04-10-2014

Op dierendag door Krommenie en Heemskerk gefietst en daarbij vriendelijk voor alle dieren geweest. Zelfs nog een kinderboerderij bezocht.

 

traditional19755. Duindoorn by no-name
19755smileyHier stond ik letterlijk aan het eind van de wereld. En de duindoorn groeide er welig. Geen doorkomen aan. Ik heb de blijkbaar eetbare bessen laten zitten en mij geconcentreerd op het vinden van de cache. Die lag op een ietwat vreemd plekje, maar ik maalde er niet om. Zo eindigde mijn cache-dag, fietste ik terug naar mijn geparkeerde bolide en keerde daarna tevreden terug naar Delft. Dank daarvoor.

traditional19754. Overstapje [NHD2014] by geo55tig
smileyEven dacht ik echt gebruik te moeten maken van een overstapje. Maar het zat er alleen maar voor de sier, dunkt mij. Na een stukje fietsen over een onverhard pad was de cache hier mijn beloning. Dank daarvoor.

traditional19753. Next Generation by teammaat
smileyElke generatie heeft zo zijn eigen ideeën voor vrijetijdsbesteding. Dus zal moeten blijken of het borelingske later ook besmet zal worden met het geocache-virus. Ik ben het in ieder geval wel en werkte mij door braamstruiken e.d. hier in Heemskerk om de stash area te bereiken. Daar was het nog wel even rondstruinen voordat ik de cache vond. Ik weet niet of het aan mijn telvaardigheid ligt, maar ik telde minder dan in de hint staat vermeld. Dank voor deze leuke cache.

19752traditional19752. Op een steenworp afstand by HJFOL
smileyMet het werpen van stenen moet je voorzichtig zijn. Tenzij het een steniging betreft natuurlijk, maar dat terzijde. Ik wierp geen stenen, maar zocht ze wel. Duurde wel even, maar uiteindelijk raak. Dank voor deze cache.
PS Dit is natuurlijk geen 1,1 cache. Kijk maar naar het relatief hoge aantal not founds en mensen die bij de tweede keer zoeken pas de cache vinden. De moeilijkheid dient minstens met 1,5 ster te worden opgehoogd. Even aanpassen svp.

traditional19751. zeerover by michielhoi
smileySchielijk een ooglapje opgedaan om op een zeerover te lijken. Had niet gehoeven. Niemand gezien of gehoord. En dat hier in Heemskerk. Dank daarvoor.

traditional19750. De Kroontjes Cache by Kelvin v Kr
19749smileyKroon op het werk? Nog niet, dacht ik. Maar wel leuk. Dank daarvoor.

traditional19749. kinderboerderij? nee dierentuin! by de hakies
smileyEls was aanwezig. Tenminste dat maakte ik het meisje wijs, dat mij bij het verlaten van de kinderboerderij vroeg of Els aanwezig was. Ik neem namelijk aan, dat de naam van de dame die mij min of meer de verstopplaats van de cache vertelde, Els was. Tussen krokodillen, leguanen en ander exotisch gedierte mocht ik het doosje zoeken en dat lukte. Inderdaad een kinderboerderij plus. Dank voor deze leuke cache.

traditional19748. met stip... Meerestein-Hoogdorp by teammaat
smileyRedelijke verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
De cache op deze STIP in Meerestein-Hoogdorp
Was vindbaar zonder arm- of beenworp.

19747traditional19747. Misdaad en Straf (Crime and Punishment) by Teamverv
smileyKrimi's. Wie smult er niet van? Als een volleerd crimineel ontvreemdde ik hier in een tuin te Heemskerk een doosje. Toen mijn geweten ging knagen, heb ik het maar weer netjes teruggeplaatst. Wel even mijn worteltekening geplaatst natuurlijk. Dank voor deze leuke cache.

traditional19746. De Velst by Tim19998
smileyEn zo zocht ik weer eens een cache bij een zendmast. Nu in Heemskerk, want daar willen de mensen ook graag hun mobieltjes goed kunnen gebruiken. Meestal betreft het dan caches die met een magneetje in/onder/op/tussen/aan het hekwerk zijn bevestigd, maar de 16-jarige CO had hier een ander idee. Prima uitgevoerd. Dank daarvoor.

traditional19745. Mijn Aller Eerste by migiebel
smileyIs er een verschil tussen eerste en allereerste? Dat vroeg ik mij af hier in een voortuin in Heemskerk. Het voorvoegsel aller- geeft aan dat het de aller- allereerste keer was, etc... Toen het me ging duizelen, greep ik tussen een paar gestalde fietsen mijn kans en kwam weer bij mijn positieven. Ik plaatste mijn worteltekening en fietste verder (op mijn eigen fietsje natuurlijk) op zoek naar meer caches. Dank voor deze.

