04-02-2014

Komkommerdrama in Den Hoorn. Bovendien konijnen, tomaten en hoogspanning.

 

mystery17909. Gewassen Den Hoorn 2. de Komkommer by xizat
smileyWat een ellende! En wat een vernuft! Heb je keurig een puzzel opgelost, fiets je met je zieke lijf helemaal naar Den Hoorn, moet je daar een komkommer uit de grond zien te trekken. Mijn speciaal meegebrachte handige pookje faalde faliekant. Wat nu? Het was niet eens komkommertijd en komkommers horen volgens mij niet in de grond. Eerst Biertje gebeld, hij is tenslotte gediplomeerd bejaardenverzorger. Maar helaas nam hij op dit moment andere bejaarden te grazen. En van de cache wist ie alleen dat het een vrij nieuwe was. Ja duh. Toen gebeld naar Eikenhofjes waar je in principe altijd op kunt rekenen. Hij vertelde me hoe de komkommer was gestationeerd en dat was het.
Ik stond er dus alleen voor en precies op dat moment kwam de McGyver in mij naar boven. Je weet wel, die held die er altijd in slaagt om met de middelen die voorhanden zijn de meest slimme oplossingen te bedenken en uit te voeren.
17909Eens even kijken, wat ik zoal bij me had:
- Schone zakdoek
- Huis-, tuin- en keukensleutels
- Autosleutel
- Goedgevulde portemonnee
- Broekriem
- Winterpet
- Stadsfiets
- Zakmes met diverse mogelijkheden
- Kleine schroevendraaier
- Zaklamp
- 2 ballpoints
- Flesje nitro ingeval van hartaanval
- iPhone
- GPS-apparaat
- 4 reservebatterijen
- Tekentangetje
- Opschrijfboekje
- Fototoestel
- Visitekaartjes met mijn url (www.carrottelogs.nl) en motto ("Schiet geen wortel!")
- Schoenen voorzien van veters
- Brilletje
- Opgevouwen poncho
- Papieren zakdoekjes (altijd handig bij hoge nood in het bos of zo)
Kortom, genoeg om de eerste de beste criminele overvaller te doen likkebaarden. Maar hoe ik ook combineerde en deduceerde met mijn gerief, er kwam geen fatsoenlijk uitvoerbare oplossing. Toen heb ik maar een takje gepakt en daarmee de cache naar boven gepeuterd. Het werkte wonderwel tot ongeveer 1 cm onder de rand van de beschermbuis. Met ware heldenmoed heb ik daarna tot bloedens toe met mijn pink het ding bevrijd. Ja, je moet er wat voor over hebben, nietwaar?
Dank voor deze komkommercache, maar ik hoop wel dat de opvolgers in deze serie wat ouwemanvriendelijker worden geconstrueerd.

traditional17908. [1DMGE] Hoogspanning by vanBaarsel
smileyDe spanning liep hier hoog op. Heel hoog. Tot wel 380.000 Volt. Als je dat door je bast krijgt is geocaching waarschijnlijk een stuk minder leuk. Gelukkig bevonden de hoogspanningsdraden hier bij Den Hoorn zich op veilige hoogte en kon ik probleemloos een petling graaien. Dank daarvoor.

mystery17907. Gewassen Den Hoorn - 1. de Tomaat by xizat
17907smileyEen ding was ik hier niet van plan: mijn handen wassen in de sloot met zand en een rijpe tomaat als zeepvervanger. Hoe bedenk je het! Ik hield keurig schone handen zoals dat een waardig geocacher betaamt.
Mijn speciaal meegebrachte handige pookje voerde zijn taak perfect uit in tegenstelling tot een halfuurtje later, maar dat is een ander verhaal. Dank voor deze leuke cache.

traditional17906. TB-hotel Het Konijnenhok by Lecqertjes
smileyDe uitdrukking 'bij de konijnen af' was hier niet van toepassing. Voor zover ik kon waarnemen werd er niet gecopuleerd in het konijnenhok. Sterker nog, het was er bijzonder rustig. Het zonnetje scheen vrolijk naar binnen. Het slot openen via een kort rekensommetje dat schijnbaar alleen door mensen met teveel bier op voor problemen zorgt en loggen maar! Heel mooi gedaan. Dank daarvoor.