02-05-2014

Verkennende activiteiten in Zoetermeer met het oog op een later te vinden lastige puzzel-cache. Toen ik er toch was, enkele caches in de buurt gevonden.

 

traditional18378. Tree hole by jwgl
18378smileyHole in one! Moest wel even peuteren maar het lukte. De laatste cache vandaag in Zoetermeer. Dank daarvoor.

traditional18377. De schat van slot Zweinstein by Zweinstein16
smileyIk weet nauwelijks iets van het Harry Pottergebeuren, maar had mij toch iets meer voorgesteld van het slot. Zal wel aan mij liggen. Maar ja, in Zoetermeer moet je tevreden zijn met wat je krijgt. En de schat was hier een doosje dat ik met vrij veel moeite van zijn plekje kon rukken. Dank voor deze cache.

traditional18376. HansKitty's jeugd #4 Stappen? by Hanskitty
smileyAls notoire stapper mocht ik deze cache in Zoetermeer natuurlijk niet overslaan. Met dank aan een brandneteltje om mij even klaarwakker te prikkelen tijdens mijn graai naar de cache. En dank aan de CO natuurlijk.

traditional18375. Impeesa Zoetermeer by KippKoRN
smileyIk zit niet zo in de scouting-wereld, dus men zal mij wel dom vinden dat ik 'impeesa' heb moeten googlen. De naam Baden Powell kende ik overigens wel, maar zijn bijnaam niet. Zo word ik steeds wijzer dankzij geocaching. Dank daarvoor.

18374traditional18374. Hier is Brammetje Prik by wij-twee
smileyAls egels verstoppertje gaan spelen in het Zoetermeerse Westerpark, heb je natuurlijk de hulp van een stel goedwillende eekhoorns nodig om ze op te sporen. Daartoe moesten wel eerst al die eekhoorns worden gelokaliseerd om hun die informatie te kunnen ontfutselen. Gelukkig had de CO netjes verteld waar de eekhoorns zich gedeisd hielden en was het slechts een kwestie van wandelen, vinden en info noteren.
Maar dan. Soms voel ik mij erg dom, zoals vandaag. Met al die info kwam ik geen stap verder. Geen flauw idee wat het voorstelde. Teleurgesteld naar mijn geparkeerde bolide gewandeld en aldaar een stevige lunch genuttigd terwijl ik onderwijl mijmerde over de gevonden info.
Op zeker moment pakte ik de beschrijving er eens bij om die eens goed te lezen. Dat zou ik vaker moeten doen. Er stond namelijk gewoon in hoe de info geïnterpreteerd moest worden. Ja, toen was het niet moeilijk meer en kon er nog een kort wandelingetje aan het geheel worden toegevoegd om de bonus te verzilveren. Eindelijk was Brammetje de sigaar. Ik heb hem vriendelijk bejegend en zijn gastenboek voorzien van mijn worteltekening. Dank voor deze leuke serie.
PS Vrijwel alle logrolletjes zijn aan vervanging toe. Eentje is zelfs behoorlijk vochtig.

traditional18373. Waar is Brammetje Prik, Knibbel by wij-twee
18373smileyBabbel, Knabbel, Bibbel, Knibbel.
Deze gevonden na een hele dribbel.

traditional18372. Meerzicht by jwgl
smileyVolgens mij heb ik hier bij de ingang van het Westerpark in Zoetermeer wel vaker een cache gevonden. Nu ik toch in de buurt was, heb ik even een stel eekhoorns links laten liggen om deze nano te scoren. Dat was niet echt lastig. Dank daarvoor.

traditional18371. Waar is Brammetje Prik, Bibbel by wij-twee
smileyKnabbel, Babbel, Knibbel, Bibbel.
Deze gevonden zonder gekibbel.

traditional18370. Waar is Brammetje Prik, Knabbel by wij-twee
smileyBibbel, Knibbel, Babbel, Knabbel.
Deze gevonden met enig gekrabbel.

18368traditional18369. Waar is Brammetje Prik, Babbel by wij-twee
smileyKnibbel, Bibbel, Knabbel, Babbel.
Deze gevonden zonder gesabbel.

traditional18368. Xyje "RUSTY" by Team Xyje
smileyRoestig was het hier zeker, maar dan in de goede zin en vrijwel zeker zo bedoeld. Die ingenieurs zullen wel weten wat ze doen. Roestvrij staal was zeker even uitverkocht. Over een lange bonk gearchitectuurde roest wandelde ik over de weg waar ik kort daarvoor nog was langs gereden. Best mooi gemaakt. Ergens aan het eind vond ik het doosje waarvoor ik eigenlijk kwam. Zo, de eerste cache vandaag was in the pocket. Dank daarvoor.