02-03-2014

Heerlijke wandeling over de tiendweg bij Alblasserdam in gezelschap van geocachers uit Ypenburg. Vooraf plunderingen in Ridderkerk.

 

traditional17964. het sluisje by xenos115
17964smileyNa het vinden van deze cache afscheid genomen van team GSStry2find waarmee ik heel gezellig de middag had doorgebracht via het wandelen van een flink rondje door de polders oostelijk van Alblasserdam. Een ware verademing vond ik de 11-jarige goed opgevoede speurhond, lid van het team genaamd Sam, die trouw met ons meewandelde en zo nu en dan mij even besnuffelde en kwam vragen om een aai. Hier kan menig andere hond een voorbeeld aan nemen. Het vinden van de caches liet zij overigens aan ons over. Zo ook hier bij het bruggetje bij het sluisje vlakbij Alblasserdam. Voor mij zat het erop vandaag. Team GSStry2find ging nog even verder met de Boezem-serie die ik al in the pocket heb. Dank voor deze leuke cache.

traditional17963. Achterkade 1 by xenos115
smileyHet viel nog niet mee hier in de achtergebleven chaos na het snoeien de cache te vinden. Net toen ik overwoog om een shovel in te schakelen, gaf Ger van team GSStry2find een succesvol seintje. Een beginnend team geocachers dat net kwam aanlopen, had zodoende een makkie hier. Dank voor deze cache.

17961traditional17962. Achterkade 2 by xenos115
smileyDe verstopwijze van deze cache is niet uniek, maar best wel geinig. Het was toeval dat mijn keus uit de vele mogelijkheden precies op de juiste viel. Zo konden team GSStry2find en ik vlot onze logs plaatsen en verder de Achterkade afwandelen. Dank voor deze mooie cache.

traditional17961. Achterkade 3 by xenos115
smileyHet woei flink op de Achterkade. Dat verhinderde een stuk of 10 Chinese(?) jongelui niet om langs te rennen en ook menig sportfietser kwam voorbij gestoven. Iets minder aangenaam dus dan de tiendweg waar wij het rijk alleen hadden. Ik wandelde samen met team GSStry2find een rondje door de polders, waarbij voor mij de Achterkade zo'n beetje het sluitstuk was. De leuk verborgen cache liet zich hier snel vinden. Dank daarvoor.

traditional17960. polderzicht 1 by xenos115
17960smileyVoor team GSStry2find en mij de laatste uit deze kleine serie die zeer de moeite waard is om te wandelen. Het leuke is, dat je een rondje kunt maken door de caches aan de Achterkade ook mee te pikken. Dat hebben we gedaan, nadat we eerst probleemloos deze cache hadden gevonden. Syl installeerde zich even lekker op de leuning van de brug met Sam aan haar zijde, terwijl wij de logs plaatsten.
Dank voor deze leuke cache.

traditional17959. Polderzicht 2 by xenos115
smileyFlink zoeken hier. Net toen ik overwoog om eens flink met een pikhouweel rond te zwaaien, kwam ik tot de ontdekking die niet bij me te hebben. Terwijl speurhond Sam van team GSStry2find natuurlijk wel wist waar de gemeen verborgen cache stak, maar niets verraadde, ontdekte ik toch het ding. Syl maakte er een mooie foto van en we konden weer loggen. Dank daarvoor.

 

17958a17958b

 

traditional17958. polderzicht 3 by xenos115
17957smileyTerwijl speurhond Sam meer aandacht had voor de schapen in de verte dan voor de cache, kwam Ger van team GSStry2find hier pas goed in actie. Ikzelf had vluchtig de cacheconstructie bekeken en geconcludeerd, dat hier scherpzinnigheid vereist was. Ger stelde ons niet teleur en haalde in no time de cache tevoorschijn, zodat ik alweer probleemloos mijn worteltekening kon plaatsen. Syl maakte er een mooie foto van. Dank voor deze mooie cache.

 

traditional17957. Polderzicht 4 by xenos115

smileyOok hier liet speurhond Sam haar waarschijnlijk enorme potentieel aan speurkracht over aan de rest van haar team GSStry2find en mij en dat had ze goed gezien. De cache werd eenvoudig gevonden hier aan het eind van de schitterende tiendweg. Het doosje werd trouwens zwaar beveiligd, met de nadruk op zwaar. Syl maakte er een mooie foto van en voort ging de karavaan naar #3. Dank voor deze.

17955traditional17956. Polderzicht 6 by xenos115
smileyNa de kennismaking bij #5 heb ik samen met GSStry2find het rondje over de tiendweg voortgezet. Extra voordeel, dat Sam de speurhond deel uitmaakt van dit team, maar bij deze cache liet zij - genietend van het polderzicht - het speurwerk aan ons over en dat had al snel resultaat. Maar daarmee waren we er nog niet. Eerst moesten twee emmertjes water worden gehaald door meisjes op klompen. Die waren helaas niet in de buurt. Toen hebben we het zelf gedaan. Ook leuk. Syl maakte er een mooie foto van. Dank voor deze mooie cache.

