22-06-2014

Voor het eerst dit jaar naar het buitenland. Gefietst vlak over de grens in België in de plaats Essen die ik al vaker had bezocht. Vooraf een heerlijke wandeling bij Roosendaal.

 

mystery18611. Bonus BiE by bo strol64
18611smileyBinnendeur in Essen. Dat had ik in het verleden hier en daar ook al gedaan, maar nu moest ik vrijwel alle binnendoorweggetjes van de Belgische plaats vlak over de grens bij Roosendaal in mijn 9 kilometer lange fietsritje opnemen. Grappig elke keer het verbodsbord met daaronder de tekst: uitgezonderd fietsers. Als fietser zijnde gaf me dat steeds een goed gevoel. Het mooie zonnige weer speelde ook een rol natuurlijk. Heerlijk rustig dik anderhalf uur actief geweest.
Opvallend vond ik veel Belgische vlaggen aan te treffen. Ze hingen bij talrijke huizen uit ramen of aan gevels. Ook zag ik veel kleine vlaggetjes op auto's. Was het misschien een nationale feestdag of zo? Ik ken die data niet zo, alleen 15 augustus Moederkensdag. Maar wat was er op 22 juni? Geen idee.
Het vinden van de doosjes onderweg was niet altijd even gemakkelijk, maar het lukte toch, zodat ik alle info kon vergaren om tevreden naar het bonuspunt te fietsen en daar een heel mooie eindcache aan te treffen. Ik mocht daar even belletje trekken om mijn worteltekening te kunnen plaatsen en een TB achter te laten.
Dank voor de serie en deze mooie cache.
In: TB

traditional18610. #9 BiE by bostrol64
smiley#9 vond ik aan het Krinkelsbospad
18609Bij een bankje dat heerlijk zat.

traditional18609. #8 BiE by bostrol64
smiley#8 vond ik aan het Vossenboslaanpad.
Elektriciteit hebben ze hier blijkbaar zat.

traditional18608. #7 BiE by bostrol64
smiley#7 vond ik aan het Moerkantsebaanpad
De trein passeerde op weg naar de stad.

traditional18607. #6 BiE by bostrol64
smiley#6 vond ik aan het Hemlrijkwegpad.
Bouwen ze daar huizen of een flat?

traditional18606. #5 BiE by bostrol64
smiley#5 vond ik aan het Schuurblokpad.
Benaderd gelijk een reuzenschildpad.

18606traditional18605. #4 BiE by bostrol64
smiley#4 vond ik aan het Rodenbachlaanpad
En lag niet onder een vijgenblad.

traditional18604. #3 BiE by bostrol64
smiley#3 vond ik aan het Smeyerspad.
Op het verbodsbordje stond geen kat.

traditional18603. #2 BiE by bostrol64
smiley#2 vond ik aan het Beliestraatpad.
Wie is bij België die reus onder de lat?

traditional18602. #1 BiE by bostrol64
smiley#1 vond ik aan het Werfpad
Met zicht op watertoren zonder gespat.

18600traditional18601. Beatrixlinde by DiverMax69
smileyBij ons in Delft staat vast ook wel ergens een boom die geplant is naar aanleiding van de geboorte van Beatrix. Maar die is vast niet zo mooi als deze linde hier in Nispen. Minder mooi was dat drie dames meenden zich op het bankje te moeten gaan nestelen net toen ik aan mijn boomonderzoek wilde beginnen. Gelukkig hield mijn GPS mij tegen om stante pede in de boom te klimmen en mocht ik proberen om een aardig eindje van de boom af mijn geluk te beproeven. En uit ervaring weet ik, dat de belangstelling van drie dames niet verder reikt dan een meter of twee, de breedte van het bankje zo ongeveer.
Zo kon ik probleemloos de anderhalve nano graaien. Dank daarvoor.

traditional18600. Julianalinde by DiverMax69
smileyDe verzegelde fles die bij het planten van deze Julianaboom hier in Nispen in 1909 in de grond is gestopt, heb ik helaas niet kunnen vinden. Schep vergeten. Maar de nano die ik er vlakbij plukte, vergoedde veel. Terwijl veel van het mooie weer genietende fietsers langskwamen, genoot ik van het plaatsen van mijn worteltekening. Dank daarvoor.

