16-03-2014

Samen met Biertje de van 400 favorites voorziene multi 'Hel van Loon' gewandeld. Het was echt een hel, vooral door eigen schuld.

 

traditional18041. Loonse Duin by Pruttelpotje
smileyHoewel hondsmoe van alle ontberingen bij de hel van Loon, was er nog tijd voor en toetje. Dat bleek keurig te zijn verborgen op een hoekje ergens in Loon op Zand. Blij reden Biertje en ik daarna huiswaarts. Het was volbracht. Dank daarvoor.

multi18040. De Hel Van Loon by Team Meelhopper
18040smileyOmdat ik voorzag dat het misschien eenzaam zou zijn in de hel, had ik Biertje op het laatste moment uitgenodigd om mij moreel bij te staan in mijn nood. Gelukkig stemde hij toe en zo trokken wij samen de bossen in bij Loon op Zand en wisten niet wat ons overkwam.
Hel? Waar was hier de hel? Een zeer eenvoudige multi door een mooi bosgebied werd ons voorgeschoteld en wij wandelden opgewekt en probleemloos van wp naar wp. Ok, bij wp5 moest we even flink aan de bak met wat tellen en rekenen, maar dat was ons wel toevertrouwd.
Ook een kleine koerswijziging vanwege bosonderhoudswerkzaam-heden bleek geen probleem, al keken wij wel raar op van het aangeboden tussenpunt ergens midden in het bos. Zo trokken wij opgewekt en elkaar grappige verhalen vertellend voort totdat wij wp11 moesten zoeken...
Bij het zoeken van wp11 ging het gruwelijk mis en niet zo'n klein beetje gruwelijk ook. Door eigen toedoen – niet goed lezen – kwamen wij toch nog onverwacht in de hel terecht, namelijk een gedeelte van het bos waar wij niets hadden te zoeken. Daar waren we ons echter niet meteen van bewust. Pas toen het te laat was, drong de weerzinwekkende waarheid tot ons door. Lamgeslagen stonden wij daar, liepen als een kip zonder kop rondjes, keerden op schreden terug totdat wij dolgedraaid de CO belden om hulp. Die gaf gelukkig goede aanwijzingen, maar het leed was geschied. Ons moreel was weliswaar nog hoog, maar de scherpte was verdwenen.
18039Wij zijn niet trots op onze activiteiten in het laatste deel van deze tocht. Omweg na omweg, het hield bijna niet op. Uiteindelijk vonden we cache wel, maar hadden toen 13,2 kilometer op de teller, flink meer dan de door de CO genoemde en benodigde 4,5 kilometer. Bekaf maar toch blij de hel te hebben overleefd verlieten wij het van smokkelroutes en vluchtpaden vergeven gebied.
Toch dank voor deze uitdagende cache.

traditional18039. Het Rustpunt - De Moersedreef by Team Alink
smileyNa een ochtend intensief geocachen rondom Kaatsheuvel sloeg de eetlust toe en besloten Biertje en ik gebruik te maken van een echte rustplaats voor de noodzakelijke lunch. De keuze viel op dit rustpunt dat bovendien was voorzien van een cache. Biertje spotte het geval in no time, maar liet niets merken zodat ik de illusie had deze cache hier als eerste te hebben gevonden.
De lunch smaakte daardoor dubbel zo lekker. Een beetje vreemd was dat Biertje na de lunch enkele malen zijn leven waagde door als een bezetene over de weg heen en weer te rennen, waar toch regelmatig autoverkeer plaatsvond. Gelukkig gebeurden er geen ongelukken en schijnen er leuke foto's van ons samen te zijn gemaakt. Ik ben benieuwd. Dank voor deze leuke cache.

