15-08-2014

Wat een mens al niet doet voor virtuele souvenirs. Opgeroepen door Groundspeak zelf vandaag een earthcache en een wherigo-cache aan mijn augustus-lijstje toegevoegd.

 

wherigo19264. De 6 Dijkjes by schaafjes
19264smileyWat een drama! En het is nog wel zo'n sympathieke familie, die 6 van Dijken uit Monster. Dit was de eerste keer dat ik zelfstandig een wherigo-cache uitvoerde. In het verleden heb ik wel eens vrolijk wherigoënde meegewandeld met Lein die het apparaat bediende. Ik hield mij vooral bezig met gezellig kletsen en zo. Ik had geen idee wat zij allemaal op het apparaat uitspookte. Dat brak mij nu zuur op.
Om te beginnen had ik weliswaar iets wherigo-achtigs op mijn iPhone gezet, namelijk de beschrijving van de cache. Ik hoopte dat op de startlocatie op mijn scherm zou komen te staan wat te doen. Niet dus. In den beginne nog rustig maar allengs emotioneler drukte ik op allerlei links en warempel daar kwam een opdracht. Ik moest mij naar Dorpskade 77 begeven en ook werd min of meer aangegeven hoe daar te komen. Nadat ik bij het zwembad in Wateringen constateerde dat dit nummer 57 was, maar eens gegoogeld met als resultaat: de Bonte Haas is nummer 77, precies waar ik was gestart. Na ongeveer een uur klooien was ik weer precies bij mijn uitgangspunt en nauwelijks wijzer.
Hoe ik het voor elkaar kreeg weet ik niet, maar na een hernieuwde poging op het startpunt, kreeg ik ineens de hele familie van Dijk in beeld, één voor één stelden ze zich keurig voor. Ik was er warempel in geslaagd de wherigo-app aan de praat te krijgen. Pluim en schouderklopje voor mijzelf, maar te vroeg gejuicht. Even snel als de familie kwam, waren ze ook weer foetsjie. Waarschijnlijk een verkeerd knopje beroerd of zo.
Nogmaals geprobeerd de app zijn werk te laten doen en hoera, het lukte weer. Ik kon nu zelfs praten met de familie en hun lastige vragen beantwoorden en stukjes fietsen. Een fout antwoord betekende echter straf. Man, man, wat kreeg ik een straf. Bij Jason was het helemaal mis. Ik moest het terrein van een tuindersbedrijf op om met hem te converseren. De eigenaar kwam persoonlijk poolshoogte nemen, wat ik uitspookte. Ik heb het hem zo goed mogelijk proberen uit te leggen. Hij begreep het, vond het goed en hielp mij zelfs met het antwoord, dat uiteraard ook weer fout was met alle gevolgen van dien.
Uiteindelijk ben ik erin geslaagd de cache te vinden en met heel veel zuchten van verlichting, plaatste ik mijn worteltekening. Het was gelukt. Toch dank natuurlijk voor het in elkaar sleutelen van zoiets complex als een wherigo-cache.

19263earthcache19263. Woudsepolder waterberging by schaafjes
smileyWat had ik nou aan mijn fiets hangen? Kreeg ik gisteren zomaar opdracht van Groundspeak om een earthcache en een wherigo-cache te vinden deze maand. Zoniet, dan was het niet best. Ik had namelijk in augustus al traditionals, een multi en een mysterie gevonden en op 31 augustus komt daar nog een event bij, in Delft nog wel. Tezamen levert dat 6 verschillende cache-typen op en wee je gebeente als je dit als doorgewinterde geocacher niet voor elkaar krijgt. Als beloning werd mij een vette worst voorgehouden, namelijk de moeder van alle souvenirs: het top-cachersouvenir. Liefst 14.343 geocachers gingen mij al voor.
Wie ben ik om mij daartegen te verzetten? Dus ben ik onmiddellijk gaan speuren waar ik in mijn omgeving aan mijn trekken kon komen. Ik hoefde niet ver. Het sympathieke team De Schaafjes had een heerlijke tweegangen-maaltijd voor mij klaarstaan. Ik hoefde alleen maar aan te schuiven en aan te vallen.
Vanmiddag de stadsfiets van zolder gehaald en op naar Wateringen, waar het allemaal moest gebeuren. Mij eerst verdiept in de waterberging. Wat een project. Een enorm zwembad voor moeilijke tijden. Laat de regen maar komen. Gelukkig bleef het vandaag droog en kon ik op locatie rustig de antwoorden vinden op de gestelde vragen. Die bleken nog goed ook, zodat ik deze log mocht produceren.
Dank voor deze interessante earthcache. Op naar de wherigo.