27-03-2014

Voornaamste doel vandaag was een frustrerende cache wegwerken in Alblasserdam. Dat mislukte bijna en bovendien kwam er bijna een frustie bij. Het liep allemaal echter goed af.

 

multi18094. Alblasserbos by xenos115
18094smileyWandelen door het Alblasserbos is een bijzondere belevenis. Vooral als je deze cache probeert te vinden. De CO heeft zich uitgesloofd om je zoveel mogelijk dwars te zitten, eeeh... ik bedoel natuurlijk om je zoveel mogelijk uit te dagen bij elk geconstrueerd waypoint. De uitdaging was zo groot, dat ik het in december vorig jaar na heel lang vergeefs zoeken bij wp5 volkomen gedesillusioneerd had opgegeven. Gelukkig ontving ik van de CO wel een opwekkende mail met daarin een hint.
Zo kon het gebeuren, dat ik vandaag voor de tweede keer aan de zoektocht begon, naar wp5 wandelde en daar nu in 1,2 seconden de aanwijzing vond. Kennis is blijkbaar macht. Vol goede moed trok ik nu verder naar wp6, alwaar de moed naarmate de tijd verstreek steeds verder daalde. Ik dacht terug aan de wp's 1 t/m 4 die ik in december had gevonden, maar kon er geen inspiratie uithalen om ook dit wp te kraken. Na een lange vergeefse zoektocht maar eens de CO ge-smst en gebedeld om een hint. Dat haalde weinig uit. Geen respons, ook niet na een rustpauze op een nabij gelegen bankje.

18093Met mijn laatste beetje moed ondernam ik nog één poging en warempel, raak! Meteen een sms naar de CO, dat hulp niet meer nodig was. Niet lang daarna kreeg ik een sms terug waarin mij suc6 werd gewenst. Dat hielp blijkbaar, want de volgende wp's werden alle na kortere of langere tijd ontdekt.
Zo kon ik eindelijk na veel emotionele hoogte- en dieptepunten mijn worteltekening plaatsen in de keurig verborgen cache. Dank daarvoor.

 

traditional18093. druk bosje 1 by xenos115
smileyTergend langzaam, maar tegelijkertijd redelijk snel gevonden. En druk was het totaal niet hier in het Alblasserbos. Dus geen enkele reden om mijn veters te strikken, uitgebreid te staan fotograferen, fluitend de toppen van bomen af te speuren, e.d. Mijn aangeboren acteerkunst kon ik dus voor andere gelegenheden bewaren. Dank voor deze leuke cache.

traditional18092. druk bosje 2 by xenos115
18091smileyTotaal geen druk. Dat was fijn, want ik heb wel even rondgestruind alvorens de juiste locatie hier in het Alblasserbos te spotten. Prima verstopmethode, maar dat ben ik zo langzamerhand wel van deze CO gewend. Dank daarvoor.

mystery18091. de groep Bonus by xenos115
smileyWie verstopt er nu een bonus midden in het weiland? Deze CO zeker niet. Conclusie daarom dat ik wel weer iets ergens verkeerd had genoteerd of zo. Voordat ik dat helemaal tot op de bodem ging uitzoeken, heb ik de cache maar gegraaid. Zoveel opties waren er hier niet. Pas daarna realiseerde ik me mijn foutje. Totaal niet erg. Het was volbracht.
Hierbij daag ik mijn goede vriend Biertje uit, deze 4 caches hier bij Alblasserdam net als ik geheel zelfstandig te vinden. Als hem dat lukt, zal hij nog behoorlijk opkijken bij het loggen van deze cache, zo schat ik in. Het is volgens mij niet zijn merk. Hij gaat meer voor de tripels en zo.
Dank voor deze mooie miniserie.

18090traditional18090. Groep 3 by xenos115
smileyNet als bij Groep 2 vond ik hier eerst de aanwijzing. Maar de echo van mijn dreiging bij de vorige cache bleek ook hier te zijn doorgedrongen. Ok, ik moest flink aan de bak en werd bovendien op het verkeerde been gezet door duidelijk geboorde gaten waarin zich overigens alleen oorkruipers bevonden die haastig maakten dat ze wegkwamen toen ik met mijn handige schroevendraaiertje in de gaten begon te peuteren. Uiteindelijk gaf de cache zich gewonnen, was ik flink wijzer geworden omtrent de schavuitachtige acties van de CO en keerde optimistisch terug naar Groep 1 om aldaar de laatste ontbrekende aanwijzing te vinden. Dank voor deze mooie cache met bijbehorende aanwijzing.

traditional18089. Groep 2 by xenos115
smileyVrij snel vond ik hier de aanwijzing, maar de cache zelf, ho maar. Het moest niet gekker worden. Na 2 van de 3 Groepscaches had ik 1 cache gevonden en 1 aanwijzing. Reden dus om mij gruwelijk kwaad te maken en pas toen ik dreigde het hele stuk bos hier gelegen in de holte van een overbodig geworden rivierarm van de rivier De Alblas, met de grond gelijk te maken en vervolgens te vermalen om het daarna als groenbemester te gebruiken, gaf de cache zich gewonnen en kon ik eindelijk mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.

