20-03-2014

Grote fietsronde langs de Vecht en een klein fietsrondje bij Oud-Zuilen. Enkele bijzondere tot zeer bijzondere ontmoetingen.

 

traditional18068. Verzorgingsplaats Haarrijn by U571
18066smileyCarpool hier, verzorgingsplaats daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Ook deze hier genaamd Haarrijn
Bleek er zo eentje te zijn.

traditional18067. Carpool Cache Vinkeveen by Zomerzwaluw
smileyCarpool hier, carpool daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Ook hier bij Vinkeveen
Vond ik er zo een.

traditional18066. Rondom de Vecht # 14 by Zomerzwaluw
smileyOp een mooi plekje aan het water met uitzicht op een oer-Hollandse molen vond ik de laatste cache op mijn fietsrondje langs de Vecht die ik in Vreeland was begonnen en dus ook zou eindigen. Het was een cache in stijl. Keurig gedaan. Dank daarvoor en voor het prachtige rondje met goed verzorgde caches op mooie plekjes.

18065multi18065. Rondom de Vecht # 13 by Zomerzwaluw
smileyDe mevrouw van het winkeltje aan de Vecht bleek enigszins sadistisch van aard. Ze beloofde mij, dat als ik de aanwijzing op haar winkeltje niet zou vinden, ze me pas na een half uur zoeken een tip zou geven. En dat was dus mijn kennismaking met Vreeland. Gelukkig was ik daarvóór bij het café wel succesvol evenals bij het infobord. Voordat ik me echt kwaad maakte en van plan was de winkelmevrouw te trakteren op billenkoek, vond ik het gezochte, kon ik even rekenen en vervolgens naar de cache fietsen. Die was mooi verborgen. Dank daarvoor.

traditional18064. Rondom de Vecht # 12 by Zomerzwaluw
smileyWel even wat over een stuk grindweg richting Wijde Blik ploegen, maar dan heb je ook wat. Namelijk #12 uit de reeks en niet een van de lastigste om te vinden. Dank daarvoor.

traditional18063. Rondom de Vecht # 11 by Zomerzwaluw
18063smileyHet is ook altijd hetzelfde met mij. Sowieso zijn bukken en door de knieën gaan niet mijn favoriete bezigheden, maar hier was het absoluut nodig. Wat zou het dan fijn zijn om bij de eerste graai succes te hebben. Niet dus. In plaats van eerst eens rustig goed te kijken wierp ik mij her en der en vooral aan de linkerkant van de steiger als een volleerd moslim ter aarde, met als ik het goed heb geteld pas bij de zevende poging succes. Pfff. Dank daarvoor.

traditional18062. Rondom de Vecht # 10 by Zomerzwaluw
smileySmal hier en dan ook nog auto's die willen keren. Bovendien reed ik iets te ver door alwaar wegwerkzaamheden waren. De boel lag enigszins open. Nadat een mevrouw met veel moeite haar auto had gekeerd, kon ik gaan zoeken en een stukje terug een fraai staaltje huisvlijt tackelen. Dank daarvoor.

multi18061. Rondom de Vecht # 9 by Zomerzwaluw
smileyOp de eindlocatie werd ik aangesproken door een dichtbij wonende man. Twintig minuten ervoor had hij twee dames gezien die zich exact hetzelfde gedroegen als ik en ook op precies dezelfde locatie. Dat vond hij wel bijzonder en dat was het ook. Ik heb hem het reilen en zeilen van het geocachen uitgelegd en hij begreep het. Hij weet dus nu wat er zich regelmatig voor zijn huis hier in Loenen aan de Vecht afspeelt. Ik heb hem op het hart gedrukt om niet voor te zeggen bij eventuele radeloze zoekers. "Mag ik wel 'warm' zeggen?" vroeg hij. Ja, dat mag.
Dank voor deze mooie cache.

18060traditional18060. (G)een brug te ver # 4 by Zomerzwaluw
smileyVoor de derde keer hier bij deze "ellendige" cache. Je wilt niet weten wat ik hier allemaal bij deze Breukelense brug heb onderzocht. Dankzij Biertje wist ik nu gelukkig de juiste plek. Ja, dat was me de vorige keren precies een brug te ver. Nu in één graai raak. Kennis is macht. Dank daarvoor.

