17-09-2014

Oh, oh, Den Haag, stad achter de duinen. Ik ben daar behoorlijk op mijn vouwfietsje rond wezen struinen.

 

traditional19600. Urban Jungle aangemeerd by DeEindbazen
19600smileyHet eerste wat mij opviel bij het openen van de fraai verborgen cache was de log van Biertje enkele uren hiervoor. Ik dacht dat de goede man op Kreta achter het bier zat. Een telefoontje bracht duidelijkheid. Gisteren thuis en meteen vandaag alweer op pad. Wat een energie. Mijn eigen energie was zo'n beetje op na een hele dag rondtoeren op mijn vouwfietsje in Den Haag en Scheveningen. Met deze cache nam ik waardig afscheid van de hofstad, fietste terug naar mijn geparkeerde bolide op de Waalsdorpervlakte, en reed tevreden huiswaarts naar Delft.
Dank voor deze mooie cache.

traditional19599. Archipel #3 - Met STIP op de kaart by DutchDavidof
smileyWat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
Voor de cache op deze STIP in de Archipelbuurt
Heb ik flink om een hoekje gegluurd.

 

19597

 

traditional19598. Archipel #4 - De Haagse Beek by DutchDavidof
smileyEven de aftakking van de Haagse Beek gevolgd net zo lang tot ik de cache in het oog kreeg. Dat was gelukkig niet pijnlijk. Dank daarvoor.

 

 

traditional19597. Princessetuin by Badgast
smileyHet fraaie najaarsweer had veel mensen naar deze paleistuin gelokt, zo kon ik waarnemen, terwijl ik bij de ingang verwijlde om daar een wijle toe te slaan. De prinses – Beatrix, Wilhelmina, Emma, Anna Polowna of wie ook – kon trots op mij zijn. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional19596. Oranje boven by prinskok
19596smileyMoest ik geodorie eerst een liedje zingen voordat ik de cache in handen kreeg! Streng hoor die mevrouw van de kiosk hier op het Binnenhof waar gisteren onze koning nog flink in actie was. Uiteraard liet ik mij niet kisten en heb het Friese Volkslied in al haar glorie bezongen. Daar had ze niet van terug en zo kon ik ook deze fraaie cache aan mijn lijstje toevoegen. Dank daarvoor.

traditional19595. De nieuwe kerk by de beebees
smileyZo nieuw vond ik deze kerk uit 1649 niet, maar dat terzijde, namelijk de westzijde. Daar zat een echtpaar met kindje. Ze hadden waarschijnlijk geen idee wat ik even verderop uitspookte. Ze vertrokken trouwens precies op het moment dat ik mijn worteltekening plaatste op de kleine logrol en zo hoort het ook. Dank voor deze leuke cache.

traditional19594. de uithouder wint by Kvdwerf
smileyUit de titel bleek al dat hier gewonnen moest worden. Dat viel nog niet mee. Ik zag de cache wel, maar de sadistische CO had hem hoog boven mijn bereik gehangen. Hier was een hulpmiddel noodzakelijk, zijnde een stok. Geen probleem, want in de verte naderde een oud dametje met het benodigde hulpmiddel. Haar uitgelegd, dat ze dat tijdelijk even aan mij moest afstaan voor het goede doel en zo geschiedde. Helaas was de stok niet goed gefabriceerd. Er ontbrak een puntig uitsteeksel. Het dametje bedankt voor haar hulp en op naar plan B.
19594In de belendende winkel gevraagd naar een stok en ik kreeg een paraplu in handen, uitermate geschikt. Daarmee was het zo gepiept. Kort gebabbeld met de winkelmedewerker die zich ontpopte als CO. Aha, juist. Dank voor deze leuke cache in het centrum van Den Haag.

 

traditional19593. De Roode Leeuw by RememberMyName
smileyMet 176 cm + armlengte kon ik precies bij de cache, maar hij had geen millimeter hoger moeten hangen. Bierbrouwerij de Roode Leeuw, wie kent haar niet? Ik kan beter vragen: wie kent dit al voor 1850 ter ziele gegane bedrijf wel? Mijn goede vriend Biertje beweert dat. Maar tijdens zijn bewering zat hij wel achter een pul bier. Dat schept twijfel. Dank voor deze leuke cache.

