22-05-2014

Maar weer eens op de fiets gesprongen richting Pijnacker. Bij mooi zonnig weer enkele leuke caches weten te rapen.

 

traditional18434. Moeras voortuin cache by Angel2498
18434smileyVoortuincaches, je moet ervan houden. Of niet. Mij maakt het intussen niet meer uit. Dit was nummer 673 en hoewel de CO nog maar kort het geocachen heeft omarmd, prijkte er een keurige gc-sticker op het raam, zodat ik de juiste tuin koos hier ergens in Ypenburg. Ik was niet de enige die er iets verhapstukte. De CO was net klaar met stevige onderhandelingen met een kaartjesverkoper of zo die zo te zien tevreden vertrok. Hierna werd de aandacht op mij gericht. Ik kwam niets verkopen, alleen maar een worteltekening plaatsen. Maar ik wist nog niet waar. Na een paar mummen wist ik het wel en kon ik onder het loggen even gezellig babbelen met de CO. Na een tijdje bleek dat zij mij ooit eens had uitgenodigd mee te werken aan een programma van TV-West, genaamd 'Debby en haar mannen'. Dat men mij niet heeft gezien in dit overigens heel leuke programma, kan men mij verwijten. Of juist niet natuurlijk, want zo heeft het programma zijn hoge niveau kunnen behouden.
Terwijl donkere luchten zich samenpakten boven ons, nam ik afscheid en fietste tevreden terug naar Delft alwaar ik vrijwel droog gebleven thuis arriveerde. Dank voor deze leuke cache.

 

18433traditional18433. Op de grens van De Balij by Voetbal Smurf
smileyHier brak bijna mijn klomp! Ik moest even heel diep nadenken hoe het mogelijk was hier een bloedeigen Carrotte-pot aan te treffen. Langzaam kwam de waarheid aan het licht. De CO heeft ooit bewezen door ruiten en roeien te kunnen gaan, iets wat ik bepaald niet voor mogelijk had gehouden. Reden voor mij om mijn 08.10 cache destijds te archiveren, omdat die volgens mij niet meer te graaien viel vanwege manshoge braamstruiken en dito brandnetels en dit geheel vervlochten met taaie harige wilgenroosjes. Met ware doodsverachting heeft de Voetbal Smurf zich daarna toch door deze wildernismuur geknokt, de pot gevonden en mee naar Pijnacker genomen.
Ik was dit alweer vergeten, maar het recyclen van Carrotte-potten is natuurlijk een wonderschone zaak. Met veel plezier heb ik de logrol voorzien van mijn worteltekening. Dank daarvoor.

 

mystery18432. Tijdverdrijf-2 by 4duckies
18431smileyToen ik in januari van dit jaar hier aanklopte, was er niemand thuis. Gelukkig op deze prachtige meidag wel en zo kon ik eindelijk mijn worteltekening kwijt. Dus 2x naar Pijnacker moeten fietsen. Als dat geen prima tijdverdrijf is, weet ik het niet meer. Dank daarvoor.

mystery18431. Sjardonnee by Mozique
smileyAls het op wijn aankomt, ben ik je man. Vele vakanties ben ik gerijpt in de Provence en wel in het gebied van Chateauneuf-du-pape, zoals bekend de beste wijnstreek van Frankrijk. Chardonnay is natuurlijk ook wel goed, maar verschil moet er zijn.
Met de puzzel had ik geen enkele moeite en onder het genot van zo'n glaasje dieprode zuidelijke wijn kreeg ik keurige coördinaten die mij vandaag naar Pijnacker brachten waar de cache moest worden gelicht. Dat was nog een heel werk. Eerst alle ijzeren ringen moeten verwijderen, voordat de ton in duigen viel. Jan Huigen zat er niet in en de cache ook niet! Alle werk voor niets. Ik heb het hele geval weer keurig in elkaar gezet, zorgvuldig alle duigen weer op hun oude plekje, anders is de ton niet water/wijndicht meer natuurlijk.
Gelukkig kijk ik soms iets verder dan mijn lange neus en spotte toch de cache. Daar moest op gedronken worden. Een lekker flesje appelsap naar binnen geklokt en weer verder door deze schone plaats.
Dank voor deze leuke cache.

18430traditional18430. Neolem by Mozique
smileyEerst maar even vriendelijk gezwaaid naar de overkant waar een jongedame heerlijk in het zonnetje gezeten een boek las. Ze knikte even vriendelijk terug en keurde mij en mijn activiteiten vervolgens geen enkele blik meer waardig. Zo hoort een niet-geocacher zich dus te gedragen. Dikke pluim daarvoor.
Zodoende heeft ze niet gezien, dat ik toch eventjes heel licht mijn evenwicht verloor, maar gelukkig genoeg aangrijpingspunten had om niet mijn zoveelste natte pak te halen.
Geen idee wat de titel inhield, maar ik was tevreden met een piepklein meloentje. Dank daarvoor.

traditional18429. De Schans Revival by Speurneusjes.Jense
smileyAls ik het goed begrijp, heb ik deze cache in januari ook al in handen gehad. Het lijkt wel een hitchhiker! Nu bevindt ie zich dus in Delfgauw. Benieuwd waar ie de volgende keer opduikt. Dank voor deze leuke cache.