09-03-2014

Lange boswandeling bij Maarn voorafgegaan door een bezoekje aan Woudenberg.

 

multi17979. Na Regen Komt Dorrestijn by Jut en Jul
17979asmileyZelden zo'n drukte gezien als vandaag. Een schitterende zondag in maart joeg vrijwel alle mensen het huis uit en de natuur in. Onderweg bij deze multi een complete chaos bij de piramide van Austerlitz. Auto's joegen over de fietspaden op zoek naar parkeerplekjes. Die waren er niet genoeg. Uiteindelijk werd besloten de auto's dan maar bovenop de piramide te parkeren. Ja, je moet toch wat.
Ik had besloten ruim de tijd te nemen voor de wandeling door de bossen bij Maarn om optimaal te genieten. Zo kuierde ik van wp naar wp en natuurlijk bleef de traditionele rekenfout niet achterwege. Daardoor een stukje moeten omlopen met als gevolg aan het eind totaal 8,3 kilometer op de teller en een fraaie cache gevonden.
Een groot deel van de route had ik zicht op twee geocachers waarmee ook nog een kort babbeltje plaatsvond. Bij een heideveld zag ik hen voor het laatst. Ik zie nu in de logs dat dit het team Dikkiedee betrof en dat zij de cache ook hebben gevonden.
De titel bleek niets van doen te hebben met de bekende zwartgallige cabaretier. Die zal hier wel nooit door de bossen dwalen, vermoed ik. Ik dus wel en ik heb genoten. Dank voor deze mooie cache.

17978mystery17978. Filter Out of Order by gerardvanhaandel
smileyDirect bij het uitstappen werd ik hartelijk begroet door de CO die mij meteen ook maar de werking van het niet meer gebruikte filter uitlegde. Het loggen bleek geen probleem. Peilen wel, maar dan voor de CO die nog tamelijk nieuw is in het vak van geocaching. Hij vroeg of ik samen met hem een daaraan gewijde cache van team Kleijn wilde doen, maar die had ik een jaar of tien geleden al gekraakt en bovendien had ik een ander programma in mijn hoofd, dat ik graag wilde afwerken. Aldus de CO bedankt voor zijn cache en Woudenberg verlaten om bij Maarn een leuke multi te gaan wandelen.

traditional17977. Zeehelden in straatnamen by TeamThoroCatchers
smileyIk vraag me af of Piet Hein destijds ook zijn laarzen gebruikte om water te hozen. Ik denk het niet, want dat liet hij over aan zijn personeel. Als zzp-er stond ik er echter alleen voor hier in Woudenberg en ik moet zeggen, mijn laarzen kwamen prima van pas om het doosje-in-de-buis-probleem op te lossen. Tenminste, ik goot het water, dat ik uit de belendende vijver had gevist, in de buis dat het een lieve lust was. Mijn verwachting, dat het doosje dan spontaan in een ware sprankelende fontein naar buiten zou schieten, bleek te hoog gegrepen, nou ja, eigenlijk te laag. Kortom, het kreng werkte niet echt mee. Zonder vrije handen was het sowieso een probleem. De CO, blijkbaar iemand met humor, had namelijk de buis aan de onderkant van een gaatje voorzien. Dus met één hand het gaatje dichthouden, met de andere hand mijn laars leeggieten en hopen dat het doosje ver genoeg boven de rand uit zou ploppen om snel te kunnen grijpen voordat het water weer zakte. Na enkele mislukte pogingen kon ik gelukkig eindelijk raak graaien. Pfff, wat een bevalling.
Dank voor deze "leuke" cache.

traditional17976. met STIP op de kaart ... Woudenberg by matranja
17975smileyWat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
De cache op deze STIP in Woudenberg
Vond ik bijkans zonder erg.

 

traditional17975. brandgang by TeamvdV
smileyDe ene brandgang is de andere niet. Deze hier in Woudenberg vond ik wel apart. Meer dan genoeg huisjes voor onze gevederde vrienden. Eentje daarvan heb ik gekraakt, even binnen gekeken, gelogd en weer op slot gedaan. En dat allemaal terwijl hier en daar spelende kindertjes totaal geen aandacht voor me hadden. En zo hoort het ook.
Dank voor deze mooie cache.

 

traditional17974. De oude Spoorbaan by mariken en john
smileyPrima idee om die oude spoorbanen te laten liggen en er wandelpaden van te maken. Ik heb in de loop der tijden er al vele mogen bewandelen om er caches te vinden. Ook deze hier bij Woudenberg en Scherpenzeel mocht er zijn. En dan bedoel ik zowel de spoorbaan als de cache. De CO had iets leuks bedacht om de cache te kunnen graaien, maar ik kon het niet laten om op alternatieve wijze mijn slag te slaan. Dat lukte prima. Later deze dag kwam ik er overigens niet onderuit om in het dorp toch veel nattigheid te verspreiden.
Dank voor deze leuke cache.

17974mystery17973. Allemaal Kleuren by mariken en john
smileyTot mijn grote verbazing bemerkte ik bij het plannen van deze dag rond de doellocatie Woudenberg, dat ik warempel ooit een plaatselijke puzzel had opgelost. Dat moet in een vlaag van verstandsverbijstering zijn gebeurd. Ik kan me niet heugen wanneer deze psychose plaatsvond, maar ik was er wel blij mee. Bovendien bleek de cache precies op mijn route liggen. Die heb ik dus mooi kunnen meenemen. Dank daarvoor.

traditional17972. De Rottegatsteeg Cache by TeamThoroCatchers
smileyGelukkig heeft de straat waar ik woon een heel wat betere naam dan deze Rottegatsteeg. Als ik de geschiedenis lees van dit gebied zuidelijk van Woudenberg, ben ik ook blij daar destijds niet te hebben hoeven wonen. Nu valt het wel mee, zo kon ik constateren toen ik over het weggetje reed. Vooral veel rust. De cache leverde geen problemen op. Dank daarvoor.

traditional17971. Enige Maarsbergse CarpoolCache by Brullendemuis
smileyCarpool hier, carpool daar,
Ja, je ziet ze veel dit jaar.
Ook hier bij Maarsbergen
En bepaald niet om te tergen.