 

 

 

traditional19592. Met STIP op de kaart... Den Haag by RememberMyName
19592smileyWat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
De cache op deze STIP in Den Haag
Lag mij ondanks de gigantische afwijking niet zwaar op de maag.

traditional19591. Kijk op het plein by DeEindbazen
smileyVlak voordat ik de cache in het oog (!) kreeg, trapte een in zijn eentje voetballende jongeman er keihard een bal tegenaan, waarbij de bal mijn kant opsprong. Kon ik even mijn feilloze traptechniek demonstreren bij het terugschoppen van de bal naar de dankbare jongeman die zich vervolgens richtte op het volgende object om tegenaan te knallen. Voor mij was de kust nu vrij om de grappig verborgen cache te graaien. Mooi stukje creativiteit. Dank daarvoor.

traditional19590. Duinoord - Obrechtstraat by -JaSy-
smileyAltijd tricky, caches in een woonbuurt. Deze is echter keurig en zodanig verstopt, dat Jack de Ripper weinig kans heeft op succes. Je moet wel het juiste tooltje bij je hebben trouwens en dankzij mijn creatieve dochter was dat het geval. De cache werd keurig opgevist. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

19588traditional19589. Urban Jungle #1 by DeEindbazen
smileyIk was behoorlijk verbaasd hier in een hoekje zo'n keurige cache aan te treffen. Met plezier en tevredenheid mijn worteltekening geplaatst. Prachtig stukje werk. Dank daarvoor.

 

traditional19588. Urban Jungle #2 by DeEindbazen
smileyDat viel nog niet mee om Ground Zero te bereiken. Ik verzeilde daarbij in de tuin van het gemeentemuseum en dat keurig aangelegde terrein is niet bepaald een jungle te noemen. Na wat omfietsen lukte het me de juiste plek te bereiken en ik werd er niet teleurgesteld. Een keurige cache wachtte mij. Dank daarvoor.

 

 

traditional19587. Little Free Library by DutchDavidof
19587smileyEen hoogtepuntje tijdens mijn fietstocht vandaag door Den Haag en Scheveningen. Hoewel het schreeuwend druk was op deze prachtige dag in het speeltuintje, kon ik op mijn gemak enkele boeken staan lezen. Ik werd nog aangesproken door enkele dames die wilden weten of het systeem van boeken ruilen goed werkte. Ik verzekerde hen dat het de beste bibliotheek van Den Haag was en ze geloofden me, geloof ik.
Intussen deed ik als een volleerd spion mijn geheimzinnige werk en was onder de indruk van de creativiteit van de CO. Daar moest op gedronken worden en gelukkig had ik een flesje bij me. Dank voor deze prachtige cache.

traditional19586. Koddebeiers Willem en Jacob Poot by hahim
smileyEen koddebeier is oorspronkelijk een knuppelzwaaier. Het betreft dus een bijnaam voor een politieagent. De heren Poot zullen destijds wel flink indrukwekkend zijn geweest, dat er een straat en een bosje naar hen is genoemd. Minder indrukwekkend was de cache, die was meer klein en fijn. Ik was er tevreden mee. Dank daarvoor.

 

19584traditional19585. Pootje Lichten by DeDullies
smileyAls ik vroeger bij het voetballen iemand een pootje kon lichten, liet ik dat niet na. Ik zorgde natuurlijk wel dat iemand anders de schuld kreeg, anders was het niet leuk. Vandaag mocht ik hier in Den Haag op herhaling. Aan de Laan van Poot moest het gebeuren. Bijna werd ik echter zelf pootje gelicht door de sluwe verstopwijze. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional19584. Het Statenkwartier by DutchDavidof & ThijsNL
smileyUiterst omzichtig en stilletjes te werk gegaan, omdat vlakbij op het bankje hangjeugd actief was. Dankzij mijn jarenlange ervaring bij dit soort akkefietjes, bleef ik onopgemerkt en kon de worteltekening worden geplaatst. De Staten-Generaal moeten wel trots op mij zijn. Dank daarvoor.

