28-06-2014

Op mijn 72e verjaardag een leuk fietstochtje gemaakt door Rotterdam en Barendrecht langs de nieuwe zogenaamde Blauwe Verbinding, alwaar leuke caches zijn geplaatst.

 

traditional18656. Feijenoordse Meesters by lindianan
18656smileyVerjaardagscadeautje #24 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
Het kwam goed uit dat ik ooit een carrière als trompetspeler ambieerde en flink had geoefend op het zo hard mogelijk blazen op dit instrument. Ik kon zodoende hier in Rotterdam onder de metrolijn naar Spijkenisse een fenomenaal muurconcert geven met als hoofdnummer: 'Hand in hand, kameraden'. Mijn beloning was een grappig spontaan verschijnende cache. Nogmaals dank daarvoor.
Het was meteen de laatste cache vandaag op mijn vouwfietsrondje door Barendrecht en Rotterdam.

 

traditional18655. NEVER GIVE UP - Levenspad by mar-ine
smileyVerjaardagscadeautje #23 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
Het Ineke-Kole-boompje stond er prima bij samen met de vele andere boompjes aan het Havenspoorpad. Ik hoop dat Ineke samen met haar gezinnetje nog heel lang mag genieten van haar geadopteerde boompje. Dank voor deze bijzondere cache.

 

18654traditional18654. Margriet ..... of niet? by guppie328
smileyVerjaardagscadeautje #22 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
De bordspelletjes spelende jongelui voor het scouting clubhuis hier in Rotterdam zagen mij een poosje buiten langs het hek struinen, maar gaven geen tip. Ik moest het dus helemaal alleen doen en dat lukte op zeker moment.

 

traditional18653. Leren werken in de transport en logistiek by PA3EKI
smileyVerjaardagscadeautje #21 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
Het was hier totaal uitgestorven aan de Waalhaven. Voor zover ik kon waarnemen leerde niemand hier werken. De enige die leerde en werkte was ik op mijn vouwfietsje. En ik slaagde met vlag en wimpel.

 

 

traditional18652. Wielewaal by Rdam5314
18651smileyVerjaardagscadeautje #20 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
Wielewalen staan bekend als zangvogels. Niet als roofvogels. Vermeldenswaard, omdat ik de cache ergens los in het pas gemaaide gras vond en het leek of een snode roofvogel ermee had gespeeld, nadat de maaimachine de cache had blootgelegd. Geen idee waar de oorspronkelijke verstopplaats was, heb ik hem maar achter het elektriciteitskastje gedeponeerd. Als dat niet de juiste plek is, zal er enig onderhoud moeten worden gepleegd door de CO. Overigens wel een leuke constructie.

traditional18651. Blauwe Verbinding - Wielewaal by mar-ine
smileyVerjaardagscadeautje #19 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
Veel ganzen, eenden, duiven, meerkoeten en ze trokken zich niets aan van mijn bezoekje. Sterker nog, de meerkoeten kwamen naderbij toen ik de cache tevoorschijn toverde. De mens is voor hen blijkbaar een voedselbron zodra men iets in handen heeft. Ik moest ze teleurstellen. Zelf was ik natuurlijk niet teleurgesteld hier in de Wielewaalwijk van Rotterdam. Vrolijk fietste ik verder op mijn rondje.

 

18650traditional18650. Rotterdam Toen - Landhuis D'Oliphant by Rotterdam Toen
smileyVerjaardagscadeautje #18 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
Cornelis van Coolwijk had in 1591 niet kunnen bevroeden, dat er in 2014 tegenover zijn fraai ontworpen landhuisje iemand door de struiken zou struinen op zoeken naar een petling. Zijn nazaten zouden overigens vandaag ook niet raar opgekeken hebben uit het achthoekige torentje, want ik deed mijn werk volledig onzichtbaar voor hen.

traditional18649. De Schouwplaats by De Eekies
smileyVerjaardagscadeautje #17 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
Begrijp ik nu goed, dat een deel van de oude Groote Schouwburg van Rotterdam hier bij stukjes en beetjes in het Zuiderpark ligt? Dat kan alleen een kunstenaar bedenken. Ik aanschouwde eentje der delen en was niet onder de indruk. Gelukkig bood de cache troost.

