26-04-2014

Op stap naar Goeree met de Sloveense geocacher Pograd. Leuke dag gehad met veel mooie caches.

 

multi18353. Bunkerroute de Punt by de duintoppers
18353Sinds 3 maanden wervelt een buitenlandse geocacher door Delft en vindt daar alle caches tot en met de moeilijkste puzzelcaches en dat vrijwel zonder hulp. Ook al mijn Carrotte-potten plukte hij energiek uit het bos. Reden voor mij voor een nadere kennismaking en daarom nodigde ik hem uit om vandaag met mij op stap te gaan. De jongeman is afkomstig uit Slovenië, noemt zich Pograd – hetgeen stapelbed betekent – en was 3 maanden in Delft in het kader van zijn promotieonderzoek in de discipline Robotica.
De keuze voor ons geocache-uitje viel op Goeree om meerdere redenen: prettig rustig afwisselende landschappen, een blik op sommige Deltawerken en natuurlijk gegarandeerd leuke caches. Deze bunkerroute uitgekozen als 'cache van de dag' zou daar één van moeten zijn. Deze was inderdaad "leuk". Zelfs met mijn 11-jarige routine en zijn geniale intelligentie kregen we het niet voor elkaar de cache te vinden.
Na een uur vergeefs klimmen, klauteren en tijgeren door zand en beton heb ik de CO gebeld om hulp. Uit zijn antwoord was maar één conclusie mogelijk: weer eens niet goed gelezen. Pograd kon ik daarvan niet de schuld geven, omdat het hier de Nederlandse taal betrof die hij niet machtig is. En mijn vertaling in het Engels was waarschijnlijk niet van hoge kwaliteit.

18353a18353b
Nu ik wist wat ik niet goed gelezen had, werd de cache haalbaar, maar niet zonder hulpmiddelen die Pograd slim als hij is onderweg verzamelde. Zo konden wij met droge voeten en toch nog vrij veel moeite de cache loggen en met een tevreden gevoel dit troosteloze betonlandschap verlaten. We hadden ons gruwelijk goed vermaakt. Dank daarvoor.

 

18352traditional18352. Recreatiegebied de Punt by de duintoppers
Menig maal hier de buurt geweest, maar deze cache steeds overgeslagen vanwege hoogtevrees. Maar vandaag had ik hulp van de Sloveense geocacher Pograd die ik had uitgenodigd voor een dagje cachen op Goeree. Onvervaard plukte hij de cache en zo kon ik eindelijk na een prettige wandeling ook deze cache van mijn worteltekening voorzien. Dank daarvoor.

 

traditional18351. #14 PETERSELI'S ZOO by peterseli
Een dagje Goeree is natuurlijk niet compleet zonder een kort bezoekje aan de dierentuin van Peterseli. Deze hier had hij trouwens behoorlijk bruin gebakken. Wel een tegenstelling met alle oranje lekkernijen die ongetwijfeld vandaag op deze Koningsdag bij hem op het menu stonden. Samen met de Sloveense geocacher Pograd even een van de dieren bewonderd. Dank daarvoor.

traditional18350. DLW #09 by de duintoppers
18350Vandaag moest ik van alles in het Engels vertalen vanwege mijn maatje deze dag, de Sloveense geocacher Pograd. Ik had even moeite met de term Doodlopende weg. Na mijn uitleg kwam hij met het statement: Blind alley. Dat klonk mij aardig correct Engels in het oor. De cache was daarentegen geen probleem. Dank daarvoor.

 

mystery18349. Midden in de polder by de duintoppers
Ik kreeg vandaag alle gelegenheid uit te leggen aan mijn compagnon de Sloveense geocacher Pograd, dat half Nederland op het water is veroverd. Dat maakte wel indruk, want Slovenië is met 20.000 vierkante kilometer precies half zo groot als Nederland. De cache was weer een overweldigend staaltje humor van Nederlands gedrevenste cache-legger. De beker moest tot het laatste toe worden leeggedronken en dat deden we. Niet eerder zoiets gezien. Dank daarvoor.

