25-07-2014

Op de terugweg van Friesland naar Delft nog lang in mijn geboorteprovincie blijven hangen en flink wat caches geplukt.

 

traditional18919. SECC - Sint Nyks Eerste Carpool Cache v2 by Coyote0510
18918smileyCarpool hier, carpool daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Ook hier bij Sint Nyk,
Van mij geen kritiek.

traditional18918. Herdenkingsmonument Sint Nicolaasga by Dijkos adopted from Team_Homma
smileyWeer even geconfronteerd met gruwelijke handelingen bij dit monument. Goed dat er op deze wijze aandacht aan wordt besteed en slachtoffers niet worden vergeten. Dank daarvoor.

traditional18917. Wilhelminaoord by Scheepjes
smileyDoor de stortregen kon ik weinig van de schitterende architectuur van dit herstellingsoord in Sint Nicolaasga waarnemen. De mengeling van Chaletstijl en Art Nouveau moest ik aan me voorbij laten gaan. Dat gold natuurlijk niet voor de cache. Die graaide ik met mijn ogen dicht. Dank daarvoor.

traditional18916. Skarren by swalker52
smiley3,2 seconden en raak. Ja, je hebt van die dagen. Mag ook wel eens. Verder viel er hier nabij Scharsterbrug weinig te skarren. Dus maar verder naar Sint Nicolaasga voor meer verrassingen. Dank voor deze leuke cache.

18913traditional18915. De Klokkenstoelen van Skarsterlân # 11 by Dijkos adopted from Team_Homma
smileyOok deze Klokkenstoel #11 nabij Ouwsterhaule mag er zijn. Houwen zo. Dank voor de aandacht.

traditional18914. De Klokkenstoelen van Skarsterlân # 6 by Dijkos adopted from Team_Homma
smileyOok deze Klokkenstoel #6 nabij Ouwsterhaule mag er zijn. Houwen zo. Dank voor de aandacht.

traditional18913. De Witte Paal by Dijkos adopted from Team_Homma
smileyInteressant om de totaal verschillende bestemmingen van dit kamp nabij Ouwsterhaule te lezen: werklozen, Joden, Molukkers. Nooit geweten. Dank voor deze cache.

traditional18912. Knibbel knabbel knuisje... [DFM13] by Dijkos adopted from DFM13 (Homma)
18912smileyBehoorlijk lang dacht ik dat iemand zodanig had zitten knabbelen aan het huisje dat er niets meer van over was. Bij nader inzien lag het lange zoeken aan mijn eigen zoekkwaliteiten. Van de hint snapte ik trouwens niets. Is de cache soms van gedaante verwisseld en de hint niet aangepast?
Gelukkig bleek het huisje nog intact. Dank daarvoor.

traditional18911. Sângat (Kampvuur Event Cache ) by Geoploeg Stobbegat
smileySoms heb je wel eens een flauw vermoeden waar de cache zich zou kunnen bevinden. Hier was het wel zeker. Dank daarvoor.

traditional18910. Hekwerk (Kampvuur Event Cache) by Geoploeg Stobbegat
smileyHet hekwerk rond dit energiegeval was dik in orde. De cache was een abc-tje. Dank daarvoor.

 

18909traditional18909. De brandweer van Fryslân #8 "Grou" by Brandweer Fryslân
smileyToen ik nog in Warga woonde in de jaren '60, vloog de boel bij Halbertsma's houtopslag in de brand. De huizenhoge vlammen waren bij ons duidelijk waar te nemen. Geen idee hoeveel werk de brandweer had om het zaakje te blussen. Zo te zien zijn ze er hier in Grou nu beter klaar voor dan toen. Met goed zicht op allerlei blusmateriaal heb ik mijn worteltekening geplaatst. Dank daarvoor.

traditional18908. Ruilverkaveling by Bolhuis
smileyDe honderden oorwurmen in de cachebehuizing hadden weinig aandacht voor ruilverkaveling. Bij mijn komst probeerden ze alleen maar het vege lijf te redden. Mooi rustplekje trouwens hier tussen Aegum en Reduzum. Dat was hier vroeger niet toen ik wel eens hier fietste. Overigens was het precies op deze plek dat ik destijds 's nachts eens bij volle maan twee regenbogen mocht aanschouwen. Een uniek schouwspel, zo'n dubbele speling der natuur.
Dank voor deze mooie cache.

