15-06-2014

De Dijk6jes vierden op het strand bij hen voor de deur, dat ze precies 6 jaar geleden gestart zijn met geocachen. Was gezellig. Op de heenweg hier en daar mijn slag geslagen.

 

event18590. Dijk6jes Duinzichtevent by dijk6jes
18590smileyZon, zee, strand, krachtige wind en duinen. De jarige 6-jarige Dijk6jes hadden het mooi bedacht. Gezellig kletsen op het strand en geocachers ontmoeten die je al jaren kent, of waarvan je alleen de cache-naam weet en nu ook het gezicht. Het deed mij bovendien goed de vrolijk lachende Mozique weer te ontmoeten. Ik herkende haar nu meteen, ook al had ze zich nu in groene kledij gestoken. Bovendien kon ik nu ook eens een praatje met Xifehl maken en van hen beiden een mooi plaatje schieten. Kleine Zus heb ik nu ook op mijn netvlies staan evenals op de foto.
Opvallend was het jongste Dijk6je, dat nat bibberend op het strand stond. Pas thuis begreep ik dat het een uitdaging betrof en dat 3 kerels een emmer water over haar heen hadden gekieperd. Het een na jongste Dijk6je zag ik een poos later pogingen doen om vanBaarsel omver te duwen. Je moet maar durven! De stemming was opperbest en ik heb met deze en gene gebabbeld waarbij zo nu en dan ook te term 'Eikenhouten GPS' viel. Ik heb het antieke apparaat helaas niet mogen bewonderen.
Ik hield natuurlijk wel de tijd in de gaten, want ze wachten daar in Brazilië echt niet met aftrappen tot ik thuis in mijn fauteuil zit. Tijdig dus de hielen gelicht en op weg naar mijn tango-red Wortelkar liep ik gelijk op met 3 dames uit mijn omgeving: JoWe62, Ildikó en tkg-bvg. Die ken ik nu dus ook en hopelijk vinden ze het fotootje dat ik van hen schoot net zo geslaagd als ik dat vind. Zij gingen nog even door met de Monstertjes-serie.
Ik ging tevreden huiswaarts. Dank voor dit leuke event.

18590a18590b

18590c18590d

18590e18590f

traditional18589. Vul Varken by dijk6jes
18588smileyTerwijl het zwarte aardvarkentje tevreden knorde vanuit zijn prachtige verblijf, zocht en vond ik een ver familielid van hem waaraan de evolutie niet was voorbijgegaan. In vrolijke kleuren kwam hij uit zijn mooie verblijfplaats naar buiten. Het duurde wel even voordat de hier noodzakelijke originele manier van loggen tot mij doordrong, maar gelukkig wel op tijd, zodat hier geen slachting behoefde plaats te vinden. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

traditional18588. het vogeltje by zandkorreltje
smileyEn wie kon er hier weer de boom in? Nee, niet het Mereltje. Die vond het te hoog. Dus hees ik mijzelf hoogwaarts om te zien waar een vogeltje hier op had zitten broeden. Dat bleek heel verrassend een doosje te zijn. Rare vogels hier in de buurt van Monster. Terwijl de familie van Baarsel op de begane grond ademloos toekeek, stuntte ik verder en kon het doosje graaien. En wie had - nadat alle plichtplegingen qua loggen waren verricht en het doosje weer netjes op zijn plekje lag – het logboek-plastic-zakje nog in zijn zak? De Delftse event-organisator. Dat betekende enkele minuten verlenging. Kortom, het was weer gezellig hier, hetgeen nog werd verhoogd door de langsfietsende Erwin van de Dijk6jes die vanaf zijn werk op weg was naar zijn Duinzichtevent en waar wij een poosje later ook zouden aansluiten.
Dank voor deze leuke cache.

18587traditional18587. Grensgeval by korvus
smileyBij grensperikelen kun je altijd wel wat hulp gebruiken en daartoe schakelde ik de familie van Baarsel in. Ze waren tijdig op de fiets uit Delft vertrokken om hier op de grens van Den Haag en het Westland de handen uit de mouwen te steken, terwijl ik vriendelijk lachend toekeek. Dank daarvoor en voor de cache natuurlijk.

 

traditional18586. Verrader ziet Sara by fscheerhoorn
smileyNiet alleen Verrader zag Sara. Ik zag haar ook, zomaar in Monster, in al haar schoonheid. En ze had een verrassing voor mij in petto. Daartoe mocht ik een graai doen. Dat deed ik maar al te graag en zodoende kon ik, weliswaar ruim 3 jaar na dato, ook mijn felicitatiebijdrage leveren middels mijn worteltekening. Dank voor deze mooie cache.

 

traditional18585. Cache Bus by maziroli
18585smileyGestopt bij de Barracuda, nou dan weet je het wel. Watersportpret, mijn grote passie. Alleen lag deze boot wel op het droge. Ja, dan houdt het op. Gelukkig was even verderop aan de andere kant van de Grote Gantel een bushalte, maar wel op een plek, waarvan ik me afvroeg, welk genie deze locatie had bedacht om passagiers te laten in- en/of uitstappen. Maar ja, hier in het Westland kijk ik nergens meer van op. Ik heb dus de bushalte goed geïnspecteerd en er een cache gevonden. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

traditional18584. Tjiep, tjiep! by van der voortjes
smileyAls ik een bordje 'Verboden toegang' zie, houdt het bij mij op. Vanwege mijn gebrek aan voorbereiding wilde ik net de beschrijving raadplegen, toen die mij min of meer werd aangegeven door een mevrouw die uit de verboden richting kwam aanrijden. Ik mocht het verbodsbordje negeren en even verderop mijn slag slaan. Heerlijk is dat. Het ging niet zonder slag of stoot en deed mij denken aan het verhaal van Roodkapje. Het lukte gelukkig allemaal zonder de constructie te slopen en zo kon ik mijn worteltekening kwijt. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

traditional18583. Met STIP op de kaart ... Kwintsheul by w.schenkeveld
smileyWat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
Leuke cache op deze STIP in Kwintsheul.
Wat Kwints betekent? Weet ik veul.

18582traditional18582. Inslag by nokki en Celina
smileyDeze cache sloeg in als een bom. Niet echt natuurlijk, maar de CO had mij wel enigszins te pakken. Uit de logs blijkt dat ik niet de enige was die met kromme rug en schalkse blik meerdere keren linksom en rechtsom rondjes liep om zo in de ellendige met spinnen en andere insecten gevulde rand te spieden. De werkelijkheid bleek een stuk eenvoudiger. Met dank aan het energiebedrijf dat deze cache heeft gefabriceerd.

traditional18581. Steunlat by BartK1248
smileyOnlangs las ik van een deskundige op molengebied dat steunlatten vanaf de achterkant van de roeden naar de heklatten lopen en met tapbouten worden bevestigd. Ik was dus reuze benieuwd wat ik hier zou aantreffen. En jawel, ik zag een prachtige achterkant. Dat van die roeden, heklatten en tapbouten geloofde ik echter verder wel. Ik graaide de cache. Dank daarvoor.