16-08-2014

In de ochtend een fietsrondje in Moordrecht waarbij ik het niet droog hield. In de middag een fietsrondje in Nieuwerkerk aan den IJssel met veel bruggen.

 

traditional19287. Vogelvissen by Sj@kie00
19287smileyDacht ik hier flink te moeten stunten gezien allerlei logs, maar nee. De cache hing gewoon op Carrotte-grijphoogte. Dus ook maar gewoon gelogd. Toch mij afgevraagd wat hier eigenlijk de bedoeling was en ik zag een mogelijkheid. Ik besloot het erop te wagen en meteen werd pijnlijk duidelijk dat ik ermee door moest gaan, want het takje waaraan de cache nu hing, brak plots af.
Diverse hulpstukken uitgeprobeerd totdat duidelijk was welke het moest gaan doen en vervolgens met de tong uit mond van concentratie, met beide benen stevig op de grond vanwege stabiliteit, met mijn arendsogen + brilletje de focus op de juiste plek heb ik de klus geklaard. Ik was trots op mijzelf en hoop van de CO hetzelfde.
Dank voor deze leuke cache in Hitland nabij Nieuwerkerk aan den IJssel.

traditional19286. HITTEPETIT by Carajillo60
smileyHier was er maar één vraag aan de orde: hoe houd ik droge voeten? Voor ik de 30 meter door de bush naar de cache kon afleggen, moest er eerst een stukje moeras worden overgestoken. Het is duidelijk dat de dijkgraaf hier in Hitland zijn werk niet goed had gedaan en het waterpeil dus te hoog was.
19286Aldus vrij lang bezig geweest, maar ik vond uiteindelijk de juiste niet-doorwaadbare route, hield ik mijn voeten droog en kon op weg naar de cache die zich al van verre vrolijk aankondigde. Na een onontkoombare high five plaatste ik mijn worteltekening. Mooi idee. Dank daarvoor.

 

traditional19285. De Hitland brug by Carajillo60
smileyDe duim van de CO lijkt mij van onnatuurlijke grote afmetingen gezien zijn beschrijving bij deze cache. Het deed mij denken aan de vraag hoe je het beste kunt constateren of ergens stroom op staat: namelijk iemand vragen om even te voelen.
Na aldus hartelijk te hebben gelachen om deze Speld-achtige humor hier in Hitland nabij Nieuwerkerk aan den IJssel, stapte ik van mijn vouwfietsje en graaide achteloos de cache, alle chemische formules ten spijt. Natuurlijk ging er wel een flinke schok door mij heen, maar daar ben ik intussen als geocacher immuun voor.
Dank voor deze leuke cache.

traditional19284. Wat je ver haalt............... by Carajillo60
19283smileyEn alweer een cache van hoog niveau. Bijna te hoog voor mij, maar gelukkig bood mijn vouwfietsje soelaas. Met springen was het volgens mij niet gelukt de cache te graaien. Overigens was mijn eerste aanloop naar deze cache niet helemaal zuiver en eindigde ik op ongeveer 30 meter voor een slootje. Was ik nijdig, teleurgesteld, gefrustreerd? Allesbehalve! Ik bevond mij op een plek vol met overheerlijke rijpe bramen. Die hangen er nu dus niet meer.
Dank voor deze leuke cache.

traditional19283. Het Totaal Verrotte Bruggetje by Carajillo60
smileyWat kon mij dit bruggetje verrotten?! Ik graaide gewoon de cache, want daar ging het mij om. Dank daarvoor.

traditional19282. De Essehof brug by Carajillo60
smileyAls je een kwartier lang vergeefs op allerlei 'gewone' plekjes zoekt, moet je wel een conclusie trekken. De hint was weliswaar humoristisch, maar ook mysterieus, dus daar kon ik niet veel mee. Aangezien ik keurig binnen de bezoektijden van de begraafplaats hier bij Nieuwerkerk aan den IJssel aanwezig was, zat er maar één ding op: de cache graaien. En dat deed ik. Verrassend geplaatst. Dank daarvoor.

