01-10-2014

Ook ik moest weer eens een keer door de schone plaats Spijkenisse fietsen. Vooral omdat er aardig wat caches liggen.

 

traditional19730. Koningskoe Bertha38 by EdenCorien
19730smileyOok ik waan mij wel eens een nummer, bij voorbeeld bij de apotheek waar je een nummertje moet trekken. Ik mag dan pas mijn wensen uiten nadat mijn nummer is afgeroepen. Dat zal Willem-Alexander niet overkomen. Die gaat nooit zelf naar de apotheek. Daarom wilde hij ook geen Willem IV heten, omdat hij dan een koe leek die naast Bertha38 in de wei stond.
Benieuwd waar de Bertha38 te vinden is? In Spijkenisse! Ik heb haar met eigen ogen gezien. Aan het eind van een doodlopend weggetje vlak naast een speeltuin in Park Braband. De zwartbonte koe stond er wel een beetje vreemd bij en leek erg te hechten aan de cache die ik er vond. Ik maalde er niet om en plaatste loeiend voor de laatste keer vandaag mijn worteltekening. Dank daarvoor.

traditional19729. Op de grens by Granny1960
smileyOok ik ga wel eens een grens over. Dat moest ik hier in Spijkenisse niet doen. Tenminste niet als ik een cache wilde vinden. Die bevond zich namelijk precies op de grens van de wijken Donken en Grassen. Nadat ik de cache had gevonden, mocht ik de grens over om de laatste cache voor vandaag te vinden. Dank voor deze leuke cache.

19728traditional19728. Uithoek by The Tollies
smileyOok ik zoek wel eens wat in een uithoek. Dat geeft wel eens problemen als de uithoek erg ver van de bewoonde wereld is. Dat was hier in Spijkenisse gelukkig niet het geval. Met uitzicht over de grazige weiden van het Puttense land graaide ik verrassend snel de cache. Dank daarvoor.

traditional19727. Ingang of uitgang? by De Spijkies
smileyOok ik twijfelde aan het concept ingang/uitgang hier in Spijkenisse. Maar niet meer toen ik de cache vond. Alleen kreeg ik het kreng niet opengedraaid. Dat overkomt me wel vaker met mijn zwakke twee linkerhanden. Meestal los ik dat op door wat gereedschap uit mijn auto te halen, maar die stond kilometers verderop. Na nog een paar keer bijna al mijn krachten te hebben verspild, las ik het briefje aan de cache. Dat had ik eerder moeten doen.
Zo kreeg ik toch de cache open. Natuurlijk zijn bij deze cache niet de regels van Groundspeak nageleefd. Maar wie maalt daarom? Ik niet. Dank voor deze prachtige cache.

traditional19726. PENdelen (aka Whale Tails) by The Tollies
19726smileyOok ik pendelde wel eens van hot naar her, maar die tijden zijn voorbij. Ik ga nu alleen nog doelgericht te werk en zo arriveerde ik hier op deze locatie in Spijkenisse precies toen de pendelbus passeerde. Met wat moeite de cache bevrijd en geconstateerd, dat de logrol was verworden tot een natte kluit onontwarbaar papier. Die dus maar verwijderd en een droog papiertje teruggestopt met uiteraard wel mijn worteltekening daarop. Hopelijk blijft die droog. Dank voor deze leuke cache.

traditional19725. De akkers (v2) by dnabbor
smileyOok ik dacht eerst dat dit weer een bruggencache was gezien de nabijheid van dit bruggetje hier in Spijkenisse. Niet dus. Even gewacht tot een dame wandelend met een fiets aan de hand met lekke band was gepasseerd, waarna de cache werd gegraaid. Makkie maar wel een volle logrol. Onderhoud gewenst. TFTC.

traditional19724. With Love From L--auraa FTF 31 by L--auraa
smileyOok ik open mijn hart graag bij het aanschouwen van iets moois. Het gebeurde spontaan hier in Spijkenisse dat ook een ander hart zich spontaan aan mij toonde en zich liet openen. Wat kan het leven toch mooi zijn met zoveel liefde. Dank daarvoor.

