23-09-2014

Gefietst door Sliedrecht en het gebied oostelijk van Alblasserdam. Bij één cache kreeg ik niet het deksel op mijn neus, maar de hele cache.

 

traditional19669. Geo-Daan onder spanning by Geo-Daan
19669smileyElke keer begin ik met angst en beven aan weer zo'n 'ellendige' creatieve cache van deze meester-knutselaar. Je weet nooit wat ie in petto heeft. Deze cache hier onder een hoogspanningsmast in Sliedrecht had bij voorbeeld de waarschuwing om niet met je neus boven de cache te gaan staan. Dat deed ik dan ook niet. Maar na een flinke tijd vergeefs prutsen vergat ik helaas het welgemeende advies en je voelt hem al aankomen, denk ik. Ik voelde hem in ieder geval wel. Alsof de kurk van een champagnefles knalde, recht in mijn snufferd.
En geloof maar niet, dat ik daarna kon proosten met een glaasje van dat lekkere spul. Gelukkig kon ik wel loggen en daar ging het me uiteindelijk om. Als beloning heb ik een rijpe braam geplukt die ergens verloren aan een struik hing. Daarna het cache-geval opgeborgen voor de volgende vinder die waarschijnlijk beter zal oppassen dan ik. Toch dank natuurlijk voor deze spannende cache.

traditional19668. Rustpunt 2 by De Vonkies
smileyInderdaad een plekje om uit te rusten hier ergens in het midden van nergens. Dat heb ik dan ook gedaan. Wel even de cache van mijn worteltekening voorzien natuurlijk. Dank daarvoor.

 

1966719667. Zwartwit by EriickNL
traditionalsmileyHad gedacht dat de cache op leuke wijze in één van vele zwart/witte objecten verstopt zou zitten. Dat mocht helaas niet zo zijn. Tsja, zo kun je ook iets verstoppen natuurlijk. Dank daarvoor.

traditional19666. M&M's Home by Cornova
smileyEen M&Metje gesnoept in Nieuw-Lekkerland. Smaakte goed. Dank daarvoor.

traditional19665. Baardmannetje by EriickNL
smileyDe cache-legger schrijft deze straatnaam geweldig te vinden. Dat is mooi. Minder mooi is, dat hij zijn cache niet onderhoudt. Bijna 2 maanden geleden werd al gemeld, dat de logrol vol was en nog steeds geen actie van de CO. Dat is geen reclame voor de cache. Met moeite maar ergens wat letters geprutst. Toch dank.

traditional19664. achter de zijde 6 by anharu
19662smileyHet duurde wel even voordat ik hem bevrijdde,
Deze #6 als laatste achter de Zijde.

traditional19663. achter de zijde 7 by anharu
smileyMet uitzicht op een schone groene weide,
Deze #7 achter de Zijde.

traditional19662. achter de zijde 8 by anharu
smileyLag wel een beetje bezijden,
Deze #8 achter de Zijde.

traditional19661. achter de zijde 9 by anharu
smileyNauwelijks te vermijden,
Deze #9 achter de Zijde.

traditional19660. achter de zijde 10 by anharu
19659smileyEnigszins griezelig te bevrijden,
Bij deze #10 achter de Zijde.

traditional19659. achter de zijde 11 by anharu
smileyHet zoeken duurde tijden
Bij deze #11 achter de Zijde.

traditional19658. achter de zijde 12 by anharu
smileyMakkelijk voor een ingewijde,
Deze #12 achter de Zijde.

traditional19657. achter de Zijde 1 by anharu
smileyEen reptiel wilde mij misleiden
Bij deze #1 achter de Zijde.

traditional19656. achter de Zijde 2 by anharu
19656smileyLiever niet in eigen vlees snijden
Bij deze #2 achter de Zijde.

traditional19655. achter de zijde 3 by anharu
smileyEven het kaf van het koren scheiden
Bij deze #3 achter de Zijde.

traditional19654. achter de Zijde 4 by anharu
smileyLag gelukkig niet aan de overzijde,
Deze #4 achter de Zijde.

traditional19653. achter de zijde 5 by anharu
smileyHet insect was niet te benijden,
Deze #5 achter de Zijde.

traditional19652. Met STIP op de kaart ... Sliedrecht by J+A+K+N+S
smileyWat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
De cache op deze STIP in Sliedrecht
Was op een hondvriendelijk plekje gelegd.

