van de oude Kameel die onder verdachte omstandigheden het loodje legde in 1865. Deze huidige molen is voorzien van een invaart, zodat een schip de molen kan binnenvaren, en is daarmee de enige in Nederland.
Ik neem aan dat dit de plek was van de oorspronkelijke molen, alwaar ik snel succes had. Dank daarvoor.

traditional19784. Door Schiedam ~ Spoelingsschuit by hoekraam
smileyRaad eens wie hier voor de tigste keer stond om een cache te vinden? Juist. Ikke. Dus alweer bij de spoelingsschuit die naast molen De Noord ligt, je weet wel die ronde stenen stellingmolen aan de Noordvest die een bovenbonkelaar heeft voorzien van 33 kammen, gekruit wordt op 48 ijzeren rollen, waarvan de wieken in 2013 liefst 233.824 keer ronddraaiden en die met zijn 41,82 meter de hoogste molen ter wereld is.
Een groep oudere heren liep er verdwaasd rond en vroeg mij waar de rondvaartboot lag. Weet ik veel. Ik was op zoek naar een cache. Ieder zijn hobby. Dank voor deze leuke cache.

19783traditional19783. Door Schiedam ~ De vrijheid by hoekraam
smileyUiteraard moest bij mijn bezoek aan Schiedam weer worden stilgestaan bij alle molens. Volgens mij de tigste keer. Ik begon met molen De Vrijheid. Je weet wel, die ronde stenen stellingmolen aan de Noordvest waarvan de kap is gedekt met gepotdekselde planken en waarvan in 1975 en 1976 respectievelijk de binnenroede en de buitenroede werden verbeterd door het aanbrengen via het systeem-Fauël van automatische remkleppen op de roeden.
Twee van de vier wieken waren gedoekt en dankzij de harde wind draaiden de wieken als een gek daarbij flink wat lawaai producerend. De molen kraakte en piepte. Ik heb maar gauw de cache gegraaid en gemaakt dat ik wegkwam. Dank voor deze leuke cache.

traditional19782. De tien ukkies by Brokling
smileyIn precies 4,3 seconden had ik de kletsnatte cache in handen. Dat was een goede oppepper voor mijn moreel, dat al een fikse knauw had gekregen hier in Schiedam met 2 not founds op de vroege morgen. Wat ik bij het vinden van deze cache nog niet wist is, dat het totaal aantal not founds vandaag zou oplopen tot liefst 9, een evenaring van mijn PR. Het logrolletje was gelukkig helemaal droog en bijna vers. Ik mocht als tweede mijn worteltekening noteren. Dank daarvoor.

traditional19781. Zicht op het Vlietland Ziekenhuis by hoekraam
smileyTerwijl men in Delft hard bezig is met het bouwen van een nieuw ziekenhuis, dat volgend jaar zal openen, staat er in Schiedam al eentje sinds 2008. Omdat Delft groter is dan Schiedam, zal het meer bedden hebben (475 – 452) en een grotere vloeroppervlakte (56.000 – 52.000 m2). In Delft liggen trouwens ook meer caches, maar dat mag men zelf gaan tellen. Hier in Schiedam doet Hoekie zijn best om caches te plaatsen zoals deze en daar heb ik alle waardering voor. Het plukken ervan ging verrassend snel. Dank daarvoor.
In: TB