 

19722traditional19723. stairs by dnabbor
smileyOok ik maak graag gebruik van traptreden, zeker als ik opwaarts moet en de gelegenheid tot traplopen is daar. Hier in Spijkenisse vond ik weliswaar een trapje, maar hoefde daar geen gebruik van de te maken. Ik vond er een merkwaardig geval, dat ik met beleid heb ontleed om mijn worteltekening te kunnen plaatsen. Zo goed als mogelijk teruggeplaatst. Dank voor deze leuke cache.

traditional19722. Het paste maar net by Team Pinkey
smileyOok ik pas soms ergens maar net. Hier in Spijkenisse viel het mee. Eerst een smal doorgangetje door, waarna ik een klein paradijsje betrad met een hemels groen grasveld, een vijvertje omringd met wilgen en in een bosje een fraai verborgen cache. Wat wil een mens nog meer? Ik niks. Dank daarvoor.

traditional19721. brug in de buurt 2 by dnabbor
smileyOok ik maak graag gebruik van bruggen. Maar niet deze fietsbrug hier in Spijkenisse vlakbij een benzinestation en veel langsrijdende automobilisten. Mogelijk dat ze een oudere man zagen scharrelen langs een vangrail, maar waarschijnlijk geen idee hadden, dat hij daar een doosje vond met een logrol en daarop zijn worteltekening plaatste. Toch was het zo. Dank daarvoor.

traditional19720. sybrens eerste cach by siep02
19719smileyOok ik heb een familielid genaamd Sijbren. Dat was mijn oom die als hij nog had geleefd, dit jaar 102 zou zijn geworden. Hij bracht het tot 92. Ook best veel. De Sybren die hier de cache had geplaatst, was niet thuis begreep ik van de rest van de familie die mij vanuit hun auto toekijkend hier in Spijkenisse eerst even lieten aanmodderen. Na even gluren vond ik de fraai verborgen cache en maakte een kort babbeltje met de familie. Dank daarvoor.

traditional19719. Des Ezels Bruggetje by norberttol
smileyOok ik stoot mij wel eens tweemaal aan dezelfde steen. Maar niet hier in Spijkenisse bij een leuk smal bruggetje, waar ezels volgens mij met moeite overheen zouden willen gaan. Ik vond er een cache bij de eerste graai. Dat mocht ook wel eens een keertje. Dank daarvoor.

traditional19718. Zicht op de ijsbaan by EdenCorien
smileyOok ik ben een verwoed kijker naar schaatsen op tv, gezeten bij de lekker warme kachel. Toch was ik niet treurig om het feit dat het nu ongeveer 20 graden boven nul was hier in Spijkenisse en er dus geen sprake kon zijn van schaatspret. Zo fietste ik vrolijk door een tunneltje naar de overzijde van de Baljuwlaan en graaide even later een fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

 

19716traditional19717. vijf rotondes by jtbos
smileyOok ik draaide een rondje om de rotonde op de Baljuwlaan bij de kruising Hoeklaan in Spijkenisse alvorens een cache te gaan zoeken aan de Breekade. Die was niet lastig te vinden. Dank daarvoor.

traditional19716. zes rotondes by jtbos
smileyOok ik draaide een rondje om de rotonde op de Hekelingseweg bij de kruising J.A Heijwegenlaan in Spijkenisse alvorens een cache te gaan zoeken. Die was niet lastig te vinden. Dank daarvoor.

traditional19715. gnilwoB by The Tollies
smileyooK ki dniv gnilwob nee ekuel ybboh. goN rekeul dniv ki teh mo nee ehcac et nedniv. taD etkul reih amirp. knaD roovraad.

traditional19714. DE KRONING by EdenCorien
smileyOok ik was getuige van de kroning vorig jaar. Op tv natuurlijk, zoals de meesten. Wel vraag ik mij nu af of het er ooit van komt dat de koning net als ik hier vandaag in Spijkenisse ettelijke rondjes om een klein bosje sukkelt om dan plots genadeloos toe te slaan. Ik deed het. Dank daarvoor.

traditional19713. Beugelbekkie by EdenCorien
19714smileyOok ik was ooit een beugelbekkie en dan hebben we het over de periode 1952-1953 waarin zoiets nog hoogst ongebruikelijk was. Maar mijn voortandjes werden hierdoor keurig recht gezet. Zo kon ik met een keurig nette grijns hier in Spijkenisse bij de orthodontist een cache graaien. Dank daarvoor.