 

18348mystery18348. Tooltje #06 by de duintoppers
Mijn metgezel vandaag de Sloveense geocacher Pograd wist mij te vertellen wat de hint inhield. Maar ik was voorbereid en had mijn complete toolkit meegesleept naar de dijk met uitzicht op het vogeleiland in het Grevelingenmeer. Uiteraard zat het juiste tooltje er niet bij, maar geen nood, want met brute kracht hebben we het doosje tot overgave gedwongen. En het mooie is: zonder beschadigingen. Ik was trots op mezelf. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional18347. Een mooi plekje voor...... Rob & Det by de duintoppers
Goeree barst van de mooie plekjes, maar deze was gereserveerd voor Rob & Det. Samen met de Sloveense geocacher Pograd hebben we het weidse uitzicht hier bewonderd en geconcludeerd dat het inderdaad een mooi plekje was. Er groeien trouwens wel bijzondere "plantjes". Daar keken we beide van op. Dank daarvoor.

 

mystery18346. Aandacht by livingdreams<3
18346Een beetje aandacht is nooit weg. Dus trokken de Sloveense geocacher Pograd en ik de jungle van Ouddorp in en daar werd onze aandacht gevestigd op een schurveling, een typisch Goerese beplante zandwal met een hoogte variërend van 1 tot 3 meter. Bovendien bevatte de schurveling een verrassing. Dank daarvoor.

traditional18345. Straatnamen #16 - Ireneweg by livingdreams<3
Het gebeurt wel vaker, dat je lang loopt te zoeken naar de cache omdat je denkt dat je maatje goed heeft gekeken op sommige plekjes. Zoals hier alwaar ik mijn metgezel de Sloveense geocacher Pograd betrapte op zijn enige foutje vandaag. Pas toen ik de logische plek toch ook maar eens zelf controleerde, was de cache in the pocket. Dank daarvoor.

traditional18344. ambassadeur van GO # 9 Bionda de Wit by peterseli
Vanwege duidelijke redenen leek het mij leuk om de naamgenoot van mijn dochter hier in dit bungalowpark te ontmoeten. Het mocht niet zo zijn. Samen met de Sloveense geocacher Pograd struinde ik door het grote reservaat alwaar zonne-energie de boventoon voert, maar ik zag haar niet. Gelukkig vonden we wel een cache. Dank daarvoor.

18343traditional18343. CAMPERPARK by peterseli
Zonder camper zochten de Sloveense geocacher Pograd en ik hier naar een cache gadegeslagen door 2 jochies op fietsen. Ze bleken afkomstig uit Dortmund en zeer nieuwsgierig wat we hier uitspookten. Ik heb ze verteld van de Nederlandse Geheime Dienst te zijn, maar dat geloofden ze niet kijkende naar mijn Tango Red Wortelkar. Via mijn bijna onovertroffen goocheltechniek hebben we toch de cache kunnen loggen zonder dat zij het merkten. Grote klasse dus al zeg ik het zelf, hum. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional18342. DLW #13 by de duintoppers
Het stikt op Goeree van de doodlopende boerenweggetjes die door de CO voorzien zijn van caches. Deze #13 lag niet op een ongelukkig plekje, zodat de Sloveense geocacher Pograd waar ik samen mee op stap was vandaag, deze probleemloos graaide. Dank daarvoor.

traditional18341. DLW #10 by de duintoppers
18339Ik daagde de Sloveense geocacher Pograd, mijn metgezel vandaag, uit om via drive in vanuit het raam van mijn Tango Red Wortelkar de cache te graaien. Hij zag de cache wel liggen, maar kon er net niet bij. Moesten we dus toch uitstappen om te loggen. Het leven van een geocacher is niet altijd even makkelijk. Toch dank voor deze cache.

traditional18340. De blokkendam by livingdreams<3
Gelukkig hoefden we niet de blokkendam zelf op om tussen de blokken naar een doosje te zoeken. Het nut van de blokkendam ontgaat mij trouwens, maar ja, ik ben ook geen ingenieur. Mijn metgezel vandaag de Sloveense geocacher Pograd wel, maar ik heb hem niet lastig gevallen met die vraag op zijn vrije dag. Hij had het trouwens ook druk met het graaien van het doosje, dat ik al van verre had zien liggen. Dank voor deze cache.