traditional18599. Happy new year #15 van 15 van happy 2014 by Ravilijn
18598smileyMet dank aan ABBA voor de bekende melodie die door mijn hoofd speelde, graaide ik aan de Oude Turfvaartsestraat nabij Nispen een leuke cache. Dank daarvoor.
PS Ik klikte op het plaatje in de beschrijving en ik schrok niet.

mystery18598. Bende van 5 Massimo by Team-Jesse
smileyBizar om een doorgewinterde crimineel te gaan bezoeken ergens bij Roosendaal. Ik deed het toch en de man bedankte me voor mijn bezoek. Benieuwd waar hij gaat wonen als hij weer vrij komt. Als het maar niet bij ons in Delft is. Alvast dank daarvoor.

mystery18597. Bende van 5 Bonus by Team-Jesse
smileyDankzij de loslippigheid van alle Roosendaalse bendeleden dacht ik dat het een eitje zou zijn om de schat te vinden. Hoe anders toonde zich de werkelijkheid! Ik heb een uur vergeefs lopen zoeken en heb een stuk bos van 25 bij 25 meter compleet verwoest in mijn drift. Moegestreden bedacht ik dat het toch niet zou zijn dat ik een rekenfoutje had gemaakt? Dat gebeurt me namelijk zelden, hum.


18597Als notoire pizzaliefhebber – voorkeur pizza Hawaï, maar pizza quattro formaggi is ook uitstekend – bleek het ellendige bendelid Paolo mij te pakken te hebben gehad met zijn vraag over die lekkernij. Waarschijnlijk speelde mijn te grote bekendheid met het thema pizza een rol. Kortom, ik zat 35 meter fout en dat was net te ver geweest voor mijn eerste aanstormende onderzoek. Met de nieuwe berekening bleek het inderdaad toch een eitje, zoals ik een uur hiervoor al dacht.
De cache werd gevonden en pas nu kon ik tevreden terugkijken op een heerlijke zonnige zondagochtendwandeling door de dreven ten zuiden van Roosendaal. Ik was trouwens niet de enige op pad. De wandelvereniging THOR had een wandeltocht uitgeschreven waaraan massaal werd meegedaan. Zij waren mij echter niet tot last bij het vinden van de 5 caches met aanwijzingen. Met bijna 6 kilometer op de teller kwam ik terug bij mijn geparkeerde tango-red Wortelkar en was klaar voor de volgende uitdaging, een fietstochtje door Essen.
Dank voor deze mooie bonus en bijbehorende caches.
In: coin

 

traditional18596. #5 Bende van 5 (Bernardo) by Team-Jesse
18596smileyBendelid Bernardo bleek te kunnen lezen.
Het zal je enigst kind maar wezen.

traditional18595. #4 Bende van 5 (Paolo) by Team-Jesse
smileyBendelid Paolo bleek van huis uit een kok.
Mijn antwoord op zijn vraag was een foute gok.

traditional18594. #3 Bende van 5 (Cardoso) by Team-Jesse
smileyBendelid Cardoso bleek het bendebrein
En bovendien tot de tanden gewapend zijn.

traditional18593. #2 Bende van 5 (Francesco) by Team-Jesse
smileyBendelid Fransesco bleek expert in het maken van bommen
Waardoor zijn baas jarenlang zou moeten brommen.

traditional18592. #1 Bende van 5 (Ricardo) by Team-Jesse
18592smileyBendelid Ricardo bleek expert in rekenen.
Dat mocht ik uit zijn mond optekenen.

traditional18591. Camouflage by Team Rotres
smileyDaar stond ik dan in mijn camouflagepak in een luguber bosje in Roosendaal. Gezien mijn voorkennis van dergelijke aangekondigde gecamoufleerde caches stond ik behoorlijk op mijn verkeerde been. Nadat ik alle natuurlijke elementen vergeefs nauwkeurig had bestudeerd, viel mijn oog op de cache. Ja, zo kan het ook. Het hoeft dus niet altijd zo moeilijk. Dank daarvoor.