traditional18648. Blauwe Verbinding - Wadi Zuiderpark by mar-ine
18649smileyVerjaardagscadeautje #16 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
Een ouder mannetje op 50 meter afstand op een bankje gezeten, dacht dat ik aan plantenonderzoek deed, nadat hij mij geruime tijd had gadegeslagen op mijn zoektocht hier vlakbij de Wadi Zuiderpark in Rotterdam. Zo hoor ik het graag. Ik heb hem toch maar het een en ander uitgelegd en ja, daar had ie wel eens van gehoord.

traditional18647. Sportplaza in Zuiderpark by Rdam5314
smileyVerjaardagscadeautje #15 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
Vader met kindertjes op de speelplaats in het Zuiderpark te Rotterdam. Gaan met de banaan of niet? Ik besloot te gaan zoeken en natuurlijk kwam na enige tijd DE bekende vraag. Ik draaide er niet omheen en vertelde mijn doel. De sympathieke man was geïnteresseerd en enigszins geamuseerd vanwege mijn hobby. Ik zocht nog vrij lang door totdat ik eindelijk de gemene verstopwijze doorgrondde en dat terwijl ik die al behoorlijk vaak heb gezien, maar blijkbaar hier niet verwachtte. Nog even gezellig gebabbeld en toen werd het tijd om verder te gaan op mijn vouwfietsje.

 

18648traditional18646. Blauwe Verbinding - Oldegaarde by mar-ine
smileyVerjaardagscadeautje #14 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
Even de struiken ingedoken om naar het leuke stukje water van de Blauwe Verbinding te kijken? Nee, natuurlijk niet! Eerst de cache, dan de rest. In die volgorde hier lekker bezig geweest.

 

traditional18645. Blauwe Verbinding - Kluunplaats Slinge by mar-ine
smileyVerjaardagscadeautje #13 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
Vlakbij de steiger stond een meisje te bellen. Geen enkel probleem, want in mijn lange carrière als geocacher weet ik intussen wat wel en wat niet link is bij het zoeken naar een cache. Bellende meisjes hebben geen enkele aandacht voor hun omgeving. Zodoende rustig mijn werk gedaan bij deze vijver hier in Rotterdam.

 

traditional18644. Blauwe Verbinding - Oase Burgen by mar-ine
18643smileyVerjaardagscadeautje #12 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
De grasmaaier was onlangs flink door de oase rondom de kikkervijver gerausd. Zal zo nu en dan wel nodig zijn, vermoed ik. Het was nu weer een oase van rust waar ik een leuke cache vond.

traditional18643. Blauwe Verbinding - Sluis Havenspoor by mar-ine
smileyVerjaardagscadeautje #11 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
Proza van hoog niveau hier op de talrijke bruggen en het rijmde allemaal: ... waarheen, ... overheen, ... steen, ... gemeen, ... alleen. Daarom deze ode aan de cache alhier: 'Het hoeft natuurlijk niet meteen, maar zo lust ik er nog wel één!'

traditional18642. Blauwe Verbinding - IJsvogel- & Zwaluwwand by mar-ine
smileyVerjaardagscadeautje #10 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
Benieuwd naar het dispersievermogen van de ijsvogel, betrad ik de stash area. De ijsvogel bleek behoorlijk te zijn gedispergeerd, want ik zag er geeneen. Na wat zoeken vond ik gelukkig wel een cache. De CO is behoorlijk bezig geweest in zijn schuurtje, vermoed ik.

18641traditional18641. Blauwe Verbinding - Zicht op Pendrechtse Molen by mar-ine
smileyVerjaardagscadeautje #9 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
De ideale plek voor een welverdiende lunch. Dus mijn vier volkoren boterhammen met appelstroop en chocopasta lekker op het bankje zitten verorberen met zicht op de Pendrechtse Molen, de typisch ronde stenen grondzeilende bovenkruier met een vlucht van liefst 21.50 meter en die bediend wordt met een kneppel. Ik ging er eens goed voor zitten, maar helaas geen werkende molen. Toen heb ik na de lunch als troost maar een cache gezocht en gevonden. Ook mooi.

traditional18640. Blauwe Verbinding - Heulweg Watergang by mar-ine
smileyVerjaardagscadeautje #8 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
Ik zag er hier bij de hoge mast geen gat in en heb de cache maar gewoon gegraaid. Wat moet je anders?

