25-05-2014

Met Dennis en Eda geocachen in de provincie Utrecht. Dennis' collega Mariette ging mee en Menno sloot zich ook aan bij de leuke multi die we bij Bilthoven hebben gewandeld.

 

traditional18443. SkansMeter 3: Skansen Staat Stil. by skansen
18442smileyAls die deksels snelle Skansen even stilstaat, moet je je kans grijpen. Dus dat deden we, met ons vieren. De reden waarom Skansen hier stilstond was natuurlijk destijds een tragedie en het siert deze al wat ouder wordende eland, dat hij zo meelevend is. Nadat ook wij stilstonden bij het monument en het infobordje, waarvan de tekst keurig werd voorgelezen door MarietteENG, gingen we op zoek naar een petling en het was DenHeer die tot tevredenheid van Eidechse en mijzelf de graai voor zijn rekening nam.
Dank voor deze leuke cache.

mystery18442. Sudoku Soest by Soesters
smileyNieuwelingen in het vak geocaching moet je meteen flink aan het werk zetten, vind ik en daarom drukte ik Eidechse en MarietteENG tijdens de autorit van Delft naar de provincie Utrecht met DenHeer als geroutineerde chauffeur, meteen deze lastige sudoku in hun handen met de opdracht deze even te kraken. Er kraakte vervolgens van alles, maar niet de sudoku. Smoezen te over, maar er kwam nog een kans. Tijdens het wandelen van een ridder-multi werden 2 van de 6 benodigde cijfers berekend, nu met hulp van de inmiddels aangesloten Achtbaangek die zijn sporen op cryptogrammengebied meer dan gemiddeld had verdiend en op dezelfde VK-pagina ook steeds sudoku's had gezien, maar zelden had opgelost.
Ik stond dus voor de schier onmenselijke taak om met deze behoorlijk onvolledige informatie toch coördinaten tevoorschijn te toveren, zodat de teleurstelling over het bijkans halfslachtige oplosgebeuren niet te groot zou zijn. Mijn doorgewinterde ervaring deed het en zo togen wij toch naar Soest om een fraai verborgen cache te ontdekken. Dat lukte. Iedereen tevreden. Dank daarvoor.

18441multi18441. Ridders onder spanning by doorzetters
smileyEven de schildknapen voorstellen in volgorde van opkomst: Eidechse, MarietteENG, DenHeer, Achtbaangek en ikzelf. Doel was onszelf/elkaar tot ridders te slaan en dat mocht pas na het vinden van een 'Schat'. Spanning genoeg temeer daar wij werden gewaarschuwd voor een bende struikrovers onderweg (DenHeer: "Wat heb je nou aan het roven van struiken?"). Zo togen wij na een stevige lunch om 13.30 uur het gevaarlijke bos van Eickenstein ten noorden van Bilthoven in om op 5 aandachtspunten de benodigde info te vinden om de 'Schat' te kunnen graaien.
Met fraai lenteweer wandelden wij in rustig tempo de voorgeschotelde opdrachten af. Soms ontstond er discussie over de bedoelingen van de CO, maar ik heb hen gewezen op de onverbiddelijke 'Wet van Williii' waarin gesteld wordt dat de cache-legger altijd gelijk heeft, tenminste als je de cache wilt vinden. Ook moest er soms flink worden gezocht naar de aanwijzing, bij voorbeeld bij P2 waar de beschrijving niet meer de huidige situatie weergeeft. Het schild bij P3 was gelukkig netjes op zijn plekje aanwezig en het betere denkwerk bij P5 lieten wij over aan DenHeer en Eidechse, terwijl MarietteENG en Achtbaangek hun hersens pijnigden op de Soest Sudoku die wij hierna wilden bezoeken. Ik beperkte mij tot het schieten van een mooie foto van al die jeugdige denkers die netjes naast elkaar gezeten op een liggende boomstam een aandoenlijke aanblik boden.
Over het einde kan ik kort zijn. De 'Schat' werd gevonden, de ridderslagen met beleid uitgevoerd en als volwaardige ridders arriveerden wij om 15.30 weer bij het beginpunt. Ons twee uren lang prima vermaakt. Dank daarvoor.

