11-05-2014

Storm en regen deerden mij niet. Mooie multi in Den Haag voorafgegaan door enkele leuke traditionals.

 

multi18415. Rondje om Madestein by Mondjes (De Zuidjes & Monstertjes)
18415asmileyWat een wind! Ik hoopte dat het kalm zou worden na de storm, maar dan had ik beter naar Kopenhagen kunnen gaan. Gelukkig scheer ik mij elke dag netjes, zodat de storm geen vat kreeg op mijn baardharen. De hobbyclub maakte overigens listig gebruik van de harde wind door hun geconstrueerde zeilbootjes over het meertje te jagen. Eén zeilboot bleek een kopie van het Drachtster skûtsje de Halve Maan. Bij het zien ervan ging mijn Friese hart wat sneller kloppen, want er gaat niets boven het echte skûtjesilen, zoals iedereen weet.
Maar er moest ook nog gewandeld worden en vol goede moed ging ik op pad. Dik 9 jaar geleden wandelde ik dit rondje ook. Samen met mijn zoon. Ik moet zeggen, dat deze multi heel wat duidelijker was dan wat we toen kregen voorgeschoteld (Argus-2 Westland Zoom). Vrijwel probleemloos wandelde ik van wp naar wp. Slechts eenmaal zorgde een klein foutje in het voorbereide speadsheetje voor enige reuring, maar met enige kunst en vliegwerk werd het euvel verholpen.
Weinig lieden waagden zich aan hetzelfde rondje als ik hier in Den Haag in het Park Madestein. Maar waarom stonden er dan zoveel auto's geparkeerd? Bij het ererondje om het partycentrum werd me dat duidelijk: afgeladen vol. Zij keken meewarig naar mij in het gure buitenweer en ik keek even meewarig terug naar de bedompte binnenruimte. Ik heb maar even vriendelijk met mijn GPS-apparaat gezwaaid.

18415
Enkele bomen op de route hadden recentelijk flink grote takken laten vallen en bij elke windstoot kreeg ik het lichtjes benauwd, dat nog niet alle deerniswekkende takken waren afgeschud. Uit het feit dat ik hier mijn log schrijf, kan afgeleid worden dat het allemaal goed is afgelopen. Een heerlijk frisse neus kunnen halen dankzij dit mooie rondje en een daarbij behorende keurig verstopte cache. Dank daarvoor.

 

traditional18414. Meer dan een Bos by DeDullies
smileyBijna overkwam mij het voor de tweede keer, dat ik hier vertrok met een not found. Op het laatste moment spotte ik de cache. Ofwel de hint klopt niet, ofwel de cache zat niet op zijn originele plekje. Wie het weet mag het zeggen. Maar deze cache in het Haagse Meer en Bos was eindelijk in the pocket. Dank daarvoor.

 

traditional18413. Vitamine X by Xiefehl
18413smileyVolgens de laatste berichten is voorzichtigheid geboden bij het onmatig innemen van allerlei vitamines. Vitamine X is echter een uitzondering. Daarvan krijg je nooit te veel. Dus ging ik hier als een speer op af. En ik vond het gezondheidsbevorderende bestanddeel vrij snel. Het zwart uit de hint heb ik niet gezien. Het buisje lag tamelijk bloot onder de struik. Ik heb hem iets verder weggeduwd, maar niet zo ver, dat de volgende cacher zich een breuk zou moeten zoeken. Daarna het Westduinpark in Den Haag met een meer dan blij gevoel verlaten.
Dank voor deze leuke cache.

traditional18412. Bijzonder speciaal by Xiefehl
smileyDie oude graven van Holland wisten al dat deze locatie hier bij de bosjes van Poot in Den Haag een bijzonder speciaal plekje was, maar ze hadden geen idee waarom. Vandaag heb ik het even uitgezocht. En niks planten, insecten of andere diertjes. Het bleek een doosje te zijn. Wie het niet gelooft, moet zelf maar komen kijken. Ik was er blij mee. Dank daarvoor.

 

18411traditional18411. Bulls eye by Xiefehl
smileyHad ik al verteld, dat ik aan de verkeerde kant van het hek stond. Nee? Nou laat maar. Toen ik eindelijk aan de goede kant stond, vond ik weliswaar iets liggend op de grond (nee, niet ik), maar dat het een onderdeel van de cache was, had ik nog niet door. Dus keihard doorgezocht, tien keer in de rondte door de regen, het struikgewas en het geboomte, maar zonder enig resultaat. Tijd voor bezinning. Dat bracht de oplossing. Het andere deel van de cache werd ook gespot. En aangezien 1+1 2 is, vond ik ook de logrol die tot mijn verbazing nog kurkdroog was. Geprobeerd de cache met mijn twee linkerhanden in de originele staat te krijgen, maar intussen weet ik, dat de CO dat zelf gaat doen. En natuurlijk veel beter. Opgelucht verliet in het Haagse Uithofgebied.
Dank voor deze leuke cache.

 

 

traditional18410. Kunst in het Wateringse Veld - Keramiek by DeLangetjes
smileyDe kunst was sneller gevonden dan de cache. Maar na 3 rondjes om het elektriciteitshuisje was het raak. Daarna nog even beter naar de kunst gekeken. Best kleurig al dat keramische fruit. Ik kreeg spontaan zin in mijn dagelijkse sapje, maar moest daarvoor nog even geduld oefenen. Eerst nog wat cachen. Maar deze was binnen. Dank daarvoor.