03-05-2014

Met slimme en doortastende geocachers op stap om een 4-sterren puzzel-cache te tackelen. Dat is meer dan gelukt.

 

mystery18379. Geo Challenge by wij-twee
18379smileyZes stoere kerels + speurhond, 4 sterren moeilijkheid, in 3 uren 6 kilometers gewandeld door een bos bij Zoetermeer, mooi zonnig weer, onderweg alle problemen getackeld met vernuft en de Carrotte-methode, daarmee is het verhaal van deze queeste in grote lijnen wel verteld.
Ik kan natuurlijk niet op de challenge-problemen ingaan want dan zou ik spoilen, maar wel kan ik zeggen dat iedereen in de groep een of meer essentiƫle steentjes heeft bijgedragen aan het succes van deze tocht. Vooral Biertje blonk uit door precies op de momenten, dat het even stilviel zijn grote talenten tentoon te spreiden in die zin dat hij bewees een doorgewinterde geocacher te zijn die weet waar te moeten zoeken. Weliswaar had ik bij wp6 een vlaggetje gezet vlakbij de verborgen aanwijzing, maar hij beweerde dat niet te hebben gezien.
KIS98 blonk uit door bij wp4 na een gezamenlijke zoektocht van minstens een half uur het bevrijdende signaal te geven. Ongelooflijk dat iedereen daar overheen had gekeken. Pyne toonde als vanouds zijn ICT-kennis door op de juiste momenten zijn smartphone te grijpen om puntjes op de i te kunnen zetten. Boswijk Posse had zich doen vergezellen van zoon en speurhond en gedrieƫn zorgden zij dat wij voortdurend de juiste koers aanhielden.
Zelf hield ik mij zoals gebruikelijk bescheiden op de achtergrond en duidde soms wat kleinigheidjes aan die door de anderen over het hoofd waren gezien en bespaarde de groep zodoende gruwelijke zoekactiviteiten op verkeerde locaties. Ook heb ik diverse malen de intussen zich bewezen hebbende Carrotte-methode in de praktijk gebracht en ik moet zeggen dat ik daarmee soms behoorlijk in de buurt van de gezochte aanwijzing ben geweest.
Zo wandelden wij gezellig door het Zoetermeerse Westerpark en slechtten het ene na het andere wp en losten alle problemen op. Het was uiteindelijk (uiteraard) Biertje die de cache wist te graaien waarna het eindelijk tijd was voor de goede man om te proosten. Dat zou hij dan thuis moeten doen en inderdaad verdween hij vrij schielijk op zijn splinternieuwe e-bike. De anderen gingen per bolide huiswaarts, tevreden net als ik hoogstwaarschijnlijk. Dank voor deze mooie cache.

18379a18379b

18379c18379d