01-02-2014

In de ganzenpas door Capelle aan den IJssel? Echt niet. Gewoon met de bolide en naast het ganzen-trailtje nog enkele leuke caches meegepikt.

 

mystery17905. De Avonturen van Ganzerix / de Bonus cache by ganzerix
17905smileyOk, ganzen hebben goede eigenschappen zoals waakzaamheid, samenwerking en trouw, maar ze kunnen een ongelooflijke klerenherrrie produceren. Wij hebben hier bij onze flat in Delft regelmatig van die druktemakers rondlopen en zijn daar niet altijd blij mee. Op dit moment is er zelfs een duo in geslaagd jongen te produceren, middenin de winter! Tenminste volgens mijn dochter, want ik heb ze nog niet gezien.
Zo aanvaardde ik met een dubbel gevoel deze tocht door het rustige deel van Capelle aan den IJssel, waarbij 6 doosjes mij naar het eindpunt moesten leiden. Wat schetst mijn verbazing? Geen gans gezien! Wel geocachers. Al bij #1 op de parkeerplaats maakte ik kennis met Peter.Vink, die eigenlijk Peter en Nanda heten en waarmee ik gezellig heb staan babbelen alvorens aan de tocht te beginnen. Zij gingen te voet, ik met mijn bolide, omdat ik mij lichamelijk niet 100% voelde.
Tot de golfbaan gingen we ongeveer gelijk op, zodat ook #2 en #3 gezamenlijk werden gelogd. Vanaf daar stond ik er alleen voor, maar dat bleek geen probleem. Alle caches waren zeer vindvriendelijk verstopt. Op dus naar de bonuslocatie, zijnde bij de CO thuis. Daar trof ik een fraai staaltje handvaardigheid aan. Met uiterste zorg en aandacht voor details was hier een cache gebrouwen.
Na mijn log te hebben geplaatst in het meesterwerk, heb ik nog even op het raam geklopt en mijn duim opgestoken naar de CO die misschien alweer bezig was aan een volgend project. Voor mij zat het erop vandaag en onderweg naar mijn dichtbij geparkeerde bolide begon het plots te druppelen en eenmaal ingestapt te stortregenen. Over timing gesproken.
Dank voor de serie en deze mooie cache.

traditional17904. De Avonturen van Ganzerix 4/6 by ganzerix
smiley#4 van de serie der avontuurlijke ganzerix,
Waar zouden we zijn zonder handige plastics?


17903amystery
17903. Pieter Post by chantine95

smileyVia Zuid-Limburg en Zeeland kwam ik in Capelle aan den IJssel terecht om te kijken wat Pieter Post hier zoal uitspookte. Dat was niet mis. Maar ook niet raak. Op mijn berekende coördinaten werd ik door de hint op het verkeerde been gezet. Uiteindelijk liet ik me toch maar verleiden en keek minder ver dan mijn neus lang was. Daarmee had ik echter nog geen cache, maar was wel een stuk wijzer.
Daarna kwam er hulp uit een onverwachte hoek, namelijk het zuidoosten. Vandaar kwam namelijk een man aangefietst die mij zonder aanleiding vertelde waar te zoeken. Het zal toch niet Pieter Post zelf incognito zijn geweest?
Met zijn info en mijn scherpe adelaarsblik + brilletje voegde ik het een en ander samen met als resultaat een fraai logboek waarin ik mijn worteltekening kwijt kon. Mooi gedaan allemaal. Dank daarvoor.

 

traditional17902. De Avonturen van Ganzerix 6/6 by ganzerix
17901smiley#6 van de serie der avontuurlijke ganzerix,
Te vinden zonder gebruik van hockeysticks.

traditional17901. De Avonturen van Ganzerix 5/6 by ganzerix
smiley#5 van de serie der avontuurlijke ganzerix,
Enigszins linke plek, maar ik ken mijn classics.

traditional17900. Sla een balletje by G.E.S.
smileyDeze par 3 cache die met 1,5 ster te laag is ingeschaald qua moeilijkheid van vinden, heeft me toch wel even bezig gehouden. Ook als ik logs lees met zelfs not founds daarbij en mensen die meerdere keren komen zoeken, adviseer ik de CO de moeilijkheid met 1,5 sterretje op te krikken. Maar goed, uiteindelijk vond ik de kleine rakker aan de poort van de dik 20 jaar oude golfbaan te Capelle toch en kon ik tevreden verder gaan met het Ganzerix gebeuren. Dank voor deze cache.

traditional17899. De Avonturen van Ganzerix 3/6 by ganzerix
17898smiley#3 van de serie der avontuurlijke ganzerix,
Geen courant nummer op de Paralympics.

traditional17898. De Avonturen van Ganzerix 2/6 by ganzerix
smiley#2 van de serie der avontuurlijke ganzerix,
Ging goedschiks en derhalve niet kwaadschiks.

traditional17897. De Avonturen van Ganzerix 1/6 by ganzerix
smiley#1 van de serie der avontuurlijke ganzerix,
Precies een dag na de verjaardag van Beatrix.

traditional17896. Scouting in Capelle - Van Naeltwijck by MartijnenJessica
smileyDe scouts stonden in de houding voor het hijsen van de vlag toen ik terugkeerde van een succesvol bezoekje aan de cache. Ik heb de hopman (?) vriendelijk toegeknikt bij mijn passage. Als ik de vorige log lees van iemand die 3x hier geweest om de cache te vinden en bovendien een favo uitdeelt, vraag ik mij af of de cache nog wel op de originele plek ligt. Ik vond het doosje naast een boom onder een kluit modder. Misschien moet de CO even poolshoogte komen nemen. Dank voor deze cache.

traditional17895. Schinkelaar by Braambosser
smileyDe verstopwijze van deze cache bij de speciale bakker van prins Alexander ben ik al heel wat keertjes tegengekomen, maar nog nooit zo keurig vakkundig afgewerkt. Dikke pluim + favo!