traditional18088. Groep 1 by xenos115
18088smileyJe wilt niet weten hoe lang ik bezig ben geweest om de aanwijzing voor de bonus hier te vinden. Omdat dit de eerste van de 3 Groepcaches was, bleek ik nog niet ingesteld te zijn op de geniepige acties van deze CO. Dus na het vinden van de cache hier ben ik maar doorgewandeld om tijdens het rondje de andere twee caches te vinden en wijzer te worden omtrent de aangebrachte aanwijzingen voor de bonus.
Terug na het rondje was ik een heel stuk wijzer, maar weer heb ik vergeefs lopen zoeken en toen het besluit genomen om eerst te gaan lunchen. Moet ook gebeuren en bovendien kon het me nieuwe kracht geven. Na 4 volkoren boterhammen + een mok heerlijk warme thee uit de thermoskan heb ik de zoektocht voortgezet en eindelijk, eindelijk, eindelijk bleek de aanwijzing toch aanwezig. En nog duidelijk ook. Dat ik de aanwijzing daarna verkeerd noteerde is een onnozel detail. Ik schuif het op mijn vermoeidheid en frustratie. Op naar de bonus! Dank voor deze leuke cache met bijzondere plus.

traditional18087. Zicht op de Heerenhof by kokochanel
smileyVanaf mijn parkeerplekje had ik uitstekend zicht op de cache, het enige zicht dat mij in eerste instantie interesseerde. En het lag op slechts 12 meter. Helaas ontbrak een bruggetje, zodat ik een paar honderd meter moest omlopen om er te komen. Geen probleem overigens met het mooie zonnige maar nog wel frisse ochtendweer.
Nadat ik mij op de stash area bijkans een breuk had getild, mocht ik mijn worteltekening plaatsen en genieten van het zicht op de Heerenhof. Dank daarvoor.

18086mystery18086. Salade by blonkies
smileyAls fervent liefhebber van salades trok ik naar Hendrik-Ido-Ambacht om daar het neusje van de zalm in de salade te vinden. Voor mijn doen had ik de salade-puzzel tamelijk snel gekraakt en daar was ik al trots op. Hongerig betrad ik de stash area die gelegen was ergens in de buurt van een ziekenhuis en vond van alles behalve een cache.
Ik wilde al een hulplijntje uitgooien naar de mij bekende geocacher Xizat die zelf onlangs ook hulp had gehad bij het vinden, toen ik nog een laatste vertwijfelde poging deed. En met succes. Wel was ik blij, dat ik daarna nog al mijn vingers had en er dus niet een of meerdere ergens in een vissalade of vissoep zouden terechtkomen.
Dank voor deze leuke cache.

mystery18085. Geen doorgaande weg by VaderBES
smileyMijn GPS 62S weer eens van stal gehaald om een chirp-cache te verschalken. Dat moest dan gebeuren in het brave Hendrik-Ido-Ambacht alwaar in de wijk Krommeweg zich een niet-doorgaande weg slingerde die bij mijn wandelingetje bijzondere aandacht kreeg. Bij de start kwam het chirp-signaal meteen binnen, maar het werd wel door mijn GPS als zwak beoordeeld.
Op de stash area heb ik behoorlijk lang lopen zoeken, vooral omdat ik de hint verkeerd begreep. Aan de sporen te zien, was ik vast niet de enige. Geen probleem overigens, want dat is nu eenmaal geocaching, het spel van de interpretatie-duidingen. Uiteindelijk probeerde ik maar eens wat andere plekjes en vond de leuk verstopte cache. Dank daarvoor.

traditional18084. Sandelingen-Ambacht Het Hoogenbergpad by kokochanel
18083smileyTerwijl het verkeer over de nabij gelegen snelweg A15 denderde, denderde ik op mijn vouwfietsje door het mooie, uitgestrekte Sandelingen-Ambachtpark hier bij Hendrik-Ido-Ambacht. Het was nu 's-ochtends nog een beetje frisjes, maar het zonnetje scheen. Het zou een mooie dag worden en deze fraai verborgen cache verhoogde mijn moreel nog meer. Dank daarvoor.

traditional18083. Hondenstrandje by JELYAMRO
smileyGeparkeerd bij het theehuis en op mijn vouwfietsje gesprongen om even door het mooie, uitgestrekte Sandelingen-Ambachtpark hier bij Hendrik-Ido-Ambacht te fietsen. Wat vooral opviel waren de alom rondstruinende hondenuitlaters. Bij de stash area twee dames met drie honden die opmerkelijk goed luisterden. Terwijl de dames op zeker 50 meter afstand waren, gaven ze de honden met normale stemkracht, dus zonder te roepen een commando, en de dieren schoten onmiddellijk plat op hun buik toen ik ze op minder dan 5 meter afstand passeerde, duidelijk wachtend op het volgende commando. Dat deed me zo goed, dat ik even verderop na het afstappen de cache al na 3,2 seconden had gespot. Mooi plekje. Dank daarvoor.

18081traditional18082. Sandelingen-Ambacht Het Palmhoevepad by kokochanel
smileyMooi park hier bij Hendrik-Ido-Ambacht. Eerst maar eens het Palmhoevepad onderhanden genomen. Ongeveer 30 meter bleek voldoende om de cache te bereiken. Die was op keurige wijze via een veelgebruikte methode verstopt. Daar houden geocachers als ik wel van. Dank daarvoor.

traditional18081. Visplaats Achterambachtseweg by kokochanel
smileyGeen vissers hier en ook ik begon er niet aan om die arme schepsels hier uit de Waal te sleuren met een hengeltje. Het duurde wel even voordat ik de cache vond. Ik ben intussen wat betere en gehaaidere verstopmethodes gewend. Dit was wel heel simpel en niet erg inspirerend. Toch dank voor de moeite.