 

traditional19583. Omroepscheveningen #2 - "Hot Items" by razor151987
19582smileyLekker rustig hier en dat is wel nodig om de cache te kunnen graaien. Snel en doeltreffend mijn werk gedaan. Dank voor deze cache.

traditional19582. Omroepscheveningen #1 - Scheveningen-Nieuws by razor151987
smileyPrecies toen ik de cache spotte, werd het raam geopend en sprong een lieve zwarte hond vergezeld van een heerlijke geur naar buiten om mij te begroeten. Zoiets kan blijkbaar alleen aan de Reepstraat in Scheveningen. Nog even gezellig met de bewoonster gebabbeld tijdens de logprocedure van de fraai verborgen cache, met radio Scheveningen op de achtergrond. Dank daarvoor.

traditional19581. De Boulevard by DutchDavidof, GeoGabriël & ThijsNL
smileyDe Boulevard van Scheveningen is een mooi stukje architectuur, zoals ik als kenner kon beoordelen. Het natuursteen, de klinkers, de groenstroken en het schelpenasfalt vormen een ware waaier van schoonheid die ook internationaal gezien mag worden. Uit waardering voor dit al, heb ik na de logprocedure op het muurtje naast de cache plaatsgenomen en heb daar kijkend over de zee mijn lunch verorberd. Heerlijk die vier volkoren boterhammen. Kon ik er weer een middag tegen. Dank voor deze leuke cache.

 

19581mystery19580. Rosarium #4 - Vrouw (Bonus) by DutchDavidof
smileyIn mijn haast gisteravond had ik mij niet optimaal voorbereid op deze cache-dag en over het hoofd gezien, dat de Rosariumserie een bonuscache bevatte. Gelukkig ontmoette ik het team Toetach en gezamenlijk wandelden wij door deze fraaie rozentuin naar ground zero. Mijn goede vriend Biertje die terecht trots was op zijn cache-vind-actie alhier vroeg zich in zijn log af hoe ik het hier zou klaarspelen. Dat bleek simpel. Ik kreeg de cache keurig aangereikt door Toetach en plaatste mijn worteltekening. Dank aan Toetach en dank aan de CO voor de leuke serie op deze prachtige locatie.

traditional19579. Rosarium #3 - Ariadne by DutchDavidof
smileyHier ontmoette ik team Toetach weer die mij al hadden gemeld moeite te hebben deze cache te vinden. Het leek mij hier een goede strategie om daar te zoeken waar zij dat nog niet hadden gedaan en succes bleef niet uit. Zo kon ook nummer 3 worden bijgeschreven en daarmee de mogelijkheid de bonus te vinden. Dank voor deze leuke cache.

traditional19578. Rosarium #1 - De Gelaarsde Kat by DutchDavidof
19577smileyDe gelaarsde kat stond met de rug naar het opzienbarende gebeuren en kon dus niet zien hoe ik met een fraaie actie een doosje vond. Terwijl de man op de grasmaaimachine schijnbaar strategieloos zijn rondjes draaide, kon ik mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

 

traditional19577. Rosarium #2 - Het Gesprek by DutchDavidof
smileyAltijd in voor een goed gesprek, maar ik stond aan de verkeerde kant van het water. Dus even een omweg en toen kon ik een goed gesprek houden. Niet met het fraaie standbeeld hier in het rosarium, maar met echte mensen, geocachers zelfs die zich Toetach noemen en die ik eerder dit jaar ook al in Wassenaar had ontmoet. Tijdens ons goede gesprek waren ze zo vriendelijk de cache even voor mij te pakken, zodat ik geen nat pak hoefde op te lopen. Dank daarvoor en voor de cache.

 

19575traditional19576. De blauwe vogel by WEGELAER
smileyEen prachtig Belgisch sprookje van de Blauwe Vogel bracht mij in de buurt van de Scheveningse gevangenis naar het thuishonk van deze oorspronkelijk witte duif. Ik kon met eigen ogen hier de transformatie waarnemen en bovendien mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

traditional19575. Het vaasje van Juliana by naaktslakkies
smileyHet gaat bergafwaarts met het Nederlandse leger. Ik parkeerde een stukje voorbij Juliana's vaasje op een mooi parkeerterrein aan de Waalsdorpervlakte in Den Haag, alwaar Nederlandse militairen elkaar stonden te schminken. Ik wist niet wat ik zag. Nee, dan wij vroeger. Wij renden met bajonetten op stropoppen af en staken luid schreeuwend genadeloos toe. En dat ongeschminkt!
Ik heb het softe gedoe snel achter me gelaten en ben een vaasje gaan zoeken. Ik deed dat in stijl. Ik vond Juliana namelijk maar een warrige dame. Even warrig was mijn zoekactiviteit. Vooral op verkeerde plekken. Het bleek uiteindelijk veel gemakkelijker dan ik had aangenomen. Dank daarvoor.