traditional18339. Ontdek Uw Eigen Land ( deel 7 ) by Team JoWi
Dit was de derde die ik vond in het kader van het ontdekken van mijn land. Ik deed het vandaag samen met de Sloveense geocacher Pograd die zodoende iets van een ander land dan het zijne ontdekte. Het leek mij wel bijzonder hier op de asfaltdijk van de Brouwersdam. Keurige cache trouwens. Dank daarvoor.

18337traditional18338. het Koningspaar op de Brouwersdam by de duintoppers
Grappig was dat we na het vinden van de cache, na een leuke wandeling van 500 meter vanaf het parkeerterrein aan de andere kant van de weg, dus na het oversteken via de brug, toen we op weg gingen naar de volgende cache, op enkele meters langs de cache reden. Zowel mijn metgezel de Sloveense geocacher Pograd als ik konden er hartelijk om lachen. De cache was trouwens inderdaad een echt duintoppertje waar het koningspaar waarschijnlijk lichtjes voor in zwijm zou zijn gevallen, hadden ze het gezien. Dank daarvoor.

traditional18337. Nominatie voor Geocachers van de maand by de duintoppers
Even een spoorweglijn overgestoken om te kijken waarom de duintoppers zo ape-trots waren. Uiteraard heb ik destijds ook gestemd op deze kanjers die intussen heel Goeree van caches hebben voorzien (of zijn er nog plekjes over?) en dat met louter kwaliteitscaches. De kist hier was niet moeilijk te vinden. Mijn metgezel vandaag de Sloveense geocacher Pograd, wandelde er zo naar toe en opende de vrijstaande maar goed beveiligde munitiekist. Dank voor deze mooie cache.

traditional18336. ambassadeur van GO # 12 Toon Meeuwsen by peterseli
18335Volgens de bewoners klopte de hint niet. Dat dachten de Sloveense geocacher Pograd, mijn metgezel vandaag, en ik ook al. We werden "betrapt" toen we tegen alle regels in ons toch op privéterrein hadden begeven, niet beseffend dat het grind ook deel uitmaakte van de verboden tuin. Heel vriendelijk werden wij in de goede richting gepraat en eindelijk zag ik de typische constructie. Was het nu schuin omhoog of omlaag? Geen idee. Maar snel gelogd en de sympathieke bewoners bedankt voor hun hulp. Dank voor deze leuke cache.

traditional18335. Afwateringssluisje #9 by de duintoppers
Weer een mooie gelegenheid om mijn metgezel vandaag de Sloveense geocacher Pograd uit te leggen hoeveel moeite wij Nederlanders doen om droge voetjes te houden. Ook zo'n afwateringssluisje als hier speelt daarin een rol. Ik zag de bewondering voor ons volkje in zijn ogen. Die werd nog groter bij het vinden van de cache die we overigens netjes aangereikt kregen door Opaprikstok uit Voorschoten die zijn meereizende vriendin probeerde warm te krijgen voor geocaching. Zal wel lukken toch? Het terugplaatsen van de cache kostte enige moeite vanwege de niet al te sterke magneet, maar gezamenlijk lukte het. Dank voor deze leuke cache.

traditional18334. DLW #12 by de duintoppers
De eerste doodlopende weg vandaag. Er zouden nog meerdere volgen, maar deze was volgens mijn metgezel vandaag de Sloveense geocacher Pograd, de meest doodlopende en uiteraard zoals ik gewend ben van de CO, was de cache netjes verstopt. Dank daarvoor.

mystery18333. Tooltje #02 by de duintoppers
Het juiste tooltje deed hier zijn werk. De zogenaamde Baarsel-truc werkte fantastisch en werd uitgevoerd door mijn metgezel vandaag, de Sloveense geocacher Pograd. Een goed begin van een mooie cache-dag. Dank daarvoor.