traditional18440. Blookerpark by Dutchdelight-team
18440smileyOns afvragend wat in geosnaam met de hint werd bedoeld, zochten wij ons tamelijk suf alhier in het mooie park te Huis Ter Heide. Ik was het niet zelf met mijn 11-jarige cache-ervaring, ook niet DenHeer met zijn indrukwekkende staat van dienst op ICT-gebied, evenmin MarietteENG met haar jarenlange ervaring op het gebied van psychologie, wiskunde en radio, maar de hard studerende therapeut in wording Eidechse die het signaal 'gevonden' gaf.
Verrassende plek en nu thuis snap ik eindelijk de hint. Wij keken ter plekke steeds naar het verkeerde water.
Dank voor deze leuke cache.

traditional18439. Ot & Siens muziekdoos by Ot & Sien
smileyHier werden wij (opzettelijk?) op het verkeerde been gezet door een langsfietsende mevrouw die ons toevoegde dat we een fietspomp nodig hadden. Ai, dat was niet het geval. Toch werd met beleid en heel voorzichtig de cache met een handig hulpmiddel naar boven gehaald en kon er gelogd worden door het hele gezelschap bestaande uit Eidechse, MarietteENG, DenHeer en mijzelf.
Nadere inspectie echter bracht aan het licht dat de langsfietsende mevrouw ons behoorlijk bij de neus had genomen. Niks fietspomp, gewoon roodkapje. Ik raad de CO echter aan met mijn jarenlange ervaring met het vinden van mooie constructies om aan de geocachers in de beschrijving helder te vertellen hoe zij de cache kunnen pakken. Volgens mij voorkomt dit eventuele schade aan de mooie en zo op het oog robuuste constructie.
Dank voor deze mooie cache hier in Zeist.

18438traditional18438. Geluidscherm A28 thv de wijk Vollenhove (2) by Ot & Sien
smileyBij aankomst hier vlakbij de snelweg A28 in Zeist bleek magatoblis al zoekende maar nog niet vindende. Dat was MarietteENG die voor het eerst geocachende hier een visitekaartje afgaf: een talent. Maar daarmee hadden we nog geen cache. De hengel die magatoblis in de strijd gooide bleek niet goed genoeg, zodat ik mijn visgerei inzette en met succes. Eidechse, MarietteENG en DenHeer keken aandachtig toe hoe men zoiets flikt.
Dank voor deze leuke cache.

traditional18437. TB Hotel - Geluidscherm A28 thv de wijk Vollenhove by Ot & Sien
smileyEven lekker de benen strekken na het ritje van Delft naar Zeist met een wandelingetje naar de cache die zich naast de A28 bevond. Het was newbee Eidechse die hier ontdekte dat je behoorlijk dicht op een cache kunt staan zonder dat door te hebben. Ook voor newbee MarietteENG een eyeopener. DenHeer en ik keken glimlachend toe hoe de cache tevoorschijn kwam. Best een joekel. Dank daarvoor.

traditional18436. Ot & Siens ton by Ot & Sien
18435smileyWat een flat! Zo zie je ze niet veel. En hij blijkt een prijswinnende renovatie te hebben ondergaan. En dat in Zeist. Na ons vergaapt te hebben aan het intussen energiezuinige gebouw met maar liefst 1100 inwoners werd het tijd voor belangrijker zaken, zoals het vinden van een doosje. Dat werd eendrachtig door Eidechse, MarietteENG, DenHeer en mijzelf opgeknapt. Dank voor deze cache.

traditional18435. 6 Carpool / Vrachtwagens by andre 61
smileyVoor Eidechse en MarietteENG was dit de eerste geocache die zij vonden. Daarvoor hadden zij al even flink door hoogstaande begroeiing gestruind om tot de ontdekking te komen aan de verkeerde kant van de sloot te staan, hetgeen een veelvoorkomende gebeurtenis is bij het geocachen. Dus weer in de auto en chauffeur DenHeer bracht ons nu naar de juiste locatie hier in Woerden, waar we het trekken van de cache overlieten aan de dames. Is best leuk, zo'n ervaring. Voor mij is dat al 11 jaar geleden, maar ik weet het nog als de dag van gisteren.
Dank voor deze leuke cache.