24-07-2014

Terschelling was de enige gemeente in Nederland waar ik nog geen caches had gevonden. Na mijn bezoek vandaag is deze statistiek nu klaar.

 

multi18883. Terschellinger verhaal: Stryper Kerkhof by yritja
18883smileyHet Stryper Wyfke probeerde mij ook van alles wijs te maken, net zoals ze 348 jaar geleden de Engelse criminele soldaten wist tegen te houden met een cryptische tekst. Ik liet me niet van de wijs brengen door deze Terschellingse theetante en ging recht op mijn doel af, want ik was slechts een onschuldige doosjeszoeker.
Gelukkig voor haar vond ik de cache zodat ik me niet hoefde te veranderen in een soort Sunderum om hier in de buurt van Midsland nog eens flink ouderwets te gaan brandschatten.
Overigens had ik bij de duinpancache ook al een wyfke ontmoet, oorspronkelijk uit Friesland afkomstig, maar intussen een echte Terschellingse, waar ik een tijdlang gezellig mee heb zitten babbelen. Zij vertelde me dat veel Terschellingse mannen hun oog hebben laten vallen op Friese vrouwen van het vasteland. De historie vermeldt niet hoe het Stryper Wyfke hier terechtkwam. Ik vermoed dat het een struise Friezin was.
Dank voor deze mooie cache.

traditional18882. Bomkraters by esjame2010
smileyJa, met van die zware bommen aan boord vlieg je niet zo soepel. Logisch dus dat de Engelse vliegenier die dingen graag zo snel mogelijk kwijt was en niet wachtte tot hij boven Duitsland vloog, toen hij bij Terschelling werd aangevallen. Vier kuiltjes in het bos waren het resultaat. Ik heb ze helaas niet gezien. Wel vond ik een bijzondere en grappig uitgevoerde cache. Weer eens wat anders. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

18881traditional18881. Een duinpan by Team Ruig
smileyHier hoefde ik niet lang te zoeken naar de cache. De moeder van de cache-legster kwam hem mij persoonlijk brengen. Ze was net bezig met een cache-controle en vermoedde meteen vanwege mijn spiedende blikken, een geocacher voor zich te hebben.
We namen plaats op het bankje en hebben de hele geschiedenis van de ontwikkeling van Terschelling in het algemeen en de plaats daarin van Friese vrouwen in het bijzonder, doorgenomen. Ook Groningse invloeden bleven niet onbesproken. De CO woont er zelfs.
Intussen voorzag ik het logboek van mijn worteltekening en constateerde, dat het boekje nog lang niet vol is en dus niet vervangen hoeft te worden zoals de CO dacht.
Na een halfuurtje of zo vond ik het tijd om weer verder te fietsen over het eiland en nam ik afscheid van moeder CO die vervolgens van me weg sprintte op haar e-bike richting Midsland. Daar kon ik met mijn vouwfietsje natuurlijk niet tegenop.
Dank voor deze leuke cache.

traditional18880. Mooi uitzicht by esjame2010
18877smileyVoor een mooi uitzicht moest ik boven op het duin zijn. Dat heb ik maar laten zitten. Voor de cache hoefde ik niet omhoog. Volgens de beschrijving gaat de cache volledig op in zijn omgeving. Vergeet het maar. Voor mij niet erg, want zo hoefde ik niet te zoeken en kon gelijk mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.

 

traditional18879. Brand-daar-is by esjame2010
smileyHier was blijkbaar onlangs een brand geblust, want het logboekje was nog nat. Maar geen nood, de Carrotte Zadel Droogmaakservice was nabij. Na een kwartiertje werk heb ik een droog logboekje kunnen terugplaatsen in de cache. Helaas bevat het doosje een gaatje en daarom zullen lieden die niet zo slim zijn als ik (magneetje aan touwtje) en op aanwijzing van de CO met water gaan kliederen de boel weer verstieren. Onderhoud is hier dringend gewenst.
Dank voor deze leuke cache.

 

18878traditional18878. Terschelling by Watjes
smileyAl elf jaar lang, dus net zolang als ik mij bezighoud met geocaching, stond deze cache op mij te wachten. Sindsdien is het bestand aan Watjes behoorlijk uitgebreid, maar de kist op Terschelling bleef onveranderd. Vandaag kon ik eindelijk de laatste maagdelijke gemeente wat door mij gevonden caches betreft, wegstrepen. In alle 415 gemeenten van Nederland heb ik nu founds en dat geeft een goed gevoel.
Triomfantelijk heb ik dus mijn worteltekening geplaatst. Dank daarvoor.

earthcache18877. Grondwatermeter Terschelling by yritja
smileyMijn bezoek aan Terschelling mede gebruikt om de waterstand te meten. De resultaten van die meting tezamen met de naam van de paalproducent zijn gemaild aan de CO. Dankzij behulpzame voorbijgangers ook een foto van mij en de grondwatermeter kunnen plaatsen.

traditional18876. Dekemastate by BauBau
smileyVertoevend in Koarnjum in de Túnmanswente van Martenastate kon ik niet om de Dekemastate in het naburige Jelsum heen natuurlijk. Niet dat ik het gebouw zelf heb bezocht (evenals Martenastate ook niet), maar wel even op zoek naar de cache. Die vond ik gelukkig snel. Ik keek er slechts zeven keer overheen. Dank daarvoor.