traditional19712. Politicus by brui5711
smileyOok ik zou willen dat ik afstamde van een politicus. Dan had ik tenminste iets politieks in mijn genen. Helaas is dat nu niet het geval en snap ik dus niets van alle politieke heisa. Gelukkig snap ik wel hoe je een cache moet vinden. Zoals bij voorbeeld deze hier in Spijkenisse, waar ik mij een weg baande dwars door spinnenwebben gaande in een achterafje en in één graai raak tastte. Dank daarvoor.

traditional19711. Hoekie's knuffelcache #2 by EdenCorien
smileyOok ik heb soms behoefte om geknuffeld te worden. Maar niet hier in Spijkenisse bij een draaitrap. Gelukkig voorzag deze trap mij wel in een andere behoefte. Dank daarvoor.

 

19710traditional19710. Castor (het broertje van Pollux) by Maartje24
smileyOok ik heb soms flink wat vocht nodig. Daarom had ik mijn vouwfietsje beladen met enkele flesjes frisdrank. Die ging ik echt niet offeren aan de cache hier in Spijkenisse in een steegje. De voorzienige CO had genoeg klaargezet voor een stevige slok. De petling kwam gorgelend naar boven alwaar ik hem met veel genoegen graaide. Dank daarvoor.

traditional19709. Pollux by Mandy&Mario
smileyOok ik woonde ooit in de Polluxstraat. Maar dan wel in Groningen in een hoge flat en dus niet in hier in Spijkenisse in een rijtjeshuis. Bij het hoekhuis lag een leuke verrassing verborgen. Dank daarvoor.

traditional19708. Brug in de buurt 4 by dnabbor
smileyOok ik maak graag gebruik van bruggen. Zoals deze kleine hier in Spijkenisse vlakbij een druk kruispunt. Toen ik na het succesvol loggen en terugplaatsen van de cache het kruispunt was gepasseerd en op weg was naar de volgende, bemerkte ik tot mijn schrik, dat het fototoestel miste van zijn vaste plekje in mijn rechter jaszak. Met gezwinde spoed teruggefietst en weer onder de brug gedoken, alwaar het toestel braaf op de eerlijke vinder lag te wachten. Dat was ik zelf gelukkig. Dank voor deze leuke cache.

traditional19707. Thefrog65 is verhuisd by thefrog65
19707smileyOok ik ben wel eens verhuisd. Maar niet van Schiedam naar Spijkenisse, zoals de CO. Ook ik doe wel eens gevaarlijke dingen, maar niet zoals de man aan de overkant die gezellig over het dak wandelde. Ook ik heb wel eens een cache gemaakt, maar bij lange na niet zo fraai als hetgeen mij hier werd voorgeschoteld. Kortom, de ene na de andere verrassing hier. Dank daarvoor.

traditional19706. Royal Air Force by Maartje24
smileyOok ik was onder de indruk van het verwrongen vliegtuigonderdeel dat hier in Spijkenisse als kunstwerk aan de Hekelingseweg staat. Het is een restant van een bommenwerper die hier in 1941 neerstortte en door spelende kinderen pas in 1976 werd gevonden. Goed dat via het plaatsen van een cache hier aandacht wordt besteed aan de waanzin van oorlog. Dank daarvoor.

traditional19705. Een zeeheld #1 by Admiral Basman
smileyOok ik voel mij soms een held. Maar niet hier op deze locatie in Spijkenisse vandaag. En zeker niet als vlootvoogd Philips van Almonde. Gelukkig was dat ook niet nodig. Hoewel de plekken waarheen je als geocacher als het ware wordt getrokken, conflicteerden met het pijltje van mijn GSP-apparaat, zag ik op enig moment een mogelijkheid op de juiste plek. En dat was raak. Dank daarvoor.

