09-06-2014

Alweer een hele tijd niet in Rotterdam geweest waar het wemelt van de caches. Om te beginnen voornamelijk de wijk Schiebroek onder handen genomen.

 

traditional18560. Final Runway 06 by RCAirpower
18560smileyGeen downwind, geen upwind, geen crosswind, een makkie dus. Keurig linksom draaiend zoals dat hoort kwam ik aanvliegen en landde precies op de juiste plek, namelijk tussen de bomen. Daar vond ik een cache op een bijzondere plek. Helaas wel met een flink vochtig logboek waarin ik toch mijn worteltekening kwijt kon.
Thuisgekomen begreep ik uit het discoveren van mijn tango-red Wortelkar dat de auto die op de parkeerplaats voor mij stond en waarin net werd ingestapt behoorde aan het team Speurneusjes.Jens. Ik had hen niet zodanig als geocachers herkend.
Dank voor deze leuke cache, maar wel svp onderhoud plegen.

traditional18559. Zie ZO(RRO) by pingwing
smileyGeen idee waarom de buslijn Zoetermeer – Rodenrijs ZORRO wordt genoemd. Je kunt hier trouwens ook de trein nemen. Ik nam de cache. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

traditional18558. Landscheiding by JaSteef
smileyGeen idee welke landen hier gescheiden werden. In ieder geval is de scheiding voorbij en is er nu sprake van een innige verbondenheid. Dat is mooi. Evenals de cache die ik in een klein bosje vond. Dank daarvoor.

18556traditional18557. Final Runway 24 by RCAirpower
smileyOm dit tegelpaadje naar de cache nu een final runway te noemen, vind ik een beetje ver gaan. Ik heb het paadje maar straight-out gelopen en het doosje gegraaid. Helaas geen vliegtuigen gezien. Dank voor deze cache.

traditional18556. Buitenlucht's Puzzel Caches: Doos van Pandora by Buitenlucht
smileyToch wel een opgave hoor om met twee linkerhanden zo'n ellendig doosje te openen. Tijdens mijn geworstel moest ik bovendien steeds denken aan de cache Xerxes die hier ooit vlakbij lag en waar ik twee keer lang en vergeefs naar heb lopen zoeken. Ik zou toch niet opnieuw hier mijn Waterloo vinden? Bovendien lag mijn Carrotte-crusher nog thuis, zodat mijn gepijnigde vingers de klus zelf moesten klaren. Uiteindelijk mijn ogen gesloten en willekeurig in alle richtingen het doosje geduwd en getrokken en tot mijn grote verbazing opende Sesam zich spontaan. Kon ik eindelijk mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

traditional18555. vrachttransport by daf105+trailer
18554smileyAls ik de beschrijving van deze cache lees, denk ik een wedstrijdje moeten uitschrijven tussen de CO en Barny om hun degens op taalkundig gebied te kruisen. Ik gok dat de CO gaat winnen, maar met Barny weet je het nooit. Kortom, beide heren zullen nimmer het Groot Dictee der Nederlandse Taal winnen. Met de cache was trouwens niets mis. Is de cache intussen van vorm veranderd? Het huidige plastic bakje lijkt mij minder kwetsbaar dan in de beschrijving beschreven. Toch dank voor de cache natuurlijk.

traditional18554. De Vensterbank van Schiebroek by Carta57
smileyAan de ene kant een vensterbank met leuke bloempotten, aan de andere kant een cricketwedstrijd. Op het bankje nabij de cache zat een man met zijn hond. Beide geen cricketliefhebbers, want dat heb ik even gevraagd. Er waren volgens mij sowieso weinig cricketliefhebbers, want het talrijke publiek bij de wedstrijd stond met de rug naar de spelende spelers toe gezellig met elkaar te kletsen.
Even gewacht met de cache-graai tot de hondenuitlater vertrok. De hond had weinig zin en liep pas mee na minstens 10x te zijn aangemoedigd met de woorden: "Diesel kom mee, wat ben je toch een rare hond." Toen beide over de brug waren geslenterd, sloeg ik mijn slag. Mooie plek. Dank daarvoor.

traditional18553. VLEERMUISKELDER by Carta57
smileyJammer genoeg geen batdetector bij me. Had ook weinig zin gehad. Midden op zo'n warme dag als vandaag hangen de vleermuizen lekker op een koel plekje bij te komen van hun nachtelijke jachtpartijen. Hier in het Schiebroekse Park heeft de mens die mooi plekjes voor hen geschapen in een bunker. Dat is mooi. De cache was ook mooi. Dank daarvoor.