19279traditional19281. De GENTLEMEN Bruggen by Carajillo60
smileyAls een echte gentleman heb ik de cache alhier bij de grappig klinkende brugnaam van mijn worteltekening voorzien. Eigenlijk prefereer ik blond, maar deze kleur was mij vandaag ook goed. Leuk idee. Dank daarvoor.

traditional19280. De Britse Zoom Brug by Carajillo60
smileyHier aan de Britse Zoom te Nieuwerkerk aan den IJssel was werkelijk niets te beleven. Daarom heb ik maar een toevallig aanwezige cache gegraaid. Ik was er immers toch en vond het nog fijn ook. Dank daarvoor.

traditional19279. De Babyblauwe brug by Carajillo60
smileyMet uitzicht op de bedrijvigheid bij Hornbach en het verkeer op de A20 even deze cache gelicht. Het lastigste was de fietstocht naar boven tegen de wind in. Gelukkig mocht ik daarna omdraaien en naar beneden suizen op mijn vouwfietsje met slag in het achterwiel, wat een merkwaardig effect heeft bij hoge snelheid. Maar dat terzijde. Dank voor deze cache.

traditional19278. Die Schat van Nuwekerke by Carajillo60
19278smileyEen toneelstuk met meerdere akten. Als hoofdrolspeler vandaag moest ik eerst uitvogelen hoe überhaupt op de stash area te belanden. De jongens die het voor het zeggen hebben hier in Nieuwerkerk aan den IJssel hadden hun uiterste best gedaan mij het zo moeilijk mogelijk te maken. Overal verbodsborden voor fietsers, noodzakelijke fietspaden afgesloten en geen aanwijsbordjes naar de cache. Toch is het mij gelukt deze eerste akte succesvol af te sluiten mede dankzij enige moed en doorzettingsvermogen.
Toen de tweede akte: de cache vinden. Dat was een makkie voor een doorgewinterde geocacher als ik.
De derde akte was het openen van de cache. Laat ik nu onlangs precies zo'n doosje in handen hebben gehad ergens bij Rotterdam. Dat kreeg ik na veel gedoe open. Ik had nu hetzelfde probleem, want ik wist de oplossing niet meer. Ik zag overigens dat lieden vergeefs alternatieve methodes hadden uitgeprobeerd, waarschijnlijk met schroevendraaiers en koevoeten of zo.
Ik hield het netjes en peuterde net zo lang tot ik mijn worteltekening kwijt kon. Einde van het toneelstuk. De schat was binnen. Buiging. Applaus. Doek. Dank voor deze mooie cache.

traditional19277. De Haasnoot brug by Carajillo60

smileyBij deze voor mij eerste brug vandaag in Nieuwerkerk aan den IJssel heb ik mij een slag in de rondte gezocht en steeds hetzelfde gemompeld. Zoiets van: hoe kun je hier nu een cache verstoppen? De mogelijkheden zijn namelijk behoorlijk beperkt. Nadat ik ongeveer 1927610 keer voortdurend vergeefs steeds dezelfde plekken onder handen en onder ogen had gehad, was er maar één conclusie mogelijk. Die had ik meteen ook wel kunnen trekken, maar blijkbaar werkten mijn hersenen nogal langzaam. Kortom, daarna heb ik de cache gegraaid en had toch een tevreden gevoel. Dank daarvoor.

traditional19276. Werk aan de Winkel bij Verbree by Sp3tter
smileyDeze op zich al bijzondere cache kreeg een extra bijzonder tintje door de zon. Maar voordat ik dat observeerde, had ik mij al verwonderd over wat er zich hier voor mijn ogen afspeelde. Op intuïtieve wijze had ik de cache keurig kunnen openen en zag wat iemand die vroeger ooit op zijn verjaardag een mecanodoos cadeau heeft gekregen, vermag. Met plezier mijn worteltekening geplaatst en de boel weer netjes in de oorspronkelijke stand gezet.
Toen viel mijn blik op de zon, die net zichtbaar was door een wolkenwaas en daardoor een ringvormige regenboog produceerde. Nooit eerder gezien, maar lastig te fotograferen. Toch geprobeerd. Zie foto.
Dank voor deze bijzonder mooie cache.

