30-03-2014

Lange fietsmulti onder Bladel in Brabant. Leek heel gemakkelijk, maar dat viel tegen. Met toevallige hulp toch de cache gevonden.

 

multi18110. FIETSTEMEE by Team Spotted Jackal
18110smileyDe typisch Brabantse uitnodiging om mee te fietsen op een rondje van 22 kilometer ten zuiden van Bladel, kon ik vandaag niet afslaan. Ik was niet de enige op deze prachtige lentedag. Half Brabant was op de fiets gesprongen om zich ontspannen door bos en hei te gaan bewegen. Alleen hoefden zij geen 16 vragen te beantwoorden om daarmee uiteindelijk een cache te vinden. Ik wel.
In mijn gebruikelijke naïviteit had ik geen flauw idee, dat die antwoorden soms veel lastiger bleken dan ik veronderstelde. Gelukkig had ik onderweg bij wp10 een verhelderende ontmoeting met twee andere geocachers: Tel-Sell en Centurion83. Tijdens een gezellige babbel waarschuwden ze mij voor de door mij nog niet onderkende problemen van de fietsmulti. Ai, daar sloeg de twijfel toe. Tel-Sell gaf me voor de zekerheid zijn telefoonnummer voor het geval dat ik vastliep. Wat een goed idee! Meteen op wp11 kwam al een klap. Geen idee wat de CO bedoelde, deed ik een amateuristische poging die achteraf nergens op sloeg.
Zo fietste ik voort door het Brabantse land. De weg was recht, de weg was krom, en ik voelde me tamelijk dom. Toch probeerde ik er het beste van te maken en berekende uiteindelijk de coördinaten van de cache. Die misten elke waarschijnlijkheid. Ik kwam uit ergens in het Kroonven. Wel een mooie plek, maar niet voor deze cache. Enig wanhopig gegoochel met het veranderen van enkele cijfers leverde wat plekjes dichterbij op, maar wel op onwaarschijnlijke locaties.
18110aIk ontkwam er niet aan. Hier was een hulplijntje noodzakelijk. Dus belde ik Tel-Sell die zulks al had voorzien. Hij schonk mij de eindcoördinaten die totaal niet leken op hetgeen ik had berekend. Op de stash area overigens nog flink moeten zoeken en een oppervlakte ter grootte van een half voetbalveld afgestruind voordat ik de cache uiteindelijk te pakken had en mijn worteltekening mocht plaatsen.
Al met al met veel plezier een prachtige route gefietst. Dat ik de vragen niet allemaal correct heb beantwoord zal wel aan mij liggen. Toch zie ik in de logs niet de enige te zijn geweest. Voor de CO de suggestie om een checksum te geven van de 16 antwoorden. Dat wordt meer gedaan bij dit soort multi's. Het helpt mensen als ik een misschien beetje.
Dank voor deze cache en Tel-Sell dank voor de hulp.

traditional18109. M&I - Zhijwaarts by Mark & Ilse
smileyZij en Hij in één beeld gevangen. Daarvoor moet je hier bij Reusel zijn. En het heeft met water te maken. Ze plassen ieder een andere kant uit, Zij in zuidelijke richting naar België en Hij in noordelijke richting Nederland in. Hun waterstralen vermijdend probeerde ik hier een cache te vinden. Die was behoorlijk listig verborgen, maar ontsnapte niet aan mijn aandacht. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

traditional18108. De negende zaligheid: Schorsel by de vanbeersjes
18107smileyAch, een Zaligheidje meer of minder, wat doet het er toe? Nou, daar denkt de heemkundegroep Brabant anders over. Diepgaand onderzoek bracht de negende zaligheid Schorsel aan het licht. Precies evenveel Zaligheden als planeten destijds. Dat kan geen toeval zijn. Bedenk echter wel, dat Pluto is afgevallen als planeet en nu een dwergplaneet is. Zo ook Schorsel. Het was helaas slechts een Dwergzaligheid.
Aan mij de schone taak om op deze mooie lentedag die dwergzaligheid te herontdekken. Dat is gelukt. Hij was nog kleiner dan ik al dacht. Maar wel mooi. Dank daarvoor.

multi18107. schuilhut 17 by labelflash
smileyZo te zien werden de Zaligheden tijdens WOI behoorlijk bewaakt met maar liefst 2.000 Volt op de draden. Dat moet toch ook menig konijn de wenkbrauwen hebben doen fronsen, neem ik aan. De schuilhut 17 stond er toen nog niet, want die is bedoeld voor dagjesmensen als beschutting tegen eventuele regenbuien. Of voor geocachers om een cache te vinden. Dat is mij gelukt. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

18105traditional18106. Onze Tweede by Jaap & Linda
smileyAls ik lees dat onze Tweede ongeveer twee meter twintig hoog is, verwacht ik een basketballer of zo. Heel mooi, want elke hulp is welkom. Maar neen, toen ik op de stash area arriveerde, bleek ik het helemaal alleen te moeten doen. En dat viel nog niet mee met mijn 1,76 meter. Gelukkig had de CO dat voorzien en gezorgd voor hulpstukken. Na praktisch het gehele schuilhutje te hebben afgepeuterd, kwam eindelijk de cache tevoorschijn. Zucht van verlichting. Dank daarvoor.