traditional19744. Steenstrapark by vosje288
19744smileyEen mooi stukje Heemskerk hier en er wandelt soms een dame die haar hond er laat zwemmen in de tien jaar geleden uitgediepte vijver. Even een praatje met haar gemaakt en uitgelegd wat geocachen inhoudt. Ze vond het wel interessant, geloof ik. De cache had ik toen overigens al in handen. Was niet lastig te vinden. Dank daarvoor.
PS Beste CO, onze hobby heet geocachen en als het goed is, vind je de cache. En dus niet de cash zoals jij meermalen in de beschrijving vermeldt. Even aanpassen, zou ik zeggen. Het staat wel wat dom nu.

traditional19743. # D-Rex by Daan_nl
smileyHet is niet iedere dag dat ik een Daan-Rex vind. Het gebeurde alleen deze keer op dierendag in de diervriendelijke plaats Heemskerk. Heel voorzichtig heb ik de Daan-Rex van zijn plekje gehaald en zijn inwendige van mijn worteltekening voorzien. Leuk idee. Dank daarvoor.

traditional19742. Met Stip op de Kaart...Noorddorp by no-name
smileyWat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
De cache op deze STIP in Noorddorp
Was vindbaar zonder schouderworp.

19741traditional19741. Vergeten stukje groen by geo075
smileyKun je je dat voorstellen, iemand die dit stukje groen vergeet? Ik niet. Maar ja, ik bevond mij hier in Krommenie en misschien is het daar mogelijk. Gelukkig had de CO het stukje groen wel in de smiezen en plaatste er een cache die niet lastig was te vinden. Dank daarvoor.

traditional19740. Christofoor Rafaël by Fruitschil
smileyRaad eens wie het nietige kistje niet over het hoofd zag? Juist. Een oudere heer op een vouwfietsje die Krommenie doorkruiste. Blij dat ik adelaarsogen heb plus brilletje. Dank voor deze leuke cache.

traditional19739. Cromtigers - 40 jaar by DeWolffies
smileyOp het geheugen van Loze Jorry kun je bouwen. Toen ik na een poosje vergeefs zoeken hem belde, bleek hij de koffers aan het inpakken te zijn in de Algarve voor de thuisreis. Tussendoor gaf hij me de juiste tip om het doosje hier aan het sportveld te Krommenie te vinden. Een maand geleden vond hij namelijk de cache hier. Dank daarvoor.

traditional19738. De zusjes verjaardagscache by TumTum!
19737smileyMooi dat de twee zusjes alom bekend zijn in deze buurt. Omdat ik de hint in eerste instantie niet begreep, stond ik wat te schutteren om de juiste tuin voor mijn actie te vinden. Van meerdere kanten werd mij de juiste tuin aangewezen en toen snapte ik ook de hint. Bovendien zag ik toen ook meteen de juiste plek van de cache. Dank daarvoor. Hiep... hiep...

traditional19737. Met STIP op de kaart ... Krommenie by Wasscherij
smileyMan, wat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
De cache op deze STIP in Krommenie
Was ook zo slecht nog nie.

traditional19736. Koekvreters (serie Zaankanters) [SAKE 2012] by Buitengewoon... - ZaanseCachers
smileyEigenlijk dacht ik dat koekvreters uit de Koekstad Deventer afkomstig waren, maar hier in Krommenie heb je ze blijkbaar ook. Helaas was de koek op, maar er restte nog wel een microcache. Daar deed ik het dan maar mee. Dank daarvoor.

19735traditional19735. Waar een Willis... by De Bosjes
smileyNa een steile klim arriveerde ik bovenop de berg en keek over de wijk Willis in Krommenie en zag dat het goed was. Daarna werd het tijd om met mijn sterke wil een kleine rakker te verschalken. Dat lukte na flink wat gepeuter. Dank daarvoor.


traditional19734. Verzet in Krommenie by MKB-Neknerf
smileyIn Krommenie staat net als in veel andere plaatsen een verzetsmonument. Ik heb er in de loop der geocache-tijden al heel wat mogen bezoeken. De cache hier lag precies waar ik hem verwachtte. Eén graai was dus voldoende. Dank daarvoor.


traditional19733. Frederick Walton by rumarsies & merahdog & GPeSmee
19734smileyEen heel mooi plekje in Krommenie. Een bruggetje dat leidde naar en laan met veel bomen. Een laan genoemd naar de uitvinder van het linoleum. Nadat ik de cache-werkzaamheden had afgerond, kwam de CO nog even persoonlijk een praatje met me maken. Dank voor deze leuke cache.

traditional19732. 6e plekje in Krommenie - Vlietsend [SAKE 2013] by DeWolffies - ZaanseCachers
smileyVoorheen Assendelft, maar nu Krommenie. Ik maalde er niet om en greep de niet verborgen cache. Dank daarvoor.

traditional19731. De jungle van Assendelft by Bukploeg
smileyHet viel wel mee met die jungle. Geen van de vermelde dieren aangetroffen, zoals olifanten en krokodillen. Wel een cache en daar kwam ik voor. Dank daarvoor.