26-01-2014

Mooie wandeling door de bossen bij Breda. Voorafgaand succesvol door de regio gestruind op zoek naar doosjes.

 

mystery17894. Krabbebossen Bonus by Famvanhoek
17894smileyHoogtepunt onderweg was de passage van een woonstee met een roedel agressief blaffende honden. Als er geen hek tussen ons had gezeten, was mij misschien hetzelfde lot beschoren als onlangs die oom van Kim. Vanwege een verkeerde afslag onderweg mocht ik de gruwelijke locatie zelfs totaal drie maal passeren, elke keer met hetzelfde effect. Verder was de wandeling hier bij Breda behoorlijk saai, qua opwinding dan, niet qua landschap.
De echte climax was natuurlijk de eindcache, daarbij verbleekten alle lokale honden. De CO toonde een knap stukje huisvlijt gewrocht in het kader van 'creatief met kunststof'. Met uiterste precisie berekende ik de waarden, stelde de knoppen in op de juiste stand en als een volleerd goochelaar opende ik daarna de bijzondere cache. De worteltekening kon worden geplaatst. Het einde van een dik 4 kilometer probleemloze rondwandeling door de Krabbebossen met daarin 7 keurig verstopte caches. Dank daarvoor.

traditional17893. Krabbebossen 7/7 by Famvanhoek
smileyKrabbebossencache nummer zeven,
Opening van zaken voor de bonus gegeven.

17892traditional17892. Krabbebossen 6/7 by Famvanhoek
smileyKrabbebossencache nummer zes
Bleek een doorslaand succes.

traditional17891. Krabbebossen 5/7 by Famvanhoek
smileyKrabbebossencache nummer vijf,
In de buurt van een landbouwbedrijf.

traditional17890. Krabbebossen 4/7 by Famvanhoek
smileyKrabbebossencache nummer vier
Deed mij veel genoegen en plezier.

traditional17889. Krabbebossen 3/7 by Famvanhoek
smileyKrabbebossencache nummer drie,
Een behoorlijk stukje reality.

17888traditional17888. Krabbebossen 2/7 by Famvanhoek
smileyKrabbebossencache nummer twee,
Snel en rap voor de dag ermee.

traditional17887. Krabbebossen 1/7 by Famvanhoek
smileyKrabbebossencache nummer één
Bracht mij meteen op de been.

traditional17886. Het Princenhaagse laantje by 3burgemeesters
smileyGeparkeerd op 200 meter bij het informatiebord en bij het naderen sloeg mij de schrik om het hart. Niet vanwege de verkeersdrukte hier bij Breda, maar vanwege het uitzicht op de cache-locatie. Zo'n uit losse stenen bestaande muur omhuld met metaaldraad, met miljoenen mogelijke verstopplaatsen. Je wilt niet weten hoeveel ellende ik tot bloedens toe al heb gehad in mijn geocache-carrière met dit soort duivelse afwerkplekken.
Dankzij de hint echter bleek al mijn opwinding volkomen overbodig. In precies 9,57 seconden na het betreden van de stash area, dus 0,01 seconde sneller dan het wereldrecord van Usain Bolt op de 100 meter, had ik het doosje in handen. Mijn zucht van opluchting overstemde bijna het geluidsniveau van de passerende auto's. Dank daarvoor.

 

17885traditional17885. Cauwelaer Cache by Jorrit Schippers & Irisss
smileyOp mijn tenen naar de voordeur geslopen om de bewoonster niet in haar eventuele slaap te storen zo vroeg op de zondagochtend en zo zacht mogelijk het picknickmandje met dennenappels voorzien van mijn worteltekening. Daarna geruisloos Ulvenhout achter mij gelaten. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional17884. Met STIP op de kaart ... Ulvenhout by Mathy van de Laar
smileyWat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
De cache op deze STIP in Ulvenhout
Bleek qua locatie bepaald niet fout.

 

traditional17883. Ooievaarsbos (Ulvenhout) by MartensM
17883smileyDat was behoorlijk soppen hier in het Brabantse land. Gelukkig draag ik tegenwoordig altijd hydrofobe sportschoenen die mij overal brengen. Ik sprong er zelfs mee over een slootje om mijn doel te bereiken midden in een wild stuk bosje perfect uitgekozen voor een cache. Dank daarvoor.

 

traditional17882. Met STIP op de kaart ... Breda by Mathy van de Laar
smileyWat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
Bij de cache op deze STIP in Breda
Zong ik triomf uit de opera Aïda.

 

traditional17881. Telefoon!! by Distelvinkje
smileyIk had geen telefoon nodig om hier in Breda contact te maken met de CO. Ze stond gewoon buiten op me te wachten. Bij wijze van spreken dan, want ze was in gesprek met Martindetweede die ik 17881onlangs bij Geertruidenberg ook al tegen het lijf liep. Nog even kort gebabbeld en tussendoor mijn worteltekening geplaatst. Dank voor deze leuke cache.

traditional17880. Het knikkerpotje by ilse_dream23
smileyHet lijkt mij onmogelijk om via de officiële knikkerregels de knikkers in dit fraaie potje te rollen. Ik keek overigens eerst wel wat raar op hier op het parkeerterreintje een cache te moeten ontdekken, maar het viel mee. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

traditional17879. Zicht op Boemeldonck (Prinsenbeek) by de-verkes
smileyTerreinmoeilijkheid 2,5 ster. Hm, daar moest ik even over nadenken en toen begreep ik het. Boemeldonck, carnaval, jaja. Als je dus gekleed in boerenkiel, totaal laveloos met een glas bier in één hand, dansmarieke in de andere hand, lallend "We gaan nog niet naar huis!" probeert deze cache te graaien, dan is die 2,5 ster te begrijpen. Het zal toch niet zo zijn dat de CO in deze benevelde oer Brabantse toestand de cache heeft geplaatst?
In mijn geval was ik op deze zondagochtend volledig gekleed + winterjas, GPS-apparaat in één hand, andere hand vrij, lekker kopje groene thee achter de knopen en ik neuriede zachtjes "It Dokkumer lokaeltsje", het nostalgische lied over het vroegere boemeltreintje van Leeuwarden naar Dokkum. En ik kwam op terreinmoeilijkheid 1 ster.
Dank voor deze cache.