24-01-2014

Lange fietstocht oostelijk van Delft door meerdere plaatsen. Voldoende caches gevonden voor de jachtkalender.

 

traditional17878. Uitkijken by Josteef
17878smileyAltijd die bosuilen, kluten, grasmussen, watersnippen, ooievaars, witgatten, kemphanen, groenpootruiters, smienten, pijlstaarten, lepelaars, grutto's en dat al dat andere gevogelte, een mens wil ook wel eens naar wat anders uitkijken. Nou, dan moet je niet hier bij de Ackerdijkse Plassen zijn. Aan het eind van deze cache-dag was ik er wel. Lekker niet om me heen gekeken, zeker niet meer nadat ik de cache had gevonden. De laatste voor vandaag. Daarna naar huis in Delft gefietst. Dank voor deze leuke cache.

traditional17877. Uitkijken 1 by Josteef
smileyAls je bosuilen, kluten, grasmussen, watersnippen, ooievaars, witgatten, kemphanen, groenpootruiters, smienten, pijlstaarten, lepelaars, grutto's of al die andere fraaie vogelsoorten wilt zien, moet je hier bij de Ackerdijkse Plassen zijn. Aan het eind van deze cache-dag was ik er wel in ieder geval. Lekker veel om me heen gekeken totdat ik de cache had gevonden. Ook mooi. Dank daarvoor.

 

17876traditional17876. To Be or not TB..... by Xiefehl
smileyEr werd nog laat hard gewerkt op deze vrijdag hier in Oude Leede. Geen idee waar de twee arbeiders achter de struiken mee bezig waren. Hun busjes versperden bijna de stash area. Toch wist ik het doosje te graaien, zelfs zonder dat de werkers het merkten. Dank voor deze cache.

 

traditional17875. De Schans by Satellietje
smileyGeen idee wat hier met de Schans wordt bedoeld. De beschrijving vermeldt er niets over. Ik heb nog om me heen gekeken of er mensen op lange latten door de lucht vlogen hier in Berkel en Rodenrijs, maar neen. Toen heb ik de listig verborgen cache maar gegraaid. Dank daarvoor.

 

traditional17874. Freesia-hoekje by NalieHav
17873smileyHet beste aan de fresia vind ik de geur. Helaas merkte ik daar niets van in dit verborgen straathoekje van Berkel en Rodenrijs. Wel rook ik carboleum. Best wel even lopen zoeken naar de cache en hij lag niet op de plek die ik zeker 5x vergeefs diep heb doorwoeld. Gelukkig zag ik plots het licht, bij wijze van spreken dan, want echt licht was het niet. Maar bevatte wel de cache. Dank daarvoor.

traditional17873. Met STIP op de kaart ... Berkel en Rodenrijs by Mon-Roe
smileyWat een verhoging der levensstandaard,
Al die STIPPEN op de Nederlandse kaart!
De cache op deze STIP in Berkel en Rodenrijs
Was goed te vinden menselijkerwijs.

traditional17872. Verroest............ by Esdoorn
smileyVerroest, verdraaid, vervloekt en andere krachttermen welden na verloop op uit de keel van mijn getergde lijf. Hoe ik ook voelde op voor mij logische plekken, geen cache. Ik heb zo'n beetje de hele totaal verroeste brandweerkazerne hier in Berkel en Rodenrijs gefouilleerd. Totdat ik alle logica liet varen en gewoon op een logische plek voelde. En ja hoor, raak. Eindelijk. Dank daarvoor.

traditional17871. Huren? by Esdoorn
smileyNa urenlang fietsen door Ypenburg, Pijnacker, Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek waren de grootste krachten al uit mijn lijf weggevloeid. Dat was de voornaamste oorzaak waarom ik deze cache niet vond. De voor mij meest logische plek kreeg ik niet geopend en dus maar weer verder zoeken. De enig andere plek waar je hier iets zou kunnen verstoppen, bleek na zorgvuldige inspectie geen cache te bevatten.

17870Toen maar eens een hulplijntje uitgegooid naar Eikenhofjes, een man in de kracht van zijn leven, die deze cache hier wel had gevonden. Vrijwel onmiddellijk gaf hij de juiste hint en ik kon me wel voor de kop slaan. Natuurlijk! Dat stond al in zijn log! Deze wetenschap schonk mij blijkbaar extra energie. In een laatste alles-of-niets-poging kwam de pot tevoorschijn. Dank daarvoor.

traditional17870. De Leeuwenkuil by Pwaf
smileyMoest ik hier in Bergschenhoek zijnde bejaard mij weer gaan gedragen als een energiek kind. Geen probleem. Ik huppelde over de kettingbrug naar het eilandje en lokaliseerde de cache-plek. Gelukkig had ik vanochtend mijn handige pookje in de binnenzak gestoken en kon er voor de derde keer vandaag gebruik van maken. De Leeuwenkuil was bedwongen. Dank daarvoor.

traditional17869. Opgeruimd staat netjes by team du colline
smileyHet oudhollandse gezegde uit de titel deed hier opgeld. Maar goed ook, want ik had echt geen zin om ter plekke in Bergschenhoek de boel te gaan staan opruimen. Dat doen ze maar mooi zelf. En dat was dus het geval. Zo kon ik mij concentreren op het vinden van de cache. Die zat er ook mooi opgeruimd bij. Dank daarvoor.

traditional17868. Stekeltje deel 2, een verhaaltjescache by Donjossie
17867smileyBij mijn weten houden stekeltjes niet van zwemmen. Zijn aanwezigheid vlakbij een zwembad hier in Berkel en Rodenrijs is voor mij dan ook tamelijk onverklaarbaar. Volgens mij was ie flink de weg kwijt. Ik heb hem na het plaatsen van mijn worteltekening toch maar weer op hetzelfde plekje teruggezet. Dank voor deze cache.