traditional18038. Het Rustpunt - St. Annapadje by Team Alink
smileyBij rustpunten zijn caches in het algemeen niet lastig verstopt. Biertje die een voorkeur heeft voor het oplossen van ingewikkelde vraagstukken, had dan ook in zijn onmetelijke wijsheid besloten, dat ik hier het doosje mocht vinden. Helaas lukte dat niet, zodat ik een kleine doch overduidelijke aanwijzing van hem kreeg en blij mijn worteltekening naast zijn Bierkrabbel mocht plaatsen. Dank daarvoor.

traditional18037. Pietje - Is de cache kwijt by Ralph en Thomas
18037smileyAls mensen iets kwijt zijn is Biertje de eerste die zich meldt om te helpen zoeken. Zo ook hier tussen Kaatsheuvel en Tilburg, waar Pietje huilend zijn verdriet stond te ondergaan. Natuurlijk hielp ik ook driftig mee het verlorene terug te vinden, maar na alle bomen en struiken in de omgeving minstens tien keer indringend te hebben onderzocht, stond Pietje nog steeds met lege handen.
Dit was het moment waarop Biertje zich echt kwaad maakte en enthousiast een boom beklom om in een vogelkastje nadere info op te doen. Hij las me de gevonden tekst voor en werd alleen nog maar nijdiger, temeer daar hij zelf vooraf al had voorspeld, dat de info niets zou opleveren. Ik durfde niet te vragen waarom hij dan toch aan de klimpartij was begonnen.
Of had Biertje mij toch listig te pakken en niet de complete tekst voorgelezen? Vrij snel na zijn vogelhuisbezoekje werd hij verdacht stil en kreeg een vreemde doch vastberaden blik over zich die ik wel van hem ken als hij dichtbij succes staat. Dat wetende sprak het dan ook vanzelf dat hij niet veel later de cache in handen had en ik mijn worteltekening naast zijn Bierkrabbel mocht plaatsen. En Pietje natuurlijk dolblij.
Dank voor deze zeer listig verborgen cache.

18036traditional18036. Het Rustpunt - Veldstraat by Team Alink
smileyBiertje staat alom bekend om zijn joviale aard. Hij begrijpt als geen ander dat tijdens een dagje geocachen waarbij meerdere caches worden bezocht, het niet echt prettig is voor een metgezel om steeds te moeten aanzien hoe Biertje voortdurend scoort. Niet dat hij het met zoveel woorden zei, maar ik begreep aan zijn houding dat ik hier, op het rustpunt in de buurt van Kaatsheuvel, het doosje mocht vinden. En dat lukte. Goed voor mijn moreel. Dank daarvoor.

traditional18035. De Bosvaert by PlusscoutsMLK
smileyHet lastigste was hier om de file van de Efteling te omzeilen. Dat lukte dan ook niet. Na 5 minuten stilstaan heb ik mij uit de file geworsteld, ben omgekeerd en via een omweg naar de Scouting van Kaatsheuvel gereden. Metgezel Biertje was meteen klaarwakker bij het aanrijden, want scouting zit hem zijn hele leven al in het bloed. Het spreekt dan ook vanzelf dat hij in no time de cache in handen had en ik mijn worteltekening naast zijn Bierkrabbel mocht plaatsen. Dank voor deze leuke maar wel ietwat kapotte cache.

traditional18034. Pietje - Pakt uit by Ralph en Thomas
18034smileyEr was hier maar één die uitpakte en dat was Biertje. Ik had hem gevraagd om mij vandaag te helpen bij een lastige multi, maar hij nam het begrip helpen heel ruim. Als een volleerd inbreker ging de goede man hier in Kaatsheuvel tekeer om de juiste brandkast te openen. Geen middel liet hij onbenut om zijn doel te bereiken. Ik mocht slechts op een afstandje toeschouwer zijn bij zijn gruwelijke werkzaamheden. Het spreekt dan ook vanzelf dat op zeker moment de juiste kluis werd geopend en ik mijn worteltekening naast zijn Bierkrabbel mocht plaatsen. Dank voor deze prachtig uitgevoerde cache.