traditional18907. HEY! by oxbot
18906smileyHey, wat zag ik daar? Voetbalvelden. Die lagen in mijn tijd dat ik hier woonde in Warga heel ergens anders. Ik mocht er menig doelpuntje scoren en werd dan onder andere toegejuicht door Hedzer Kooistra, naar wie deze weg terecht is genoemd. Je kunt je niet voorstellen, hoeveel werk deze man voor de club heeft verricht.
Dank voor deze leuke cache.

traditional18906. Staten en stinzen in Fryslan - Roordastate by vriesrm
smileyOoit woonde ik op honderd meter van dit Ald Slot, zo wij het noemden en zo het nu ook nog staat aangegeven op de borden. Ik heb er nooit een voet gezet in de vier jaren dat ik in Warga woonde. Daar was ook geen reden toe. Het bouwwerk zag er niet uit en het werd bewoond als woning. De bewoners kende ik niet.
Nu, 53 jaar later, staat er een heel ander gebouw, zo te zien. Helemaal opgeknapt en het ziet er nu uit als een State, zoals oorspronkelijk bedoeld. De kale omgeving is opgegaan in mooie toepasselijke begroeiing. Het is nu een museum. Binnen staat het tjokvol met allerlei historische voorwerpen.
18906aEerst heb ik geprobeerd de cache te vinden, maar dat lukte niet. Toen maar eens binnen wezen kijken, waar ik geen mens tegenkwam en maar brutaalweg alle kamers ben doorgewandeld. Toen weer naar buiten in de regen en nu wel het fraaie schatkistje gevonden. Mooi gedaan. Eigenlijk was ik hier nu klaar, maar net toen ik wilde vertrekken, kwam de eigenaar naar buiten met een aantal bezoekers. Toen die vertrokken, heb ik nog geruime tijd met hem gebabbeld over vroeger. Hij is afkomstig uit Leeuwarden waar ik als kind ook 10 jaar heb gewoond.
Al met al een fijne visite aan een plaats waar ik eerlijk gezegd nooit met plezier heb gewoond, maar dat lag meer aan mij dan aan het dorp. Als stadsbewoner kon ik niet wennen aan de dorpsmentaliteit.
Dank voor deze mooie cache.

traditional18905. kerkbuurt op z'n best by maxsiemonsma
smileyDe Kerkbuurt was voor mij slechts interessant om twee redenen. In de vier jaren dat ik hier woonde (1957-1961) ging ik hier regelmatig naar de kapper, maar vooral interessant om in het kastje aan de muur te kijken wat de opstellingen waren voor het voetballen. Ik wisselde nog wel eens tussen het eerste en tweede team. Niet iedereen was klaarblijkelijk overtuigd van mijn bijzondere voetbalkwaliteiten als linksbuiten. Voor de Wargaasters van destijds, Piet Zwart was de aanvoerder van het eerste team, dat weet ik nog. En Libbe Mud streed met mij om een positie in de voorhoede.
Tussen al mijn gedachten aan vroeger door, probeerde ik hier een cache te vinden. Soms kun je maar beter de hint niet lezen, want die bracht mij alleen maar op een dwaalspoor. Uiteindelijk was het raak. Leuk gedaan., Dank daarvoor.

traditional18904. Ontdek Uw Eigen Land ( deel 8 ) by Team JoWi
18904smileyJa hoor, het was weer zover. Weer een cache in het kader van deze serie. De hoeveelste? Even kijken op mijn homepage: het is de vierde na Purmerend, Dussen en de Brouwersdam. Op een mooi plekje in het dorpje Swichum. Ooit fietste ik hier dagelijks op 1 kilometer voorbij tussen Leeuwarden en Warga. In Swichum zelf had ik niets te zoeken. Nu dus wel. Dank daarvoor.

traditional18903. Leeuwarden Vrijbaan ( P + R Hemriksein ) by De Roeken
smileyCarpool hier, P + R daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Ook hier bij Hemriksein,
En dat vond ik heel fain.

traditional18902. Langs de Wâldwei #05 by DennisNL
smileyDit was de laatste van de serie die ik vond. In eerste instantie voorbijgefietst, omdat ik niet goed oplette en vanaf #04 #06 dichterbij lag dan #05. Ik ontdekte het wel aan de overkant van de Wâldwei, maar bedacht dat ik op de terugweg mijn slag wel kon slaan.
Met het mooie warme weer van de laatste dagen in mijn hoofd startte ik vol goede moed, maar bij #07 kwam de regen en dat hield niet meer op. Toch met redelijk plezier de tocht volbracht, al kon ik #14 niet vinden. Tussendoor even naar de Hempenserpoldermolen gefietst ter afwisseling.
18902Zoals al aangekondigd in de hint heb ik vrij lang naar deze #05 gezocht, maar dat kwam meer door de suggestie dat het hier een bijzondere verstopwijze betrof. Alle ingenieuze, originele, ludieke en verrassende mogelijkheden hier bij de brug onderzocht, maar geen succes. Toen maar eens gewoon gekeken en ja hoor, bingo, Tsja, zo kan het ook. Dank daarvoor en voor de leuke serie.

