05-03-2014

Fietstocht door het Westland met verrukkelijk lenteweer. Interessante caches gevonden en afgesloten met een bezoekje aan een geocacher in Den Hoorn.

 

Hooglichten van cache-dag 5 maart 2014
De natuur had besloten dat het vandaag lente was, ook al was dat volgens de kalender 2 weken te vroeg. Het oud-Hollandse gezegde: "Als Speenkruid en Klein Hoefblad bloeit, de koe in de weide loeit" was namelijk van toepassing en dat betekende voor mij een fietstocht in het Westland, voornamelijk naar De Lier en omstreken.
17970c17970d
Het begon overigens niet echt goed, want ik vergat drinken mee te nemen. Gelukkig kon ik in het centrum van De Lier mijn slag slaan bij de super en zo mijn potentieel vochttekort tackelen. Toen ik vervolgens een brug bezocht waarbij/waaronder/waarnaast een cache zou liggen, de eerste deceptie. Ik zag de door de Eikenhofjes gefabriceerde cache-constructie wel, maar kon er niet bij. Teleurgesteld verder dus. Gelukkig liep het verder deze dag als vanouds en mocht ik enkele leuke caches toevoegen aan mijn found-list. Lees hieronder mijn avonturen bij de diverse caches.
17970a17970b
Op de thuisreis na afloop passeerde ik het dorp Den Hoorn alwaar de vrij verse geocacher Xizat zijn domicilie heeft. Hij mag dan wel nieuw zijn in het vak, zijn zoek- en verstopcapaciteiten zijn nu al legendarisch. Hij was er bij voorbeeld in geslaagd één van mijn caches te vinden, waarnaar ikzelf en een ander team langdurig vergeefs hadden gezocht. Via mail-wisseling had hij aangeboden de cache mee naar zijn huis te nemen, omdat ik van plan ben deze cache te archiveren.
Nu ik toch in de buurt was, ben ik even langsgegaan om de kist op te halen en tevens kennis te maken via een drankje en babbel. De ex-tuinder bleek zeer te genieten van zijn nieuwe hobby en onlangs in Frankrijk zijn 500e found binnen te halen. Ook zijn echtgenote is blij met de hobby naast al haar andere sociale bezigheden in het dorp.
Zo eindigde deze dag zeer positief, niet in het minst omdat ik bij thuiskomst mijn autosleutel kwijt was en dacht die onderweg te hebben verloren. En zonder autosleutel heb ik niet veel aan mijn tango-red Wortelkar. Gelukkig lag de sleutel onder mijn bed. 's-Ochtends bij het aankleden blijkbaar uit mijn zak gevallen.

multi17970. De Zeven Gaten by eikenhofjes
17970smileyOmdat ik voor geen gat ben te vangen, begaf ik mij naar de bekende locatie noordelijk van De Lier om daar de 'Parel van de Zwethzone' weer eens te bewonderen. Het onvervalst stukje natuur bleek vroeger liefst 7 gaten te bevatten. Vandaar de bijzondere naam. De CO liet mij even rekenen en toen mocht ik de cache gaan pakken. Die lag ongeveer 20 meter vanaf de door mij berekende coördinaten, maar daar keek ik niet van op. Met die prehistorische GPS-apparaten die men hier regelmatig gebruikt, kun je dat gewoon verwachten.
Hiermee was mijn cache-dag ten einde en mocht ik terug fietsen naar Delft. Dank voor deze mooie cache.

mystery17969. vanBaarsel by eikenhofjes
smileyVan Baarsel, wie kent de familie niet. Bekend in heel Delft en wijde omgeving. Ze verdienen hun dagelijks brood in de meubelen en de grutten en hebben twee lieve dochters. Hier ergens bij De Lier mocht ik na het oplossen van een puzzel mij naar een bekende plek begeven waar ik ooit een FTF scoorde na een hint van Pyne. Maar dat waren andere tijden. Toen hadden zowel de CO als vanBaarsel nog geen flauw idee wat geocaching was. Nu wel. Gelukkig maar. Dank daarvoor.

17967traditional17968. Waterberging: Kerklaan by De Doppies
smileyFijn dat hier vlakbij De Lier liefst 9500 kubieke meter = 9,5 miljoen liter regenwater kan worden geborgen in tijden van nood. Bovendien kun je er vissen en dat deed ik. Niet naar snoek of kabeljauw, maar naar een cache natuurlijk. En dat lukte prima. Dank daarvoor.

multi17967. Recreëren in de Wollebrand by Mondjes (De Zuidjes & Monstertjes)
smileyEven lekker een uurtje gerecreëerd in de Wollebrand, het recreatiegebied tussen Naaldwijk en De Lier. Om alle rekenproblemen voor te zijn, had ik een keurig Excel-spreadsheetje gewrocht, zodat ik slechts de gevonden getallen hoefde te noteren, waarna de coördinaten van het volgende wp meteen bekend waren. Zo fietste ik een leuk rondje rond de wielerbaan waar ik in het verleden meermalen mijn lieve dochter en haar ex-vriend heb zien schitteren.
Niet dat ik alles meteen begreep wat de CO bedoelde, bij voorbeeld een cijfer dat uit twee cijfers bestond en ook berekeningen van de wp's 7B en 8B waren volgens mij overbodig. Toch genoot ik van het rondje en ook van de cache die op fraaie wijze was verborgen. Dank daarvoor.

traditional17966. Snel gevonden, TFTC by eikenhofjes
17965smileyVoor ik met mijn ogen knipperde had ik de cache al gevonden. Dat was snel! Daarna verder de Wollebrand bij Naaldwijk in voor een multi. Dank voor deze leuke cache.

traditional17965. Hooge Hoed by dijk6jes
smileyIk had in eerste instantie geen hoge pet op van deze cache. Ik liep aan de voorkant van het complex naar binnen en had geen idee waar te zoeken. Toen ik aan de achterkant door de automatische schuifdeuren het complex verliet om daar even poolshoogte nemen, bleken de schuifdeuren vanaf buiten niet te openen. Dus om het nieuwe Naaldwijkse complex heen gewandeld en weer van voor af aan aan de voorkant naar binnen. Ik bleek in het gebouw één van de binnendeuren door te moeten gaan en kwam in een ruimte waar diverse mensen lekker zaten te knutselen. Hoewel mijn twee linkerhanden jeukten om mee te mogen doen, hield ik mijn doel voor ogen: de cache vinden. Van één der knutselaars kreeg ik gelukkig een zeer goede tip en warempel, daar lag de cache. Mijn eerste vandaag na dik 17 kilometer fietsen. De Hooge Hoed gaf dus moed. Dank daarvoor.