mystery18059. Happy Birthday Ben! by Zomerzwaluw
smileyAls notoir bierliefhebber en dan speciaal tripels van allerhand allooi en smaak, was de puzzel natuurlijk een makkie. Ik rook de antwoorden als het ware al van verre. Is Ben echt getrakteerd op alle 8 tripels van het plaatje in de beschrijving te weten: Hoegaarden, Westmalle, Karmeliet, La Trappe, Duvel, Grimbergen, St. Bernardus en Houblon Chouffe? De bofferd. Zo wil ik ook mijn verjaardag vieren.
Samen met Aturenhout die ik vandaag toevallig trof, heb ik de toepasselijke cache hier in Breukelen kunnen vinden. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

traditional18058. Rondom de Vecht # 22 by Zomerzwaluw
18057smileyOp de stash area troffen Aturenhout en ik Sjoco aan en naar wij dachten konden wij zo de cache overnemen om te loggen. Niet dus. We moesten de petling zelf vinden. Aturenhout had het buisje in 2,2 seconden in handen. Niet echt moeilijk dus. Voor Aturenhout was het de laatste in de serie. Ik moest nog even door. Dank voor deze leuke cache.

traditional18057. Rondom de Vecht # 21 by Zomerzwaluw
smileyToen ik kwam aanrijden samen met Aturenhout was het team 1961cofra hier al druk aan het zoeken. Even later voegde zich ook Sjoco bij het gezelschap. Met 5 personen een flink gebied afgestruind en het duurde vrij lang tot het verlossende "gevonden" door 1961cofra klonk. Ja, op deze geniepige verstopwijze was ik niet verdacht geweest. Toch heb ik die vaker gezien, zelfs afgelopen zondag nog toen ik samen met Biertje op stap was. Die cache was minder goed zichtbaar en had 4 sterren, deze 2,5. Natuurlijk mooi gedaan. Dank daarvoor.

traditional18056. Rondom de Vecht # 20 by Zomerzwaluw
smileyVoor ik goed en wel mijn vouwfietsje had neergezet, had mijn tijdelijke metgezel Aturenhout de cache al in handen. Hij was soms snel vandaag. Alsof hij deze dag ergens goed opgefrist was. Des te gemakkelijker voor mij. Dank voor deze leuke cache.

18055traditional18055. Rondom de Vecht # 19 by Zomerzwaluw
smileyEen lokale inwoner van Loenen aan de Vecht beloerde mijn tijdelijk metgezel Aturenhout en mij vanaf een afstandje en na het loggen kwam hij nader voor een praatje. Hij zat in de commissie die de oudheden van het dorpje in de gaten hield. De antieke waterpomp viel echter niet onder hun beheer, want die was nep. Vroeger heeft hier nimmer zo'n pomp gestaan, vertelde hij. Zo leer je altijd wat met geocaching. Dank voor deze mooie cache.

traditional18054. Rondom de Vecht # 18 by Zomerzwaluw
smileyAch, ach, wat kan ik veel vertellen over deze molen in Loenen aan de Vecht en de molenaar zijnde een jonge vrouw, maar we moesten door. In eerste instantie had Aturenhout hier vandaag al eens vergeefs gezocht en hij kon bijna niet geloven dat ik bij mijn eerste graai succes had. En toch was het zo. Dank voor deze leuke cache.

traditional18053. Rondom de Vecht # 17 by Zomerzwaluw
18053smileyTerwijl Aturenhout even terug fietste naar de vorige cache omdat hij daar zijn GPS-apparaat had laten liggen, graaide ik de cache en kon hem zo het logrolletje aanbieden toen hij kwam aanrijden, gelukkig met zijn GPS-apparaat. Bijna vergat hij het apparaat hier weer, maar bijtijds pakte hij de even op de grond gelegde GPS weer op, tersluiks kijkend of ik het had gezien. Ja dus, hahaha. Dank voor deze leuke cache.

traditional18052. Rondom de Vecht # 16 by Zomerzwaluw
smileyIn eerste instantie was Aturenhout van mij weggefietst bij de vorige cache, omdat we beiden de caches in ons eigen tempo wilden vinden. Hij had dan ook al geruime tijd hier vergeefs gezocht, toen ik arriveerde. Gelukkig kende ik deze geniepige verstopwijze en konden we beiden loggen. Vanaf hier besloten we dan maar om samen het traject tot aan Breukelen af te leggen. Dat bleek heel gezellig. Dank voor deze lastige cache.

 

18051traditional18051. Rondom de Vecht # 15 by Zomerzwaluw
smileyHier ontmoette ik een bijzondere man, vooral bijzonder vanwege het feit dat hij enkele uren hiervóór kopje onder was gegaan in de Vecht bij het zoeken naar een cache. Het was Aturenhout uit Rijnsburg die net als ik een rondje rondom de Vecht fietste. Hij had bij één van de aan de waterkant geplaatste caches niet goed opgelet op het gladde gras en was pardoes in de Vecht gekukeld. Dat hij hier met droge kleren naast me stond, wekte dan ook zeer mijn verbazing. Het bleek dat hij bij vriendelijke nabij wonende mensen had mogen douchen en koffie drinken, terwijl zijn kleding intussen in drie kwartier volledig was opgedroogd in de droogtrommel.