18551traditional18552. GROEN EN NAT - DE VIJVERS by Carta57
smileyTijdens mijn fietstochtje door deze wijk van Rotterdam stond deze cache ook op mijn lijstje, maar ten gevolge van enige onhandigheid, had ik het dichte doosje op mijn GPS weten te veranderen in een open doosje en toen 'zag' ik de cache niet meer. Terug bij mijn bolide bemerkte ik dit foutje en zo heb ik er nog een wandelingetje aan vastgeknoopt om ook dit doosje van mijn worteltekening te voorzien. Dank voor deze leuke cache.

traditional18551. GROEN EN NAT - HOGE LIMIET by Carta57
smileyLunchtijd. Vier volkoren boterhammen (mijn hoge limiet) + een stevig vitaminerijk drankje, met uitzicht op de cache. Vervolgens de cache gegraaid en net toen ik hem teruggeplaatst doemde Sassefras op die ik eerder op de dag had betrapt in het struikgewas. Zij had intussen taart gegeten op een verjaardag en vervolgde haar jacht op de caches hier in de buurt. Nog even kort gebabbeld. Dank voor deze cache.

traditional18550. Rotterdam-Architectuur#27 Het Baarhuisje by GIO53
smileyAls notoire cultuurbarbaar vind ik alle bouwwerken mooi (behalve die lelijke toren in het centrum van Leeuwarden), dus ook het baarhuisje hier in Schiebroek. Door het fraai gietijzeren hek heen, zag ik ook nog wat grafstenen. Dankzij de keurige hint had ik de petling vrij snel in handen. Het terugleggen na het loggen duurde langer vanwege voortdurend langskomende dreuzels. Uiteindelijk tijdens een korte dreuzeldip hem terug kunnen plaatsen. Dank voor deze leuke cache.

traditional18549. GROEN EN NAT - DE PLASSEN by Carta57
18548smileyMet dank aan de turfwinning zijn hier prachtig recreatieve plassen ontstaan. Terwijl menig Rotterdammer zich daar tegoed deed aan vissen, zeilen en roeien, zocht ik een cache. Het duurde wel even voordat ik dit linke cache-type spotte. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

traditional18548. Wilbur op de Wilgenhof by mar-ine
smileyVriendelijk personeel hier op de kinderboerderij. Ik heb geen slot op mijn vouwfietsje en mocht ermee naar binnen. Daar ging ik op zoek naar de varkens. Behoorlijk grote stevige, maar toch gevoelige dieren. Een van de harde werkers spoot een gedeelte van de modder flink nat tot groot genoegen van een varken dat zich er meteen in ging rondwoelen en vervolgens lekker bleef liggen. Intussen vond ik de cache. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

traditional18547. GROEN EN NAT- DE GEMALEN by Carta57
smileySoms kun je beter niet naar de gegeven hint kijken, zoals hier. Geen probleem overigens, de cache ligt er keurig bij. Geinig potje trouwens, zoals wel meer in de serie. Nog nooit eerder gezien. Dank voor deze cache.

traditional18546. GROEN EN NAT - DE DROOGLEGGING by Carta57
smileyMaar goed dat de boel hier in Schiebroek is drooggelegd, anders had ik naar de cache moeten zwemmen. En de cache zelf had waarschijnlijk niet eens meer op zijn plekje gelegen, maar was afgedreven naar verre oorden. Nu kon ik hem rustig graaien. Dank daarvoor.

18544traditional18545. GROEN EN NAT - DE OEVERS by Carta57
smileyIk neem aan dat het vogels zijn geweest die de hint letterlijk hadden genomen. Na een poosje zoeken vond ik de cache ergens op de grond in de buurt van de vermoedelijke verstopplaats. Daar heb ik hem na het loggen hopelijk wat beter teruggeplaatst. Dank voor deze leuke cache.

traditional18544. GROEN EN NAT - SCHIEBROEK by Carta57
smileyWat ruiste daar in het struikgewas?
Het was de struise Sassefras.
Altijd fijn als iemand de cache even voor je graait en bovendien op een plek waar mijn GPS me niet naar toe wees. Dat scheelde een tijdje vergeefs zoeken. Nog even gezellig gebabbeld alvorens elk ons weegs te gaan. Later op de dag kwam ik haar nogmaals tegen op een rustig plekje waar ik mijn lunch van vier volkoren boterhammen had genoten. Zij had in de tussentijd een verjaardag bezocht en taart gegeten. Verschil moet er zijn. Dank voor deze leuke cache.

traditional18543. Adriana-Cache by marty&angie
smileyDe dag begonnen met het induiken van een voortuintje in Rotterdam aan de Adrianalaan met dank aan boer Johannes Ruis die de straat noemde naar zijn vrouw Adriana. Hield Johannes echt zoveel van Adriana of had hij wat goed te maken? Wij zullen het nooit weten. Wat ik wel weet is, dat er nu een cache lag. Dank daarvoor.