18-05-2014

Tijdens heen- en terugreis naar Den Helder alwaar mijn nicht Hanneke Bergsma een spetterend zangoptreden verzorgde, samen met Menno hier en daar wat caches geplukt.

 

traditional18427. Ambachtsdijk 1 by SP04
18427smileyVolgens GSAK ligt deze cache in de gemeente Schagen en dus niet in de door de beschrijving geroemde gemeente Langedijk. Ons maakte het niet uit. 8BG en ik waren op doorreis van Den Helder naar Almere en keken links en rechts of er nog iets te verhapstukken was. Zo kwamen we hier terecht en vonden weer een cache. Na een hoeraatje vervolgden wij onze lange weg. Dank voor deze leuke cache.

traditional18426. Express-Hoe by krijtjes
smileyWat was dat toch hier in Tuitjenhorn? In een plaats met zo'n mooie naam verwacht je toch een heldere internet-ontvangst. Niets daarvan, geen 4G, geen 3G, maar slechts Gprs. Daar stonden we dan op een zonnig terras zonder beschrijving en hint. Gelukkig was daar de bediening die soms een hintje gaf, maar dat leidde niet meteen tot succes.
8BG en ik waren namelijk op doorreis van Den Helder naar Almere en keken links en rechts of er nog iets te verhapstukken was. En dat zonder voorbereiding. Ons louter oriënterende op de sterren. Klaarblijkelijk was hier iets te vinden.
18426Een enkele terrasgast vroeg ons wat we kwijt waren, een vergissing die vele niet-geocachers maken. Zoeken zonder iets kwijt te zijn kunnen ze zich niet voorstellen. Toch komt dit behalve bij geocaching meer voor. Je kunt bij voorbeeld het station zoeken of een vriendin of beide, ik bedoel maar.
Gelukkig stond ik na een poosje toch met het potje in de hand en was iedereen blij. Dank voor deze leuke cache.

traditional18425. The Return of Rondje Schagen by Muiz99
smileyEen jaar of 7 geleden drentelde ik hier ook in het hartje van Schagen. Toen in de vroege ochtend in alle rust, nu midden op de dag met bruisende toestanden mede dankzij het fraaie zonnige weer. Samen met 8BG probeerden we de nano te vinden. Dat lukte niet meteen. Een langswandelend paar merkte op dat we warm waren en dat klopte. Meer wilde ze niet prijsgeven, zodat we het helemaal zelf moesten opknappen. Op zeker moment was het "joechei 't is in de mei" en konden we deze mooie plaats tevreden verlaten. Dank daarvoor.

traditional18424. De kop is top by M en M 2
smileyCarpool hier, carpool daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Maar de vraag hier bij de Schagerbrug:
Wanneer komt deze carpoolplaats terug?

traditional18423. Niet in 't zand -------- Wel in't Zand by jan dubbel
18423smileyJe neemt als CO wel een risico door een fraai geconstrueerde cache te plaatsen met een passerende dubbel linkshandige rauwdouwer zoals ik. Zo'n constructie vraagt mij om brute kracht en de niets ontziende hakbijl. Gelukkig voor de CO was ik gezelschap van 8BG die altijd met beleid zijn zaakjes afwikkelt. Zoals bij voorbeeld nu. Ik kon gewoon mijn handen in mijn zakken houden terwijl hij op professionele wijze als ware hij een goochelaar het logboekje tevoorschijn toverde. Ik hoefde alleen maar even mijn worteltekening te plaatsen.
Dank voor deze mooie cache.

traditional18422. 't Schone 't Zand by jan dubbel
smileyWij vonden hier van alles: een chace, een cache en een casche. Nou ja, de chace was eigenlijk geen cache. Voor wie het niet meer kan volgen, die moet zelf maar eens hier naar dit fraaie en rustige plekje in 't Schone 't Zand komen en aan den lijve ondervinden wat hier gaande is. Net waren we klaar met de opruimwerkzaamheden toen twee andere teams arriveerden, het team Mavos uit Alkmaar, mij wel bekend, en het team Mopesu uit de buurt van Bern in Zwitserland die hier in het vlakke Nederland hun geluk beproefden. Wij hebben hun succes gewenst met het zoeken en zijn naar de andere kant van het dorp verkast om daar te kijken wat de CO nu weer had bedacht. Deze was in ieder geval heel bijzonder. Dank daarvoor.

18421traditional18421. Middenvliet by Team Watertoren
smileyHelaas niet kunnen genieten van rooimachines zoals in de beschrijving beloofd. Toen zijn 8BG en ik zelf maar gaan rooien. Dat was trouwens niet echt lastig. De beloofde zon was daarbij wel aanwezig, maar om hier nu uren te gaan liggen zonnebaden, nee. Dus maar meer verder. Dank voor deze cache.

traditional18420. Snel scoren langs de A7 ( De Koggen ) by Team JoWi
smileyCarpool hier, rustplaats daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Ook hier langs de A7 De Koggen
Mochten wij een cache loggen.