 

19651traditional19651. Geo-Daan logt anders by Geo-Daan
smileyNatuurlijk logt Geo-Daan anders. Die man doet niets gewoon! Dus was ik benieuwd wat ik hier op een achterommetje in Sliedrecht zou aantreffen. Het bleek een L-vormig doosje met schakelaars, knopjes en lampjes in diverse kleuren. Prachtig, maar met bewonderend kijken kreeg ik het geval niet open en dat was noodzakelijk om te kunnen loggen.
Na als een dwaas random schakelaars om te zetten en knopjes in te drukken kwam langzaam het besef dat dit geen goede methode was. Er gebeurde namelijk niets. En vooral niet met het schuifje dat de logrol moest blootleggen. Ik gooide het daarom over een andere boeg. Hier moest logisch worden gewerkt.
Dat deed ik. Met enkele meegebrachte hulpmiddelen legde ik de inwendige schakeling lam. Dat was één. Vervolgens ontwierp ik mijn eigen code en stuurde die middels dezelfde hulpmiddelen naar het hart van het apparaat. Daar had het niet van terug.
Keurig schoof het schuifje open en kon ik mijn worteltekening kwijt. Waarschijnlijk zit de CO nu te trillen op zijn stoel, omdat ik zijn cache onklaar heb gemaakt. Geen paniek. Even zorgvuldig heb ik de oorspronkelijke toestand weer herschapen, zodat de volgende cacher gewoon op de bedoelde wijze te werk kan gaan.
Dank voor deze mooie cache.

traditional19650. Sliedrechtse Beneden-Merwede 1 by MGonTrack
19649smileyGelukkig waren niet alle caches aan de Beneden-Merwede in Sliedrecht gruwelijk moeilijk verstopt. Deze bij voorbeeld. Heerlijk zittend op een mooi plekje en kijkend over het water naar de Biesbosch, kon ik probleemloos de cache loggen. Dank daarvoor.

traditional19649. Sliedrechtse Beneden-Merwede 2 by MGonTrack
smileyGeen stijl natuurlijk om een oude man op deze wijze zo lang te laten zoeken. Zelden zo'n duidelijke hint gezien en toch zo lang gezocht naar de cache. Net voordat ik de plaats Sliedrecht in het ongeluk wilde storten door de dijk hier gedeeltelijk af te breken, te verpulveren en door een zeef te halen, ontwaarde ik de sluwe verstopwijze. Gruwelijk! Toch dank natuurlijk.

traditional19648. Sliedrechtse Beneden-Merwede 3 by MGonTrack
smileyMet uitzicht op de Biesbosch graaide ik dit kleine exemplaar met de nodige handigheid die ik ooit heb afgekeken van een apenfilmpje. Maar dat terzijde. Paste precies. Dank daarvoor.

 

19646traditional19647. Sliedrechtse Beneden-Merwede 4 by MGonTrack
smileyEen bijzondere cache met bijzonder logboekje. En dat allemaal aan de Beneden-Merwede in Sliedrecht. Dank daarvoor.

traditional19646. Mijn bijzondere buurman by hyperbyte
smileyAlle lof voor de bijzondere buurman hier in Sliedrecht. Met plezier mijn worteltekening geplaatst in het schrift. De boekenkast en de ecologische tuin even bekeken en met een goed gevoel verder gefietst. Dank daarvoor.

traditional19645. On the wall by MGonTrack
smileyHet had misschien ook ter gelegenheid van het vinden van je 230e cache mogen gebeuren, het plaatsen van deze cache, de Europese richtlijnen volgend. Voor mij maakte het echter geen verschil. Ik graaide professioneel het dekseltje van het doosje hier in Sliedrecht en fietste voort naar de volgende. Dank voor deze leuke cache.

traditional19644. Welkom in Sliedrecht by MGonTrack
19644smileyAltijd fijn als je ergens welkom bent, in dit geval het 24.000 inwoners tellende Sliedrecht, gelegen aan de Beneden-Merwede. Het is een baggergemeente en dat bedoel ik positief. Ik mocht mijn worteltekening plaatsen op een mooi vers logrolletje en dat was ook fijn. Dank daarvoor.

mystery19643. Vogels by J+A+K+N+S
smileyIk ben al heel wat rare vogels tegengekomen bij het geocachen en dit was er ook weer eentje. Geen houtduif of houtsnip, maar wel een stevig exemplaar dat niet wegvloog bij mijn bezoek en dat was fijn. Zo kon ik mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.

traditional19642. Pedigree by Rlemsky
smileyDacht ik toch dat de titel met hondenvoer had te maken, maar de hint beweerde anders. Gelukkig maar, want na het wandelingetje hier in het bos nabij Papendrecht zat ik echt niet op een hondenmaaltijd te wachten. Overigens vroeg ik mij wel af, wat de oorspronkelijke inhoud van de cachedoos was geweest. Misschien toch ...?
Dank voor deze leuke cache.

traditional19641. Yeah..... een bankje! by J+A+K+N+S
smileyAlweer mijn 557e cache die ik vond bij een bankje. Het blijft een populaire verstopplek, vooral ook omdat je even makkelijk zittend kunt loggen. Dank daarvoor.