mystery19275. Rondje Moordrecht - BONUS by Clavootjes
19275smileyEen rondje van 11 caches leek mij wel leuk te doen deze zaterdagochtend en vrolijk stapte ik op mijn vouwfietsje bij #9 Kinderboerderij, waar ik mijn bolide zolang even parkeerde en meteen de eerste cache kon graaien. Helaas waren 2 caches van de serie offline. Bovendien vond ik #10 niet. Zodoende ontbrak mij 1 lettergetal voor de bonus, maar de formules waren dusdanig, dat ik als geboren gokker probleemloos de ontbrekende waarde kon invullen.
Na het fietsrondje met mijn bolide naar deze Bonuscache gereden en mijn afsluitende worteltekening kunnen plaatsen. Dank daarvoor en voor het mooie rondje.

traditional19274. Rondje Moordrecht 8 - In de polder by Clavootjes
smileyVluchten kon niet meer. In de verte had ik de bui al zien hangen en gehoopt binnen te zijn voordat die losbarstte. Het mocht niet zo zijn. Onderweg van #7 naar #8 enigszins kunnen schuilen bij een boom, maar toch doornat geworden. Toen het opklaarde ging ik weer verder en heb deze voor mij laatste cache van het rondje gevonden. Dank daarvoor.

 

19271traditional19273. Rondje Moordrecht 7 - Zuidplas by Clavootjes
smileyDreigende luchten richting Moordrecht, een naam waar je sowieso niet vrolijk van wordt |-( . Bij deze #7 lichte regen en nog te doen. Snel gelogd en verder met de hoop het rondje tijdig te kunnen afsluiten. Het mocht niet zo zijn. Dank voor deze cache.

traditional19272. Rondje Moordrecht 6 - Nogmaals Ringvaart by Clavootjes
smileyEven een plekje gevonden onder de bomen om te schuilen totdat het wat lichter ging regenen en gelukkig precies de plek om een cache te kunnen loggen. Dank daarvoor.

traditional19271. Rondje Moordrecht 5 - Langs de Ringvaart by Clavootjes
smileyAi, ik zou het niet droog houden vandaag. De eerste regendruppels probeerden mijn rondje te verzieken. Met hoop in het hart deze gelogd. Dank daarvoor.

traditional19270. Rondje Moordrecht 4 - De Snellesluis by Clavootjes
19269smileySnel bij de gelijknamige sluis de cache kunnen loggen. Het kwam me hier bekend voor van een eerder bezoek, maar dat terzijde, want het zag er in de verte qua weersgesteldheid niet best uit en ik moest nog een halve ronde. Dank voor deze cache.

traditional19269. Rondje Moordrecht 2 - Oude Gemeentehuis by Clavootjes
smileyInderdaad lijkt mij het oude gemeentehuis een prima trouwlocatie qua ligging en uitstraling. Op de stash area eerst een mevrouw met hondje vriendelijk gegroet en laten passeren alvorens toe te slaan. Dank voor deze cache.

traditional19268. Veerstoep Moordrecht by Clavootjes
smileyKijk, daar heb je wat aan. Een automobilist draaide in in de richting richting van het veer, stopte, opende het raam en wees mij de cache. Ik had voordien al aardig lang vergeefs allerlei plekjes onderzocht, maar deze blijkbaar nog niet. De man bedankt en mijn worteltekening geplaatst. Leuke locatie. Dank daarvoor.

 

19267traditional19267. Rondje Moordrecht 1 - Dorpsstraat by Clavootjes
smileyMooi plekje om zittend op het muurtje te loggen met uitzicht over de Hollandse IJssel en het dorp Gouderak aan de overkant. Dat heb ik dus gedaan en zelfs nog een tijdje ontspannen blijven zitten genieten en niet gelet op de dreigende luchten in de verte. Dank voor deze leuke cache.

traditional19266. Rondje Moordrecht 9 - Kinderboerderij In de Krom by Clavootjes
smileyStart van mijn rondje Moordrecht vandaag, alwaar ik op routine de listig verborgen cache vond. Mijn bolide gestald, vouwfietsje eruit en karren maar. Dank voor deze leuke cache.

traditional19265. Onderuit! by Sp3tter
smileyAlvorens een rondje te gaan fietsen in Moordrecht besloot ik eerst in de buurt onderuit te gaan op een doodlopend polderweggetje. Dat lukte uitstekend. De fraaie creatie met mijn twee linkerhanden zonder te slopen kunnen openen en sluiten. Mooi stukje huisvlijt. Dank daarvoor.