19703traditional19704. Brug in de buurt 3 by dnabbor
smileyOok ik maak graag gebruik van bruggen. Zoals deze kleine hier bij Park Waterland in Spijkenisse. Het klauterpartijtje stond eigenlijk niet in mijn draaiboek, maar was toch nodig voor een positief logresultaat. Dank voor deze leuke cache.

traditional19703. Kunst of niet? by Jeandix
smileyOok ik als cultuurbarbaar hield mij hier in Spijkenisse vandaag bezig met de vraag of hier sprake was van kunst of niet. Mijn antwoord: natuurlijk is dit kunst. Het is namelijk niet echt. Zo, na deze korte maar heftige conclusie vond ik een fraai verborgen cache. Natuurlijk zijn hierbij de regels van Groundspeak niet nageleefd. Maar wie maalt daarom? Ik niet. Dank voor deze prachtige cache.

traditional19702. Ooievaarsnest by The Tollies
smileyOok ik ben wel eens verrast door de ooievaar. Die bleek mijn moeder in haar been te hebben gepikt. Tenminste dat beweerde ze vlak na de geboorte van mijn zusje, waarbij ze een blauwe plek op haar been toonde. Wie was ik om als vijfjarig jongetje daaraan te twijfelen? Ook vandaag twijfelde ik niet toen ik op respectabele afstand van het ooievaarsnest hier in Spijkenisse de cache kon plukken. Dank daarvoor.

traditional19701. Ben je nou helemaal bevlonderd! by The Tollies
19700smileyOok ik ben een fervent vlonderaar, zeker als daaronder ergens een cache verstopt zit. Zo vlonderde ik fris en vrolijk door het Spijkenissese land in het nieuwe natuurpark De Uitwaayer. De cache kon niet missen. Dank daarvoor.

traditional19700. In de natuur zit je goed by Kaatje61
smileyOok ik vertoef graag in de natuur. Toch wil ik even opmerken, dat het nieuw gevormde landschap hier bij Spijkenisse niets met natuur heeft te maken. Het is louter cultuur. Gelukkig voel ik me daarin ook opperbest, zeker als er bovendien een cache te vinden is. Mijn oude rug protesteerde weliswaar, maar hij moest van mij mijn kop houden. Dank voor deze leuke cache.

traditional19699. Rhoons Veer by The Tollies
smileyOok ik maak zo nu en dan gebruik van een veerboot. Hier was dat niet nodig want ik had letterlijk niets in Rhoon te zoeken. Alleen de gemeente Spijkenisse stond vandaag op mijn programma. Geen klanten op de aanlegsteiger en dat was fijn, want ik lag aardig in allerlei bochten te kronkelen voordat ik mijn worteltekening kwijt kon. Dank daarvoor.

traditional19698. Aan de rand van het nieuwe park by dnabbor
smileyOok ik wilde wel eens aan de rand van het nieuwe park in Spijkenisse kijken. Nog niet veel te zien, maar dat gaat allemaal veranderen, begrijp ik. Ik zal maar niet zeggen hoe ik hier geocache-technisch werd verwelkomd, want het was behoorlijk shit zoals de Amerikanen zeggen. Toch dank daarvoor.

19697traditional19697. Ship sign by duckie007
smileyOok ik ben als de dood voor elektrische stroom, zeker als de draden bloot aan mij worden getoond. Ik had dan ook grote moeite hier aan de oever van het brede Spui nabij Hekelingen mijn angst te overwinnen en via klauteracties op mijn vouwfietsje de cache te graaien. De geocacher in mij kreeg de overhand en mijn autosleutel deed de rest. Het blijft een rare hobby, dat geocachen. TFTC

traditional19696. Pontje by dnabbor
smileyOok ik ga wel eens met een pontje. Van deze hier tussen Spijkenisse (Hekelingen) en Nieuw-Beijerland al meermalen gebruik gemaakt. Vandaag hoefde dat niet. Terwijl het bootje een eindje verderop zijn heen-en-weer-werk deed, graaide ik een cache. Dank daarvoor.

traditional19695. Stroom Kapelletje by EdenCorien
smileyOok ik zie nauwelijks verschil tussen de kapelletjes in het zuiden des lands en het kapelletje hier in Spijkenisse. Maar dat komt door mijn ongebreidelde fantasie. Met dank aan Stedin en de CO graaide ik mijn eerste cache vandaag. Op naar meer.