12-06-2014

Rondje fietsen om de Nieuwkoopse Plassen. Een aanrader. Bovendien redelijk veel caches aanwezig, maar niet allemaal makkelijk vindbaar.

 

traditional18580. Herrie in de tent #1 by esjame2010
18580smileyHier in de tent te Nieuwkoop was vandaag weinig te beleven. Ik had een leuk strijkje verwacht dat een vioolconcertje van Brahms of Dvorsjak zou uitvoeren, maar nee, diepe stilte. Met het graaien van deze cache besloot ik mijn fietsrondje om de Nieuwkoopse Plassen, waarvan ik mede dankzij het prachtige weer bijzonder heb genoten. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional18579. Flirt-kabouter by esjame2010
smileyPaulus, Plop en die 7 Sneeuwwitje-verwenners, daarmee hield mijn basiskennis aangaande kabouters op. In het algemeen is het met deze heren van dik hout zaagt men planken, maar hier in Nieuwkoop liep er eentje te flirten. Een beginneling dus. Was ook wel te merken aan zijn verblijf. Hij was blij even naar buiten te mogen, terwijl ik het gastenboek tekende. Daarna onverbiddelijk weer terug naar binnen. Het flirten hield niet over.
Dank voor deze mooie cache.

 

18578traditional18578. PIN: Molenweg - Noorden by LoL
smileyVanaf ongeveer 200 meter was het al duidelijk waar ik moest zoeken voor deze cache. Hij bleek keurig te zijn verborgen. Dank daarvoor.

traditional18577. Herrie in de tuin by starkies1
smileyAltijd fijn als je wat hulp krijgt als er sprake is van herrie. Vooral hier in het dorp Noorden nabij Nieuwkoop. Een van de Starkies spotte mij en was benieuwd of ik de cache kon vinden. Hij raadde mij eerst aan om de beschrijving goed te lezen. Dus ik de tekst doorgespit op listige aanwijzingen. Het bleek meer een raadsel te zijn waarvan ik het antwoord probeerde te gissen, maar tevergeefs. Ik zal maar niet verklappen welke onzin ik stond uit te kramen. Starkie besloot daarop mij wat duidelijker hints te geven waar te zoeken en na behoorlijk wat speurwerk, ontdekte ik eindelijk de cache, een waar kunstwerkje gewrocht uit bestaande gebruiksvoorwerpen. Mooi gedaan. Minpuntje was de vochtige logrol, omdat mijn voorganger er niet in was geslaagd het dopje op het buisje te draaien. Toch min of meer mijn worteltekening kunnen plaatsen, maar ik neem aan dat er intussen een droog logrolletje is geplaatst.
Dank voor deze mooie cache.

traditional18576. De dwergen en de cache by Pip&co
18575smileyVriendelijke mensen hier in Noorden nabij Nieuwkoop. Ik mocht zomaar de tuin in en bovendien van alles optillen om eronder te kijken. Nou, er viel veel te tillen hier. De zwaarste dingen heb ik links laten liggen, want mijn oude rug moest ontzien worden. Ik denk dat het tilwerk bij ongeveer de vijfde poging tot succes leidde en ik mijn worteltekening kwijt kon. Na afloop nog even gezwaaid naar de bewoners en weer verder op mijn vouwfietsje. Dank voor deze leuke cache.

traditional18575. Glibberig by cordesses
smileyAl jaren voorzie ik mijn weelderige haardos van de nodige smeermiddelen. De glibberigheidsfactor van het alhier in Noorden nabij Nieuwkoop gevondene viel voor mij als man dus erg mee. Dank daarvoor.

traditional18574. Ik zie ik zie wat jij niet ziet by Team Haaz
smileyHier moest ik even kordaat optreden. Twee mensen die hoog gezeten van elkaar en van het mooie uitzicht zaten te genieten, moest ik even storen. Ze vonden het machtig interessant mij te zien speuren en uiteindelijk een fraai verborgen cache te zien vinden. Toen zagen zij ook wat zij eerst niet zagen en nu wel, wat ik dus eerst ook niet zag, maar wel redelijk snel in het snotje kreeg. Hen uitgelegd over de hobby en vooral het punt dat je op deze wijze naar mooie locaties kan worden geleid, sprak hen erg aan. Hen verder veel plezier gewenst en verder gefietst op het rondje om de Nieuwkoopse Plassen. Dank voor deze mooie cache.

18572traditional18573. Mooie Meije [TB en Coin Station] by RSTW
smileyEen nostalgisch blikje uit grootmoeders tijd viel mij hier ten deel. En niet eens roestig, wat ik wel een beetje verwachtte bij het zien van het blikwerk. Grappig. Dank daarvoor.