traditional17955. Polderzicht 5 by xenos115
smileyAltijd fijn als je met je handen in het haar staat, dat redding nabij is. In dit geval het team GSStry2find uit Ypenburg, dat hetzelfde rondje als ik wilde lopen. Overigens was dit al de tweede inmenging van de voorzienigheid. Mijn (domme) plan was namelijk het rondje fietsend te doen. Maar bij het uitladen van mijn vouwfiets, bleek één van de antilekbanden lek te zijn. Dan maar wandelen en terecht.
Team GSStry2find bestaande uit Ger, Syl en Sam, was in het bezit van een noodzakelijk werktuig om de cache te verschalken en zo kon ik mijn eerste worteltekening op dit rondje kwijt. Dank daarvoor.

traditional17954. Waterbus Alblasserdam by teambeanz
smileyWaterbussen kwamen en waterbussen gingen. Ik vond geen cache. Dat was een poos geleden hier in Alblasserdam. Vandaag mijn herkansing en weer voeren de waterbussen af en aan. Maar die aanschouwde ik vanuit mijn warme bolide onder het oppeuzelen van mijn heerlijke lunch, bestaande uit twee volkoren boterhammen met appelstroop en twee met chocopasta, afgeblust met een mok thee uit de thermoskan.
17953Daarna weer de snijdende wind in en al duurde het best lang, uiteindelijk was het raak. Deze frustie kon in de Noord, bij wijze van spreken dan. Ik heb hem natuurlijk weer netjes terug gestopt. Dank voor deze leuke cache.

multi17953. Even alleen by kuipzand
smileyBest fijn om even alleen door dit vlakke gebied naast de Noord bij Ridderkerk te wandelen, ook voor een geboortige Fries. Toch denk ik dat de geboortige Groninger CO hier in het westen rustiger slaapt dan op de hedendaagse hevig bevende Groninger grond. Nog afgezien van het vreselijke dialect dat ze daarboven in die provincie spreken, maar dat terzijde.
Even lekker uitgewaaid en de TB uit de cache meegenomen om verder te laten reizen. Dank voor deze mooie cache.

traditional17952. De Dwangmolen by ECSK Team
smileyIkzelf heb een cache waarvan het thema is: "Wat zie je hier niet?" Daaraan moest ik denken bij het dooskruisen van de kale uiterwaarden van de Noord hier bij Ridderkerk. Ik zag geen molen, zelfs niet als ze me zouden dwingen extra goed te kijken. Toen heb ik maar de cache gegraaid. Mooi gemaakt trouwens. Dank daarvoor.

traditional17951. Jachthaven van Ridderkerk by ECSK Team
17951smileyGravend in mijn geheugen meende ik hier een déjà vu mee te maken. Komt wel vaker voor bij geocaching. Oude wijn in nieuwe zakken. Overigens in dit geval precies dezelfde zak, overdrachtelijk gesproken. Tijdens het korte wandelingetje zag ik op de werf mannetjes bezig hun bootjes op te knappen. Wat lijkt het mij toch heerlijk om met je bootje de wereldzeeën te bevaren, maar ja, ik heb al een hobby. Dank voor deze leuke cache.

traditional17950. Verboden voor honden by ECSK Team
smileyToch knap dat honden hier op het bedrijventerrein van Ridderkerk worden geacht om te kunnen lezen. Ik heb dat niet hoog. Gelukkig heb ik die kunst wel onder de knie en mocht mijn worteltekening plaatsen bij een leuke knutsel. Dank daarvoor.

traditional17949. De Oude Boerderij 2 by Zorrofox
smileyHet barst hier van de oude boerderijen in Ridderkerk en plots stond ik alweer voor zo eentje. Bij sommige daarvan schijnen kapiteins rond te lopen, maar niemand die daar hier van opkijkt. Overigens heb ik geen zeebonk waargenomen en ergens – ik weet niet meer of het links of rechts was – een doosje gevonden. Het bleek de cache te zijn. Dank daarvoor.

traditional17948. het riool by vuijkjes
smileyDe creativiteit van sommige CO's kent geen grenzen, zoals bij voorbeeld hier op een oud dijkje in Ridderkerk. Op grond van de titel spotte ik de cache-locatie probleemloos, maar de cache openkrijgen, dat was een ander verhaal. Ellendige gritsteentjes deden hun uiterste best te voorkomen dat ik het deksel opendraaide. Pas nadat ik de halve tuin had schoongeveegd, kon ik eindelijk de inhoud 17947van de lanceerbuis bewonderen. Het bleek een ware drietrapsraket te zijn waarvoor bovendien tol betaald moest worden. Uit angst voor represailles heb ik 5 cent tolgeld betaald en haastig mijn worteltekening geplaatst. Toen de hele boel terug geduwd en gemaakt dat ik wegkwam. Opgelucht en dank.

traditional17947. De Oude Boerderij 1 by Zorrofox
smileyBest leuk zo'n onderkelderde opkamer en ook de puntgevel met sierankers waren best gaaf, evenals het dwarsgeplaatste woonhuis en de ingrijpende gerestaureerde schuur, maar eigenlijk kwam ik hier naar Slikkerveer voor een doosje en dat vond ik nog ook. Dank daarvoor.

traditional17946. Oud voor Nieuw by kokochanel
smileyWe zitten al lang en breed in maart, dus Oud en Nieuw is allang voorbij. Desondanks maar even naar deze cache in Ridderkerk gereden om te kijken of er nog Oud voor Nieuwe bejaardenwoningen stonden. Ja dus. Ook lag er ergens een doosje. Dat heb ik gebruikt om op het ingesloten logboekje mijn worteltekening te plaatsen. Dank voor deze cache.