23-03-2014

De wijk IJsselmonde in Rotterdam kon wel weer eens mijn bezoekje gebruiken. Er lag van alles wat en het ging niet altijd goed. Uiteindelijk wel tevreden huiswaarts gekeerd.

 

multi18080. Poppetje gezien?.....cache-je dicht by Banjobende
18080smileyDeze multi in de wijk IJsselmonde van Rotterdam ging als een tierelier van start. Ik startte bij wp4, het laatste wp in de rij, en noteerde de duidelijk aanwezige twee poppetjes op het bord. Fluitend naar wp3, alwaar ik liefst 4 poppetjes verdeeld over twee borden aantrof. Bij wp5 geen poppetjes, dus 0 genoteerd. Bij wp2 stokte de tierelier, want ik constateerde een mismeting van ongeveer 40 meter alwaar zich 4 poppetjes over twee borden verdeeld ophielden. Toch maar 4 genoteerd. Bij wp1 hetzelfde probleem en hier 2 genoteerd.
Met de gevonden cijfers aan het rekenen en het resultaat was een cachelocatie aan de andere kant van de nabij gelegen snelweg. Dat kon niet. Merkwaardig, ik zou toch geen foutje hebben gemaakt? Dat overkomt mij namelijk zelden, hum.
Ik ging maar eens de beschrijving lezen. Dat zou ik vaker moeten doen, want nu bleek dat ik het volledige concept van deze cache had gemist. Vijf foto's met poppetjes had ik over de vijf wp's moeten verdelen. De foto's op mijn iPhone bleken te klein voor dit doel. Dus mijn vaste 24/7 helpdesk gebeld voor hulp. Die nam niet op, wat inhoudt dat er een stevig woordje met Biertje zal moeten worden gesproken. Sancties zijn niet uitgesloten.
18079Gelukkig beschik ik over een gelijkwaardige alternatieve helpdesk en die gaf wel thuis. Letterlijk en dat was fijn, want zo kon Loze Jorry eventjes op zijn pc de poppetjes voor mij tellen en bovendien meedenken. Overigens stoorde ik deze fanatieke schaatser wel, want hij zat aan de tv gekluisterd het WK schaatsen te volgen.
Met de nieuwe info ben ik aan de slag gegaan. Om niet te spoileren, rapporteer ik hier niet al mijn listige en duivelse uitgehaalde kunsten, maar vermeld alleen dat ik na verloop van tijd als een gezegend man met de cache in handen stond. Het was gelukt. Dank voor deze mooie cache.

traditional18079. De Kooi - Eendennest by mar-ine
smileyDe eenden hier op de Rotterdamse kinderboerderij De Kooi hadden vreemd gevormde snavels. Had een gediplomeerde bananenkrombuiger in zijn vrije tijd deze eenden onderhanden genomen? Eerlijk gezegd vond ik zijn acties niet geslaagd en adviseer de man zich voortaan alleen nog met bananen bezig te houden. Laat deze lieve eendjes met rust.
Na een kort wandelingetje arriveerde ik op de stash area alwaar een stel kippen van het merk Sabelpootkriel nieuwsgierig toekeken hoe ik de cache vond en mijn worteltekening plaatste. Dat deden ze me niet na. Dank voor deze mooie cache.

18078traditional18078. Stampertje by HeinHuvi
smileyBambi en Stampertje, wie kent ze niet, het tekenfilmduo dat menig kinderhartje sneller deed kloppen? Mijn oude hartje geraakte ook enigszins in een versnelling, maar niet bij het zien van dit kunstzinnige hoogstandje, maar van het bord dat naar de ingang van de kinderboerderij wees. Dus snel de Stampertje cache gelogd en op naar de echte dieren. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional18077. Eten in Barendrecht by Spotcatus
smileyHamburgerrestaurants, je moet ervan houden. De CO blijkbaar wel, zelfs zodanig dat hij ter ere daarvan een cache hier in een uithoek van Barendrecht heeft geplaatst. Ik neem overigens aan dat de hamburgers wel wat groter uitvallen dan de nietige cache hier. Dank voor deze cache.

 

18076mystery18076. Park de Twee Heuvels: Bonus, Black Box by Machos casa
smileyAls een park twee heuvels bevat, noemen ze zo'n park in Rotterdam heel nuchter : Park de Twee Heuvels. En dat terwijl er vast wel andere speelsere mogelijkheden voor de naamgeving zijn. Maar als vreemdeling hier in de wijk IJsselmonde moest ik het ermee doen en na een rondje langs allerlei verborgen grondstoffen, mocht ik de bonus verzilveren. Dat viel me nog niet mee. Ik heb behoorlijk rond lopen struinen totdat ik beter keek op de plek die in eerste instantie mijn aandacht had getrokken en raak graaide. Zodoende hoefde ik niet de twee heuvels af te graven om mijn doel te bereiken. Dank daarvoor.

traditional18075. Park de Twee Heuvels: Niks ? by Machos casa
smileyNoem dat maar niks. Hier stak toch echt een cache al was ie maar klein. Zo, het kwartet was vol en hierna mocht ik de bonus gaan graaien. Dank voor deze cache.

traditional18074. Park de Twee Heuvels: Metaal by Machos casa
18072smileyOngetwijfeld de leukste uit deze kleine serie en inderdaad van metaal. Wel even een stukje door het moeras, maar mijn hydrofobe sportschoenen deden uitstekend hun werk. Dank voor deze leuke cache.

traditional18073. Park de Twee Heuvels: Plastic by Machos casa
smileyDit plastic geval lag toch wel erg bloot te blinken in de ochtendzon. Na het loggen heb ik voor een flinke bedekking gezorgd met volop aanwezig natuurlijk materiaal. De volgende bezoeker zal daardoor wel wat langer moeten zoeken dan ik, schat ik in, want ik had bovendien wat miswijzing. Dank voor deze cache.

traditional18072. Park de Twee Heuvels: Hout by Machos casa
smileyHout volop in dit park, maar hier ging het om het juiste stuk hout. Dat vond ik en voorzag de logrol van mijn eerste worteltekening van deze kleine serie. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

18070traditional18071. Cache voor Piet by hariri
smileyIJsselmonde zal best een leuke wijk zijn, maar ik weet daar niets over te vertellen. Piet heeft er blijkbaar al sinds 1968 gewoond. Heeft hij mij gezien toen ik zondagochtend om 10.25 uur de listige cache van mijn worteltekening voorzag? Ik heb er niets van gemerkt. Dank voor deze leuke cache.

 

mystery18070. Geel bij rood en wit by Kimopo
smileyOnder de toeziende ogen van Graziano Pellè en Lex Immers plaatste ik mijn worteltekening. Ze leken te bedelen om ook mijn gestileerde krabbel in hun verzameling te mogen opnemen, maar daar begon ik niet aan. Voor je het weet, staat heel Feijenoord bij mij op de stoep. Gauw weer verder dus. Dank voor deze leuke cache.

traditional18069. IJsselmonde: de Adriaen Janszkerk by machos casa
smileyDe kerkklok luidde toen ik om 10 uur hier in Rotterdam de cache zocht. Geen idee wanneer de dienst zou beginnen. Mij zien ze daar trouwens toch niet, want mijn dagprogramma liet dat niet toe. Dank voor deze cache.