30-05-2014

Mooie foto-multi in De Lier, mijn favoriete cache-type. Fijn fietstochtje met veel conversatie onderweg.

 

traditional18448. Uitzicht vanaf de hoeve by Golddiggers2645 en Brulkikkers
18447smileyOmdat ik de hele middag op de fiets zat hier in de gemeenten Westland en Midden-Delfland kon ik wel raden wat het uitzicht was vanaf de hoeve. Gras, gras en nog eens gras, want veel anders groeit hier niet in deze polders. Het mooist zijn eigenlijk de bermen die in deze tijd een grote variatie aan bloemen voortbrengen.
Op het terrein van de hoeve zelf fietste ik met angst en beven richting de cache omdat de beschrijving vetgedrukt waarschuwt dat vooral niet te doen. Mij overkwam niets. Sterker nog, ik heb geen flauw idee waar de waarschuwing op sloeg. De cache vinden was geen probleem. Nog even een blik over het grasland geworpen en toen was het gedaan voor vandaag. Terug naar Delft. Dank voor deze leuke cache.

traditional18447. Met STIP op de kaart... Midden-Delfland by MLAtje en Team_J&L
smileyWat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
De cache op deze STIP in Midden-Delfland
Ging mij bijna boven het verstand.

18446multi18446. Rondje De Lier by eikenhofjes
smileyNou, dat begon goed. Het eerst wp dat ik komende vanaf Delft tegenkwam was wp10. Demonstratief de kleurenuitdraai erbij gepakt en gekeken welke foto hier was geschoten. Hoe ik ook keek, geen idee. Een gezinnetje dat met de kinderen de speeltoestellen uitprobeerde gevraagd mij te helpen, helaas ook zij zagen het niet.
Maar de kansen keerden bij de volgende wp's. En dat niet alleen. In dit dorp waar de heilige houten GPS nog regelmatig wordt vereerd, loop je een grote kans om Nokki tegen het lijf te lopen en dat gebeurde dus ook. Niet één keer, maar zelfs twee keer. Wij hadden namelijk tegengestelde routes bedacht en kwamen elkaar zodoende bij de cache weer tegen.
Overigens heb ik behoorlijk lang over deze cache gedaan en niet alleen vanwege de lange gezellige gesprekken met Nokki. Voortdurend werd ik gebeld door een wanhopige Biertje die ergens bij de Kaag de ene na de andere cache niet kon vinden en dacht dat ik hem zou kunnen helpen. Kansloos natuurlijk. Wie gaat er nu cachen bij de Kaag? Ook nadat ik de TEC had gevonden werd ik op het fietspad richting Maassluis aangesproken door Aad van het team AadYvonne. Zijn naam en faam waren mij bekend, maar zijn gezicht nog niet. Ook hier uitvoerig mee staan babbelen.
Kortom, behoorlijk wat tijd vandaag gezellig staan kletsen, maar ook dat maakt geocaching zo'n fijne hobby. En natuurlijk dank voor deze mooie multi door De Lier. Een fotocache, mijn favoriete type.

traditional18445. MDTCC - Midden-Delflands Tweede Carpool Cache by vanBaarsel
smileyCarpool hier, carpool daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Ook deze #2 in Midden-Delfland
Vlakbij #1 op korte afstand.

18444a18444b

traditional
18444. Kermisverf by xizat

smileyEigenlijk moet ik in geuren en kleuren vertellen over deze cache. De geuren werden verzorgd door de waterzuiveringsinstallatie Harnaschpolder en de kleuren door energieleverancier Eneco. De weeïge geur deed mij denken aan iemand die zich lange tijd niet heeft verschoond en de afwisselende kleuren aan een drachtige kameleon.
Bij aankomst zou ik zweren dat het gebouw van Eneco bruin van kleur was, maar toen ik bij het wegfietsen achterom keek, was het plots groen. En hoe ik ook keek, geen Hans Klok. Ik begrijp uit de beschrijving dat het iets met kristallen heeft te maken die door de verf zijn geroerd. Mijn vader die bijna zijn hele leven schilder is geweest, zou zeker opgekeken hebben van dit fenomeen. Ik trouwens ook en ik dank de CO voor zijn volhouden om achter de waarheid te komen en voor de cache zelf natuurlijk die nu eens voor de verandering gewoon te graaien was.