traditional17867. Tijdverdrijf-3 by 4duckies
smileyBevond ik mij hier in Berkel en Rodenrijs op een Cooperbaan? Het had er alle schijn van met regelmatig de duidelijk aangegeven afstanden midden op het pad. Ik zag geen hardlopers trouwens en heb mij dus maar geworpen op het vinden van de cache. Dankzij de hint was dat niet lastig. Dank daarvoor.

traditional17866. Op bezoek bij oma by blauwvierkantje
smileyOma was net als ik een eindje fietsen, denk ik. Het bezoekje was daarom van korte duur. Gelukkig hebben ze hier in Berkel en Rodenrijs geen hondenuitlaters en kon ik de cache rustig in handen nemen en mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

 

17865traditional17865. Noordpolder 2 by hariri
smileyWel even wat raar rondgefietst hier in Berkel en Rodenrijs voordat ik het toegangsweggetje naar de stash area ontdekte. Het gemaal werkte en dat was te zien en te horen aan het draaikolkje vlakbij de schroef. Terwijl ik een broodje at, heb ik het wat staan bekijken. Het draaikolkje verplaatste zich voortdurend en zoals verwacht was de draairichting van het kolkende water tegen de klok in zoals je op het noordelijk halfrond mag verwachten. De cache had ik overigens toen al gevonden. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

traditional17864. de Noorderling by pinootjes
smileyAls geboren Noordeling was ik wel nieuwsgierig naar de Noordeling alhier tussen Pijnacker en Berkel. Het is mij onduidelijk wat dit onhandige beeld moet voorstellen. Blijft lastig met die kunstenaars. Ook de cache bleek lastig. Totdat ik wat logjes ging lezen en begreep dat de CO mij te pakken had gehad. Gelukkig was ik goed gehumeurd en bovendien werd de listige cache nu gevonden. Dank daarvoor.

traditional17863. Klein blauw vogeltje by Speurneusjes.Jense
17862smileyNet voordat ik hier in Pijnacker een lief klein blauwe vogeltje uit frustratie naar de andere wereld wilde helpen, vond ik de cache. Maar goed ook. Hij mag nu blijven uitkijken vanuit zijn hermetisch gesloten hokje. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

traditional17862. Moosmail by Xiefehl, Delalune
smileyHet begon hier in de voortuin ergens in Pijnacker niet goed, maar langzaamaan werd het steeds beter. Ik had in eerste instantie geen flauw idee waar de cache te zoeken en ook de hint zei me helemaal niets. Gelukkig kreeg ik hulp. Nou ja, hulp. De hint werd door de bewoonster iets verduidelijkt en ik werd weer aan mijn lot overgelaten. Uiteindelijk kreeg ik het door en terwijl ik het dingetje tevoorschijn haalde, pakte zij de fiets om boodschappen te gaan doen. Het bleek nog even te duren voor ze werkelijk opstapte.
Vrij lang heb ik gezellig met deze nog prille doch enthousiaste geocacher staan babbelen. Maar ik had plannen vandaag en moest toch verder. Dank voor deze leuke cache.

 

17861traditional17861. wilhelmientje by cheffers\mepako
smileyVoor de derde keer bij de Wilhelmientje-cache hier in Pijnacker en eindelijk had ik mijn handige pookje mee. Op zich een probleemloos gebeuren dus nu, maar twee van die dikke eendachtige wezens zaten op 1 meter van de cache en ik wilde ze liever niet storen. Ik beschouw het als een topprestatie van mij dat ze rustig zijn blijven zitten tijdens mijn acties. Maar misschien zijn het ook wel suffige schepselen die alles niets interesseert.
Dank voor deze leuke cache.

traditional17860. Op de grens van het Bieslandsebos by Voetbal Smurf
smileyEn ja hoor, het was weer zover. Weer een politieagent die mij aansprak op mijn verdachte gedrag. Drie dagen geleden ook al, toen in Rijswijk. Nu bij Pijnacker was het weer raak. Er was ook een verschil. Een man deze keer. Maar ook geïnteresseerd in wat ik hem vertelde over geocaching. Hij had er nog nooit van gehoord, in tegenstelling tot zijn Rijswijkse collega. Ik heb hem de cache getoond en toen was het goed.
Dank voor deze leuke cache.

traditional17859. Close to the edge by Xiefehl
smileyHet viel hier wel mee met het randje. De brug is hier nog niet zo lang. Een stukje verderop zag ik met heimwee de plek waar vroeger Ruurd Draaisma zijn honkbalcache had verstopt en alwaar ik vele malen ter cache-controle naar toe was gefietst. Uiteindelijk was er van de natuurlijke cache-constructie niets meer over.
17857Een snelle graai deed mij ontwaken uit mijn nostalgische gedachten en terugkeren naar de werkelijkheid. En die was een stuk simpeler. Dank voor deze cache.

traditional17858. Eendjes kijken by Angel2498
smileyGeen eend gezien hier bij deze brug in Ypenburg, hoewel het theoretisch wel mogelijk is dat de watervogels hier in het water spartelen en zo. Toen heb ik de cache maar gegraaid. Ook leuk. Dank daarvoor.

traditional17857. 1 Welkom in Nootdorp-Brasserskade by jillisvm
smileyIk ben wel eens welkommer geheten dan hier. Ik moest namelijk flink aan het werk voordat ik mijn welkomstwoord mocht noteren. Mijn handige pookje bleek namelijk niet lang genoeg, zodat ik moest improviseren met hetgeen ik bij me had. Een draagtas heb ik daartoe weten om te bouwen tot verlengstuk. Dat bedenk je niet. Pas toen was ik welkom. Dank daarvoor.