traditional18105. De Kruidkamer by Columbos
smileyTerwijl de koeien in de stal van de Kruidkamer vreemde rammelende geluiden produceerden, schonk ik mijzelf een kopje virtuele kruidenthee in. Had ik wel verdiend. Het leverde bovendien een cache op. Daarna verliet ik Bladel met een voldaan gevoel. Dank daarvoor.

multi18104. A Message in a Bottle......??? by de van nassautjes
18104smileyOndanks het feit, dat ik The Police in geen velden of wegen waarnam op deze mooie lente-zondag bij Bladel, hoorde ik toch de bekende melodie met een SOS to the world, O yeah. Dus ik erop af en inderdaad, na wat omwegen had ik de Bottle in handen. De boodschap was duidelijk: voorzichtig hiermee. Twee naaktslakken hadden de fles namelijk als hun domicilie gekozen (wel aan de buitenkant) en uiteraard verstoorde ik hun verblijf zo weinig mogelijk.
Mooi gedaan. Dank daarvoor.

mystery18103. Boshex by Team Bosheks
smileyAls bosheksen met cijfers gaan goochelen, berg je dan maar. Maar het is net als bij seks, dat je niet moet verwarren met sex, want dan ben je niet goed bezig, tenzij je het save doet natuurlijk. Kortom, toen ik de puzzel zag, ging ik er eens goed voor zitten en dat hielp. Zo kon ik vandaag op het terrein van de bosheks mijn slag slaan. Dank daarvoor.

 

18102traditional18102. Speelbos Bladel by V@leria&Giul!etta
smileyWelk kind speelt niet graag in een Speelbos? En al helemaal niet als het zo'n mooi Speelbos betreft als hier bij Bladel. De dochter(s?) van CO Tel-Sell in ieder geval wel, zo begrijp ik uit de beschrijving. Bij mijn bezoekje op zondagochtend om ongeveer 11.00 uur was het nog niet druk, maar dat zou op deze mooie lentedag snel anders worden zo kon ik constateren toen ik 's middags weer langskwam op mijn multi-fietsrondje.
Ik vond hier een keurig (niet) verstopte cache. Dank daarvoor.

traditional18101. Smiley 30 jaar ! by Boldy47
smileyNou vooruit dan, 30 hoera smiley's voor deze cache:
hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-), hiep hiep ;-).
En omdat er intussen al 32 jaar smiley's bestaan nog twee extra:
hiep hiep ;-), hiep hiep ;-).
Ik moest inderdaad glimlachen bij het vinden van deze cache. Dank daarvoor.

mystery18100. Spiderweb XL by Knalpottix
18099smileyOmdat ik totaal geen angst heb voor spinnen en deze creatuurtjes als nuttig beschouw, graaide ik hier in Bladel dat het een lieve lust was op plekken waar een normaal mens verre van zou moeten blijven. Maar het had wel succes, hahaha! Dank daarvoor.

traditional18099. GEEN EEUWIG LEVEN by prulleke1972
smileyAan de rand van Bladel bleek hier een ongeveer 40-jarige CO met een enigszins minderwaardigheidscomplex aandoende cache-naam via diepe filosofische overpeinzingen mij door een greppel te lokken om een cache te graaien. Wie ben ik om tijdens mijn tijdelijke verblijf hier op aarde aan die lokroep geen gehoor te geven? Zo huppelde ik vrolijk naar de cache die geen dekseltje had, maar wel een droge logrol bevatte. Dank daarvoor.

traditional18098. Achterum ist kermis !!!!! by de van nassautjes
smileyVolgens mij is het in Brabant altijd kermis, maar dat terzijde, eeeh... ik bedoel, maar dat ter achterzijde. Tenminste hier in Bladel, waar ik mij even mocht uitleven bij een verrassende schutting. Ik won nog een prijs ook! Mooi gedaan. Dank daarvoor.

traditional18097. De Casterse Molen by Tel-Sell
smileyQuizvraag.
Situatie zondagochtend 30 maart 2014 om 10.08 uur.
Welke van de volgende beweringen is niet waar?
1. De wieken van de Casterse molen draaiden er lustig op los.
2. Er passeerden talloze trimmers, allen van het vrouwelijke geslacht.
3. Ik was als een bezetene onder de brug naar een cache aan het zoeken.
4. Het riviertje hier ter plekke, had de fraaie naam 'Groote Beerze'.
Om de geachte lezer niet te lang in het ongewisse te laten, verklap ik maar meteen het correcte antwoord:
1. Het woei namelijk helemaal niet. (molen had trouwens ook geen wieken)
Dank voor deze leuke cache.

18096traditional18096. CAS-TER-SEL by Lijoma
smileyDe Groote Beerze is weliswaar geen machtige rivier, maar stroomt wel pittoresk vanaf het Belgische Lommel door het Brabantse land. Zoals hier vlakbij Casteren, een dorp met ongeveer duizend inwoners, waarvan eentje de beruchte kruidendokter Willem van de Moosdijk. Ja, op Wikipedia kom je soms heel wat te weten.
De cache bleek zich op de enig juiste plek te bevinden. Dank daarvoor.

traditional18095. M&I - De Muilen by Mark & Ilse
smileyVreemde straatnaam, De Muilen. Maar ja, ik was hier ergens tussen Bladel en Netersel, en dan moet je nergens van opkijken. Ik zeker niet. Ik keek overigens wel op naar de cache, maar dan letterlijk. Een mooi begin van een mooie cache-dag hier in Brabant. Dank daarvoor.