traditional18639. Groene Verbinding - Noord by Op Zuid
18639smileyVerjaardagscadeautje #7 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
Volgens Boudewijn zijn netkousen populair tegenwoordig. Geen idee hoe hij aan deze kennis komt, maar zijn grapje kan ik wel waarderen. Verder meldde hij in zijn log dat hij hier door de bush moest struinen. Vreemd, ik kon de cache zo pakken. Fietsen door de 'Netkous' zat er even voor mij niet in vanwege mijn geplande route, maar dat komt vast nog wel een keer.

traditional18638. Eten in Charlois by Spotcatus
smileyVerjaardagscadeautje #6 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
Ooit heb ik eens gegeten bij McDonald's alhier in Rotterdam, maar niet voor herhaling vatbaar. Natuurlijk kun je hier ook andere etablissementen aandoen, maar ik bewaarde mijn meegebrachte lunch om te nuttigen op een rustiger locatie. Dat bleek een stuk verderop tijdens mijn fietsrondje ergens bij de Pendrechtse Molen te zijn.
Maar eerst moest hier een cache worden gevonden. Daartoe heb ik rustig wat logs doorgelezen alvorens mij aan de overkant in de struiken te werpen. Dat was een goed idee. Het lezen bedoel ik. Rap het doosje gespot.

 

18637traditional18637. Blauwe Verbinding - Stuw Rijsdijk by mar-ine
smileyVerjaardagscadeautje #5 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
Verrassende plek voor een cache, zowel qua locatie als qua verstopplek. Verder voorzichtig de stuw over met het vouwfietsje. Ik denk niet dat Biertje er hier in zal slagen met zijn mooie elektromotor aangedreven bike deze hindernis te nemen. Dat wordt dus flink omrijden voor hem. Ik kon zo binnendoor via de Rijsdijk de A15 over naar de volgende cache op mijn fietsrondje.

traditional18636. Blauwe Verbinding - Uitzicht Koedood & Buijtenland by mar-ine
smileyVerjaardagscadeautje #4 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
Wat een bloemenweelde in dit nieuwe gebied nabij Barendrecht! Het overvloedige gele koolzaad werd aangevuld met groepjes wit/gele kamille en verspreide rode klaprozen. Het geheel afgemaakt met diverse grassoorten en mij onbekende planten. Met veel genot de hier aanwezige cache gelogd.

traditional18635. Blauwe Verbinding - Ponyweide by mar-ine
smileyVerjaardagscadeautje #3 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
De Welsh pony's waren duidelijk blij met de Blauwe Verbinding. Sommige sprongen een gat in de lucht. Ik had dat ook kunnen doen bij het vinden van de cache, maar ik zat net zo lekker met uitzicht op water met daarachter de A15 en daarachter Rotterdam.

traditional18634. Blauwe Verbinding - Groene aansluiting by mar-ine
18634smileyVerjaardagscadeautje #2 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
Dat meen je toch niet? Slechts één boom en ik zocht me rot naar een cache. De oorzaak van het lange zoeken heb ik echter buiten mijzelf gelegd en wel richting de CO. En het kernwoord is: voorzetsel. Volgens mij hebben de laatste drie niet-vinders ook last gehad van dat euvel. Nadat ik mijzelf had herpakt, heb ik zelf een ander voorzetsel bedacht en dat klopte beter dan dat van de CO in zijn note.

traditional18633. Blauwe Verbinding - Rhoonse Baan by mar-ine
smileyVerjaardagscadeautje #1 vandaag, waarvoor hartelijk dank.
Hoe heb ik deze cache bij mijn vorige bezoekje niet kunnen vinden? Ik zoek de oorzaak in mijn hoofd. En wel de fysieke kant van dit lichaamsdeel. Het kan namelijk behoorlijk in de weg zitten bij het zoeken en dat was hier het geval. Zonder hoofd had ik de cache vorige keer waarschijnlijk wel gevonden. Nou ja, bij wijze van spreken dan, want het hoofd bevat nogal wat essentiële zintuigen voor het zoeken van cachen, zoals bij voorbeeld de neus. Misschien was het ook wel dat orgaan waarmee ik vorige keer zocht. Genoeg daarover. De cache is nu in the pocket en gaf mij een zeer tevreden gevoel bij mijn eerste cache op mijn verjaardagsfietsrondje vandaag.