27-09-2014

Een gruwelijke expeditie naar Brabant om er de tijd terug te draaien met de Dijk6jes, de Schaafjes en Hoftouw. Uiteindelijk goed gelukt.

 

mystery19694. Geocaching in Nederland by Henri/Hein
smileyVan Brabant naar Zeeland is maar een klein stukje. Al geocachend bezochten wij dit dorpje en graaiden er bij de schoonzus van de CO een cache als afsluiting van een succesvolle cache-dag. Dank daarvoor.

multi19693. Jumanji by The Knight Templar
19693smileyDe teerling is geworpen. Het beroemde boek van Sartre in een nieuw jasje genaamd Jumanji. Het eeuwenoude thema om de tijd terug te draaien en vervolgens alles opnieuw en beter te doen, zodat rampen worden vermeden. Dat leek me wel wat, toen ik werd uitgenodigd door de Dijk6jes, de Schaafjes en Hoftouw om in Brabant de klok terug te draaien en er op zoek te gaan naar eeuwige roem of zo.
De verwachtingen waren hooggespannen: de 8000e te vinden cache door Hoftouw, de 7000e te vinden cache door de Schaafjes en de 6666e te vinden cache door de Dijk6jes. Ik mocht aan de wijzers van de klok draaien en met dobbelstenen gooien. Als notoir gokker doe ik niets liever.
Het begon allemaal voorspoedig. De hele groep dartelde vrolijk door het Brabantse land nabij Uden en loste het ene na het andere probleem feilloos op waarbij ieder lid van de uit 9 personen bestaande groep een wezenlijk aandeel had. Ik schoot vooral foto's en probeerde grappige opmerkingen te maken. Men begrijpe overigens wel, dat dit niet zo kon blijven gaan...
Zo ongeveer na anderhalf uur liepen we volkomen van de rails. Geen idee wat Jumanji hier met ons van plan was. We gingen zig, we gingen zag, we gingen zigzag, we gingen eigenlijk naar nergens. Vonden we hier ons tragische einde? Natuurlijk niet. De Dijk6jes beschikten over een perfect hulplijntje. We ontvingen een duidelijke aanwijzing en de trein denderde weer voort.
19693aGenoeglijk puzzelend en babbelend waarbij GabyDijk6jes die zich ook Giraff noemt mij een heerlijk recept van peertjes in likeur en bladerdeeg toevertrouwde, IlseSchaafjes die zich ook Boterbloempje noemt acrobatische toeren op een draaihek vertoonde en LarsSchaafjes die zich ook Cerberusje noemt belangrijke detailfoto's schoot met zijn mobieltje, trok de karavaan voort waarbij het weer steeds beter werd en jassen werden uitgetrokken en mouwen opgestroopt.
Voor we het wisten lachte ons de laatste opdracht toe. Wij lachten niet terug. Onderweg toch niet alles goed genoeg genoteerd en/of gefotografeerd. Ik snapte totaal niets van deze opdracht, maar dat weerhield me niet om vrolijk mee te discussiƫren over de oplossing. Het leverde nauwelijks iets bruikbaars op. We probeerden wel wat, maar we zaten daar alleen maar gevaarlijke fietsers in de weg. Toen heeft de groep het betere denkwerk overgelaten aan de betere denkers.
Hun oplossing leek in eerste instantie ook niet veel soeps. Totdat... Boterbloempje een teken van boven ontving. Halleluja. We zaten goed en er kon massaal en enthousiast gezocht worden naar de cache. Eindelijk kon ik mij vandaag verdienstelijk maken door met mijn jarenlange ervaring en speurzin de juiste plek te spotten, maar dit wel stil te houden en te genieten van het moment. Langzaam drong het tot de een na de ander door dat ze konden stoppen met zoeken. Het Jumanji-spel was uit.
Blij en tevreden arriveerden wij na ruim 7 uren op het beginpunt van de tocht. Ik dank de CO voor de enorme creativiteit, inspanningen en zorg om deze cache tot een succes te maken en mijn medelotgenoten vandaag die dit succes nog een extra kleurige tint gaven. En proficiat met jullie behaalde "mijlpalen".

Hieronder een aantal sfeerfoto's van deze mooie cache-dag.

19693b19693c

19693d19693e

19693f19693g

19693h19693i

19693j19693k

19693l19693m

19693n19693o

19693p19693q

traditional19692. TB Hotel Uden by bigfoot52
smileyEen kort gratis bezoekje aan dit hotel in het bos nabij Uden. Niet goed voor de business van het hotel, maar dat was ons worst, hahaha. Dank voor deze leuke cache.