Het eerste wat hij trouwens deed nadat hij uit het water was gekropen, was de cache loggen!!! Dat is dus de ware mentaliteit! 

 Deze cache hier bleek een kolfje naar de hand van Aturenhout gezien zijn ervaring met water, hahaha. Gezamenlijk zijn we daarna naar zijn eindpunt Breukelen gefietst en hebben alle caches onderweg kunnen vinden. Dank voor deze mooie cache. 

Je kunt het verbijsterende verhaal van Aturenhout eventueel hier lezen:

http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=88be7382-1690-4b28-ba55-9039aa217a29

traditional18050. Verzorgingsplaats Ruwiel by U571

smileyCarpool hier, verzorgingsplaats daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Ook deze hier genaamd Ruwiel,
Prima te bereiken per automobiel.

traditional18049. Oud Zuilen 2 by geurdy
18049smileyTwee nieuwsgierige langswandelende dames plus onverschillig hondje vroegen mij wat hier zo interessant was. Ik heb het ze in geuren en kleuren uitgelegd. Hun monden vielen open van verbazing dat ik helemaal uit Delft was gekomen om hier zo'n "onbenullig" dingetje te vinden, hahaha. Maar ik kwam natuurlijk voor de mooie omgeving en het mooie weer, dat snapten ze ook wel. Kortom, caches geven aanleiding tot boeiende gesprekken. Zo ook hier. Dank daarvoor.

traditional18048. oud zuilen 3 by geurdy
smileyMet twee caches aan beide kanten van het Kerkhoflaantje en waarvan ik #6 niet kon vinden, sloeg mij de angst om het hart bij het aanrijden. Dat bleek helemaal niet nodig. Uit medelijden waarschijnlijk was #3 zeer gemakkelijk verstopt. Dank daarvoor.

traditional18047. Bourgondische Cache 2.0 by Teumaat
smileyBijna 10 jaar geleden vond ik op deze plek de voorganger. Vandaag dus nummer 2.0 en nog steeds vond deze Bourgondische lekkerbek het leuk de locatie te bezoeken. Deze keer op mijn vouwfietsje in tegenstelling tot vorige keer, toen het bovendien regende. Bij een stralend blauwe lucht heb ik met plezier mijn worteltekening kunnen plaatsen. Dank daarvoor.

18046

 

 

traditional18046. oud zuilen 4 by geurdy
smileyHier vond een bijzonder gesprekje plaats.
Dame op fiets stopte en vroeg me:
"Bent u aan het vissen?"
"Zonder hengel?" vroeg ik terug.
"Bent u aan het vogels kijken?"
"Eeh..."
"Bij mij thuis zitten duikertjes, van die zwart-witte. Leuk hè?"
"Eeh ... Eenden? ..."
"U hebt echt nergens verstand van, hè?"
"Eeh ... Nee ..."
En snel fietste ze weg.
En ik ging de cache zoeken.
Leuk gedaan en grappige hint. Dank daarvoor.

 

traditional18045. oud zuilen 5 by geurdy
smileyNa de teleurstelling bij #6 vond ik hier troost bij #5. Van emotie helemaal vergeten te Belle. Hopelijk vond Belle dat niet erg. Ook de prachtig gelegen molens verderop droegen bij aan mijn totale verbijstering. Gelukkig was ik nog nuchter genoeg om snel de cache te vinden en even te blazen. Dank daarvoor.

traditional18044. oud zuilen 1 by geurdy
18044smileyZo te zien waren alle tuintjes hier langs de Vecht winter-, zomer-, herfst-, maar vooral lenteklaar, want vandaag werd het lente. Prachtig weer bovendien. Hier mijn bolide geparkeerd en het rondje op mijn vouwfietsje afgelegd in het ochtendzonnetje. De eerste en alhier geplaatste cache was snel voor de bakker. Dank daarvoor.

traditional18043. Park B by Wilcyweg & tuinkabouter.
smileyDe beschrijving van deze cache lezende was het opvallend op hoeveel verschillende wijzen het woord 'park' geschreven kan worden. Ook van veel andere woorden zijn de letters verhaspeld. Hebben we hier te maken met een dyslectische CO misschien? Hiervoor heb ik een tip: haal de tekst – die toch je visitekaartje is voor de cache - eens door een spellingscontrole. Scheelt heel wat foutjes.
Ik heb hier bij het speeltuintje en de tennisbaan vlak naast de A2 trouwens wel even lopen zoeken, voordat ik het listige en ook wel leuke plekje ontdekte waar het doosje verstopt was. Dank daarvoor.

traditional18042. MECC: Maarssense Eerste Carpool Cache by marjanenluuk
smileyCarpool hier, carpool daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Ook deze hier bij Maarssen,
In het donker verlicht met nachtkaarsen.