Fietsen langs de Wâldwei, hoezee!
Hier pikte ik het zestiende doosje mee.

traditional18901. Langs de Wâldwei #17 by DennisNL
smileyFietsen langs de Wâldwei, hoezee!
Hier pikte ik het vijftiende doosje mee.

traditional18900. Langs de Wâldwei #16 by DennisNL
smileyFietsen langs de Wâldwei, hoezee!
Hier pikte ik het veertiende doosje mee.

traditional18899. Langs de Wâldwei #15 by DennisNL
18899smileyFietsen langs de Wâldwei, hoezee!
Hier pikte ik het dertiende doosje mee.

traditional18898. Langs de Wâldwei #13 by DennisNL
smileyFietsen langs de Wâldwei, hoezee!
Hier pikte ik het twaalfde doosje mee.

traditional18897. Langs de Wâldwei #12 by DennisNL
smileyFietsen langs de Wâldwei, hoezee!
Hier pikte ik het elfde doosje mee.

traditional18896. Langs de Wâldwei #11 by DennisNL
smileyFietsen langs de Wâldwei, hoezee!
Hier pikte ik het tiende doosje mee.

traditional18895. Langs de Wâldwei #10 by DennisNL
18895smileyFietsen langs de Wâldwei, hoezee!
Hier pikte ik het negende doosje mee.

traditional18894. Langs de Wâldwei #09 by DennisNL
smileyFietsen langs de Wâldwei, hoezee!
Hier pikte ik het achtste doosje mee.

traditional18893. Langs de Wâldwei #08 by DennisNL
smileyFietsen langs de Wâldwei, hoezee!
Hier pikte ik het zevende doosje mee.

traditional18892. Langs de Wâldwei #07 by DennisNL
smileyFietsen langs de Wâldwei, hoezee!
Hier pikte ik het zesde doosje mee.

traditional18891. Langs de Wâldwei #06 by DennisNL
18890smileyFietsen langs de Wâldwei, hoezee!
Hier pikte ik het vijfde doosje mee.

traditional18890. Hempenserpoldermolen by DennisNL
smileyDeze houten achtkantige grondzeiler met stenen veldmuren en 30-kammige bovenbonkelaar in Hempens nabij Warga zag ik al van verre en het bleek dat ik er gewoon naar toe kon fietsen vanaf de Wâldwei. Het vinden van het doosje bleek lastiger dan gedacht. Mijn oude stramme rug hielp ook niet echt mee. Toch kwam het goed. Dank daarvoor.

traditional18889. Langs de Wâldwei #04 by DennisNL
smileyFietsen langs de Wâldwei, hoezee!
Hier pikte ik het vierde doosje mee.

traditional18888. Langs de Wâldwei #03 by DennisNL
smileyFietsen langs de Wâldwei, hoezee!
18888Hier pikte ik het derde doosje mee.

traditional18887. Langs de Wâldwei #02 by DennisNL
smileyFietsen langs de Wâldwei, hoezee!
Hier pikte ik het tweede doosje mee.

traditional18886. Langs de Wâldwei #01 by DennisNL
smileyFietsen langs de Wâldwei, hoezee!
Hier pikte ik het eerste doosje mee.

 

traditional18885. Kunst in Leeuwarden # 2 by Us mem
smileyMijn naam stond er niet bij op de lijst bij het standbeeld van Reinier Paping. Natuurlijk niet, want ik ben geen Elfstedentochtwinnaar, sterker nog, ik kan nauwelijks schaatsen. Gelukkig kan ik redelijk goed doosjes vinden. Ook deze tamelijk sluw verstopte. Dank daarvoor.

 18885

 

traditional18884. LECC (Leeuwardens eerste carpool cache) by Us mem
smileyCarpool hier, carpool daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Ook hier in Leeuwarden,
Waar heel wat auto's voorbij karden.