traditional18572. De Blauwe Meije by LiZoe
smileyHoe kun je uit een stukje weiland een paradijsje scheppen? Als je dat ook wilt weten, begeef je dan naar buitenplaats De Blauwe Meije gelegen aan weg die de Meije heet en verloopt langs het riviertje dat de Meije heet en is gelegen zuidelijk van de Nieuwkoopse Plassen. Hier is een kunstenaar bezig geweest en misschien nog wel bezig. Mooie tuin met allerlei kunstwerken. Voor sommige ervan heeft ie heel wat flessen moeten leegdrinken, maar ja dat hoort bij het kunstenaarsbestaan. Er ligt ook nog een mooie cache. Ik mag denk ik wel verraden dat je daarvoor naar een bankje moet gaan met ver uitzicht over de velden. Ik heb er een tijdje heerlijk zitten mijmeren na het loggen. Dank daarvoor.
Uit: coin

traditional18571. Uitzicht op Piet Potlood ? by esjame2010
18571smileyVandaag hoorde ik voor het eerst van Piet Potlood. Het bleek geen venter, maar een watertoren. Het vraagteken in de titel kun je wel weghalen en vervangen door de tekst: mooi niet. Op het verkeerde been gezet door een foto in de log van de dekselse Naaktslakkies, heb ik vrij lang moeten zoeken alvorens ik de cache vond. Op de steiger aan de andere kant van het pad lagen twee meisjes te zonnen en dat kon blijkbaar niet zonder harde muziek. Ze hadden overigens geen enkele aandacht voor mij. Dat was een klap in het gezicht voor mijn mannelijkheid, maar een zegen voor het kunnen zoeken naar de cache.
Dank voor deze leuke cache.

traditional18570. Een bus vol..... by esjame2010
smiley52 07.858 4 46.413
Geen hint en geen goede coördinaten. Dan kun je lang zoeken. Op zich geen probleem, maar zonder al die muggen was het hier aan de Nieuwkoopse Plassen het een stuk prettiger toeven geweest. Uiteindelijk werd de bus gevonden en hij bevatte voornamelijk lucht. Gelukkig ook een logboekje waar nu mijn worteltekening in prijkt. Dank voor deze leuke cache.

18569traditional18569. Geen cent te makken.... by esjame2010
smileyBlijkbaar had de CO wat spaarcentjes over en besloten die maar aan geocachers toe te vertrouwen. Het waren er heel wat. En dat allemaal aan de Achtermiddenweg gelegen in de buurt van de Nieuwkoopse Plassen. Dank daarvoor.

traditional18568. Ik heb mezelf gevonden ! by esjame2010
smileyAltijd grappig als iemand denkt zichzelf te vinden. Volgens de Algemene Relativiteitstheorie van Einstein uit 1915 kun je niet op twee verschillende plaatsen tegelijk zijn, dus het vinden van jezelf lijkt me niet zo lastig. Het is vaak lastiger een cache te vinden. Hier aan de Achtermiddenweg gelegen in de buurt van de Nieuwkoopse Plassen viel ook dat mee.
Ondanks de waarschuwing in de hint schrok ik echter toch behoorlijk van wat ik zag. Nadat ik voldoende van de schrik was hersteld, kon ik mijn worteltekening plaatsen en maken dat ik hier wegkwam. Dank voor deze leuke cache.

traditional18567. Game, Set and Match by esjame2010
18566smileyIk speelde hier een Lovegame. Voor de niet-kenners, dat heeft niets met liefde van doen. De tennis-uitdrukking komt uit het Frans: l'oeuf, het ei. De vorm daarvan is min of meer rond en lijkt dus op een nulletje. Kortom, ik had de leuke cache buitengewoon snel in handen. Dank daarvoor.

traditional18566. Aarlanderveens by Egmondsters
smileyKoud had ik de boel gedempt of de Geofietsers kwamen aangereden. Onze derde ontmoeting. De eerste was in Purmerend, de tweede keer bij Montfoort en nu dus in Aarlanderveen. Ze hadden afgesproken om vandaag samen te gaan fietsen met het team Apenluiders die ik grappig genoeg vlak hiervoor al had ontmoet bij een cache die we gezamenlijk niet hebben kunnen vinden. Dank voor deze leuke cache.

traditional18565. Fundamentele basis van de RK kerk??? by Egmondsters
smileyBij het zien van de titel had ik wel een idee. De steen ontbrak, maar de hoek had ik goed geraden. Uit de beschrijving begrijp ik, dat men een kerk niet een-twee-drie uit de grond stampt. Daar gaat heel wat aan vooraf. Wel logisch eigenlijk. Dank voor deze leuke cache.

traditional18564. Gemaal Korteraar by Twinlife
smileyZe moeten wel heel blij zijn in Nieuwkoop en omgeving met dit gemaal. De boel zou tot aan de nok van de huizen onder water staan als het gemaal niet zijn werk zou doen. Ik was ook blij. Met de cache. Dank daarvoor.

18561traditional18563. De Rugstreeppad by redatoma
smileyTot vandaag had ik niet van Piet Potlood gehoord zodat ik de hint niet begreep. Wel nam ik aan dat het geen venter was en dat ook de rugstreeppad er niets mee van doen had. Ik wist echter niet in welke richting ik mijn gezicht moest wenden. Gelukkig passeerde een jonge moeder met kind en zij wist mij te vertellen, dat het een toren was. Daar, wees zij. Aha, dat hielp. Dank voor deze leuke cache.

traditional18562. Coin of TB dinges by LiZoe
smileyIk heb maar niet bovenop de cache geparkeerd, omdat dinges dan lastig is te openen. Dank voor deze cache.
Uit: TB

traditional18561. De Langeraarsche plassen by Highthorns
smileyMijn cache-dag gestart in het dorpje Papenveer met een prachtig kort wandelingetje in de ochtendzon. Met dank aan de turfgravers is hier een magnifiek gebied ontstaan met heel veel water en een mooi pad er tussendoor. Aan het begin daarvan vond ik de cache op een mooi plekje. Dank daarvoor.